• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

ayda iki kere nasıl çamaşır yıkanır anlayamadım ben.:KK54:
makine 20 kglık falan mı??
eğer hafta içi hiç çalıştırmazsam haftasonu boyunca çamaşır yıkıyorum ben, abartmıuyorum, iki günde 5-6 çalıştığı oluyor.
her şeyi bir kenara koysam, kış şartlarında en kötü haftada 3 kere duş alsa bir insan çıkaracağı kıyafetler zaten bir makineye yaklaşır.gerçekten düşünüyorum anlam veremiyorum. evde giyilen eşofman tarzı kıyafetler ayrı, pijamalar ayrı, iç çamaşırları ayrı. e dışarı kıyafeti ayrı.yani bir tek insanın bile bir haftada tonla kıyafeti çıkar.
kıyafet değiştirmiyor musunuz ? evde en az iki kişi yaşadığını düşünürsek, bütün kıyafetler *2 desek, yok vallahi aklım almadı ayda iki kez çalıştırmaya:KK43:
hadi kıyafeti geçtim , bir takım nevresimle üç tane havlu atsan makine dolar. abartmıyorum ya benim makinem 8 kglık, öyle küçük de değil yani.
bunun bornozu var, el yüz mutfak havluları var, banyo paspası vs var. bunlar hiç yıkanmıyor mu bir ay boyunca?
ya da her şeyi bir arada mı yıkıyorsunuz??
biri gerçekten bunu açıklayabilirse bana minnettar olacağım kendisine.
Ben de anlayamadim...
biz 2 kişiyiz buna rağmen haftada en az 3 kez çamaşır makinası çalışır ... yani min çalıştırma haftada 3... beyazlar renkliler ve koyular ... 15 gunde bir nevresimler ve havlular, banyo paspaslari ,narinler ve yünlüler ...yani bi ayda 17- 20 makina çamaşır yıkıyorum ...
Ayrica makinam bos olmaz ama tıka basa da doldurmam makinanin rahat yikamasi lazım..
Öğretmen oldugum icin öğrencilerimle yakın temas içindeyim... bu yüzden hergün kiyafetlerimi degistiririm ayni sey eşim icin de gecerli... bir de yemek yaptigim kıyafetler direk kirliye gider... yemek kokusu sinmis bir kıyafetle oturamam... yani bizim camasir cok çıkıyor...
Bulaşık makinası ise hergün çalışır.. boş olsa da çalıştırırım... Çünkü kalmış bulaşık kokuyor... ertesi güne biraktigimda esim bile farkeder, burada bi koku var der... elektrik faturam normalde 40 tl geliyordu bu ay 68 tl ye cikti... evde tum esyalarim A sinifi ve aydinlatma ise tasarruflu ampul ...

cnm bravo 45 elektrik haaa prizden çekmek önemlimi fişleri birde gece çalıştırmak benim makine yatak odamda da
gece çalıştıramıyorum başka önerin varmı bizim elektrik 100 ün üstünde geliyor su 35

Prizden çekmek önemli. Fişteyken çamaşır bulaşık tv herşey elektrik harcıyo

Akıllı sayacın varsa gündüz tarifesine geç gece çalıştıramıyosan 06-17 saatlerinde ucuz kullanırsın.

cnm bravo 45 elektrik haaa prizden çekmek önemlimi fişleri birde gece çalıştırmak benim makine yatak odamda da
gece çalıştıramıyorum başka önerin varmı bizim elektrik 100 ün üstünde geliyor su 35

Buarada evin işyeri olarak gözüküyomuş
Doğalgaz Hariç elektrik ve suyun pahalı senin.

130u geçerse faturan özel elektrik şirketlerine başvur. Daha ucuza kullanırsın.

Ben de buradan aldığım bilgilerle ve benim de düşündüğüm şeylerle faturalarimi baya bi düşürdüm. Sadece doğalgaz arttı o da 20 TL arttı. O da zaten kombi çalıştığı için artik.

evet sitede oturuyoruz canim. camasiri ben biriktip ayda iki kere yikiyorum zaten. renkliler ve beyazlar olarak. sadece gece utu yapiyorum ondan sonra... ben zaten camasiri genelde sabah yikarim ama benim camasir makinem sessiz calisandan ve antrede duruyor yatak odalarina tera. gecen komsum geldiginde camasir vardi aaa makinen mj bozuldu yikamiyo galiba dedi sesinden kimse rahatsiz olmaz o yuzden biz bile yikiyo mu yikamiyo mu anlamiyoruz :)
valla bravo ayda ıkı kere nasıl becerebılıyorsunuz, bız ıkı kısıyız her hafta 3 makıne çalışıyor ama bır gıydıgımızı bır daha gıymıyoruz bız heme yıkanıyor...

Arkadaslar gece elektrik indirim olayi akilli sayaci olup kendine uygun saat dilimini secip elektrik idaresine basvurursa gecerli oluyor yoksa sayac ne bilsin gece çalıştığını
Aa öyle mi :D peki faturalarda gece gündüz kullanımı diye ayrım oluyor o neden ?

Anlamayacak birsey yok herseye zam yapıldı, ödediğin her faturanın yarısı vergi nerdeyse,Botaşın devlete borcu varmış ve bu borcu tüketiciden tahsil edeceğini bildirmiş bu yüzden %15 daha fazla geliyormuş faturalar

Tüm dertlerin çözümü başkanlık inşallah olur da bedava yaşarız

Apartmanda yasiyorsaniz lutfen gece 10dan sonra calistirmayin su camasir makinelerini.
yeminle uyku tutmuyor gurultuden.
komşu hakki diye de bir sry var.
Hem komsuya rahatsizlik hem de faturanizin tarifesini degistirmezseniz gece elektrik daha ucuz degil. İnanmayan arasin 186 yi sorsun.

Bizim arkadaşlarımıza 500 e yakın fatura geldi ve hala evleri soğuk. Yani tam sıcak olmuyor.o_O

Allah yardımcısı olsun havalar çok soğuk olduğunda kombinin derecesini yukseltenlerin.

Birde apartmanda oturuyorum ama çm ve bm hep gece çalışır. Ben banyonun kapısını kapatınca ses duymuyorum. Bulaşiktan zaten hic ses çıkmıyor nerdeyse.

Sizin makineler kaç db ki? :KK48:

Bende kaloriferi cok aciyorum..cunku evimiz isinmiyor istedigim gibi ara kat olmadigi icin.

Buarada firin calistirdigimda benimde aklima gelirki..cok yaktim firini diye..elektrik faturasi bayacak diye…ama uc kurusluk zevkimizden mi kalalim diye dusunurum sonradan.

Yani evde heleki cocuklar varsa birseyden kacinamiyorsun cogu zaman. Normal camasir bile daha fazla cikiyor…ama makinayi genelde bos calistirmamaya gayret ederim, cunku oyle alistim gordum.

Ama firinda yapilan bazi yemekleri aslinda gayette tenceredede yapabiliriz..mesela tavuk vs..patates tavuk koy tavaya pissin..firinda oluncada asiri bir fark olmuyor..birde 1 saat firin yaniyor mesela..kalabalik misafir gelince firina atabilirsin cunku tavaya sigmaz genelde..oyle iste..ha ben bu tavsiye ettigimide hep yapamiyorum canim..cunku haftada 1-2 defa hamur isi yaparim ve firini kullanirim illaki.

Bulasik makinasi gene oyle..bos calistirmamaya gayret ederim. Ama elde yikayim diyede bi takintim yok..makinaya girecekler makinaya elde yikanacaklar elde..hersey girmiyor makinaya zaten.

Ayda 2 3 kere çamaşır yikayan varmış. Ya da makinayı tika basa dolduran... hayretler içerisindeyim.
Ben de anlayamadim...
biz 2 kişiyiz buna rağmen haftada en az 3 kez çamaşır makinası çalışır ... yani min çalıştırma haftada 3... beyazlar renkliler ve koyular ... 15 gunde bir nevresimler ve havlular, banyo paspaslari ,narinler ve yünlüler ...yani bi ayda 17- 20 makina çamaşır yıkıyorum ...
Ayrica makinam bos olmaz ama tıka basa da doldurmam makinanin rahat yikamasi lazım..
Öğretmen oldugum icin öğrencilerimle yakın temas içindeyim... bu yüzden hergün kiyafetlerimi degistiririm ayni sey eşim icin de gecerli... bir de yemek yaptigim kıyafetler direk kirliye gider... yemek kokusu sinmis bir kıyafetle oturamam... yani bizim camasir cok çıkıyor...
Bulaşık makinası ise hergün çalışır.. boş olsa da çalıştırırım... Çünkü kalmış bulaşık kokuyor... ertesi güne biraktigimda esim bile farkeder, burada bi koku var der... elektrik faturam normalde 40 tl geliyordu bu ay 68 tl ye cikti... evde tum esyalarim A sinifi ve aydinlatma ise tasarruflu ampul ...

Marketlerde ya da asansörde farkediyorum, üstü başı leş gibi kokan insanlar var.

Öğrencilerimin bazılarına yaklasamıyorum bile kokudan...

Ayda 2 kere çamaşır yıkayınca ya da makinayi tika basa doldurunca boyle oluyor.

Ayrica bulasik makinasi hergun kullanilmazsa bulasik biriktirilirse ev kokar..

Tasarruf yapicam diye kokamam varsın 100 tl fazla ödeyim....

Bi de aklima bi tanıdığım geldi. Ben doğallıktan yanayım roll on parfüm kullanmam diyor kokusundan evine gidemiyoruz. Çoluk çocuğuna eşine acıyorum.

Ayda 2 3 kere çamaşır yikayan varmış. Ya da makinayı tika basa dolduran... hayretler içerisindeyim.

Marketlerde ya da asansörde farkediyorum, üstü başı leş gibi kokan insanlar var.

Öğrencilerimin bazılarına yaklasamıyorum bile kokudan...

Ayda 2 kere çamaşır yıkayınca ya da makinayi tika basa doldurunca boyle oluyor.

Ayrica bulasik makinasi hergun kullanilmazsa bulasik biriktirilirse ev kokar..

Tasarruf yapicam diye kokamam varsın 100 tl fazla ödeyim....

Bi de aklima bi tanıdığım geldi. Ben doğallıktan yanayım roll on parfüm kullanmam diyor kokusundan evine gidemiyoruz. Çoluk çocuğuna eşine acıyorum.
tika basa degil ama kararinda..2 tane esya atinca makina calistirilmaz..hani bunu yaptigim zamanlarda oluyor..mesela rengi baska seylere gececek seyler varsa vs..ama sureklilik halinde boyle yapilmaz.

ama tika basa olsa zaten iyi yikanmiyor. herseyin ortasi iyidir..illa b.kunu cikaranlar olacak.

birde maiknayi 1 hafta bekletirsen tabiiki kokar hemde les gibi. ama her gun ya da 1,5 gunde yikatirsan birsey olmaz.

Bizim arkadaşlarımıza 500 e yakın fatura geldi ve hala evleri soğuk. Yani tam sıcak olmuyor.o_O

Allah yardımcısı olsun havalar çok soğuk olduğunda kombinin derecesini yukseltenlerin.

Birde apartmanda oturuyorum ama çm ve bm hep gece çalışır. Ben banyonun kapısını kapatınca ses duymuyorum. Bulaşiktan zaten hic ses çıkmıyor nerdeyse.

Sizin makineler kaç db ki? :KK48:
Camasir makinasi sıkmadayken alt kattakine ses cok geliyor, mesela aksam uyku saatimizse etraf da sessiz oldugu icin. Makina sıkarken zangır zangır titriyor ya zaten ;)

Back
X