- 9 Ocak 2015
- 643
- 363
- 53
- 32
- Konu Sahibi acembuselik
Bundan haberım yoktu valla bakarım sagolunelektrık tarıfenız 3 zamanlı deılse gece çalıştırmanızın bır anlamı yok faturada bakın bakalım kaç zamanlı tarıfe yazıyor ona gore gece çalıştırın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bundan haberım yoktu valla bakarım sagolunelektrık tarıfenız 3 zamanlı deılse gece çalıştırmanızın bır anlamı yok faturada bakın bakalım kaç zamanlı tarıfe yazıyor ona gore gece çalıştırın
Canım çamaşır bulaşık gece çalıştır
Elde bulaşık yıkama. Mesela bi kaba su doldur tabağı çatalı ordan geçir öyle koy makinaya
Prizde buzdolabı dışında bişey bırakma
Makinalarda hızlı yıkama yapma, ekoları seç
Doğalgaz konusunda yardımcı olamıycam komşularım sayesinde ben yakmıyorum:)
Ha bide kettle da su kaynatma ocakta kaynat enaz 10lira farkeder.
Benim hergün çamaşır bılaşık çalışıyo,
Ütüde elektrik süpürgeside hergün
Max 30-35 su
Max 45 elektriğim geliyo
Çok soğuklarda elektrik sobasını yaktığımda 80
Yazın vantilatörle 60
Doğalgazım standart 18 geliyo duş+ocak
Hangi şehirdesiniz?
O zaman ısınmadan vs tasarruf etmeniz zor : (ankara
O zaman ısınmadan vs tasarruf etmeniz zor : (
bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...
maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...
siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?
Çok gelmiş gerçektende. Valla bizim doğalgaz kartlı, maşallah ev güneş alıyor, güneş neredeyse orada oturuyorum ben. Çok fazla yakıp evde t shirtle çorapsız gezeceğime, soğuğu kırıp çorabımı giyiyorum üstüme hırka giyiyorum (ama çok şükür bir çok fazla yakanın evine göre yine sıcak oturduğumuz yer) mesela ütüyü biriktirip hepsini topluca ütülüyorum. fırında çok elektrik harcar. özellikle suyu fazla harcamamaya özen gösteriyorum parasından ziyada birgün tamamen susuz kalabiliriz diye. prizde birşey bırakmıyorum. tasarruflu ampül kullanıyorum. evi hergün değil, gerektikçe süpürüyorum. bütün bunlarla beraner buzdolabımın yanı sıra ekstra dondurucum var sürekli çalışan. Haftada ortalama 2 3 kere çamaşır makinası çalıştırıyorum. Mikrodalgayı hergün kullanıyorum. Bilgisayarım genelde hep açık. bende genelde evdeyim. Bu ay elektirk 57 lira su 37 lira gelmiş. 100 lira da doğalgaz yakmışız.
Ben doğalgazdan kısamıyorum evcillerimiz olduğu için. Bu ay 280 geldi ve gerçekten bayağı sıcak oldu ev...
Elektriğe takılan çaycılar 20 lira fark ediyordu bizde, kaldırdık onu...
masallah cok iyi gercekten. esim bi gun calisiyo bi gun calismiyo, calismadigi gunler sabaha kadar film izliyoruz falan ama karar verdim tv den degil karanlikta pc den izlicez artik :))) evi her gun supuruyorum cunku kedim var ... firin her gun uc kez calisti bu ay ev gormeye gelenim cok oldh bu ay haftada bi kabul edicem :)
tarifenız 3 zamanlı değilse gece çalıştırmanın bır anlamıyor fatura üzerinde yazar ona bakarak bence ıslerınızı yapın
Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(