- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
- 798
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
Şu beddua değil mubaheledir cümlesini anlayamıyorum benim bildiğim mubaheleyi peygamberimiz müşriklerle yapmış. Müslüman muslumana lanet edemez bunun adı mubahele olmaz beddua olur. Madem efndmz ornek alıncak ndn mubahale alınıyor. taifte taşlandığında cebrail a.s beddua ederse kbl edileceğni buyuruyor. ama efndmz hayır diyor tam tersi hidayet istiyor. Ben bir hocayı peygamberimizle tabiki kıyaslamam ama bu hoca peygamberimizi ağlayarak anlatıyorsa nasıl bu olgunluğu göstermek için çabalamaz ki bi sohbetinde beddua etmeyin edilirse amin demeyin diyor. Nasıl bi çelişki. Kimsenin samimiyetini sorgulamak istemem ama bazılarının tabiriyle mubahele bence beddua gerektiren başka mevzular yok mu? filistin de ki kardşlermzn yaşadıkları olaya ya da reyhanlıya benzer olaylara aynı duyarlılıkla yaklaşılmıyor. niye aynı hoca mubahele yapmadı! bi hocanın böyle konuşması yakışık almaz. örnek olmak zorunda. ucu dershanenin kapatılmasına dayanan bi gergnlğn sonunda böyle lanet okuması hoca vasfıyla çelişir. açıkça hukumete seslenilmemiş diyen arkadaş yok bide isim mi verseydi
hazalcım mülaene/ mübahele/ muahede evet peygamberimiz dönemimde müşriklerle yapıldı aynı zamanda müminlerlede yapıldı.örnekleri çok aslında.direk böyle bi olayla ortaya çıkmıs olması ve ilahiyatçıların çoğunun tvlerde dinmizde bedduaya yer yok demesiyle anlaşılmadığını düşünüyorum.mesela zina yapan erkek yada kadın için Allah şahit tutularak aileleri üzerine yemin ettirilmek suretiyle yalan söyleyip söylemedikleri ortaya çıkarılmıştır çok defa .demem o ki sadece müşriklerle yapılan bir dua değildir mülaene.hangi taraf haklı hangi taraf haksız yorumunda bulunmicam sadece bu kısmı açıklamak istedim
ayrıca meselenin sadece dersane meslesi olmadığını düşünüyorum.çok farklı siyasi şeyler dönüyor ortada. büyük paralar konuşuluyor haklar hukuklar çiğneniyor ama milletimiz hala bişeylerin farkına varamaış olması ve iftira atıldığını düşünmesi çok üzücü.
Son düzenleme: