- 6 Mayıs 2019
- 857
- 569
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Calisaniniz iş ahlakına uygun davranmamış.Siz ona kuralları belirlemesine izin vermişsiniz ama o kendi koyduğu kurallara bile uyamamış.Kızlar merhaba, konularım bu ara hep kreş ve bakıcı üzerine
Baya kişiyle görüştüm bakıcı olarak ve içime çok sinen bi bayan oldu. Anlaştıktan sonra oğlunun okuluyla ilgili bir nakil durumu varmış siz işlerinizi halledin 1 hafta sonra başlayın demiştim. Bir hafta zaman vermiştim ona.
Neyse tam işe başlayacağı hafta ben çok fena hasta oldum, 2 gün gelme dedim ama paranızı anlaştığımız gibi kesmem merak etmeyin dedim. Bu arada işe daha hiç gelmeden avans istedi verdim, yine evi çok uzaktı sorun olur mu diye özellikle sordum olmaz gelirim dedi. Tek vesayet ama 1.5 saat sürüyordu yolu. 9.30 a kadar gelebilirsiniz tolere ederim dedim, yol paramı da verir misiniz dedi verdim(maaşı iyiydi bu arada) Haftalık almak istedi haftalık ödeme yaptım.
Ama o işe geleceği ilk gün sabah mesaj attı benim oğlumun okuluyla ilgili işim var dedi gelmedi, hasta halimle idare ettim o gün ona güvenmiştim. Neyse dedim, ikinci gün 12 ye doğru geldi geleceği vasıta arıza yapmış. 3 saat geç geldi, hadi neyse dedim yine. Geçen hafta zaten 1.5 gün falan geldi.
Bu hafta pazartesi yine dilekçe işim var diye izin istedi, salı sabahı gelicem dedi geldi ve yine dilekçe vermek için izin istedi bu sefer başka yere gidecekmiş. 1 saat durdu gitti. Yine salı akşam aradı ve çarşamba sabahı için izin istedi en fazla 1.5 saat gecikeceğim dedi. Normalde izin isteyen biri değilim ama oğlumun okulu söz konusu falan dedi, ben de kızdım geç kalmayın artık yarın 2 hafta oldu nerdeyse hiç gelmediniz başka izin veremem dedim. Çarşamba sabahı bekle bekle arayan eden gelen yok hanımefendinin işi hallolmamış çok canı sıkkınmış ben kızarım diye aramamış 13.30 gibi gelebilirmiş gelince bana anlatacakmış, ben de iyi ki aradım önceden yoksa kapıdan dönerdiniz bu ne saygısızlık aramak etmek yok ben sizinle çalışamam, her gün sizi bekliyorum diye çıkıştım. Yapmayın paraya ihtiyacım var bidaha olmaz dedi ama dinlemedim.
Aslında genel anlamda iyi bir kadındı gerçekten, oğlumla da iyi anlaştı ama çok sinirlendim bi anda çalışamam böyle dedim. Bi yandan çok suistimal etti ben ne derse tamam dedim, anlayış gösterdim. Bir yandan da böyle birini bulamam diye düşünüyorum. Sizce fevri mi davranmışım? Paraya ihtiyacı da vardı ben bir yandan kendi etti diyorum bi yandan da zor durumda kaldı off bilemedim…
Ben de oğluyla ilgili olduğu için anlayışlı davrandım, beni çileden çıkaran dün en geç 10.30 da geleceğim emin olun demesine rağmen hiç haber vermemesi oldu. Baktım sesi çıkmıyor 11 den sonra ben aradım bana hala diyor ki 13.30 gibi gelebilirim. Orda koptu bende. Ben salak gibi evde onu bekliyorum haber bile vermemesi sıktı canımı.Çok ikilemde bırakan bir konu bence.. İyiliği suistimal eden biri de olabilir, aksine çok ekstrem bir olay gelişmiş ve şanssızlık o ya işe başlama dönemine denk gelmiş de olabilir..
kalp kiracak bir sey soyleme yeter, anlasamiyorsaniz isten cikarabilirsin bence. para kolay kazanilmiyor, kiymetini bilmek lazim (sizin icin soyluyorum bunu)Kızlar merhaba, konularım bu ara hep kreş ve bakıcı üzerine
Baya kişiyle görüştüm bakıcı olarak ve içime çok sinen bi bayan oldu. Anlaştıktan sonra oğlunun okuluyla ilgili bir nakil durumu varmış siz işlerinizi halledin 1 hafta sonra başlayın demiştim. Bir hafta zaman vermiştim ona.
Neyse tam işe başlayacağı hafta ben çok fena hasta oldum, 2 gün gelme dedim ama paranızı anlaştığımız gibi kesmem merak etmeyin dedim. Bu arada işe daha hiç gelmeden avans istedi verdim, yine evi çok uzaktı sorun olur mu diye özellikle sordum olmaz gelirim dedi. Tek vesayet ama 1.5 saat sürüyordu yolu. 9.30 a kadar gelebilirsiniz tolere ederim dedim, yol paramı da verir misiniz dedi verdim(maaşı iyiydi bu arada) Haftalık almak istedi haftalık ödeme yaptım.
Ama o işe geleceği ilk gün sabah mesaj attı benim oğlumun okuluyla ilgili işim var dedi gelmedi, hasta halimle idare ettim o gün ona güvenmiştim. Neyse dedim, ikinci gün 12 ye doğru geldi geleceği vasıta arıza yapmış. 3 saat geç geldi, hadi neyse dedim yine. Geçen hafta zaten 1.5 gün falan geldi.
Bu hafta pazartesi yine dilekçe işim var diye izin istedi, salı sabahı gelicem dedi geldi ve yine dilekçe vermek için izin istedi bu sefer başka yere gidecekmiş. 1 saat durdu gitti. Yine salı akşam aradı ve çarşamba sabahı için izin istedi en fazla 1.5 saat gecikeceğim dedi. Normalde izin isteyen biri değilim ama oğlumun okulu söz konusu falan dedi, ben de kızdım geç kalmayın artık yarın 2 hafta oldu nerdeyse hiç gelmediniz başka izin veremem dedim. Çarşamba sabahı bekle bekle arayan eden gelen yok hanımefendinin işi hallolmamış çok canı sıkkınmış ben kızarım diye aramamış 13.30 gibi gelebilirmiş gelince bana anlatacakmış, ben de iyi ki aradım önceden yoksa kapıdan dönerdiniz bu ne saygısızlık aramak etmek yok ben sizinle çalışamam, her gün sizi bekliyorum diye çıkıştım. Yapmayın paraya ihtiyacım var bidaha olmaz dedi ama dinlemedim.
Aslında genel anlamda iyi bir kadındı gerçekten, oğlumla da iyi anlaştı ama çok sinirlendim bi anda çalışamam böyle dedim. Bi yandan çok suistimal etti ben ne derse tamam dedim, anlayış gösterdim. Bir yandan da böyle birini bulamam diye düşünüyorum. Sizce fevri mi davranmışım? Paraya ihtiyacı da vardı ben bir yandan kendi etti diyorum bi yandan da zor durumda kaldı off bilemedim…
İnanın onu da söyledim işlerinizi bitirip öyle gelin yok bitiricem deyip dün de öğleden sonra geleceğim deyince sinirlendim. Muhtemelen bu haftanın parasını kaçırmamak için yaptı. Hayırlısı dediğiniz gibiOlur olur da bu kadar mı üst üste olur diye düşünür insan tabi.
İşe ihtiyacı olan da daha hassas davranır diye düşünüyorum.
Yani oyalamak yerine ben ancak bir hafta sonra baslayabilirim işlerim var da diyebilirdi.
Suistimale açık bir konu bu tür şeyler.
Vardır bir hayır belki böylesi daha iyi.
Allah daha da iyisini bulmanızı nasip etsin.
Cok bile idare etmissiniz. Yeni birini bulun. Mümkünse eve yakin olsun ki sabah aksam yok araba gelmedi.yok ariza yapti. Vs vs olmasin..Kızlar merhaba, konularım bu ara hep kreş ve bakıcı üzerine
Halbuki işe başlamadan bir hafta önce izin vermiştim halledin siz rahat rahat diye, evet nakil işleri çok da zor değilmiş sonradan soruşturdum. Normalde saatlik oyun ablalığı yapıyormuş belki de izin alıp oralara gidecekti günahını almak istemem ama o bile aklıma geldi yani.Bence yeterince tolerans göstermişsiniz. Tadını kaçırmış artık. Biz de kızımı nakil ettirdik adres değişikliği gösterip. Bir nüfusa gittik, bir de okula tamam. Günlerce süren bir mesele değil yani. Size böyle konuşurken kendisine yakın başka bir aile bulaya çalışıyor olabilir mi?
Olması gerektiği gibi davranmışsnz. Haklısınız gayetKızlar merhaba, konularım bu ara hep kreş ve bakıcı üzerine
Bence öyle yapıyor zaten. İşe başlasın sonra sizi telefonla arayıp erken çıkmam lazım diyecek emin olun. Sonu gelmez bunun. Adresinize yakın birilerini bulursanız daha iyi olur bence. Boşu boşuna da vicdan yapmayın artık. O düşünsün.Halbuki işe başlamadan bir hafta önce izin vermiştim halledin siz rahat rahat diye, evet nakil işleri çok da zor değilmiş sonradan soruşturdum. Normalde saatlik oyun ablalığı yapıyormuş belki de izin alıp oralara gidecekti günahını almak istemem ama o bile aklıma geldi yani.
Kurallarım çok net görüştüğüm bakıcılara her şeyi önceden söylüyorum ki ona göre gelsin ya da gelmesin sonradan sorun olmasın. Ama böyle bir şeyi beklemiyordum bu kadar günlerce gelmeyecek kadar. Hep de benim başıma gelir, diğer adaylar da iş bulmuş bidaha baştan görüşeceğim bir sürü insanla. Valla ne zormuş ya eve insan almak, derdiyle uğraşmak. Ders oldu bana da eve yakın tercih edicem artık dediğiniz gibisiz evinize yakın olacak, koyduğunuz kurallara uyacak birini bulun. kuralları siz belirleyin ve ilk görüşmede kurallara kesinlikle uyulmasını şart koşun. özellikle belirlenen saatlere , hareketlere uyulmasını
Eşinden ayrıydı kadın, eşiniz uğraşsın biraz dedim eşim pek anlamıyor demişti ben de çocuk söz konusu okulundan kalmasın diye pek bişey demedim düne kadar. Ay haklısınız vicdan yapmayayım artıkFevri mi?
İyi sabretmişsiniz.
Eşi var mı kadının?
Varsa eğer o neden hiç izin alıp koşturmuyor?
Koşturamaz çünkü böyle izin alamaz.
Ama evde çalışanlar(bakıcı veya yardımcı) kafasına estiği gibi davranabiliyor.
Sinir geçince oluyor o bende, hele birisi para konusunda konuşunca hassasım merhametliyim ama dediğiniz gibi vicdan yapmayı bırakayım artıkBence öyle yapıyor zaten. İşe başlasın sonra sizi telefonla arayıp erken çıkmam lazım diyecek emin olun. Sonu gelmez bunun. Adresinize yakın birilerini bulursanız daha iyi olur bence. Boşu boşuna da vicdan yapmayın artık. O düşünsün.
bizim is yerinde eger 4 saatten az vakit izin alman gerekiyorsa veriyorlar ama 4 saat uzerine cikinca parani kesiyorlar. oyle kurallar koyabilirsin. ya da olmadigi vakitlerin saatlik parasini kesersin.Sinir geçince oluyor o bende, hele birisi para konusunda konuşunca hassasım merhametliyim ama dediğiniz gibi vicdan yapmayı bırakayım artık
Ya ben de çalıştım yıllarca özel sektörde, kendi nikahımın olduğu gün bile izin vermedi müdürüm yarım gün çalışıp öyle koştur koştur gittiğimi bilirimbizim is yerinde eger 4 saatten az vakit izin alman gerekiyorsa veriyorlar ama 4 saat uzerine cikinca parani kesiyorlar. oyle kurallar koyabilirsin. ya da olmadigi vakitlerin saatlik parasini kesersin.
Benim dersim 12.10 geçe biterdi zamanında.. Birden sonra işlerini halletmek için gidebilirsin dediğim halde kızımın bakicisina belki bir yılda 2 kere gitmiştir. Çok iyiydi zaten tayinimiz çıkınca insanlar- tanimadiklarim bile- arayıp numarasoni istemişti. Demem o ki biraz kullanıyor gibi geldi. Belki de dilekçe işi olduğu için diyorum, isleri bu haftada toplanmıştır aceledir vs ama sisi arayıp haber vermemesi kabul edilmez.Ben de oğluyla ilgili olduğu için anlayışlı davrandım, beni çileden çıkaran dün en geç 10.30 da geleceğim emin olun demesine rağmen hiç haber vermemesi oldu. Baktım sesi çıkmıyor 11 den sonra ben aradım bana hala diyor ki 13.30 gibi gelebilirim. Orda koptu bende. Ben salak gibi evde onu bekliyorum haber bile vermemesi sıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?