• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

cnm bravo 45 elektrik haaa prizden çekmek önemlimi fişleri birde gece çalıştırmak benim makine yatak odamda da
gece çalıştıramıyorum başka önerin varmı bizim elektrik 100 ün üstünde geliyor su 35
Elektrik faturanız eğer tek zamanlı fatura ise ister gece 12 de çalıştırsan fark etmez yine aynı para gelir.

cnm ben iş yeri elektriği ödüyorum maalesef benim ev iş yeri gözüküyoer değiştirmem imkansız
tek zamnlı sanırım muhtemelen öyledir
Tek zamanlı ise gece 10 dan sonrada çalıştırsan tasarruf sağlanmaz.

Konu sahibi fırın çalıştırdım doğalgazı o mu etkiledi demiş, doğalgazla çalışan fırın mı var, ben mi geri kaldım, yoksa elektriği etkilemiş olması lazım ya hani. :KK55:
Tasarruf tavsiyesi anlamında yazabileceğim ekstra şeyler:
- Kombi tasarrufu için evde en az 3 petek sürekli yanıyor olmalıymış, teknisyen söylemişti.
- Bütün aletler sıfırdan başladıklarında daha çok yakıyorlar, o yüzden kombi de dahil hiçbir aleti sürekli kapatıp açmayın, belli bi ayarda sürekli çalışır olsun.
- doğalgaz elektrikten daha ucuz. Suyu ketılda ısıtmak yerine vaktiniz oldugu her zaman ocakta ısıtın. Ketıl çay kahve makinası gibi aletler çok kısa zamanda ısıttıklarından çok elektrik harcıyorlar.
- Oda kapılarının altına rüzgarlık takın.
- Kombinin derecesini düşüreceğinizde kombiden değil de, petekten açıp kapatarak düşürün.
- ev çok ısınmıyor diye kalorifere ek olarak elektrikli soba yakmayın. Doğalgaz elektrikten daha ucuz unutmayın.
Kalorifer peteklerinin önündeki eşyayla arasına en az 20 cm boşluk bırakın.
- Çamaşır makinasında ön yıkama yapmayın. Onun yerine bi leğende az suyla elde yıkayıp atın.
- Ütünün ısısını az tutup buhara yüklenin.
En Büyük TÜRKİYE

banada 225 gelmiş doğalgaz ...elektrikte 120 bi sinir oldum bi sinir faturalar için çalışıyorum baaa.vay anasını ha gene zıpladı sinirlerim..

ayda iki kere nasıl çamaşır yıkanır anlayamadım ben.:KK54:
makine 20 kglık falan mı??
eğer hafta içi hiç çalıştırmazsam haftasonu boyunca çamaşır yıkıyorum ben, abartmıuyorum, iki günde 5-6 çalıştığı oluyor.
her şeyi bir kenara koysam, kış şartlarında en kötü haftada 3 kere duş alsa bir insan çıkaracağı kıyafetler zaten bir makineye yaklaşır.gerçekten düşünüyorum anlam veremiyorum. evde giyilen eşofman tarzı kıyafetler ayrı, pijamalar ayrı, iç çamaşırları ayrı. e dışarı kıyafeti ayrı.yani bir tek insanın bile bir haftada tonla kıyafeti çıkar.
kıyafet değiştirmiyor musunuz ? evde en az iki kişi yaşadığını düşünürsek, bütün kıyafetler *2 desek, yok vallahi aklım almadı ayda iki kez çalıştırmaya:KK43:
hadi kıyafeti geçtim , bir takım nevresimle üç tane havlu atsan makine dolar. abartmıyorum ya benim makinem 8 kglık, öyle küçük de değil yani.
bunun bornozu var, el yüz mutfak havluları var, banyo paspası vs var. bunlar hiç yıkanmıyor mu bir ay boyunca?
ya da her şeyi bir arada mı yıkıyorsunuz??
biri gerçekten bunu açıklayabilirse bana minnettar olacağım kendisine.

pardon cnm bişi sorcam kaç kişisiniz benim annem ve kv demde ayda iki yıkıyormuş
benim çmaşır bitmek tükenmek bilmiyorum haftada üç yıkıyorum ama çamaşırlığı da boşaltamıyorumü

nasıl oluyor bu iş

iki kişiyiz canım. eşimde polis memuru resmi kıyafetlerini biraz fazla almış gömleklerini. montu ve pantolonu da çamur lekesi oluyo, o zaman aspirinden sıkıp siliyorum çok kirliyse de 30 dakikada yıkıyorum ama fazla kirlenmiyo. bende evde olduğum için çok çamaşır çıkmıyo

ayda iki kere nasıl çamaşır yıkanır anlayamadım ben.:KK54:
makine 20 kglık falan mı??
eğer hafta içi hiç çalıştırmazsam haftasonu boyunca çamaşır yıkıyorum ben, abartmıuyorum, iki günde 5-6 çalıştığı oluyor.
her şeyi bir kenara koysam, kış şartlarında en kötü haftada 3 kere duş alsa bir insan çıkaracağı kıyafetler zaten bir makineye yaklaşır.gerçekten düşünüyorum anlam veremiyorum. evde giyilen eşofman tarzı kıyafetler ayrı, pijamalar ayrı, iç çamaşırları ayrı. e dışarı kıyafeti ayrı.yani bir tek insanın bile bir haftada tonla kıyafeti çıkar.
kıyafet değiştirmiyor musunuz ? evde en az iki kişi yaşadığını düşünürsek, bütün kıyafetler *2 desek, yok vallahi aklım almadı ayda iki kez çalıştırmaya:KK43:
hadi kıyafeti geçtim , bir takım nevresimle üç tane havlu atsan makine dolar. abartmıyorum ya benim makinem 8 kglık, öyle küçük de değil yani.
bunun bornozu var, el yüz mutfak havluları var, banyo paspası vs var. bunlar hiç yıkanmıyor mu bir ay boyunca?
ya da her şeyi bir arada mı yıkıyorsunuz??
biri gerçekten bunu açıklayabilirse bana minnettar olacağım kendisine.

konu sahibi olarak ben açıklayayım canım. ben evde olduğum için çok kıyafet değiştirmem, iç çamaşırını ben günde 2 tane değiştiriyorum bu nedenle baya fazla... nevresimi açıklamıştım. ayda iki gün çamaşır günü olarak belirledim. tabi benimde o günlerde 3 kere falan çalıştırdığım oluyo ama 5 6 yı bulmadı hiç

Konu sahibi fırın çalıştırdım doğalgazı o mu etkiledi demiş, doğalgazla çalışan fırın mı var, ben mi geri kaldım, yoksa elektriği etkilemiş olması lazım ya hani. :KK55:
- Kombi tasarrufu için evde en az 3 petek sürekli yanıyor olmalıymış, teknisyen söylemişti.
- Bütün aletler sıfırdan başladıklarında daha çok yakıyorlar, o yüzden kombi de dahil hiçbir aleti sürekli kapatıp açmayın, belli bi ayarda sürekli çalışır olsun.
- doğalgaz elektrikten daha ucuz. Suyu ketılda ısıtmak yerine vaktiniz oldugu her zaman ocakta ısıtın. Ketıl çay kahve makinası gibi aletler çok kısa zamanda ısıttıklarından çok elektrik harcıyorlar.
- Kombinin derecesini düşüreceğinizde kombiden değil de, petekten açıp kapatarak düşürün.
- ev çok ısınmıyor diye kalorifere ek olarak elektrikli soba yakmayın. Doğalgaz elektrikten daha ucuz unutmayın.
- Çamaşır makinasında ön yıkama yapmayın. Onun yerine bi leğende az suyla elde yıkayıp atın.
En Büyük TÜRKİYE

evet doğalgaz ile çalışan fırınlar var genelde sanayi tipi oluyor evde pek kullanılmıyor ama tercihte edilebilir yeni tip davlumbazlarda filan oluyor genelde.

ben pasta kursuna gittiğimizde sanayi tipi büyük fırın vardı o doğal gaz ila çalışıyordu mesela

evet doğalgaz ile çalışan fırınlar var genelde sanayi tipi oluyor evde pek kullanılmıyor ama tercihte edilebilir yeni tip davlumbazlarda filan oluyor genelde.
ben pasta kursuna gittiğimizde sanayi tipi büyük fırın vardı o doğal gaz ila çalışıyordu mesela
Evet tasarruf amaçlı mantıklı imiş, eve uygun tipteyseler bakmak lazım. :cry:

En Büyük TÜRKİYE

yanlış ifade etmiş olabilirim kusura bakma http://www.royalmutfak.com/termikel-13110-hf-multifonksiyonlu-cift-bolmeli-ca benim fırınım bu

Dogalgaz 375
elektirik 180
su 79 geldi
ocak faturalarim daha da fena gelecek biliyorum...

sırrını söyler misin?

bilmiyorum ki ama annemle oturduğumuzdan beri yaptığımız şeyler... fişte priz bırakmam kesinlikle, eşim elektrikleri çok açık bırakır onuda alıştırmaya çalışıyorum. benimde eşim polis memuru yedek kıyafeti çok hafta sonları (akşam) yıkarım uzun programda yıkamıyorum pek kirli olmuyor çamaşırlar ütüyüde akşam toplu yapıyorum elektriğim bu ay 29 geldi su 24 tl geldi evim sıcak bende çalışıyorum. Yalıtımı iyi birde hamileyim bana sıcak da geliyor doğalgaz açmadım daha hiç 13 tl falan geliyor sadece sıcak su açacağım zaman açıyorum kombiyi

bilmiyorum ki ama annemle oturduğumuzdan beri yaptığımız şeyler... fişte priz bırakmam kesinlikle, eşim elektrikleri çok açık bırakır onuda alıştırmaya çalışıyorum. benimde eşim polis memuru yedek kıyafeti çok hafta sonları (akşam) yıkarım uzun programda yıkamıyorum pek kirli olmuyor çamaşırlar ütüyüde akşam toplu yapıyorum elektriğim bu ay 29 geldi su 24 tl geldi evim sıcak bende çalışıyorum. Yalıtımı iyi birde hamileyim bana sıcak da geliyor doğalgaz açmadım daha hiç 13 tl falan geliyor sadece sıcak su açacağım zaman açıyorum kombiyi

gerçekten çok iyi tebrik ederim

Back