• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

Eşim ben ve oğlum. Mesela her gün ya da en geç gün aşırı duş alırım ve üstümü değiştiririm. Eşim de öyle. Gün içinde hafif terlesem ya da yemek yapsam üstüme sinse, oğlum yemek yerken üstüne damlatsa değiştiririz hemen. Aynı şekilde dışarı gidip geldikten sonra da değiştirmek gerekiyor. Oğlum dışarıdayken montu battaniyesi, beresi kaşkolu vs kirlendiği için onları da Ayrıyeten hassas programda yıkıyorum. Havlular gün aşırı değişiyor, banyo havluları haftada bir. Evde çocuk olunca koltuk örtüleri de leke olup yıkanabiliyor. Ortalama haftada bir kere oluyor. Nevresimler yine kışın haftada bir, yazın haftada 2 kere değişiyor. Yatağa alez+çift çarşaf, yastıklara alez+çift kılıf kullanıyorum, onlar da tek makineye sığmıyor haliyle.
valla bu dediklerinizi bende yapiyorum ama 4 kisiyle bile bu kadar olmuyor..yani her gun camasir yikayacak kadar. herneyse..herkesin kendi kesesi kendi camasiri :D

benım bebek var geziyor tüm odaları mecbur yakıyorum hastane parası vermemek için
paradan ziyade hasta olunca zor duzeliyor benimkiler...
cocuklar yokken biz sade oturma odasini yakardik simdi tum ev, kullansakta kullanmasakta..cocuklar aniden girer filan diye..

varsin canlari sag olsunda..elektrik gaz onlarin köpegi olsun :D

paradan ziyade hasta olunca zor duzeliyor benimkiler...
cocuklar yokken biz sade oturma odasini yakardik simdi tum ev, kullansakta kullanmasakta..cocuklar aniden girer filan diye..

varsin canlari sag olsunda..elektrik gaz onlarin köpegi olsun :KK70:
aynen öyle canım zam da geldikçe geliyor ha

İnan bende o mantikla her yeri yakiyorum yuksekde yakmasamda ilik olsun diyorumbari
Oglum var benimde cok kucuk degil ama mutfaga odalara giriyo kapilarida hic ortmuyo sagolsun
Yani evde oglum olmasa mutfak ve oturma odasini yakarim sadece
Gunduzde ufoyla idare ederim ama cocuk olunca mecbur yakiyoruz.
Saglik olsun artik ama sirf dogalgaza uzuluyorum o da isinamadigimizdan kuzey cephe olmandan falan.
ufoyu hiç sevmiyorum kendini ısıtıyor anca kapatınca buz kesiyor heryer hemde hava kuruyor elektrikte çok yakıyor yağlıkalorifer yakıyorum geceleri

Benim sıkma da 63 db sesi çıkıyor supurgemden 2db daha dusuk.
Makine banyoda olduğu için de diğer odalara ses yayılmıyor.
Ben komşularıma sıkıntı yaratmiyorum :)
Diğerleri düşünsün
Ben kendi ust ve alt komsumu dusunerek yazdim, makinadan makinaya degisir zaten. Size kolay gelsin =)

benim makineler de hep yeni A sınıfı
bir odamı sadece çamaşır dolabı ve depolama amaçları için kullanıyorum
tek yaşıyorum evden çalışıyorum, iş kıyafeti yıkamak ütülemek gibi bir derdim yok
ayda bir saat ütü ancak yaparım -kışın hiç yapmıyorum neredeyse çünkü kazak ütülemem, nevresim, iç çamaşırı vs de ütülemem
10 takım nevresimim var, onları da değiştirdikçe biriktiririm, durur bi köşede, yerim müsait.
ev kıyafetimi yemek pişirdiğim gün değiştiriyorum
sadece mahalle içinde 20 dakikalık filan çıkmalarımda giydiğim başka kıyafetim var mesela ekmek almaya giderken, gelince çıkarıp oda kapıma asıyorum, ama ay boyunca sürekli aynısını giyip üstüne mont-hırka filan giyiyorum mevsime göre.
bir de dışarı kıyafetlerim var. bunları duruma göre 2. kez tekrar giyiyorum yazın giymem.
iç çamaşırı ve çorapları da daha ayrı yerde biriktiriyorum. vs vs vs. misafir olmadıkça ben ayda 5 kere ancak makine çalıştırırım o da genelde uzun ve yüksek dereceli yıkamam bebek yok, kedi yok, koca yok, ben ne gece terlerim hatta toplu taşımaya bile pek binmem o kadar izole yaşıyorum, spor salonunda zaten duş alıyorum evde doğru düzgün duş bile almıyorum....ben makyaj yapmıyorum bi de kıyafete bişey de bulaşmıyor.
yine evde sadece çalışma odamı süpürürüm 3-4 günde bir, bir de yemek yaptığımda mutfağı- ben her gün yemek yapmıyorum bu arada-. kalan kısmı ancak biri geldiğinde gittiğinde süpürüyorum (oturma odamı misafir gelmezse kullanmıyorum ki zaten)
televizyon yok
saç kurutma, maşa yok (var ama kullanmıyorum) çamaşır kurutma mak. yok, mikrodalga yok, UFO yok, çaycı kahveci vs yok, mikser blender robot senede 2-3er kere açarım anca bi misafire filan özel bişey yaparsam. kettle kullanıyorum bi tek o da: tüm gün bilgisayarda çalışıyorum çay kahve içiyorum kaynattığım 1 kupa su günde 2-3 kere.
bulaşık makinesi dolmasa da 2. gün akşama mecbur çalıştırıyorum kokuyor ama eko program her zaman.
PC tüm gün açık -ve laptop değil koca ekranlı bi makine -evde elektrik yakıyor diyeceğim tek şey bu.
Fırın 10-15 günde 1 ancak açarım, mesela o gün yemek kurabiye kestane hepsini peş peşe atarım, sonra bi süre kullanmam hiç.
ekmek yemeyi bıraktım sayılır, tost makinesini hiç kullanmıyorum gibi son zamanlarda
ampuller tasarruflu. kullanmadığım odayı yakmam, prizleri de çekerim.
tüm bunları neden yazdım, benim de 30 lira olan faturam 60 oldu artık da ondan yazdım. bu şekilde yaşayana bile 60 lira geliyor, durum bu.

ayda 2 çamaşır makinası açanlar varmış allahım ben nerelere gideyim :27: benim haftada 4 kere beyaz, 1 kere renkli, 2 kere de nevresimler için açılır.. hafta içi her akşam, hafta sonu da günde 2 kere bulaşık makinası çalışır.. daş yok mu daş bitmişim ben :27:

Benim elektrik yatıran bu ay 112 tl gelmiş şu ana kadar bana gelen en yüksek fatura genelde 70 civarı gelirdi

Haftada bir ortalama fırın çalışıyor
Tv sürekli çalışmaz günde bir iki saat ortalama
Kullanmadığını fişleri çekerim
Yürüyüş bandı hergün ortalama bir saat
Kışın kombi var tabi
Sıcak suyu abdest alırken ben ve eşim kullanir
Bulaşık mak her gün çalışır
Çamaşır makinasinda kistasim şu benim
Kirli sepeti kullanmıyorum hijyenik gelmiyor kirlileri çamaşır makinasının içinde biriktiriyorum renkli , beyaz karışık ne varsa baktım makina doldu çıkarıyorum makinanın dolması üç gün yazın iki gün hepsini renklerine göre ayırıyorum etraftan havlu sofra bezi falan da topluyorum öç çamaşırları bi kocadağ isliyorum renkli ler yıkanırken içine sabun tozu ve sirke koyuyorum kendi çapımda steril ediyorum buna yeni başladım aslında faydası varmı bilmiyorum renkli lerden sonra beyazlar yada orta renklilerle yikiyorum

Yani ben üç günde yazın iki günde bir iki makina çamaşır yikiyorum renkli ler beyazlar

Renklileri 40 derecede 45 dakika yikiyorum
Beyazlari 60 derece 60 dakika yikiyorum

Bildiğim kadarıyla bulaşık mak. Çamaşır mak. Çok sıcak yıkamak
Tv yo çok yüksek sesle izlemek
Kombinin kışın çalışması
elektrik faturasını bayan etkiliyo

Banada çok fatura geliyo yaa. Apartmanın tüm faturalarını toplasam benimkine anca tekabül eder,yada etmez bile
ben sadece 3 odayı ve antreyi yakıyorum. Mutfağımda petek yok.banyo-wc koku yaptığı için camı diye yakmıyorum. Buna rağmen doğalgaz çok geliyo
Fırınla pek işim olmuyo. Kettle deseniz çok az kullanırım. Günlük ev süpürürüm sadece,bul.makinesi çalışır,çamaşır makinesi haftada 4 kez çalışır.Beyazlar,açık renkliler,siyahlar ve kışın elde,yazın 14 dk. yıkama programı. tüm beyaz eşyalarım A++
Suda çok gelir. Eşim rutin duş alır günlük,ben kışın iki günde bir.
Ben normal kullandığımı düşünüyorum ama aylık toplamda 1000 lirayı geçiyor bazen faturalar.

Biz de 2 kişiyiz sadece 2 odanın kaloriferini açıyoruz gerisi kapalı oluyor üşürsek kalın giyiniyoruz doğalgaz bu ay 136 tl gelmiş.. bulasigi elde yıkamak daha masraflı oluyor biriktirip makinede yıkayın. Elde yıkarken sıcak suyu her kapatıp açtığınızda dikkat ederseniz kombi tekrar çalışıyor, en çok enerji de o ilk çalışma anında harcanıyormuş...

Kullanmadığınız elektrikli cihazları fişten çıkarırsanız, tasarruflu ampuller kullanırsanız elektrik tasarrufu yapabilirsiniz.

Benim evim spot lamba heryer. En az yakabildiğim de bile 4ünü yakmak zorundayım. Tasarruflu lambada olsa çok tasarruflu olmuyo bana.

Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(

Ben her hafta tüm nevresim takımını yıkıyorum 1 makine
1 makine bornozlarla havluları yıkıyorum
Beyazları 1 kez
Renklileri 1 kez
Syahları 1 kez
Oğlumunkileri yazın hergün yıkıyordum şimdi haftada iki bazen 3
Banyo paspaslarını yıkıyorum
Yani haftada en az 8-9 kez makine çalışıyor
Ekstra terlikleri atıyorum arada
Bir kç hftada bir battaniyeyi yıkıyorum
Koltuk minderlerini yıkıyorum
Mutfak kilimini yıkıyorum

Geçenlerde bir misafirliğe gitmiştim
Oraya gelen davetlilerden birinin iki yaşlarındaki kızının beyaz kabanı siyahlamış
Ayda iki kez makine çalıştıranları duyunca aklıma o görüntü geldi

ayda iki kere nasıl çamaşır yıkanır anlayamadım ben.:KK54:
makine 20 kglık falan mı??
eğer hafta içi hiç çalıştırmazsam haftasonu boyunca çamaşır yıkıyorum ben, abartmıuyorum, iki günde 5-6 çalıştığı oluyor.
her şeyi bir kenara koysam, kış şartlarında en kötü haftada 3 kere duş alsa bir insan çıkaracağı kıyafetler zaten bir makineye yaklaşır.gerçekten düşünüyorum anlam veremiyorum. evde giyilen eşofman tarzı kıyafetler ayrı, pijamalar ayrı, iç çamaşırları ayrı. e dışarı kıyafeti ayrı.yani bir tek insanın bile bir haftada tonla kıyafeti çıkar.
kıyafet değiştirmiyor musunuz ? evde en az iki kişi yaşadığını düşünürsek, bütün kıyafetler *2 desek, yok vallahi aklım almadı ayda iki kez çalıştırmaya:KK43:
hadi kıyafeti geçtim , bir takım nevresimle üç tane havlu atsan makine dolar. abartmıyorum ya benim makinem 8 kglık, öyle küçük de değil yani.
bunun bornozu var, el yüz mutfak havluları var, banyo paspası vs var. bunlar hiç yıkanmıyor mu bir ay boyunca?
ya da her şeyi bir arada mı yıkıyorsunuz??
biri gerçekten bunu açıklayabilirse bana minnettar olacağım kendisine.

Aynı soruları ben de çok merak ediyorum yazıldı mı bilmiyorum sırayla okuyorum umarım yazan olmuştur

bilmiyorum ki ama annemle oturduğumuzdan beri yaptığımız şeyler... fişte priz bırakmam kesinlikle, eşim elektrikleri çok açık bırakır onuda alıştırmaya çalışıyorum. benimde eşim polis memuru yedek kıyafeti çok hafta sonları (akşam) yıkarım uzun programda yıkamıyorum pek kirli olmuyor çamaşırlar ütüyüde akşam toplu yapıyorum elektriğim bu ay 29 geldi su 24 tl geldi evim sıcak bende çalışıyorum. Yalıtımı iyi birde hamileyim bana sıcak da geliyor doğalgaz açmadım daha hiç 13 tl falan geliyor sadece sıcak su açacağım zaman açıyorum kombiyi

Oo çok güzel maşaAllah
Hala kombi yakmadıysanız daha da yakmazsınız heralde
Hangi şehir bu , oraya taşınmalı

Ayda 2 3 kere çamaşır yikayan varmış. Ya da makinayı tika basa dolduran... hayretler içerisindeyim.

Marketlerde ya da asansörde farkediyorum, üstü başı leş gibi kokan insanlar var.

Öğrencilerimin bazılarına yaklasamıyorum bile kokudan...

Ayda 2 kere çamaşır yıkayınca ya da makinayi tika basa doldurunca boyle oluyor.

Ayrica bulasik makinasi hergun kullanilmazsa bulasik biriktirilirse ev kokar..

Tasarruf yapicam diye kokamam varsın 100 tl fazla ödeyim....

Bi de aklima bi tanıdığım geldi. Ben doğallıktan yanayım roll on parfüm kullanmam diyor kokusundan evine gidemiyoruz. Çoluk çocuğuna eşine acıyorum.

Nette doğal roll on ya da parfüm/ deodorant oda kokusu tarifleri var söyleyin onlardan yapsın araştırıp

Back
X