Et Yemekleri Favoriniz Olacak Lezzetli Kırmızı Et Yemekleri

En başarılı bulduğunuz '' Kırmızı Et Yemekleri ''hangileridir?(3 oy hakkınız var)

• Ankete Katılan
    754
  • Anket Kapalı .
Hiç yapmadım, beceremem bence. Sen yine de ver küçük tencere ölçüsü.
Yarım çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı kuru fasulye
4 çay bardağı aşurelik buğday

Nohut ve fasulyeyi 2-3 saat ıslat sonra buğday ve ıslanmış fasulye, nohutu tencereye al üstüne 15 su bardağı su koy. Pişene kadar kaynat. Sık sık karıştır dibine tutmadın. Düdüklü kullanıyorsan. 15-20 dk onda pişir sonra kapağını aç birazda öyle pişsin.
Kabuklu çerez koyarsan aşuren kara olur. Beyaz olsun istiyorsan kabuklu çerezleri in ta kabuğunu soya aksın ya da serviste üzerine koyacaksın.
İçine koyacağını meyve ve çerezleri hazırla içine ne koyacağını sana kalmış.
Bunlar seçenek:
1 çay bardağı kuş üzümü
5-6 kuru kayısı
5-6 incir
1 çay bardağı kabuksuz fındık
Kabuksuz yerfıstığı
1-2 tane karanfil(isteğe bağlı)
İstersen portakal kabuğu

1 su bardağı şeker bunu pişen buğday ve nohut, fasulyenin üstüne ekle karıştır. 5-10 dk kaynasın. Sonra kuru meyve ve çerezleri ekle. 5 dk daha kaynasın. Suyu az olursa kaynamış su ekleyebilirsin.
Sonra servis tabağına al. Üstüne tarçın, dövülmüş ceviz, antep fıstığı ne istersen ekle.

2 su bardağı şeker bu tarife çok gelmez mi nevoş benim yaptığım ölçüye ben 2 bardak kattım

O zaman bir koysun. Aslında koyacağı meyveye bağlı. Birde bazı şekerler çok aşırı tatlı olmuyor. Antep aşuresine alışkın pekmezle ne tatlı oluyor
Ben o kadar tatlı sevmiyorum ya. İçinde meyvesi de oluyor çünkü. Fazlası bayıyor
Kimi yörelerde et falan koyuyorlarmış. Pekmez yine iyi

Ben o kadar tatlı sevmiyorum ya. İçinde meyvesi de oluyor çünkü. Fazlası bayıyor
Kimi yörelerde et falan koyuyorlarmış. Pekmez yine iyi
Et konur mu ya
Şeker başta fazla geliyor ama sonra buğday falan çekince tatsız kalıyor.
Benim ölçüm yok aslında ben hep kafama göre takılırım

Evde sadece Antep fıstığı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…