Anket Fibromiyalji ve spor

Hlyaliya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2019
7
8
27
Herkese merhaba 22 yaşındayım bundan 3 sene önce fibromiyalji hastalığına yakaladım kendimi yanlız hissetmemek ve sizden cesaret almak için bu konuyu açtım yanlız hissetmek istemiyorum artık hergün kendi kendime hastalık üretmek çok yıpratmaya başladı bu hastalığa yakalanan var mı aramizda iyileşen varsa nasıl kurtuldu yazarsa sevinirim herkese sağlıklı günler

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de 31 yaşındayım ve yaklaşık 5,5 yıldır FM hastasıyım. Fibromiyaljiden tam anlamıyla kurtulmak diye bir kavram olduğuna inanmıyorum. Spor, ilaç tedavisi, telkin gibi uygulamalarla ağrıların minimum düzeyde tutulabileceğine inanıyorum. Öncelikle hastalığı kabullenip anlamaya çalışmak lazım, sonrasında egzersiz çok ama çok önemli. Tabi en önemli şeylerden birisi de psikoloji. Ruh sağlığınız iyi olmalı, kaygı bozukluğu varsa tedavi edilmeli, modunuzu yüksek tutacak şeyler yapmalısınız. Fibromiyalji öldürmez süründürür ama birlikte yaşaması imkansız bir hastalık değildir. Benim hem dostum hem düşmanım artık öyle diyorum. Aslında düşmanım ama son gittiğim doktor bu kadar savaşma hastalığınla iyi gelmez dedi, ben de dost yapmaya çalışıyorum. :halay: konuyla ilgilidenediğim yöntemleri daha önce yazmıştım.Konunun kendi başlığı da var oraya da bakabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim bende 3 ay iyi bi plates egitmeninden plates dersi almıştım o zaman ağrılarım en minimum seviyeye inmişti sanırım sonsuza kadar kaslı insanlar olarak ve istemesekte sağlıklı yaşamaya mahkumuz 😁

Öncelikle teşekkür ederim bende 3 ay iyi bi plates egitmeninden plates dersi almıştım o zaman ağrılarım en minimum seviyeye inmişti sanırım sonsuza kadar kaslı insanlar olarak ve istemesekte sağlıklı yaşamaya mahkumuz 😁
evet bu yüzden dost belleyebiliriz hastalığı, istemesek de sağlıklı yaşama zorluyor bizi :KK66:

Magnezyum eksikligiyle ilgisi var mi bu hastaligin? Kan degeri dogru bir deger degil biliuorsunuzdur. Magnezyum kas ve kemiklerde bulunan bir mineral yani serbest mg pek birsey ifade etmez. Mg eksikligi kaslarda sorunlar yaratir: yorgunluk, kramp vb.

Stres hormonu kortizol salgilandiginda ( anlsiyete, panik atak) mg bir anda salinir ve kaslar bir anda mg eksikligi cekmeye baslalrlar.

Bunun sizinle alakali oldugunu dusunuyor musunuz?

Ayni zamanda ani adrenalin salgilanmasi da vucutta ani anskiyeteye sebep olup kortizol salgilatir. Bu da yine ayni cevrime sebep olur.

Buysa durumunuz bence caresiz degilsiniz.

Mg kullanin
Meditasyon yapin bu bilimsel olarak kanitlanmis
Saglikli beslenin
Olumlu olun ve olumlu insanlarla cevreleyin kendinizi
Komedi filmleri seyredin aptal dizileei filmleri hayatinizdan cikartin
Stres kaynagi girdugunuz durumlari hayatinizdan cikartin ve insanlari

Bence iyi olacaksiniz.

Magnezyum eksikligiyle ilgisi var mi bu hastaligin? Kan degeri dogru bir deger degil biliuorsunuzdur. Magnezyum kas ve kemiklerde bulunan bir mineral yani serbest mg pek birsey ifade etmez. Mg eksikligi kaslarda sorunlar yaratir: yorgunluk, kramp vb.

Stres hormonu kortizol salgilandiginda ( anlsiyete, panik atak) mg bir anda salinir ve kaslar bir anda mg eksikligi cekmeye baslalrlar.

Ayni zamanda ani adrenalin salgilanmasi da vucutta ani anskiyeteye sebep olup kortizol salgilatir. Bu da yine ayni cevrime sebep olur.

Mg kullanin
Saglikli beslenin

Bence iyi olacaksiniz.
ben sürekli magnezyum kullanıyorum. Tam olarak çare olmasa da baya rahatlama sağlıyor

Mg kullanin
Saglikli beslenin

Bence iyi olacaksiniz.
Bende düzenli olarak pilates yapmaya çalışıyorum anksiyate ve panik atak tesavisi gördüm ilaçlar kilo yaptı kiloda fmyi dahada arttırdı sanırım ama magnezyum takviseyi denenebilir tavisye icin teşekkür ederim 😊

Bende düzenli olarak pilates yapmaya çalışıyorum anksiyate ve panik atak tesavisi gördüm ilaçlar kilo yaptı kiloda fmyi dahada arttırdı sanırım ama magnezyum takviseyi denenebilir tavisye icin teşekkür ederim 😊
Mg eksikligi depresyon ve anksiyete de yapar.
B12 vitamini
D vitamini
Demir

Değerlerinize mutlaka baktirin.
Takviyeleri duzenli kullanin ve kafanizi rahatlatin.

Meditasyonu mutlaka yapin. Bu cok onenli.

Bir de merak ediyorum otoimmun hastalığIniz var mı??

Hashimoto tiroidi mesela??

Tiroidinizi kontrol ettirdiniz mi?

B12 vitamini
D vitamini
Demir

Siz hangi magnezyumu kullanıyorsunuz acaba ? ben çok formunu denedim ama tam karar veremedim değiştirerek kullanıyorum

B12 vitamini
D vitamini
Demir

Meditasyonun iyi geleceğini düşünüyorum gercekten pozitif ve olumlu düşünmek gerekiyor her hastalik stresten doğmuyor mu zaten kan degerlerimide kontrol ettirecegim en yakin zamanda

X