Faturalar ve ne yapabiliriz

sulusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
321
15
iyi gunler arkadaşlar malum turk toplumunda aile gecindirme ve devam ettirme işi eskilerde erkekde iken artık karı-koca olarak calısmak
durumundayız ve genelde eve giren para beraber calısıldıgında 1500-2000 tl civarında olmakda. Bir aile gecindirmede Olabilecek
temel masraflara bakalım isterseniz

Kira : 300 tl en az den başlar genelde , hatta buyuk illerde 500 tl altında ev bulmak icin bayagı sehir dışında yaşamak lazım.
ortalama 400 tl desek

Su masrafı: 2 kişilik bir ailede bu masraf 25-30 tl iken cocuk sayısı ile beraber bu miktar 50-60 tl hatta 80 tl e cıkan aileler mevcut
malum cocuk demek kir demek, kirli kıyafet demek

Mutfak masrafı: Bu masrafa sadece yiyecek degil, deterjan tipi masrafları dahil edersek aylık masraf 3 kişilik ailede 300-500 tl civarı
olabilir bunada ortalama 400 tl desek.

telefon + internet : 2 kişi telefon + ev de internet desek : 50-60 tl cep telefon + 50-60 tl de internet desek : 100-120 tl eder

elektrik: 80-100 tl civarı gelse

Arabanız varsa eger senelik 2000-2500 tl masrafı , bakım sanayide olsa servis degil ( kasko + sigorta + vergi+ bakım+ arac muayene ) 'i 12 e bölsek 200 tl para ayırmak gerek bunada

Yakıt : Dogal gaz olsa en az 250 tl-300 tl arası gelse

400 + 50 + 400 + 100+ 80 + 200 + 250 = 1450-1550 tl civarı aylık standart masraf gerekir bir ailede. Tabi bu masrafdan
mutfak masrafını kısıp, araba kullanmazsak, 400 tl kadar indirim olur. Ama bu seferde otobus masrafı cıkar, Mesela ben ve eşim
gunde 2 x 2 = 4 kez otobuse binsek ayda 120 kez (1,5 tl den ) = 180 tl eder aylık sadece işe gelme gitme, e bunun dışında
evde mi oturcaz, ama ayda 200-250 tl para ayrılsa arabaya hem sıcak sıcak işe gidilir hemde acil durumda araba yanımızda
olur. Bu benim ayda 1 depo doldurma masrafım, ama istanbulda yaşasam ayda 2-3 depo doldursam onu bilemem tabiki.

cocugum olmadıgı icin cocuk masrafını eklemedim

bir cocugun kreş + servis haric (varsayalım henuz o yaşda degil) masrafı , cocuk okula gitmeye basladıgında
oyuncak + yemek + kıyafet + sinema , yaklaşık 300-400 tl birde ona masraf gidecek belkide , bebekken
bu masraf ilk basta yapılan yatırım masrafları haric (bebek odası + bebek arabası ve temel bebek urunleri haric)
100-150 tl civarındadır.

Biz babişkonun evinde bedava oturuyoruz.Doğalgaz 190 , su 25 elektrik 40 geldi.çocuğumuz yok arabamızda 15 günde birde 50 tl gıda ya harcıyoruz bide30 tl telefon ama genede paramız atmıyor niye anlamıyorum

Arkadasim bu birazda yasadigimiz sehirle alakali aslinda.Ben akdenizde yasiyorum yasadigim sehir ucuz dur her konuda butceye gore ev bulunur en dusuk kira 250 tl dir.Oturdugumuz sitede ev kiralari ortalama 500 tl ile 600 tl dir 165 mt kare mesela ayni ev ist daha pahali diyorlar aylik 350 tl ile fistik gibi sitelerde ev kiralanir istanbulda 500 binlirak bir ev 150 binliradir mesela 200 mt nin ustunde.Gida ucuzdur pazardan butun sebze ve meyveleriniz ucuz miktara alirsiniz 50 tl ye diyelim haftalik butun sebze ve meyveler ailinir hemde her birinden 2_3 kg uzeri alirsin hatta paran bile artar dedigim gibi yasadigimiz sehirle alakali

mutfak masrafı sadece meyve sebze degildir, yag var, tuz var, makarnası, pirinci, peynir i yogurtu, yiyecegi gectik, deterjanı,
, sabunu, kısacası mutfak masrafı o kadar da ucuz degil aslında, mesela bizde carsamba pazarına gittigimizde 2 kişiyiz
haftalık sadece pazar-sebze meyve masrafı 30-35 tl dir. Ayda 100-150 tl eder, ama eşim de bende peyniri cok severiz,
zeytinde eksilmez sofaramıdan malum kahvaltı temel ihtiyacları. Yukarda yazdıgım market masrafı son 6 ay boyunca kredi
kartı ekstrelerimizin ortalama degeriydi. Ayrıca bu paraya haftada 2 kez alınan kıyma masrafıda dahil tabiki, kasaplar cok dandirik
bu cevrede bir market var onun etleri cok guzel

Yasadigim sehirde butun hersey ucuz ben sadece basit bir ornegi verdim.Ucuzluk sadece meyve ve sebzeyle alakali degil diger ihtiyaclarda ucuz.Kasaptaki et fiyatlari ne kadar merak ettim de

Son düzenleme:
burada kıymanın kilosu 30-35 tl arası mesela aslında eve deepfreez almak lazım .

Ciddimisin arkadasim bizim burda kasaplarda ortalam kiymani. Kilosu 18 tl ile 20 tldir.Marketlerde ise normalde 18 tldir ama genellikle indirim oldugu icin 15 tl dir kasabimiz cok iyidir hatta bazi marketlerin eti bile guzel oluyor mesela bu sabah markete gittim kusbasini. Kg 20 tl di kasapta ise 22 tl ile 25 tl arasinda

mutfak masrafı sadece meyve sebze degildir, yag var, tuz var, makarnası, pirinci, peynir i yogurtu, yiyecegi gectik, deterjanı,
, sabunu, kısacası mutfak masrafı o kadar da ucuz degil aslında, mesela bizde carsamba pazarına gittigimizde 2 kişiyiz
haftalık sadece pazar-sebze meyve masrafı 30-35 tl dir. Ayda 100-150 tl eder,

6 kg lık deterjan 4 ay gidiyor hehe pazardada 10 lira harcarım herşeyi doya doya yeriz .sizin orası pahalı heralde

eşim 750 tl alıyo,ben 600 tl alıyorum.ev kira 280 tl su en fazla 30 tl
elektrik kışın ufoyu açtığımız için 60 tl en fazla
patatese portakala zeytinyağına para vermiyoruz.
zeytinyağı sağdan soldan hediye geliyo bi de kp toptan alıyo bu aylarda 150 kg. kadar.
patateste gir tarlaya topla götür eve kimse bişey demez
portakal ve bi çok meyve köyden geliyo
bebeğimizin bezi ve diğer ihtiyaçları oluyo.
ulaşım rahat burda heryere yürüyerek gidebilirsin
eşim bisikletle gider benim işim zaten evden bakınca görülecek kadar yakın
ama yine de ucu ucuna yetiyo.Allah bereket versin yine de
şimdi hesaplayınca biz bu parayı napıyoruz ya,ona para verme buna para verme,Allah Allah

Aslinda ulasim yonunden de sansliyiz yuruyerek carsiya bile gidersin.En uzak yere bile 2 dolmusla gidersin eger dolmusu tercih etmezsen en uzak mesafeye bile belediye otobusu ile gidersin

arkadasim bu birazda yasadigimiz sehirle alakali aslinda.ben akdenizde yasiyorum yasadigim sehir ucuz dur her konuda butceye gore ev bulunur en dusuk kira 250 tl dir.oturdugumuz sitede ev kiralari ortalama 500 tl ile 600 tl dir 165 mt kare mesela ayni ev ist daha pahali diyorlar aylik 350 tl ile fistik gibi sitelerde ev kiralanir istanbulda 500 binlirak bir ev 150 binliradir mesela 200 mt nin ustunde.gida ucuzdur pazardan butun sebze ve meyveleriniz ucuz miktara alirsiniz 50 tl ye diyelim haftalik butun sebze ve meyveler ailinir hemde her birinden 2_3 kg uzeri alirsin hatta paran bile artar dedigim gibi yasadigimiz sehirle alakali

bura adana olmalı :)))

Valla şaşırdım herkese. Bizim elektrik 250 su 60 geliyor. Ev kiramız yok ama dükkan kiramız var 800 tl. ve sadece 2500 tl kredi ödememiz var. Arabaya benzini, yemek içmeyi ve faturaları hiç saymıyorum. Keşke bizimde o kadar gelse elektrik su :KK19::KK19:

Valla şaşırdım herkese. Bizim elektrik 250 su 60 geliyor. Ev kiramız yok ama dükkan kiramız var 800 tl. ve sadece 2500 tl kredi ödememiz var. Arabaya benzini, yemek içmeyi ve faturaları hiç saymıyorum. Keşke bizimde o kadar gelse elektrik su :KK19::KK19:
250 tl elektrik faturasi nasil geliyor bize su 40 tl elektirkde 55 tl geldi.Bizim burada gunes enerjileri vardir cok iyi isimizr yariyor suan bile sular kaynamis.

250 tl elektrik faturasi nasil geliyor bize su 40 tl elektirkde 55 tl geldi.Bizim burada gunes enerjileri vardir cok iyi isimizr yariyor suan bile sular kaynamis.

250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.

250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.[/QUOT

Klima yaksak bile gelecek fatura en fazla 100 tl olur sanirim yasanilan sehirle alakli kazanli sofben ne oluyor elektriklemi calisiyor eger elektrikliyse o yuzden de cok gelir

250 geliyor valla. Klima kullanıyorum. Gerçi birtek akşamları yakıyoruz. Şimdi geceleri de açmadık. İnşallah bu ay düşük gelir. Güneş enerjisi kullanmıyoruz. Kazanlı şofben var onu da kapatmıyorum hiç. Sıcak su kullanıyorum çünkü mutfakta felan.[/QUOT

Klima yaksak bile gelecek fatura en fazla 100 tl olur sanirim yasanilan sehirle alakli kazanli sofben ne oluyor elektriklemi calisiyor eger elektrikliyse o yuzden de cok gelir

Evet elektrikle çalışıyor. Evet belkide şehirle alakalı. Ben izmirdeyim

yaklastin :-) :-) :-) adana degil adananin komsusu mersin:-) :-) :-) o yuzden sansliyim

bende adanadayım biz burda çok şeye pahalı diyorduk ama dışarıyı duyunca çok şanslıymışız dedim vallahi :) kirada yeme içme giyimde uygun.çarşıdan bi ev tuttunmu heryere 1 dolmusla gıdersın :) 20 30 lıraya meyvene kadar ve bunlar mın 2kg alırsın pazarında falan. öyle elektrik suda aman aman gelmiyor idareli kullandığın zaman

bende adanadayım biz burda çok şeye pahalı diyorduk ama dışarıyı duyunca çok şanslıymışız dedim vallahi :) kirada yeme içme giyimde uygun.çarşıdan bi ev tuttunmu heryere 1 dolmusla gıdersın :) 20 30 lıraya meyvene kadar ve bunlar mın 2kg alırsın pazarında falan. öyle elektrik suda aman aman gelmiyor idareli kullandığın zaman

Evet o yuzden cok sansliyiz adanada mersinde ucuz :-) yukarida 50 tl dedim pazar icin mesela 50 tl ile butun pazari satin aliriz :-) :-) :-)

Adanada yaşayan insanlar cidden çok şanslı. Bir kere sıcak, en soğuk kış bile en fazla toplasan 15 gn sürmez :) Meyve sebze ucuz, zaten şehir çok büyük değil, 1 otobüsle heryere gidip gelirsin :)

ama şahsım adına diyorum Allah istanbulda yaayanların yardımcısı olsun. 1 haftada herşey dahil (kalma yeri değil) 1000 tl harcadım. Ne pahalı şehirmiş arkadaş nasıl geçiniyorsunuz Allah yardımcınız olsun.

X