Yarım çay bardağı nohutHiç yapmadım, beceremem bence.Sen yine de ver küçük tencere ölçüsü.
O yüzden girmiyorum sonuç da geleyim diye1 oy fark = tansiyon kalp çarpıntısı ve nabız yüksekliği
5-6 gündür hava çok sıcak aşkomDün serindi ama bugün sıcak yine aşko
2 su bardağı şeker bu tarife çok gelmez mi nevoşYarım çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı kuru fasulye
4 çay bardağı aşurelik buğday
Nohut ve fasulyeyi 2-3 saat ıslat sonra buğday ve ıslanmış fasulye, nohutu tencereye al üstüne 15 su bardağı su koy. Pişene kadar kaynat. Sık sık karıştır dibine tutmadın. Düdüklü kullanıyorsan. 15-20 dk onda pişir sonra kapağını aç birazda öyle pişsin.
Kabuklu çerez koyarsan aşuren kara olur. Beyaz olsun istiyorsan kabuklu çerezleri in ta kabuğunu soya aksın ya da serviste üzerine koyacaksın.
İçine koyacağını meyve ve çerezleri hazırla içine ne koyacağını sana kalmış.
Bunlar seçenek:
1 çay bardağı kuş üzümü
5-6 kuru kayısı
5-6 incir
1 çay bardağı kabuksuz fındık
Kabuksuz yerfıstığı
1-2 tane karanfil(isteğe bağlı)
İstersen portakal kabuğu
2 su bardağı şeker bunu pişen buğday ve notut, fasulyenin üstüne ekle karıştır. 5-10 dk kaynasın. Sonra kuru meyve ve çerezleri ekle. 5 dk daha kaynasın. Suyu az olursa kaynamış su ekleyebilirsin.
Sonra servis tabağına al. Üstüne tarçın, dövülmüş ceviz, antep fıstığı ne istersen ekle.
iyi burasıMalatya çok sıcak sizin oralar nasıl
O zaman bir koysun. Aslında koyacağı meyveye bağlı. Birde bazı şekerler çok aşırı tatlı olmuyor. Antep aşuresine alışkın pekmezle ne tatlı oluyor2 su bardağı şeker bu tarife çok gelmez mi nevoşbenim yaptığım ölçüye ben 2 bardak kattım
Ben o kadar tatlı sevmiyorum ya. İçinde meyvesi de oluyor çünkü. Fazlası bayıyorO zaman bir koysun. Aslında koyacağı meyveye bağlı. Birde bazı şekerler çok aşırı tatlı olmuyor. Antep aşuresine alışkın pekmezle ne tatlı oluyor
Et konur mu yaBen o kadar tatlı sevmiyorum ya. İçinde meyvesi de oluyor çünkü. Fazlası bayıyor
Kimi yörelerde et falan koyuyorlarmış. Pekmez yine iyi
Elin alışkın olunca kıvamı falan göz kararı ayarlayabiliyorsun tabiEt konur mu ya
Şeker başta fazla geliyor ama sonra buğday falan çekince tatsız kalıyor.
Benim ölçüm yok aslında ben hep kafama göre takılırım
AynenElin alışkın olunca kıvamı falan göz kararı ayarlayabiliyorsun tabi
Bende hep göz kararı buzlukta bakliyatı olur haşlanmış pratik geliyor o zamanEt konur mu ya
Şeker başta fazla geliyor ama sonra buğday falan çekince tatsız kalıyor.
Benim ölçüm yok aslında ben hep kafama göre takılırım
Et: BEN NE ALAKA?Ben o kadar tatlı sevmiyorum ya. İçinde meyvesi de oluyor çünkü. Fazlası bayıyor
Kimi yörelerde et falan koyuyorlarmış. Pekmez yine iyi
Evde sadece Antep fıstığı var.Yarım çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı kuru fasulye
4 çay bardağı aşurelik buğday
Nohut ve fasulyeyi 2-3 saat ıslat sonra buğday ve ıslanmış fasulye, nohutu tencereye al üstüne 15 su bardağı su koy. Pişene kadar kaynat. Sık sık karıştır dibine tutmadın. Düdüklü kullanıyorsan. 15-20 dk onda pişir sonra kapağını aç birazda öyle pişsin.
Kabuklu çerez koyarsan aşuren kara olur. Beyaz olsun istiyorsan kabuklu çerezleri in ta kabuğunu soya aksın ya da serviste üzerine koyacaksın.
İçine koyacağını meyve ve çerezleri hazırla içine ne koyacağını sana kalmış.
Bunlar seçenek:
1 çay bardağı kuş üzümü
5-6 kuru kayısı
5-6 incir
1 çay bardağı kabuksuz fındık
Kabuksuz yerfıstığı
1-2 tane karanfil(isteğe bağlı)
İstersen portakal kabuğu
1 su bardağı şeker bunu pişen buğday ve nohut, fasulyenin üstüne ekle karıştır. 5-10 dk kaynasın. Sonra kuru meyve ve çerezleri ekle. 5 dk daha kaynasın. Suyu az olursa kaynamış su ekleyebilirsin.
Sonra servis tabağına al. Üstüne tarçın, dövülmüş ceviz, antep fıstığı ne istersen ekle.
Öyle değil sanırım et olanda sadece büyük sarı üzüm var osmanlı mutfağından kalmaEt: BEN NE ALAKA?
Konya’da geçen sene incirli etli bir yemek yemiştik. Selçuklu mutfağıymış. Çok da fena değildi aslında. Ama aşurede NOOOOOOÖyle değil sanırım et olanda sadece büyük sarı üzüm var osmanlı mutfağından kalma
Sen en iyisi hazır alıp tüketEvde sadece Antep fıstığı var.
Et: BEN NE ALAKA?
Süt çekmesi deme bana aman. Bebek mastit olmuştu, yeni düzeldi.Sen en iyisi hazır alıp tüketçünkü hepsini ayrı ayrı haşla vs kendini yorma. Eşin alsın yada dışarda yiyin. Sütün çekmesin
Olsun ne istersen onu koy.Evde sadece Antep fıstığı var.
O kötü oluyor ilk zamanlar. Sütünü sağSüt çekmesi deme bana aman. Bebek mastit olmuştu, yeni düzeldi.