• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

kisa vaadede para veriyorsun ama uzun yillara yayarsan karli bir yatirim diye biliyorum.
Ya ben onu arastirdim mesela kari koca calisiyorsa gunduz evde kimse yoksa zaten eve aksam gelindigi icin o sekilde kârli olabilir. Gunduz evde duran varsa, gunduz ucreti daha pahaliya geliyor.

kışın çok zahmetli oluyor.. yazin en iyisi o yüzden yazin doğalgaz için birikir ki kışa harcarsn bu kadar basit:)

evet sitede oturuyoruz canim. camasiri ben biriktip ayda iki kere yikiyorum zaten. renkliler ve beyazlar olarak. sadece gece utu yapiyorum ondan sonra... ben zaten camasiri genelde sabah yikarim ama benim camasir makinem sessiz calisandan ve antrede duruyor yatak odalarina tera. gecen komsum geldiginde camasir vardi aaa makinen mj bozuldu yikamiyo galiba dedi sesinden kimse rahatsiz olmaz o yuzden biz bile yikiyo mu yikamiyo mu anlamiyoruz :)
Ayda 2 mi? Hergun calisiyo bizimki

Ya ben onu arastirdim mesela kari koca calisiyorsa gunduz evde kimse yoksa zaten eve aksam gelindigi icin o sekilde kârli olabilir. Gunduz evde duran varsa, gunduz ucreti daha pahaliya geliyor.
dogruda canim..mesela camasir yikamasini, bulasik filan aksam yapsan o bile kar ettirir insana..tabiiki firin icin soylemiyorum cunku o aksam tarifesinde olmaz genelde. gunduzden kullanilir firin. gerekirse genede tabii gunduz calistirilir. ben pismanim taktirmadigima..simdide belki evden cikarsak diye taktirmiyorum..cunku saati goturemiyorsun gittigin yere..

dogruda canim..mesela camasir yikamasini, bulasik filan aksam yapsan o bile kar ettirir insana..tabiiki firin icin soylemiyorum cunku o aksam tarifesinde olmaz genelde. gunduzden kullanilir firin. gerekirse genede tabii gunduz calistirilir. ben pismanim taktirmadigima..simdide belki evden cikarsak diye taktirmiyorum..cunku saati goturemiyorsun gittigin yere..
Haklisin canim biz de kiraciyiz yaa insan bir sey yaptiramiyor =(

ayda iki meselesine bende sasirdim gercekten..hani cocuk olmasa bile ayda 2 kere nasil oluyorki? bunun nevresimi var havlusu var..ne bilim..ben bir hafta yikamazsam bi sonraki hafta camasir yikatip kurutmakla geciyor 1-2 gunum. cok yipraniyorum bu yuzden her hafta duzenli olarak en az 1 kere calistiririm..hangi camasir tipi fazlaysa..bazen 2-3 makina bile olur..haftasonuna denk getirmeye calisirim bu isleri ama bazen hafta icide oluyor. evde kusmuklu cocuklar olunca ne zaman gelecegini bilmiyorsun (:

Bana 400 geldi doğal gaz ve isinamiyorum ev hala soğuk
Alin bendende okadar
401tl odedik icime oturdu ve her aksam battaniyelere sariliyoruz
Kombi bakimida yapildi
Nerde yanlis yapiyoruz ben anlamiyorum
Millet dublex evi 200tl isitiyo ben 2+1evi 400tl isitamiyorum

Camasir makinem cok calisiyo
Cok sık camasir degisir yikanir bizde.
Tv aksama kadar acik
Ütü cok sık yaparim
Kettel elim kolum gibi
Firinda ayda en az 5-6defa acarim
Mikrodalga hergun kullanilir
Bulasik makinesi haftada 3defa calisiyo
Zaman zaman elimde yikiyorum.
Pc acık genelde
Modem vs hep prizde
Her aksam telf sarjda
Evde oldugum surece hergun supurge acarim
Ara ara ufoda yakiyorum
80tl civari elektrik geliyo
Su 30tl geldi
Dogalgaz 401tlcik.
Tek derdim dogalgaz benim anlasamiyoruz!
Naparsam yapim faturayi cok dusuremiyorum

Evim kuzey cephe lanet olsun kisin isinmiyo yazin rahatiz serin serin.
Dogalgazdan tasarruf etmem icin tamamen kombiyi kapamam lazim buda mumkun degil
Patates cuvali gibi geziyorum evde

Ayda 2 mi? Hergun calisiyo bizimki

Benim de aynen öyle. Ben 1 hafta makine çalıştırmasam giyecek şey kalmıyor sanki.

Her gün çalışıyor, eğer bir gün yıkamadıysam ertesi gün 2-3 kere çalışıyor. Bulaşık makinesi de her gün 1 ya da 2 kere çalışır.

Öyle 2-3 günde bulaşık makinesi, haftada bir çamaşır makinesi açanlara şaşırıyorum

tesekkur ederim. bir de ben cogu zaman bulasigi elimde yikiyorum makineye yerlestirmeye usenip... elimde yikamayip toplu makinede yikasa. daha mi iyi olur. bizim su kartli , sicak su kullanimi dogal gazi ne kadar etkiliyo

Diğerlerini okumadım ama çok etkilemese de etkiler

Suyu Ocak'ta ısıtıp yıka ya da makinede

Bizim mesela 143 elektrik geldi 40 günlük

Çamaşır kurutma makinası var o nedenle 30 tl fazla geliyor standarttan

Fırın da çok çalışır ama hem UFO hem kalorifer çok gelmiş

Bozuğu yaptırın bir de o odayı kullanmasanız olmuyor mu en azından elektrik az gelir

Apartmanda yasiyorsaniz lutfen gece 10dan sonra calistirmayin su camasir makinelerini.
yeminle uyku tutmuyor gurultuden.
komşu hakki diye de bir sry var.
Aynen tasarruf olsun diye biz gece uyuyamıyoruz öok şükür ki bizim üst kattaki çok ses çıktığını farketmişte artık gece çalıştırmam diyo

Benim de aynen öyle. Ben 1 hafta makine çalıştırmasam giyecek şey kalmıyor sanki.

Her gün çalışıyor, eğer bir gün yıkamadıysam ertesi gün 2-3 kere çalışıyor. Bulaşık makinesi de her gün 1 ya da 2 kere çalışır.

Öyle 2-3 günde bulaşık makinesi, haftada bir çamaşır makinesi açanlara şaşırıyorum
Aynen. Bulasik mak benimde hergun calisir

Bizim arkadaşlarımıza 500 e yakın fatura geldi ve hala evleri soğuk. Yani tam sıcak olmuyor.o_O

Allah yardımcısı olsun havalar çok soğuk olduğunda kombinin derecesini yukseltenlerin.

Birde apartmanda oturuyorum ama çm ve bm hep gece çalışır. Ben banyonun kapısını kapatınca ses duymuyorum. Bulaşiktan zaten hic ses çıkmıyor nerdeyse.

Sizin makineler kaç db ki? :KK48:
Size ses gelmez zaten alt ve üst kata gider özellikle sıkma ve kurutma anında .:KK48:ortalık sessiz olduğu için.

Diğerlerini okumadım ama çok etkilemese de etkiler

Suyu Ocak'ta ısıtıp yıka ya da makinede

Bizim mesela 143 elektrik geldi 40 günlük

Çamaşır kurutma makinası var o nedenle 30 tl fazla geliyor standarttan

Fırın da çok çalışır ama hem UFO hem kalorifer çok gelmiş

Bozuğu yaptırın bir de o odayı kullanmasanız olmuyor mu en azından elektrik az gelir

bu konuyu geçen ay açmıştım canım :)) şimdi doğuya taşındık bu ay 15 gün memleketteydik gene 100 tl geldi nasıl oluyo anlamıyorum gerçekten ufo, fırın hiç çalışmadı ama gene 100 tl

her gun koyacak ne buluyorsunuzki yikamak icin? ya da soyle sorayim..evde kac kisisiniz? benim 2 cocugum oldugu halde ben haftada 2 defa standart makina calistiririm bazen cikabilir bu sayi duruma gore...valla 2 ay kadar her gun calistirmakta standart olarak abarti gibi geliyor kulaga..tabii herkesin durumu farkli ama..

Camasir makinem cok calisiyo
Cok sık camasir degisir yikanir bizde.
Tv aksama kadar acik
Ütü cok sık yaparim
Kettel elim kolum gibi
Firinda ayda en az 5-6defa acarim
Mikrodalga hergun kullanilir
Bulasik makinesi haftada 3defa calisiyo
Zaman zaman elimde yikiyorum.
Pc acık genelde
Modem vs hep prizde
Her aksam telf sarjda
Evde oldugum surece hergun supurge acarim
Ara ara ufoda yakiyorum
80tl civari elektrik geliyo
Su 30tl geldi
Dogalgaz 401tlcik.
Tek derdim dogalgaz benim anlasamiyoruz!
Naparsam yapim faturayi cok dusuremiyorum

Evim kuzey cephe lanet olsun kisin isinmiyo yazin rahatiz serin serin.
Dogalgazdan tasarruf etmem icin tamamen kombiyi kapamam lazim buda mumkun degil
Patates cuvali gibi geziyorum evde

canim o kadar kusur o zaman kadi kizindada olur (:

ayda iki meselesine bende sasirdim gercekten..hani cocuk olmasa bile ayda 2 kere nasil oluyorki? bunun nevresimi var havlusu var..ne bilim..ben bir hafta yikamazsam bi sonraki hafta camasir yikatip kurutmakla geciyor 1-2 gunum. cok yipraniyorum bu yuzden her hafta duzenli olarak en az 1 kere calistiririm..hangi camasir tipi fazlaysa..bazen 2-3 makina bile olur..haftasonuna denk getirmeye calisirim bu isleri ama bazen hafta icide oluyor. evde kusmuklu cocuklar olunca ne zaman gelecegini bilmiyorsun :-)

ben çorap gibi minik çamaşırları elimde günlük yıkıyorum. beyaz çamaşırlar çok birikmiyo birikene kadar bekliyorum, evde olduğum için sık kıyafet değiştirmiyorum şöyle diyeyim 2 haftada bir yani bir hafta sonu yıkamıyorum öbür hafta sonu bi beyazlar bi diğerleri bitiyo zaten

ben çorap gibi minik çamaşırları elimde günlük yıkıyorum. beyaz çamaşırlar çok birikmiyo birikene kadar bekliyorum, evde olduğum için sık kıyafet değiştirmiyorum şöyle diyeyim 2 haftada bir yani bir hafta sonu yıkamıyorum öbür hafta sonu bi beyazlar bi diğerleri bitiyo zaten
ben ilk zamanlar bebek olunca elimde yikama gafletine dusmustum..ama artik onlarida biriktirip atiyorum..cunku zaten cok yoruluyorum ve birde camasirla ugrasmak istemiyorum..ben yiprancama makina yipransin diyorum.

gecen gun bi kac bardak yikadim elimde..o bile degisik geldi..cunku bardak vs standart olarak makinaya koyarim.
bulasik yikamayi daha fazla yapmam gerek elde diyorum, unutmusum :KK70:

Back
X