• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

ben çorap gibi minik çamaşırları elimde günlük yıkıyorum. beyaz çamaşırlar çok birikmiyo birikene kadar bekliyorum, evde olduğum için sık kıyafet değiştirmiyorum şöyle diyeyim 2 haftada bir yani bir hafta sonu yıkamıyorum öbür hafta sonu bi beyazlar bi diğerleri bitiyo zaten
Camasirlar kirli sepetin de beklerken koku olmuyor mu peki birde söyle birsey var ama ayda iki yikiyorsunuz galiba eğer böyle yikarsaniz camasirlariniz güzel yikanmaz sonuçta TİKA basa dolu oldugu icin temiz yikanmayabilir.

Konu sahibi fırın çalıştırdım doğalgazı o mu etkiledi demiş, doğalgazla çalışan fırın mı var, ben mi geri kaldım, yoksa elektriği etkilemiş olması lazım ya hani. :KK55:
Tasarruf tavsiyesi anlamında yazabileceğim ekstra şeyler:
- Kombi tasarrufu için evde en az 3 petek sürekli yanıyor olmalıymış, teknisyen söylemişti.
- Bütün aletler sıfırdan başladıklarında daha çok yakıyorlar, o yüzden kombi de dahil hiçbir aleti sürekli kapatıp açmayın, belli bi ayarda sürekli çalışır olsun.

- doğalgaz elektrikten daha ucuz. Suyu ketılda ısıtmak yerine vaktiniz oldugu her zaman ocakta ısıtın. Ketıl çay kahve makinası gibi aletler çok kısa zamanda ısıttıklarından çok elektrik harcıyorlar.
- Oda kapılarının altına rüzgarlık takın.
- Kombinin derecesini düşüreceğinizde kombiden değil de, petekten açıp kapatarak düşürün.
- ev çok ısınmıyor diye kalorifere ek olarak elektrikli soba yakmayın. Doğalgaz elektrikten daha ucuz unutmayın.
Kalorifer peteklerinin önündeki eşyayla arasına en az 20 cm boşluk bırakın.
- Çamaşır makinasında ön yıkama yapmayın. Onun yerine bi leğende az suyla elde yıkayıp atın.
- Ütünün ısısını az tutup buhara yüklenin.
En Büyük TÜRKİYE

bunları yaptım 225 tl fatura geldi.
karsı komsum 2 petek kullanıyor ve evden cıkarken kapatıyormuş 84 tl geldi. bende kapatıyorum artık.

Kettle (elektrikli su ısıtıcı) kullanmayı bırakın. Eski usül ocakta su kaynatmaya devam. Ben bu şekilde 1 ayda 12 lira kar ettim faturada.

Mecbur kalmadığınız sürece fırını ya da tost makinesini çalıştırmayın. Yemek pişirmek için muadil yöntemler keşfedin.

Kullanmadığınız odalardaki kalorifer peteklerini kapatın.

Duş alırken banyonun kapısını açık bırakın ki, buhar eve dağılsın, ev daha çok ısınsın.

Evdeki tüm ampülleri tasarruflu led ampüllerle değiştirin.

Bulaşık ve çamaşır makinesi TAM dolmadan asla çalıştırmayın. Kurutucu kullanmayın, gereksiz elektrik yakıyor. Asınca kuruyor zaten çamaşırlar.

Klima ve UFO gibi ısıtıcıları uzun süre kullanmayın, hatta mümkünse ikisini de kullanmayın. A++ klima bile olsa çok yakıyor.

Kettle (elektrikli su ısıtıcı) kullanmayı bırakın. Eski usül ocakta su kaynatmaya devam. Ben bu şekilde 1 ayda 12 lira kar ettim faturada.

Mecbur kalmadığınız sürece fırını ya da tost makinesini çalıştırmayın. Yemek pişirmek için muadil yöntemler keşfedin.

Kullanmadığınız odalardaki kalorifer peteklerini kapatın.

Duş alırken banyonun kapısını açık bırakın ki, buhar eve dağılsın, ev daha çok ısınsın.

Evdeki tüm ampülleri tasarruflu led ampüllerle değiştirin.

Bulaşık ve çamaşır makinesi TAM dolmadan asla çalıştırmayın. Kurutucu kullanmayın, gereksiz elektrik yakıyor. Asınca kuruyor zaten çamaşırlar.

Klima ve UFO gibi ısıtıcıları uzun süre kullanmayın, hatta mümkünse ikisini de kullanmayın. A++ klima bile olsa çok yakıyor.
valla o suyu tencereye demlige koy ocaga koy isit filan cok zaman aliyor gibi geliyor..
ben kettle cok kullanirim..gunde belki 5-10 defa arasi..cocugun mamasi..yemek icin, cay icin vs...

birde tost makinasida cok calisir bizde..cunku esim tostu cok sever..birde ben birseyler yaparim..bir kac saat yandigi oluyor bazen. hani bu her gun degil tabii..

ya ne hamarat kadinlar var burda :-)

Konu sahibi hanım .ayda 2 kere çamaşır yıkanarak nasıl temiz duruyonuz ki sizde onu bi anlatsanız .hayır yani anlamadım bunun nevresimi var el havlusu var mutfak havlusu var üstümüz başımız iç çamaşırı beyazı var yani.şoklardayım.

Camasir makinasi sıkmadayken alt kattakine ses cok geliyor, mesela aksam uyku saatimizse etraf da sessiz oldugu icin. Makina sıkarken zangır zangır titriyor ya zaten :KK66:

Benim sıkma da 63 db sesi çıkıyor supurgemden 2db daha dusuk.
Makine banyoda olduğu için de diğer odalara ses yayılmıyor.
Ben komşularıma sıkıntı yaratmiyorum :)
Diğerleri düşünsün

Camasirlar kirli sepetin de beklerken koku olmuyor mu peki birde söyle birsey var ama ayda iki yikiyorsunuz galiba eğer böyle yikarsaniz camasirlariniz güzel yikanmaz sonuçta TİKA basa dolu oldugu icin temiz yikanmayabilir.

ifadeyi yanlış anlamışsınız 2 gün 2 haftada bir kere tabi ki de beyazları renklileri hallaç pamuğu yapıp yıkamıyorum

ifadeyi yanlış anlamışsınız 2 gün 2 haftada bir kere tabi ki de beyazları renklileri hallaç pamuğu yapıp yıkamıyorum
Ayda 2 kere yazdiginiz için öyle yorumladim ayda 1 kere beyaz ayda 1 kere renkli zannettim iki gün üstüste.

Ayda 2 3 kere çamaşır yikayan varmış. Ya da makinayı tika basa dolduran... hayretler içerisindeyim.

Marketlerde ya da asansörde farkediyorum, üstü başı leş gibi kokan insanlar var.

Öğrencilerimin bazılarına yaklasamıyorum bile kokudan...

Ayda 2 kere çamaşır yıkayınca ya da makinayi tika basa doldurunca boyle oluyor.

Ayrica bulasik makinasi hergun kullanilmazsa bulasik biriktirilirse ev kokar..

Tasarruf yapicam diye kokamam varsın 100 tl fazla ödeyim....

Bi de aklima bi tanıdığım geldi. Ben doğallıktan yanayım roll on parfüm kullanmam diyor kokusundan evine gidemiyoruz. Çoluk çocuğuna eşine acıyorum.

yanlış ifade etmişim sizde çok merak etmişsiniz açıklayım da rahatsız olmayın

-çorap ve iç çamaşırı günlük elde yıkıyorum çünkü sepette kalınca banyoda koku oluşuyo gibi geliyo
-her gün giyecek kadar kıyafetim var kokanlar genelde atlet çamaşır değiştirmeye üşenenlerdir ayda 2 kere yıkayanlar değil
haftada 4 hafta var biz 2 kişiyiz. 2 haftada bir yıkama yeterli oluyo. o da sandığınız gibi istif değil günde 3 kere de çalıştırdığım oluyodur

her gun koyacak ne buluyorsunuzki yikamak icin? ya da soyle sorayim..evde kac kisisiniz? benim 2 cocugum oldugu halde ben haftada 2 defa standart makina calistiririm bazen cikabilir bu sayi duruma gore...valla 2 ay kadar her gun calistirmakta standart olarak abarti gibi geliyor kulaga..tabii herkesin durumu farkli ama..

Eşim ben ve oğlum. Mesela her gün ya da en geç gün aşırı duş alırım ve üstümü değiştiririm. Eşim de öyle. Gün içinde hafif terlesem ya da yemek yapsam üstüme sinse, oğlum yemek yerken üstüne damlatsa değiştiririz hemen. Aynı şekilde dışarı gidip geldikten sonra da değiştirmek gerekiyor. Oğlum dışarıdayken montu battaniyesi, beresi kaşkolu vs kirlendiği için onları da Ayrıyeten hassas programda yıkıyorum. Havlular gün aşırı değişiyor, banyo havluları haftada bir. Evde çocuk olunca koltuk örtüleri de leke olup yıkanabiliyor. Ortalama haftada bir kere oluyor. Nevresimler yine kışın haftada bir, yazın haftada 2 kere değişiyor. Yatağa alez+çift çarşaf, yastıklara alez+çift kılıf kullanıyorum, onlar da tek makineye sığmıyor haliyle.

yanlış ifade etmişim sizde çok merak etmişsiniz açıklayım da rahatsız olmayın

-çorap ve iç çamaşırı günlük elde yıkıyorum çünkü sepette kalınca banyoda koku oluşuyo gibi geliyo
-her gün giyecek kadar kıyafetim var kokanlar genelde atlet çamaşır değiştirmeye üşenenlerdir ayda 2 kere yıkayanlar değil
haftada 4 hafta var biz 2 kişiyiz. 2 haftada bir yıkama yeterli oluyo. o da sandığınız gibi istif değil günde 3 kere de çalıştırdığım oluyodur

İç çamaşırı ve çorap elde yıkamayla temizlemez ki. En çok mantara müsait alanlar her ikisi de.
Ayrıca elde daha çok su harcarsınız. Onun yerine 2-3 günde bir ya da haftada bir çalıştırsanız hem aynı gün 2-3 kere makine çalıştırmaktan hem de elde yıkamaktan kurtulursunuz.

2-3 gün beklemekle kokacağını da sanmıyorum. Yani mantar vs yoksa herhangi bir koku oluşmaz çamaşırda çorapta. Mantar varsa da elde yıkamaktandır dediğim gibi.

İç çamaşırı ve çorap elde yıkamayla temizlemez ki. En çok mantara müsait alanlar her ikisi de.
Ayrıca elde daha çok su harcarsınız. Onun yerine 2-3 günde bir ya da haftada bir çalıştırsanız hem aynı gün 2-3 kere makine çalıştırmaktan hem de elde yıkamaktan kurtulursunuz.

2-3 gün beklemekle kokacağını da sanmıyorum. Yani mantar vs yoksa herhangi bir koku oluşmaz çamaşırda çorapta. Mantar varsa da elde yıkamaktandır dediğim gibi.

Hic mantar sorunum olmadi

Konu da bu degil ustelik

benım bebek var geziyor tüm odaları mecbur yakıyorum hastane parası vermemek için
İnan bende o mantikla her yeri yakiyorum yuksekde yakmasamda ilik olsun diyorumbari
Oglum var benimde cok kucuk degil ama mutfaga odalara giriyo kapilarida hic ortmuyo sagolsun
Yani evde oglum olmasa mutfak ve oturma odasini yakarim sadece
Gunduzde ufoyla idare ederim ama cocuk olunca mecbur yakiyoruz.
Saglik olsun artik ama sirf dogalgaza uzuluyorum o da isinamadigimizdan kuzey cephe olmandan falan.

Back
X