• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

faturalardan tasarruf yontemleri. bilen beri gelsin...

160 TL elektrik faturası mı :KK57::KK57::KK57: 1 aylık mı o bi de 2 kişi :KK57: Eve termosifon taktırdık geçen ay büyüklerden ilk kez 64 TL ödedik bu ay ondan önce 45 TL ödüyorduk en fazla. Sizin ki niye o kadar fazla yaa ??

O da ayda 5 kere çamaşır yıkarım, hafta en az 1 kere fırın çalışır, TV sabahtan akşama kadar açık, 3 günde bir bulaşık makinesi (gece 10 dan sonra) çalışır.Hafta da bir ütü, elektrik süpürgesi...

petek arkasına koruyucu folyo demişsiniz nasıl birşey bu nasıl bir faydası var acaba
Petek'le duvar arasına koyuluyoru sünger gibi bir yalıtım malzemesi üzerine folyo ile kaplı bir malzeme. Kışın duvar soğukluğu peteklerimizi Soğutuyor. Bunu engellemek için duvar la petek arasına koyuluyor. Yapı marketlerde bulabilirsiniz.

Ben tek yaşıyorum sabah çıkıp öğleden sonra 2 gibi gelirim eve tv çok nadir açarım genelde internette takılırım bulaşık makinası haftada bir bütün lambalarım tasarruflu ampul ayrıca çamaşırı da haftada bir yıkarım bu ay 45 tl geldi elektrik faturası 1 kuruş bile başkasınınkini ödetiyorlarsa helal de etmiyorum para kolay kazanılmıyor içim gidiyor faturaları öderken

Canm bulaşık mak daha karlı dogalgaz ıcın bende bastan cok hata yaptım hep yuksekte calıstırdım ve kullanmadıklarımı kapalı tuttum ve sıcak suyu mutfakta cok kulandım suan ve peteklerın onu kapalıydı perdeyle koltukla vs perdelerı mermerın uzerıne kaldırdım ve koltugu en azından ısıyı ıcerı yayacak kadar cektım butun odaları actım suan sadece dusuk calısmasına ragmen ev sıcak camasır bulasık mak. Gece calıstır gercı elektırık suan cok fazla gelıho herkeze ama gecee daha ıyı yanı su konusunda pek bısey bılmıyorum ama sadece sıfonun ıcıne kucuk plastık bı sıseyı dolu halde koymak gerekıyomus bunu bende denıcem

Neden sifonun içine plastik dolu şişe koyacaksınız.?
Bizim sifonda her basışta gereksiz fazla su veriyor.
Bunun içinmi bu yöntemi kullanacaksınız.?
Bende merak ettim. bizim sifon çok su veriyor gereksiz belki bir kova dolusu
Suyumuz kartlı gına geldi çok fazla su harcanıyor.

surekli minimum ve 50 arasi yaktigim dogalgaza 300 lira odedim bu ay. Hastasi olanlar bebeği olanlar nasil isitiyolar nasil faturalar oduyorlar merak ediyorum

Apartmanda yasiyorsaniz lutfen gece 10dan sonra calistirmayin su camasir makinelerini.
yeminle uyku tutmuyor gurultuden.
komşu hakki diye de bir sry var.
ben yazacaktım siz benden önce davranmışsınız evet siz tasarruf yapacaksınız diye gece 10'da açtığınız makinalar bizi uyutmuyor arkadaşım. Tam gözüm uykuya dalacakken makina sıkmaya bir geçiyor yerimden zıplıyorum. Eviniz müstakil olmadığı sürece gece çamaşır yıkamayın, ev süpürmeyin lütfen!!!!

Bizim doğalgaz faturası 2 kişi 60 m2 eve 336 geldi üstelik öğrenciyiz :KK17:

ben yazacaktım siz benden önce davranmışsınız evet siz tasarruf yapacaksınız diye gece 10'da açtığınız makinalar bizi uyutmuyor arkadaşım. Tam gözüm uykuya dalacakken makina sıkmaya bir geçiyor yerimden zıplıyorum. Eviniz müstakil olmadığı sürece gece çamaşır yıkamayın, ev süpürmeyin lütfen!!!!

canim avusturyada yasiyorum ben burda gece 10 dan sonra gürültü yasak. ne süpürge ne camasir makinesi hic birsey calistirmiyoruz, misafirim var diyelim herkes biliyor 10 dan sonra kisik sesle konusuyoruz. komsular polis cagirsa suclu durumdayiz cünkü kurallar var.
bi yönden iyi bi yönden kötü herkesede sus diyemiyoruz.

canim avusturyada yasiyorum ben burda gece 10 dan sonra gürültü yasak. ne süpürge ne camasir makinesi hic birsey calistirmiyoruz, misafirim var diyelim herkes biliyor 10 dan sonra kisik sesle konusuyoruz. komsular polis cagirsa suclu durumdayiz cünkü kurallar var.
Ben bu konuda çok dertliyim Alt katımda oturan adam taksici akşam 5 te işe gidiyor sabah 5 te eve geliyor akşam ev bildiğiniz kadınlar hamamı mahallede ne kadar kadın varsa ordalar mezdekeler çalınıyor çığlıklar kıyamet kopuyor sonra misafirler saat 11 de falan gidince kadın bu sefer süpürge açıyor defalarca yöneticiye şikayet ettim defalarca inip sözlü uyardım kadının verdiği cevap gündüz kocası uyuyormuş efendim iş yapamıyormuş akşam yapmak zorundaymış iyide be kardeşim akşam 5 te gidiyor kocan saat 7'ye kadar yap temizliğini o kadar insanı eve doluşturup eğlenip hoplayıp zıplayıp o saatten sonra temizlik yapmanın anlamı ne??? Bide neymiş tasarruf yapıyormuş gece 12'de çamaşır makinasını çalıştırıyor 7 yıldır kan kustum neyseki önümüzdeki ay taşınıyorum allah beterinden esirgesin diyorum ne diyim böyle düşüncesiz ahlaksız insanlara tahammül edemiyorum.

100den asagi elektrik odemedim
80 de su gelir
3 kisiyiz kizim 2.5 yasinda
dogalgaz yazin 30 kisin ocak banyo 60

Gunde 2 mak camasir ve kurutma
hergun bul.mak.

Dogalgaz merkezi ama ev cayir cayir
ustumizu ortmeden tshirtle uyuruz kisin
yinede 200.350 arasi gelir

3 gunde bir ayda 2 mak calistiranlari gorunce agzim acik kaldi
nevresim her hafta kisin
3 gunde bir yazin degisir
insan kokar pislikten
soklardayimmmmm

Keşke burada da olsa o kurallar. Gerçekten uyumaya çalışırken gürültü çok sinir bozucu oluyor.

bugun elektrik ve dogalgaz faturamiz geldi. bizim dogalgaz faturali haliyle ne yaktigimizdan haberimiz olmuyor. 272 tl gelmis biz iki kisiyiz ustelik sok olduk. ev gormeye gelenler cok oldu bu ara firin her gun calisti... bundan kaynakli midir? elektrik de 160 gelmis gerci ufo yaktik bi petegimiz bozulmustu o yuzden normal diyorum ama tasarruf yapmak istiyorum esimin hic boyle bi derdi yok. sanki cok rahatmisiz gibi...

maddi yonden dardayiz biraz o yuzden bu ay faturalar belimizi buktu belli olan o ...

siz tasarruf adina neler yapiyorsunuz?
Ufoda fırında elektriği çok çekiyor,160 lira 2 aylıktır bence çünkü bu ay herkese aşağı yukarı 2 aylık yada 2.5 aylık geldi.

şu gece makina çalıştırma konusunda bende sinirliyim üst komşuya iyi sayıyorum gece gece
evlerine 6 milyar girdiği halde elektirk faturası 60 gelse kalbi sıkışıyor

Arkadaslar gece elektrik indirim olayi akilli sayaci olup kendine uygun saat dilimini secip elektrik idaresine basvurursa gecerli oluyor yoksa sayac ne bilsin gece çalıştığını

Arkadaslar gece elektrik indirim olayi akilli sayaci olup kendine uygun saat dilimini secip elektrik idaresine basvurursa gecerli oluyor yoksa sayac ne bilsin gece çalıştığını

Öylemiymiş :KK45:
Bende 10 dan sonra çalıştırıp kar ettiğimi sanıyorum.:KK48:

Doğalgaz için termostat kullanıyoruz. Ciddi tasarruf sağlıyor. Bir de klasik mobilya düzenini petekleri kapatmayacak şekîlde yapmaya çalışırız, kışlık perdeleri peteği kapatmayacak boyda seçeriz , içinde bulunduğumuz odaların kapısını kapalı tutarız ( daha iyi ısınıyor öyle)

Elektrik için üç zamanlı tarife kullanıyoruz. Yanlış bilmiyorsam dilekçe vermek gerekiyor geçmek için. Bulaşık ve çamaşır makinelerini gece çalıştırıyoruz. Bilgisayar, tv gibi çok parçalı prizden çıkarmalara upraşmak istemediğimiz aletler için kapatıp açmalı uzatma kullanıyoruz, diğer aletleri prizde asla bırakmıyoruz.

Su için zaten gri su arıtma kullanıyoruz. Duşların vs. Suyu sifon ve bahçe için kullanılıyor. Bir de yağmur depomuz var. Ekstra birşey yapmıyoruz o yüzden.

Gece 10dan sonra camasir yikamak firini bir kez calistirip hazir isinmisken firinla yapilabilecek seyleri aradan cikarmak,alisverisi toplu yapmak indirim takip etmek liste daha da uzayabilir...
gece 10 dan sonra kullanılan elektırk eger 3 zamanlı tarifedeyseniz ıse yarar yoksa yaramaz. faturanın üzerinde bakın bakalım ne yazıyor ona göre gece 10dan sonra kullanın

Neden sifonun içine plastik dolu şişe koyacaksınız.?
Bizim sifonda her basışta gereksiz fazla su veriyor.
Bunun içinmi bu yöntemi kullanacaksınız.?
Bende merak ettim. bizim sifon çok su veriyor gereksiz belki bir kova dolusu
Suyumuz kartlı gına geldi çok fazla su harcanıyor.
Evet fazla dolmasın dıyeymıs bende haberlerde ızledım denemekte fayda var canm

evet sitede oturuyoruz canim. camasiri ben biriktip ayda iki kere yikiyorum zaten. renkliler ve beyazlar olarak. sadece gece utu yapiyorum ondan sonra... ben zaten camasiri genelde sabah yikarim ama benim camasir makinem sessiz calisandan ve antrede duruyor yatak odalarina tera. gecen komsum geldiginde camasir vardi aaa makinen mj bozuldu yikamiyo galiba dedi sesinden kimse rahatsiz olmaz o yuzden biz bile yikiyo mu yikamiyo mu anlamiyoruz :)

elektrık tarıfenız 3 zamanlı deılse gece çalıştırmanızın bır anlamı yok faturada bakın bakalım kaç zamanlı tarıfe yazıyor ona gore gece çalıştırın

Back
X