- 28 Mart 2013
- 12.825
- 17.328
- 498
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Ettigin beddular donup dolasip seni bulmasin 'hoca efendi'
Bir kul haklı olarak gördüğü adaletsizlikler nedeniyle Allah'a elini açıp zalime beddua ederse; o kul ile Allah arasındaki perde kalkar. Ruhban sınıfı da her kötülüğü yapayım, kimse bana beddua etmesin diye böyle bir fetva vermesin.
Ama üzüldüğüm taraf Fettullah Gülen neden Amerika'ya, İsrail'e ve Barzani'ye de beddua etmiyor.
Kendisi ile çelişkiye düşen ve 15 Mart 2007 tarihinde Fethullah Gülen'in bir başka sohbeti;
Netice olarak, Allah'a havale etmede bir mahzur olmadığını, yapılan beddualara da âmin demememiz gerektiğini, ikisinin birbirinden ayrıldığını ve mü'mine yaraşan hususun dua etmek olduğunu söyleyebiliriz. İşin içinden çıkamadığımız durumlarda, Allah'a havale etmek de bir yol olarak kullanılabilir. Zira Müslüman'ın tel'ine ve bedduaya "âmin" demesi asla doğru değildir....
Sçz konusu dershaneleri olunca açtı ağzını, yumdu gözünü...
buna işime gelirse beddua günah,gelmezse değil denir kısacası..
İzlerken kahkahama mani olamadım, hocaefendi kendinden geçmiş resmen ağzı köpük köpük
Allah Kuran'ın neresinde bedduayı helal kılmış onu da merak ettim, bir de müritleri hep bir ağızdan amin diyor çok matah birşey yapılıyor gibi.
Tamamen katılıyorum .Yahu yapmayın ayıp ya sen nasıl hocasın böyle
musluman muslumana beddua eder mi ?
Peygamber Efendimiz s.a.v'e taifte taş attılar mübarek dişini kırdılar o bile lanet etmedi, sen kimsin ki kime lanet ediyorsun...!!!
Seni bu kadar hiddetli dua yada beddua ederkeh görmedim hoca!!! Bunca yıl bu dünyada, Bosna dan tut, filistinden, Irak'tan devam edip Arakandaki müslümanlar ezim ezim ezilirken neredeydin Hoca!!!! başörtülere el uzanırken neredeydin hocalığını niye o zaman göstermedin. Madem o kadar hocaydın.!
Ben de bu bedduana bilmukabil derken, ettiğin bu beddua'dan hiç hoşlanmadığımı belirterek, ne kadar da eğer biz yaptıysak bu bizim için de geçerlidir desen bile karşı tarafı suçlayarak yaptığın bu beddua yı kınıyorum!!! Kuyruğun sıkıştı bağırıyorsun. Allah büyük. Sen şimdi o sığındığı kapıya senin beddua ettiğin insanlar kefenini giyerek sığındılar.
!!!!!
ne diyor,biri bana tercüme etsin kısaca ricietsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?