• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

Hanimlarr öncelikle sunu belirteyim çoğu kişinin yanlış bildigini düşünüyorum aksam 10 dan sonra makinada çamaşır yikamak icin öncelikle mesken tarifenizi tek zamanlidan çok zamanlıya gecirmeniz gerek yoksa birşey farketmez :KK39:

Canım çamaşır bulaşık gece çalıştır
Elde bulaşık yıkama. Mesela bi kaba su doldur tabağı çatalı ordan geçir öyle koy makinaya
Prizde buzdolabı dışında bişey bırakma
Makinalarda hızlı yıkama yapma, ekoları seç
Doğalgaz konusunda yardımcı olamıycam komşularım sayesinde ben yakmıyorum:)

Ha bide kettle da su kaynatma ocakta kaynat enaz 10lira farkeder.

Benim hergün çamaşır bılaşık çalışıyo,
Ütüde elektrik süpürgeside hergün

Max 30-35 su
Max 45 elektriğim geliyo
Çok soğuklarda elektrik sobasını yaktığımda 80
Yazın vantilatörle 60
Doğalgazım standart 18 geliyo duş+ocak

tarifenız 3 zamanlı değilse gece çalıştırmanın bır anlamıyor fatura üzerinde yazar ona bakarak bence ıslerınızı yapın

Ve ayrıca hadi o tarifeye gectiniz diyelim sayacin üzerinde ki saati kontrol edin saat belki sizin evde 10 ama sayacta 9 gitti tasarruf ve 1 ile 5 arasi en yuksek birimle çarpılıyor o yüzden tek zamanli daha iyi :)

ya hatunlar ne kadar güzelsiniz, güzeliz. tasarruf yapacaz da elimizde 3 kuruş helal para kalacak diye nasıl uğraşıyoruz. o elektrik paraları bu ay bi coştu nedense farkındaysanız biz 50 öderdik fix, bu ay 100 küsür ödedik, doğalgaz faturası iki buçuk kişiyiz, sabah çıkar akşam geliriz. kısamayız da bebek var diye ama 400 tl lik te yakmayız 90 m2 eve 400 lira fatura mı gelir.

yani kısacası bu paraların coşması hayra alamet değil, yine ödenmeyen elektrikler, göçmenler... ahh ahh zehir ve zıkkım ola

bulaşık makinesini dolduracak kadar tabağınız olsun,mümkünse annede filan zaman geçirin eve yatmaya gelin.hobi kursunuzda vakit geçirin eve yatmaya gelin sadece belli aralıklarla kombiyi kapayın. cattle yerine ocakta kaynatın.

her ay 70 lira gelen elektirik faturası bu ay 240 lira geldi extra hiçbir harcamamız olmadıgı halde bu ay bi patlama var sahiden de

bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?

Çok gelmiş gerçektende. Valla bizim doğalgaz kartlı, maşallah ev güneş alıyor, güneş neredeyse orada oturuyorum ben. Çok fazla yakıp evde t shirtle çorapsız gezeceğime, soğuğu kırıp çorabımı giyiyorum üstüme hırka giyiyorum (ama çok şükür bir çok fazla yakanın evine göre yine sıcak oturduğumuz yer) mesela ütüyü biriktirip hepsini topluca ütülüyorum. fırında çok elektrik harcar. özellikle suyu fazla harcamamaya özen gösteriyorum parasından ziyada birgün tamamen susuz kalabiliriz diye. prizde birşey bırakmıyorum. tasarruflu ampül kullanıyorum. evi hergün değil, gerektikçe süpürüyorum. bütün bunlarla beraner buzdolabımın yanı sıra ekstra dondurucum var sürekli çalışan. Haftada ortalama 2 3 kere çamaşır makinası çalıştırıyorum. Mikrodalgayı hergün kullanıyorum. Bilgisayarım genelde hep açık. bende genelde evdeyim. Bu ay elektirk 57 lira su 37 lira gelmiş. 100 lira da doğalgaz yakmışız.

Ben doğalgazdan kısamıyorum evcillerimiz olduğu için. Bu ay 280 geldi ve gerçekten bayağı sıcak oldu ev...
Elektriğe takılan çaycılar 20 lira fark ediyordu bizde, kaldırdık onu...

Çok gelmiş gerçektende. Valla bizim doğalgaz kartlı, maşallah ev güneş alıyor, güneş neredeyse orada oturuyorum ben. Çok fazla yakıp evde t shirtle çorapsız gezeceğime, soğuğu kırıp çorabımı giyiyorum üstüme hırka giyiyorum (ama çok şükür bir çok fazla yakanın evine göre yine sıcak oturduğumuz yer) mesela ütüyü biriktirip hepsini topluca ütülüyorum. fırında çok elektrik harcar. özellikle suyu fazla harcamamaya özen gösteriyorum parasından ziyada birgün tamamen susuz kalabiliriz diye. prizde birşey bırakmıyorum. tasarruflu ampül kullanıyorum. evi hergün değil, gerektikçe süpürüyorum. bütün bunlarla beraner buzdolabımın yanı sıra ekstra dondurucum var sürekli çalışan. Haftada ortalama 2 3 kere çamaşır makinası çalıştırıyorum. Mikrodalgayı hergün kullanıyorum. Bilgisayarım genelde hep açık. bende genelde evdeyim. Bu ay elektirk 57 lira su 37 lira gelmiş. 100 lira da doğalgaz yakmışız.

masallah cok iyi gercekten. esim bi gun calisiyo bi gun calismiyo, calismadigi gunler sabaha kadar film izliyoruz falan ama karar verdim tv den degil karanlikta pc den izlicez artik :))) evi her gun supuruyorum cunku kedim var ... firin her gun uc kez calisti bu ay ev gormeye gelenim cok oldh bu ay haftada bi kabul edicem :)

Ben doğalgazdan kısamıyorum evcillerimiz olduğu için. Bu ay 280 geldi ve gerçekten bayağı sıcak oldu ev...
Elektriğe takılan çaycılar 20 lira fark ediyordu bizde, kaldırdık onu...

bende her seyin fisini cektim duyar duymaz bakalim bu ay ne olcak aynen kedim oldugu icin cok kisamiyorum ama yatak odamin petegini kapattim ona petegin yanina yatagini koyup sicak su torbasi ayarladim bugun o petegi yukselttim tek.. napalim biz iki battaniyeyle yativeririz o usumesin de

doğalgaz sayacı kapının önünde biz o şekilde kontrol ediyoruz metreküpü 1 tl zaten biz önceden hesaplıyoruz ne kadar geleceğini :)
elektrik faturanız akıllı sayaç sisteminde mi ?

masallah cok iyi gercekten. esim bi gun calisiyo bi gun calismiyo, calismadigi gunler sabaha kadar film izliyoruz falan ama karar verdim tv den degil karanlikta pc den izlicez artik :))) evi her gun supuruyorum cunku kedim var ... firin her gun uc kez calisti bu ay ev gormeye gelenim cok oldh bu ay haftada bi kabul edicem :)

Baya baya faturanın hakkını vermişsiniz siz. Biz de akşamları bir saat bilemedin iki saat tv izliyoruz. Böyle kullanıyorsan çok değil normal gelmiş :) :) :)

Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(

Camasir yikama sıkliklariniza hayret ettim. Ben haftada bir yastiklari 15 gunde bir tum nevresimi yikamazsam koktugumuzu dusunurum. Bulasik gunde 1 defa calisir. 60 lira geliyor elektrigimiz. Dogalgaz da ayda 200 lira yakiyoruz. Evimiz iki katli ve guney cephe. Gunes bizim evde geziyor butun gun. Ama ozenmeyin cunku ayni gunes yazin da bizim evde geziyor :)(

benim banyomda iki tane camasir sepetim var tatlim. bir de camasir odama dolap aldim icinde sepet olandan... bir de anneannem falan 3 tane nevresim hediye etti 11 tane nevresimim var :) haftalik degistirip biriktiriyorum birinde kirliler bir birinde kiliflarla nevresimlerim oluyo

Back
X