Benim de ikizlerim var simdi 1.5 yasindalar. Dogduklari ilk gunden ben ise baslayana kadar, geceleri cocuklari bolustuk biz esimle. Her gece sadece bir cocuk ile ilgilendim 1 yaslarina kadar. Esim de diger cocuga bakti. Bu sure zarfinda ise gitti hep ve ben gun icerisinde cocuklarla ve isleri ile ilgilendim ona eve gelince pek fazla bir is birakmadim.Merhaba,
6 aylık ikiz bebeklerimiz var. Eşim her konuda yardımcı olur çocuklarla ilgilenir yeri geldiğinde evle, yemekle ilgilenir. Ama uykusuzluğu karşı çok hassastır.
Gece çocuklar uyandığında mamasını yapar ben altını değiştiririm böyle bir düzenimiz var. Son dönemde çocuklar gece uyandığında biraz sinirleniyor söyleniyor. Sabah 5 gibi uyanıyorlar genelde o saatte uyutuyoruz ve o hazırlanıp işe gidiyor. Biz çocuklarla 8-9 a kadar uyuyoruz. Sonra kalkıp tek başıma çocuklara bakıyor ev işi yapıyor ve çok az da olsa evden muhasebe tutuyorum.
Ben onun kadar söylenmiyorum ama son dönemlerde çok yoruldum ve bu durumdan sıkıldım. Eşimin gece kalkmasında söylenmesi ve arada 5te işe gidiyorum yoruluyorum demesini çok kafaya takıyorum sanki ben yorulmuyormuşum gibi çok mu abartıyorum sizce
Ben kendime stanley termos aldim. Mamayi hazirlayip termosun icinde hazir sekilde disari cikiyordum. 4 saat falan da idare ediyordu beni.Henüz bebeğim doğmadığı için bilgim yok ama eşiniz mamayı uyumadan önce hazırlasa gece siz verseniz bozulur mu? Sonuçta insanlar mama hazırlayıp yanlarına alıp gezmeye çıkıyorsabah 5 te işe giden insan için çok yıpratıcı. Tabi ki siz de gece uyanıp uykusuz kalıyorsunuz gündüz de sürekli 2 bebekle yoruluyorsunuzdur ama iş yerinde uykusuz olmak gerçekten çok etkiliyor. İki bebek olması gerçekten zor umarım bir çözüm yolu bulursunuz
Merhaba,
6 aylık ikiz bebeklerimiz var. Eşim her konuda yardımcı olur çocuklarla ilgilenir yeri geldiğinde evle, yemekle ilgilenir. Ama uykusuzluğu karşı çok hassastır.
Gece çocuklar uyandığında mamasını yapar ben altını değiştiririm böyle bir düzenimiz var. Son dönemde çocuklar gece uyandığında biraz sinirleniyor söyleniyor. Sabah 5 gibi uyanıyorlar genelde o saatte uyutuyoruz ve o hazırlanıp işe gidiyor. Biz çocuklarla 8-9 a kadar uyuyoruz. Sonra kalkıp tek başıma çocuklara bakıyor ev işi yapıyor ve çok az da olsa evden muhasebe tutuyorum.
Ben onun kadar söylenmiyorum ama son dönemlerde çok yoruldum ve bu durumdan sıkıldım. Eşimin gece kalkmasında söylenmesi ve arada 5te işe gidiyorum yoruluyorum demesini çok kafaya takıyorum sanki ben yorulmuyormuşum gibi çok mu abartıyorum sizce
Ay benim pazartesi oldugunda yuzumde guller aciyor. Ofise gelip ilk is kahve yapiyorum, sicak bir kahve icme imkanimin olmasi ve kendime en azindan 15 dk ayirabiliyor olmam bile benim icin nimet.Çocuk bakmak işe gitmekten zor.
Çalışan kadınlar da gece kalkıp mama hazırlıyor, emziriyor vs.
Ama dışarı çıkan felaket bir iş döngüsünün yanında(ev işleri, çocuk bakımı) tazelenmiş de oluyor.
Ben adamlara bu konuda hiç hak vermiyorum, ağırlık çalışmıyorsa kadında olur ama tamamen el çekilmez.
Söylediklerim tek çocuk için, ikizlerde konu tartışmaya kapatılıdır nezdimde.
Aslinda yukardaki üye yorumlarına katılıyorum ben.Ama iyi yapıyorsunuz yaiyi yapıyorsunuz .Konu iyi geldi bana . Söylensin yapsın
Katılıyorum. Çocuk bakmak işten daha zor denmiş ama neye göre kime göre ? Bariz bir şekilde iş koşulları, sorumluluğu, stresi, koşturmacası ve ağırlığı düşünülmeden masa başı sakin bir iş ile kıyaslamışlar galiba. Eşiniz gün içerisinde yeterince sorumluluk alsın hatta evde olduğu süreçte çocukları paylaşabilirsiniz bence, ancak sabah 5 te işe gidecek adam da en azından 4-5 saat uykusunu almalı diye düşünüyorum ben.Ben cinsiyetten bagimsiz olarak dusundum.Kendim 5 bucuk ya da 6da kalkiyorum ve zor geliyor. Ustunr gece yarisi uyansam cidden evde kiyametleri kopartirdim.
Esime de evdeyken benden cok yoruluyorsan yürü git işe hem dinlenmis olursun hem cocuga da bakici aliriz madem derdim.
Ha işte bu yuzdem cocugumuz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?