Faydalı bir içecek:Kahve

BenDenizYildizi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2006
3.385
20
358
Muğla
Alman gazetesi Bild'de yayımlanan bir habere göre, kahve her derde deva ilaç gibi!

Yapılan araştırmalar, kahvenin bağırsak kanseri riskini azalttığını ve beynin çalışmasını yüzde 15 oranında hızlandırdığını ortaya çıkardı.


Böbrek taşı oluşumunu engelleyen kahve, sindirimi de kolaylaştırıyor.

Kaynak:Sabah
 
aa süpermiş ben her gün iki fincan içiyorum mutlaka ama sevdiğimden.bir faydası olduğunu öğrenmek iyi oldu sağol canım...
 

ben günde mutlaka bi çay bardagı en az içerim ama böbregimdende heryıl düzenli olarak taş ta dökerim olsa bana faydası olurdu:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:klava:klava:klava:
 
kahveyi bende çok severim ama herşeyin fazlası zarar tabiki
ZARARLARI

Kalp

Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.

Tansiyon

2003 yılında Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla, kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler yeni bir ivme kazandı. Düzenli olarak günde dörtbeş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç, yani tansiyon hızla yükseldi. Yapılan testlerde, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.

Mide

Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da, bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor.

Şeker hastalığı

Bu sene açıklanan iki raporda; kafeinin Tip 2 şeker hastalığı üzerindeki etkileriyle ilgili olarak farklı görüşlere yer verildi. Amerika'da yapılan araştırmalarda, yemek zamanlarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. İngiltere ise, yapılan bu araştırmanın yetersiz olduğunu ve Tip 2 şeker hastalığının kahveden olumsuz yönde etkilenmediğini açıkladı. Uzmanlar kahvenin içindeki kafeinin değil, minerallerin şeker hastalığına karşı koruyucu bir etkisi olduğunu savunuyorlar.

Su kaybı

Uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken, bir kısmı da bu kaybın önemsiz derecede az olduğunu savunuyorlar.

Migren

Kahve uzun zamanlardan beri migreni tetikleyen uyarıcıların başında sayılıyor. Kahvenin bileşenlerinin beyinde bulunan kan hücrelerini tetikleyerek migrene neden olduğu, araştırmalarda görülüyor.

Vitamin ve mineral kaybı

Kafein, vücudun demir ve diğer besinleri emmesini engelliyor. Ayrıca, kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden oluyor. Bu da osteoporoz (kemik erimesi) riskini artırıyor.

Doğurganlık

Kafeinin doğurganlığı olumsuz yönde etkilediği biliniyor. Günde üç fincan veya daha fazla kahve içmek, kadının doğurganlık oranını azaltıyor. Çünkü aşırı miktarda kafein tüketimi yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Bu konuda çarpıcı bir başka sonuç ise, Brezilya'dan geliyor. Brezilya'da bulunan Sao Paulo Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalarda, her gün düzenli olarak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha güçlü spermleri olduğu kanıtlandı. Kafeinin spermin üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar, bunun merkezi sinir sisteminde de aynı etkiyi gösterdiğini iddia ediyorlar.

Hamilelik

Kafeinin anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor. Uzmanlar, hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 mg olduğunu belirtiyorlar.
 
bende tam bir kave manyagiyim.
sabahlari 3 fincan icmeyince ayilmiyorum resmen.
tam bir bagimliyim.günlük rahat 10 büyük fincan iciyorum.
 
Türk kahvesini mi kastediyorlar acaba... ben nescafe tiryakisiyiz.Hergün şekersiz,bol sütlü bir kahve içmeden kendime gelemem. cafe crown da tercihim..
 
eskiden hiç aram yoktu kahveyle. daha sonraları, kokulu, aromalı, köpüklü, çeşit çeşit filtre kahveler ortaya çıkınca yavaş yavaş sevmeye başladım.
şimdilerde günde 1 bazen 2 fincan içiyorum mutlaka. içmezsem keyfim kaçıyor. acaba insanda bağımlılıkmı yapıyor bu şey.:) bi dönem epey bi kahve tüketmiştim ama biraz stres ve çarpıntı yapmıştı. o yuzden 1 fincanla sınırlama çalışıyorum.
 
Bu yazıyı okuyunca şaşırdımaçıkcası,ben zararlı olduğunu hep okurum duyarım...Sizlerlede paylaşım istedim:uhm:



Üstelik sağlığa yararlı olduğu bilinen yeşil çaydan 6 kat daha yararlı...


Kahve tıp dünyasının en çok tartıştığı tüketim maddelerinden biri. Son yıllarda yapılan çalışmalar, kahvenin faydalı özellikleri olduğunu gösteriyor. Kahvede bulunan polifenollerin antioksidan özelliklerinden dolayı insan sağlığına faydalı olduğu biliniyor. Kalp damar hastalıkları ile kanser riskini azalttığına dair de bulgular olan bu bileşiklerin Alzheimer hastalığının başlangıcını da geciktirdiği çalışmalarla destekleniyor. Polifonel açısından zengin bitkilerden biri de kahve çekirdekleri. Diyetisyen Ece Nevra Durukan 6. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi'nde kahveyle ilgili ilginç bir oturum gerçekleştirdi.
Durukan, "Bir fincan kahvede 150-550 miligram polifenol var. Tip 2 diyabet, Alzheimer ve mental sağlık üzerinde olumlu etkileri mevcut. Kahvenin antioksidan aktivitesi yeşil çaydan 6 kat fazla. Günlük ihiyacımızın yüzde 64'ü kahveden sağlanabiliyor. Vücuttan su kaybına negatif etkisi var. Parkinson'a yakalanma riskini yüzde 30 azaltıyor
 
o halde ne diyoruz CADIARZU
yaşasın kahve ve kahvenin tüm çeşitleri :sm_cool:
canım çekti ben bi kahve yapem kendime en esaslısındansüprizzzzz
 
yasasiiiiiiiiinnn kahve içmek için bi bahanem oldu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…