• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

Erkek arkadaşınız çok haklı. Ailelerimiz farklı şehirlerde yaşadığı için biz de hepsini bir günde aradan çıkaracağız. Uzatmaya gerek yok fikrimce.

Ben babanızı haklı buldum. Daha hayatında hiç görmediği bir aile ila neden tanıştığı gün kızını sözlesin ki? Önce tanışılır,git gel illa ki yapılır,sonra söz kesilir. 50 yaşında değilsiniz,aceleniz yok,kovalayanınız yok neden yani? Masraf benzin parası bilmemne için de kimse kusura bakmasın,bir zahmet harcama artacak yani,hamama giren terler,iki üç defa gidiş geliş yapamayacak insan nasıl evlenecek de aile geçindirecek?

Söz denilen alti ustu bir yuzuk takilmasi evlendirmiş olmuyor ki bu söz, nişan zaten tanima, tanişma donemi gibi bir şey degil mi ayni zamanda? Goruşmek isteyen yine gorur tanir bu surede, ha söz atti der elalem ne der diye dusunulurse o başka.

Adamlarin derdi abisi gelmişken görsün istiyorlar, kaldi ki ailesine söylemeyi geciktiren konu sahibi hatali şu durumda. Ne buyuk şey

8 senelik evliyim benim ailem ve eşimin ailesi bunca yılda toplasan 4-5 defa bir araya gelmiştir herhalde. 😂

yani soz asamasina gelindiyse daha onceden gelip tanismalari lazimdi yada sizin davet etmeniz gerekti bence su an erkek arkadasinizin dedigi makul olan gibi duruyor.
ama aileniz de kac defa gidip kalmissiniz insanlari tanimadan nasil sizi emanet ettiler onceden davet edip tanismalari gerekiyordu 3 sene olmus karsi tarafin adi konsun istemeleri de gayet dogal

cocuk bile daha gidip kizin babasiyla tanismamis ki, en azindan cocuk gidip bi kendini gosterebilirdi

Ailemden çekindiğim için sürekli erteleyerek hata yaptım tam da yumurta kapıya geldiğinde durumu oldu şuan. Ben de çok ah vah ediyorum şuan keşke daha erkenden kararlı bir şekilde çekinmeden aileme açıklayıp tanışmayı çoktan yapsaydık diye. Oysa abisine biletleri o aldı abisi eşi 4 çocuğu geldiler buraya söz yapılacak diye benim bizimkilere söylemeyi ertelemem büyük hata oldu.
cok sacma yaa daha aileler tanismadan yurtdisindan abi geliyor soz yapacagiz diye.. gerci siz bastan evlerine gidip kalip devgeyi bozmussunuz. tavsiyem annenizi karsi tarafa cok kotulemeyin, annenizin de dogru dusundugu seyler olabilir ve siz karsi tarafi memnun edecegim diye abartiyor olabilirsiniz

Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :KK43:
Banada eski sevgilimin babasu dedi ve ben 8 yıllık ilişkimi bitirdim pazardqn elma almıyorlar kimse kusura bakmasın 1 kez anne baba oğlan gelsin diğerinde gelen gelir o kadar sizde taviz vermeyin anne babanızı dinleyin

aynen oyle burada yorum yapanlar ayni gun olsun demisler de kizin ailesi hakli bence onceden gelinir bi tanisilir sonra soz nisan yine ayni gun olabilir
ayni gun yine olabilir, ona o kadar karsi degilim ama boyle emri vaki gibi, yok insanlari getiremem vs hos degil..

ama kiz bastan cok taviz vermis, bence dogru bir sey degil erkek ailesi ile tanismak onceden..

annesi de makul bir insan olmayabilir ama bence yine de en cok anne dusunur evladini, el mi dusunecek... ben olsam annemi karsi tarafa kotulemem, gonlunu yaparim. sonra senin annen boyle biri diye basa kakarlar...

Ailelerimiz aynı ilçede oturmasına rağmen tanışma,söz nişan aynı gün oldu.
Anneniz damat adayını ve ailesini 1 değil 3 defa görünce tanıyabileceğini mi düşünüyor?

Siz gidip onlarda kalmış olmasanız sevgilinizi baştan sona haklı bulurdum ama siz koşa koşa gidip defalarca kaldıysanız ailesi olmasa bile sevgiliniz birkaç defa gelsin bir zahmet. Onunki aile de sizinki değil mi?
Ama bu sıcakta ve koronada yaşlı başlı insanları defalarca yollarda süründürmenin anlamı yok. " Tek seferde kız alınmaz" diyen babanıza "yoo tek sefer değil, senin kız bizde 5 defa kaldı" deseler verecek cevabınız da yok zaten.

Agbisi gelirken size Nisan tarihinizi sordu mu ?
Çok saçma agbi kafasin agore bir tarihte geliyor onun geldiği tarihte yapılıyor .böyle şey olmaz her iki tarafında ortak kararı olmalı .
Kız evine 2 kerede gelinir 3 kerede .
Eğer farklı traihte olursa salonda vs biyerde nişan yapma durumunuz var mı ?
Eğer ogleyse ilerde içinizde kalır .
Bide insan çocuğunu nisanlayacagi aileyi damadı/gelini bikackez görmek ister tanımak adına.dogru olanda budur

Siz gidip onlarda kalmış olmasanız sevgilinizi baştan sona haklı bulurdum ama siz koşa koşa gidip defalarca kaldıysanız ailesi olmasa bile sevgiliniz birkaç defa gelsin bir zahmet. Onunki aile de sizinki değil mi?
Ama bu sıcakta ve koronada yaşlı başlı insanları defalarca yollarda süründürmenin anlamı yok. " Tek seferde kız alınmaz" diyen babanıza "yoo tek sefer değil, senin kız bizde 5 defa kaldı" deseler verecek cevabınız da yok zaten.

Bu ap ayri bir durum zaten. Babanin hiç bir şeyden haberi yok daha ögreneli 1 hafta olmuş ama konu sahibi 3 yili askindir sevgili ve insanlarin evinde yatili kaliyor kaç defa. 😁
Sonra tutup bu insanlari tanimiyoruz diye 2 defa getirtmek istiyorlar. 😂

Babanızın hiçbirseyden haberi yok siz sevgilinizin kaç yıldır tanışıyor, gidip kalıyorsunuz ailesinin evinde. Kendi aileni hic saymak gibi geliyo bunlar bana. Şart mı sevgilinin ailesinin evinde kalmak, ailenizin dünyadan haberi yokken?

Aile sizi tanıyor biliyor ama sizin aileniz tanımadığı bilmediği sevgilinizle ilk günde söz kesmenize mecbur bırakılıyor. Ailenizi haklı buldum. Onları istemedikleri bir duruma düşürdüğünüz için suçun büyüğü sizde.

Bu ap ayri bir durum zaten. Babanin hiç bir şeyden haberi yok daha ögreneli 1 hafta olmuş ama konu sahibi 3 yili askindir sevgili ve insanlarin evinde yatili kaliyor kaç defa. 😁
Sonra tutup bu insanlari tanimiyoruz diye 2 defa getirtmek istiyorlar. 😂

Babasının tek seferde kız verilmez düşüncesi saçma ama bu kadar taviz verdikten sonra ne cesaretle "babam haklı" diyecek merak ediyorum.
"Bizde kalırken de babana mı sordun" deseler haklılar artık.

Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :KK43:
Sana tek tavsiyem yapma aileler tanışsın hatta bir iki kere görüşsünler. Abisi katılamazsa yapacak birşey yok annen haklı

Babasının tek seferde kız verilmez düşüncesi saçma ama bu kadar taviz verdikten sonra ne cesaretle "babam haklı" diyecek merak ediyorum.
"Bizde kalırken de babana mı sordun" deseler haklılar artık.
Babanın tek seferde kız verilmez ifadesi kendi başına yanlış gelse de kızının evlenecegi insanla söz günü tanışmak istememesi çok normal geldi bana.
Öncesinde en azından sevgili ile bir tanışma olmalıydı.
Burada suç konu sahibinde tâbi.
Sevgilisi için bir sorun yok, ailesini konu sahibiyle tanıştırmıs, evinde bile misafir etmiş, abisine göre söz tarihi de belirlemiş. Konu sahibinin babası daha yeni öğreniyor. Ailesini net şekilde önemsiz göstermiş sevgilisine karşı.

Biz aynı semtte oturuyorduk eşimin ailesi ile. Yürüme mesafesinde. Ben defalarca sulaleyi toplamakla ve hazırlıkla uğraşamam dedim. Tek seferde isteme söz nişan yapıldı. Evde oldu bizim. Salon tutmayacaktik. O yüzden madem evde olcak eve gelcek kişi sayısı beli. Gelcek insanlar belli. Niye aynı toplantiyi iki üç kere yapayım dedim🤣🤣 valla çok ta kolay oldu. Bunu bı çok kişi yapıyor. Ama tercih meselesi

Kardeşim başka şehirden bir kızla nişanlandı. Aynı gün istedik yüzük takıldı Nisan yapildi.ertesi gün döndük. Sonuçta kalabalık gittik sürekli git gel uzun yol çocuklar var insanlara eziyet etmenin anlamı yok. Ama gelinimizin babası gelinimizin ablası evlenirken önce tanışma istemiş. Sonra isteme için ayrı gelmişler. Söz için ayrı Nisan için ayrı. 14 saatlik yol baya zor olmuş onlara. Kizin kayınvalidesi dedi hatta bizim ne günahımız vardı onkere geldik o kadar yolu diye :))

Ekleme yapmak istedim gelinimiz bizimle aynı şehirde yaşadığı için aileler tanışmıştı önceden. Ayni gün tanışma düşününce banada olumsuz geldi. Önceden bir tanışma olsa iyi olur.

Bu zamanda git gel git gel bir sürü masraf. Aileniz haksız ikna edin.

Şubatta eşimin ailesi geldi tanıştılar, Nisan'da da bir cumartesi isteme, ertesi gün nişan yaptık biz. Aynı şehirde de değildik. Eşimin annesi çalışmasına rağmen iznini ayarlayıp geldi.
Ki babam erkek arkadaşımla önceden tanisiyordu zaten. Ben de onun ailesi ile tanışmıştım.

Back
X