Fazla mı Abartıyorum

bartilan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2024
12
3
1
32
Merhaba,
6 aylık ikiz bebeklerimiz var. Eşim her konuda yardımcı olur çocuklarla ilgilenir yeri geldiğinde evle, yemekle ilgilenir. Ama uykusuzluğu karşı çok hassastır.

Gece çocuklar uyandığında mamasını yapar ben altını değiştiririm böyle bir düzenimiz var. Son dönemde çocuklar gece uyandığında biraz sinirleniyor söyleniyor. Sabah 5 gibi uyanıyorlar genelde o saatte uyutuyoruz ve o hazırlanıp işe gidiyor. Biz çocuklarla 8-9 a kadar uyuyoruz. Sonra kalkıp tek başıma çocuklara bakıyor ev işi yapıyor ve çok az da olsa evden muhasebe tutuyorum.

Ben onun kadar söylenmiyorum ama son dönemlerde çok yoruldum ve bu durumdan sıkıldım. Eşimin gece kalkmasında söylenmesi ve arada 5te işe gidiyorum yoruluyorum demesini çok kafaya takıyorum sanki ben yorulmuyormuşum gibi çok mu abartıyorum sizce

Sabahin köründe işe kalkarken gece kalkip cocuk mamasi filan yapmazdim ben olsam acikcasi adam gece mamaya kalkip bi de 5te uyandigi icin sinir olmasi cook normal insan bünyesi bu uyku lazim.
Evet siz de yorulup uykusuz kaliyorsunuzdur ama evdesiniz adami uykusundan edip arkasinda 9a kadar uyuyirsunuz. iş yerinde surda 1 saat yatip uyuyayim diyemiyor.

Gün içerisinde size destek olsun tabi ama sabah 5 te iş için uyanan insanlar da bir zahmet gece mama falan hazırlamaya kalkmasın. Bu siz de olsanız eşiniz de olsa böyle. Evde kalan kimse çocuklar uyuduğunda uyuma fırsatı bulabilir de patronların ben hadi sen gece beşik salladın git bir saat dinlen dediğini görmedim.

Çocuk yorucudur anlıyorum ancak gün içerisinde çocuklarla ilgilenin kendinize zaman ayırın haftalık olarak belirleyip evin mecburi işlerini yapın onun dışında dağınıksa dağınık kirliyse kirli. Eşinize de gece dinlenme fırsatı verin.

Bebekler ikiz olduğu için eşiniz mecbur uyanacak biri dursa diğeri ağlar. İki bebek birden uyanıp bakım isterken, ağlarken kendisi uykuya devam edemez yani. Kalkıp işe gideceği için kendince sinirlenip söylenebilir ama kafanıza takmayın, duymayın. Kalkıp yapıyor mu yapıyor. Şuan önemli olan o.

Son düzenleme:
Henüz bebeğim doğmadığı için bilgim yok ama eşiniz mamayı uyumadan önce hazırlasa gece siz verseniz bozulur mu? Sonuçta insanlar mama hazırlayıp yanlarına alıp gezmeye çıkıyor sabah 5 te işe giden insan için çok yıpratıcı. Tabi ki siz de gece uyanıp uykusuz kalıyorsunuz gündüz de sürekli 2 bebekle yoruluyorsunuzdur ama iş yerinde uykusuz olmak gerçekten çok etkiliyor. İki bebek olması gerçekten zor umarım bir çözüm yolu bulursunuz

"ben de memnun degilim, ben de yoruluyorum" diyin, karsilikli söylenin
yapacak bir sey yok. cocuk demek zaten zorlanmak demek, uykusuzluk demek, enerjisizlik demek. Ben hic hamile kalmadım ama biliyorum ki bir bebegim olsa ilk iki sene uyku bana haram olur.
boyledir yani, bebek hayali kurarken, ultrasona gozleriniz dolarken böyle olacagini zaten biliyordunuz.
o da söylensin, sorun degil. "anliyorum cok zor ama benim icin de zor. Zaten bu uyku sorunu birkac sene sonra bitecek. ve bu günleri özleyeceğiz" diyebilirsin esine.
gece kaldirma diyenlere de katilmiyorum. ikiz bebegi olan adam tabii ki uykusuz kalacak, tabii ki gozalti cokecek. babaya hic sorumluluk vermesen iki agugugu yapip gecse bu sefer onun enerjisi yerinde olacak her gun evde çökmüş kadin görecek :)
o daha kötü

Ben diğer yorumlara katılmıyorum bence çok da iyi yapıyorsunuz. Anne baba olmak iki sevmekle olacak şey değil, zaten erken kalkıyormuş bari kalksın bir işe de el atsın, ikiz bebek tek başına çok zor bakımı.
Hem çalışıp hem gecenin köründe kalkan o kadar kadın var, onlar insan üstü varlık mı sanki ?

Benim de ikizlerim var simdi 1.5 yasindalar. Dogduklari ilk gunden ben ise baslayana kadar, geceleri cocuklari bolustuk biz esimle. Her gece sadece bir cocuk ile ilgilendim 1 yaslarina kadar. Esim de diger cocuga bakti. Bu sure zarfinda ise gitti hep ve ben gun icerisinde cocuklarla ve isleri ile ilgilendim ona eve gelince pek fazla bir is birakmadim.
cocuk isterken cok iyi, cocuklari severken cok iyi tabikide esiniz bakacak ve soylenmeye hic hakki yok.
Ben ise basladiktan sonra ise gelmek benim icin tamamen tatil gibi bir duruma donustu. Hic bosuna aglamasin evde kalip butun gun 2 cocukla ugrasmak gercekten cok zor ki sizin cocuklariniz daha kucuk. En fazla hafif hafif emekleme vardir.
Bir de 3 ogun yemek hazirlayip temizlemesi uyutmasi ve kosturmasi baslayinca isler daha da yorucu olacak. Evde oyalamak cok zor olacak.
Simdi ben ise gidiyorum ve aksamlari da cocuklarla yatiyorum. Esim tek yatiyor. Ara ara o yatiyor cocuklarla ben dinleniyorum ama bu siralar pek mumkun degil cunku oglan gece vakti ciglik cigliga evin icinde beni ariyor. O yuzden mecburen ben uyuyorum. Ama haftasonlari sabah benimkilerde 5-6 gibi kalkiyor. O zaman o alip ilgileniyor ben 1-2 saat daha uyuyorum.

Ay evet ya konu çok iyi biktiydim didinen kadın uyuyan adam okumaktan bide yaranamaz yani .Valla söylensin yapsın yahu olur gider büyür cocuklar baba olmak kolaymi az sıksın dişini geri gelmez bu günler falan deyin .Daha bağlı olur baba olarak şahane valla duymayın homurdanmasını

Ben kendime stanley termos aldim. Mamayi hazirlayip termosun icinde hazir sekilde disari cikiyordum. 4 saat falan da idare ediyordu beni.

Ben gece hiç baktırmadım çünkü uykusunu alması gerekiyordu. Ama gün içinde temizliğimi, yemeğimi yapardı, çocukları yıkar, oyunlarını oynatır yine gün içi yemeklerini yedirirdi. Erkekler uyku konusunda bizden daha hassaslar bize annelik içgüdüleri yükleniyor onlarda o yok. Ben çocuk gık dese uyanırdım ama onda o hassasyet hiç olmadı. Zaten 5.aydan itibaren düzende tam oturmuştu . Benimde ikizlerim tabi tek çocuk ile ilgili konuşmuyorum. Bakacak annem kayınvalidem yada arkadaşımda yoktu 1 saat bile Tek başıma boğuştum durdum.

Hee bu arada, bu vakte kadar da gunluk uyku suremiz ikimizinde 4-5 saatlere kadar dustu. Yeri geldi 2-3 saatlik uyku ile ise gitmisligimiz var ikimzinde. Yapilan kolay bir is degil. Bunun hastaligi, dis agrisi, sumugu, bin bir turlu nanesi var.
Alin karsiniza konusun, kendine gelsin. Yaptiginiz hic kolay bir is degil ve bu daha da kolay bir hale gelmeyecek. Belki yurumeye basladiklarinda biraz rahatliyor insan ama bu seferde krizler kavgalar ve aglamalar basliyor.
Yemek konusuna hic girmek istemiyorum cunku dun yerden gokten pilav temizledim. Karsilikli pilav atildi evde.

benim cocuklugum annemin hastalik donemine denk gelmis. ikiz değildik ama bir bucuk yas vardi ablamla aramizda. babam da hic kolay bir iste calismiyor - fiziksel guc ve dikkat gerektiren bir isi var. ona ragmen öğlenleri gelir anneme bize yemek yedirir, altlari degistirir ise gider, aksam gelir yemek yapar yedirir, cumbur cemaat iki bebekle esini hastaneye götürür, getirir bizi yikar uyuturmus.
elbet zor olmustur ama çocuklarıyla da bagi güçlendi. nice babadan daha babadır.
enistem de cocuk kucukken haftaici esi bakarken hafta sonu tam zamanli cocuk bakiyordu, hatta annesi uyusun diye haftasonu her sabah alip evden çıkarirdı cocugu vs, döner kahvalti hazırlardi. sonuc olarak cocuguyla arası gayet iyi.
bir de kadinin babasinin evinden getirmis gibi herseyiyle ilgilendigi ailelere- arkadaslarima bakiyorum. babanin "uykusu bölünmesin" diye salonda yattigi, isten gelip yemek yemeden iki agugugu yaptiktan sonra annenin uyutmaya götürdüğü çocuklara. babanin cok bir bagi olmuyor cocukla. ne kres secimi umrunda oluyor, ne odevine yardim ediyor, ne bakışından anliyor.
bugunlerin devami da var yani. iyi bir iletisim icin cocugun sorumluluklarini almasi şart

Çocuk bakmak işe gitmekten zor.
Çalışan kadınlar da gece kalkıp mama hazırlıyor, emziriyor vs.
Ama dışarı çıkan felaket bir iş döngüsünün yanında(ev işleri, çocuk bakımı) tazelenmiş de oluyor.
Ben adamlara bu konuda hiç hak vermiyorum, ağırlık çalışmıyorsa kadında olur ama tamamen el çekilmez.

Söylediklerim tek çocuk için, ikizlerde konu tartışmaya kapatılıdır nezdimde.

Ay benim pazartesi oldugunda yuzumde guller aciyor. Ofise gelip ilk is kahve yapiyorum, sicak bir kahve icme imkanimin olmasi ve kendime en azindan 15 dk ayirabiliyor olmam bile benim icin nimet.
Erkekler hic aglamasin. Hic bir sekilde haklari yok.

Aslinda yukardaki üye yorumlarına katılıyorum ben.Ama iyi yapıyorsunuz ya iyi yapıyorsunuz .Konu iyi geldi bana . Söylensin yapsın

Ben cinsiyetten bagimsiz olarak dusundum. Kendim 5 bucuk ya da 6da kalkiyorum ve zor geliyor. Ustunr gece yarisi uyansam cidden evde kiyametleri kopartirdim.
Esime de evdeyken benden cok yoruluyorsan yürü git işe hem dinlenmis olursun hem cocuga da bakici aliriz madem derdim.
Ha işte bu yuzdem cocugumuz yok

Katılıyorum. Çocuk bakmak işten daha zor denmiş ama neye göre kime göre ? Bariz bir şekilde iş koşulları, sorumluluğu, stresi, koşturmacası ve ağırlığı düşünülmeden masa başı sakin bir iş ile kıyaslamışlar galiba. Eşiniz gün içerisinde yeterince sorumluluk alsın hatta evde olduğu süreçte çocukları paylaşabilirsiniz bence, ancak sabah 5 te işe gidecek adam da en azından 4-5 saat uykusunu almalı diye düşünüyorum ben.

Henuz dogum yapmadim ama benimde esim 5 bucukta kalkip ise gidiyor, yaptigi is devamli sahada ve is guvenligi riski tasiyor. Ben acikcasi gece uyandirmayi dusunmuyorum cunku en kotu arac kullanirken ufacik gozu dalsa yada isyerinde dalginlikla bir kaza yasansa ölürüm acimdan. Sizde suan yeni hayatiniza alisiyorsunuz, zor bir surec eminim ama buna sinirlenmeyin. Gun icinde araliklarla uyumaya calisin yada konusup isten gelince en azindan 2 saat kendinize ayiracak bir zaman yaratin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…