• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA test sonucu

Bir arkadaşımın bebeğinin kalbi durmuş öğleye işlem bitti demişti. Doktora bunu sordum mümkün değil dedi. Haftası küçük olanlarda belki dedi. Fakat o arkadaşım 7de giriş yapmış ve işlem başlamış. Herhalde ikindiye bitmiş öyle hatırlıyor. Kısacası mümkünse erken giriş yapmak lazım.

Sürec şöyle oldu. Saat 8.30da hastanedeydik 9da doktor geldi. Direkt yatış ister miyiz diye sordu. Ben de önce muayene olup süreç hakkında bilgilendirilmek istedim. Yaklaşık 8 saat sürmesini beklediğini söyledi. 4 saat süren de varmış 2 gün süren de. Saat 10da dil altı bir ilaç ve fitil koydular. Sonra odamıza çıkıp yerleştik. Ameliyat önlüğü giydim. Damar yolu açılıp kan tahlili için kan aldılar. 2 saatte bir dil altı ilacı yenilediler. İlk ilaç hiç etki etmedi. Saat 12 de verdikleri biraz etkilemeye başladı. Saat 2 de verdiklerinde sancı başladı. Saat 3 te sancı iyice arttı. 4 te yeni ilacı bekliyordum ama tekerlekli sandalye ile doğumhaneye götürdüler. Doktor muayene etti bir saatlik işlem var dedi. Ağrı kesici vereceğiz dedi ve odaya gönderdiler. Esas olayı son bi saatte yaşadım. Sancı çok arttı. Ağrı kesici serum taktılar içinde atılımı hızlandıran bir ilaç da varmış. Sancıların çok arttığı bir anda atılım gerçekleşti. Sancılar bıçak gibi kesildi. Ekip geldi. Doğumhaneye götürüp genel anestezi yaptılar. Burda temizleme işlemi yapılmış. Uyandığımda saat 7 olmuştu. Yorgun ve bitkindim. Sürekli ağrı kesici yapıldı. Hiç ağrım yoktu. Gece kanama ihtimali için hastanede kaldık.

Back