• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

Baya baya faturanın hakkını vermişsiniz siz. Biz de akşamları bir saat bilemedin iki saat tv izliyoruz. Böyle kullanıyorsan çok değil normal gelmiş :) :) :)

ama tekli abajur yaniyo geceleri tv acik bir de .. esim evde oldugunda gunduz tv hic acilmaz ben ders calisiyorum o da aksam ustune kadar uyur

bızede 290 gelmıs bıde okadar acmıyruz ev cok sıcak olmuyor yalıtım olmadıgı ıcın ısınmıyorda ve bu ay 15 gun hıc yakmadık ben annemlerdeydım esımde acmamıs hıc dogalgazı konuyu takıpteyım bende tasarufla ılgılı bıseyler ogreneyım

bızede 290 gelmıs bıde okadar acmıyruz ev cok sıcak olmuyor yalıtım olmadıgı ıcın ısınmıyorda ve bu ay 15 gun hıc yakmadık ben annemlerdeydım esımde acmamıs hıc dogalgazı konuyu takıpteyım bende tasarufla ılgılı bıseyler ogreneyım

valla faturayi gorunce cok yakmadigimizda boyle geliyosa yakiyim anasini satiyim da isinayim bari dedim :)

biz buralar soğuktu en son doğal gaz 350 geldi:KK57:. sizin iyi 200ler 100ler evde degiliz. gelince usumeyelim diye gunduz cok kisamiyorum. evde guney cepheli. termostat taktirmam lazim zaman ayarli. memnun olan var mi

biz iki kisiyiz 160 tl elektrik nasil geldi anlamadim annemler 3 kisi 150 gelmis
Faturanızın elektrik faturanızın ilk okuma ve son okuma tarihine bakın 2 aylık olabilir bu ay herkese elektrik faturaları geç geldi.Ayrıca elektrik faturanız kaç zamanlı tarife eğer 3 zamanlı değilse çoğunlukla dilekçe verilerek yapılıyor gece 10 dan sonra çamaşırda yıkasan yine düşük fiyat gelmez elektrik.

Faturanızın elektrik faturanızın ilk okuma ve son okuma tarihine bakın 2 aylık olabilir bu ay herkese elektrik faturaları geç geldi.Ayrıca elektrik faturanız kaç zamanlı tarife eğer 3 zamanlı değilse çoğunlukla dilekçe verilerek yapılıyor gece 10 dan sonra çamaşırda yıkasan yine düşük fiyat gelmez elektrik.

baktım ona 1 aylık

Eski sayaçlarda gece ucuz yeni sayaçlarda tarife var
Benim sayacım eski
Zaten çalıştığım için mecbur gece yapıyorum

onunla bir ilgisi yok.
fatura üzerinde eğer 3 zamanlı tarife yazıyorsa o zaman dediğiniz gibi yazmıyorsa tek zamanlı yazıyorsa her an eşit fiyat.

bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?
Evden çıkarken doğalgazı kapatıyoruz.
Akşam minimumda ve sadece 3 peteği yakıyoruz.
Elektrikli aletleri ve ampulleri enerji tasarruflu kullanıyoruz. Kullanmadığımız odanın ışığını açmıyoruz
Fırın çalıştırıyorum bu ara belki ondan çok gelir elektrik
Ütü yapmıyorum
Başka da bişey yapmıyorum elektrik genelde 40 tl civarında.
Doğalgaz daha gelmedi bu ay. Geçen ay kapatmadan yakmıştım 180 geldi. Bu ay daha az bekliyoruz

biz buralar soğuktu en son doğal gaz 350 geldi:KK57:. sizin iyi 200ler 100ler evde degiliz. gelince usumeyelim diye gunduz cok kisamiyorum. evde guney cepheli. termostat taktirmam lazim zaman ayarli. memnun olan var mi

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gündüz ben evde olmama rağmen hiç yakmıyorum. Şu ara güneş azıcık bile çıksa ev hemen ısınıyor, güney cephe bizimkide. Termostat sizin için gayet güzel olur sanırım.

Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(

Haftada bir yastıkları derken? Yastık yünlerini mi? İllaki bizlerde yastık kılıflarımızı değiştiriyoruz nevresimlerimizi de. Ama bir kaç tane nevresim takımı olunca, çıkardığımı kirliye atıyorum, diğerini takıyorum. 1 nevresim takımı için de makina çalıştırmıyorum. Nevresim takımları birikince onları yıkıyorum, bu sürede illa ki zaman geçiyor. Yazın neyse de özellikle kışın çamaşırları yıkama sırasına koymazsam eğer kurutacak yerim olmadığından elimde kalır :) Zaten zor kuruyor. Bulaşık makinası da 1 günde mümkün değil dolmuyor.Hafta da maximum 2 kere çalıştırıyorum, misafir gelince başka tabi.

bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?
canım biz ikimizde çalışıyoruz gündüzleri dogalgaz açık olmuyor bi gece açıyoruz. 110 tl geldi doğalgaz faturası. elektrik te 40 ı geçmez. fırının doğalgaza etkisi yoktur bence. elektrikten harcar fırın.

108 lira geldi elektrik faturası. Haftada 4 gün çamaşır makinesi çalışır. İli küçük çocuğum var çünkü. İki günde bir mutlaka bulaşık makinesini çalıştırıyorum. Ütüyü biriktirip haftada 1 açıyorum.

Doğazgazı hiç sormayın. Alt üst yanmıyor ve kuzey cephe evim. En son 440 geldi. Soğukların olduğu bu ay kaç gelecek merakla beklemekteyim :KK51:

Evden çıkarken doğalgazı kapatıyoruz.
Akşam minimumda ve sadece 3 peteği yakıyoruz.
Elektrikli aletleri ve ampulleri enerji tasarruflu kullanıyoruz. Kullanmadığımız odanın ışığını açmıyoruz
Fırın çalıştırıyorum bu ara belki ondan çok gelir elektrik
Ütü yapmıyorum
Başka da bişey yapmıyorum elektrik genelde 40 tl civarında.
Doğalgaz daha gelmedi bu ay. Geçen ay kapatmadan yakmıştım 180 geldi. Bu ay daha az bekliyoruz
sizle aynı yaptığım herşey 140 geldi :KK61:

evet sitede oturuyoruz canim. camasiri ben biriktip ayda iki kere yikiyorum zaten. renkliler ve beyazlar olarak. sadece gece utu yapiyorum ondan sonra... ben zaten camasiri genelde sabah yikarim ama benim camasir makinem sessiz calisandan ve antrede duruyor yatak odalarina tera. gecen komsum geldiginde camasir vardi aaa makinen mj bozuldu yikamiyo galiba dedi sesinden kimse rahatsiz olmaz o yuzden biz bile yikiyo mu yikamiyo mu anlamiyoruz :)

pardon cnm bişi sorcam kaç kişisiniz benim annem ve kv demde ayda iki yıkıyormuş
benim çmaşır bitmek tükenmek bilmiyorum haftada üç yıkıyorum ama çamaşırlığı da boşaltamıyorumü

nasıl oluyor bu iş

Canım çamaşır bulaşık gece çalıştır
Elde bulaşık yıkama. Mesela bi kaba su doldur tabağı çatalı ordan geçir öyle koy makinaya
Prizde buzdolabı dışında bişey bırakma
Makinalarda hızlı yıkama yapma, ekoları seç
Doğalgaz konusunda yardımcı olamıycam komşularım sayesinde ben yakmıyorum:)

Ha bide kettle da su kaynatma ocakta kaynat enaz 10lira farkeder.

Benim hergün çamaşır bılaşık çalışıyo,
Ütüde elektrik süpürgeside hergün

Max 30-35 su
Max 45 elektriğim geliyo
Çok soğuklarda elektrik sobasını yaktığımda 80
Yazın vantilatörle 60
Doğalgazım standart 18 geliyo duş+ocak

cnm bravo 45 elektrik haaa prizden çekmek önemlimi fişleri birde gece çalıştırmak benim makine yatak odamda da
gece çalıştıramıyorum başka önerin varmı bizim elektrik 100 ün üstünde geliyor su 35

Back