• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :KK43:
Annene aynen bu şekilde anlatsan belki ikna olmaz mı? Abisi falan da görmek istiyor desen ? Sonuçta uzak yerler . Allah kolaylık versin. İnşallah hayırla sonuçlanır🍃

Amaaaaaan aileler de .. erkek tarafını üç kere beş kere ayağa çağırınca daha mı kıymetli olacak kızınız? Ya da istemeden önce bir kere görsen tanismada sanki ne değişecek?
Bence sırf ego , bak nasıl da ayağımıza geldiler egosu, kız evi naz evidir hikayesi, zor aldiginin kıymetli olacağına dair ütopik inanç.
Konuya gelince suncacik basit konuda bile orta yolu bulamıyorsanız bir kez daha düşünün. Öyle inatla bilmemne ile evlilik olmaz. Her sevgiliyle,her iyi anlaştığınla da evleneceksin diye bir kural yok. Baktın adam uyumsuz, fedakarlıktan uzak ortada söz yok bir şey yok terket gitsin. Daha iyisini bulursun.
Yoksa sırf bunca senem var, ay seviyoruz ediyoruz diye devam edersen
Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta.
Daha çok arada kalır on yıl yaslanir,bir de mutsuz olursun.
On yıllık KK okuyucusuyum, çevrem geniş tüm arkadaşlarım derdini sikintisini rahatça paylaşır. Şöyle , daha yolun başında uzlasmaktan aciz olan kimsenin evlilikte yuzu gulmemistir,rahatlıkla diyebilirik

bizde 2 defa gidiş geliş olmuştu. önce tanışma 2-3 hafta sonra nişan için gelmişlerdi farklı şehirden. Ancak şu an maddi olarak bu durum çok masraflı. şu koşullarda tek seferde olması daha makul. zaten söz nişan kesin şeyler değil. tanıma süreçleri. olmadı çıkarırsınız yüzüğü olur biter niye bu kadar abartıyorlar ki

Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :KK43:
Sevgilinin dediği daha mantıklı ya sonuçta sen o aileyle yaşayacaksın annen baban yok dese adamı bırakacak misin birakacaksan bu yola hiç girme aile senin için okey ise işleri kolaylaştırmak daha mantıklı

.

Bence 2-3 günlüğüne gelsinler sizin şehre. Aynı gün olmasın tanışma ve isteme. Atıyorum cuma akşam tanışılsın, pazar isteme söz olsun gibi plan yapın.
En mantıklısı. Airbnb'de üç odalı ev tutsunlar orada kalırlar cuma cumartesi, pazardan da geldikleri gibi giderler.
Ne sis yanar ne kebap hem zaman da geçirirler
Benim çok sevdiğim biri uzak kıtadan bir Türk buldu, korona - kırmızı ülkelerde olup 14 gün karantina şartı nedeniyle çocuk hiç buraya gelemedi. Çocuğun ailesi de Türkiye'nin çok uzak bir noktasından. Orta yol olarak Nisan yapmak yerine vizesiz ve kırmızı kodu olmayan ülke seçtiler. Kızın çekirdek ailesi,kardeşleri yeğenleri , adamın çekirdek ailesi,kardeşleri yeğenleri...komşu iki ayrı villa tuttular. Herkes kendi biletini kendi aldı. Birkaç gün hem kaynastilar,hem tatil yaptılar, hem aillerin içine şimdi, hem söz kestiler hem Nisan oldu
Üstelik İstanbul'da saçma sapan bir salona,organozasyona verdikleri paranın da üstüne çıkmadılar:)
Yani insan isteyince ohoooo ne çözümler üretiliyor.
Ama insan egosunun esiri olunca işte böyle kavgalar kacinilmaz

siz babanıza neden bu kadar geç söylediniz?
süreci iyi yönetemeyen sizsiniz.
babanız önden bir tanışmak isteyebilir aileyle çok doğal ancak siz yumurta kapıya gelmeden söylemeliydiniz insanlarda plan programlarını ona göre yapardı.
sevgiliniz ben gelip tanışayım demiş durumda en mantıklısı bu. keşke babanıza sizde 6 ay 1 sene önce söyleseydinizde gelip tanışmış olurdu sevgilinizde.

Masrafları karşılayacaksanız 10 kere de gidip gelebilirler…
Hayat şartları ortada.

Erkek arkadaşınız tabi ki ister abisini isteme törenin de, annenizin tavrı be kadar kötü banane onun abisinden ne demek. Adam ağaç kovuğundan mı çıktı.

E daha önce de konuşmuşsunuz zaten ayarlamanız gerekiyordu…

Eşim ve ben doğuda çalışıyorduk ailesi Bursa'da bizimkiler Adana'daydı.
Bir kere de geldiler istediler, yüzük taktık, tatlı yedik. 2 gün sonra da resmi nikah oldu. Doğu'da birlikte kalmak içindi. Aileler konusunda sıkıntı olmadı bu zamanda zaten herkes zor durumda maddi olarak bir kerede kabul edilebilir.

Aynı gün isteme ve nişan olur bunda tuhaf bir şey yok. Tuhaflık bence hiç tanımadıkları ailenin kızını isteyecek, hiç tanımadıkları adamlara kız verileceğini düşünmeleri. Burada neler okuyoruz ailesi söyleydi böyleydi diye. Önce bir gelsinler aileler tanışsın bakın uyumlu musunuz olacak mı üzerinden biraz zaman geçsin tek seferde söz nişan isteme ne varsa yapılır. Görmeden etmeden gelen aileye kız mı verilir

yani soz asamasina gelindiyse daha onceden gelip tanismalari lazimdi yada sizin davet etmeniz gerekti bence su an erkek arkadasinizin dedigi makul olan gibi duruyor.
ama aileniz de kac defa gidip kalmissiniz insanlari tanimadan nasil sizi emanet ettiler onceden davet edip tanismalari gerekiyordu 3 sene olmus karsi tarafin adi konsun istemeleri de gayet dogal

Erkek arkadaşınız haklı geldi bana, özel gününde abisini de yanında istemesi gayet doğru ve yerinde bir durum.

Ayrı şehirlerde herkes böyle yapar zaten.
1 kere tanışılır diğerinde de isteme söz takılır. Koca koca insanar 50-60 kere gidip gelecek halleri yok. Benzinden, uçak biletlerinden, otobüs fiyatlarından anneninzn haberi var mı? Yoksa masrafları kendi mi karşılayacak ??

Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :(

Benim eşimin ailesi de farklı şehirdeydi. Önce sadece annesi-babası ve kendi geldi. Oturulup konuşuldu sonrasında istemeye geldiler ve aynı gün söz yapıldı.
Mesela arkadaşımın eşinin annesi babası çok yaşlılardı fakat abisi vs vardı. Önce damat adayı, abisini ve yengesini aldı bir de ablası vardı yanlarında geldiler, tanıştılar. Annemiz babamız yaşlı insanlar diye de durumu izah ettiler. İstemeye geldikleri gün anne ve baba da geldi tabi ama en azından tek seferde çektiler o yolu

nerdeyse aynı şeyi yaşamışız :)
benim ailem de tek seferde olmaz dedi, ama eşim de sizin erkek arkadaşınız gibi ( tüm ailesi farklı şehirlerde ) düşündüğünden ben bizimkileri ikna ettim, evet suratları düşüt falan ama unutuldu gitti....
o an çok kasıyor böyle durumlar ama anında unutuluyor merak etmeyin, ailenizi iknaya çalışın diyorum, hayırlı olsun bu arada :)

Yazdıklarınızdan anlaşılan siz de erkek arkadaşınıza hak veriyorsunuz ama ailenize söylemeye çekiniyorsunuz. Anneniz size erkek arkadaşınızın baskı yaptığını söylemiş ama aslında kendisi baskı yapıyor.

Güzellikle karşınıza alıp "Benim bir kardeşim olsa böyle özel bir günde yanımda olmasını isterdim. Bana önceden söylenmişti ama size söylemekte geciktim hata benim. Bu yüzden böyle formalite işler için kimse kırılsın istemiyorum. Gelsinler tek sefer hallolsun. İnsanları ekstra masraf yapmaya ya da kalacak yer bulmaya zorlamaya gerek yok"diyeceksiniz.
Çok doğru söylediniz. Teşekkür ederim bunu düşüneceğim. .Annem o kadar baskıcı birisi ki bunu yeni fark ediyorum bütün hayatım boyunca önemsiz konularda bile alttan alttan baskı yapan birisi oldu.

siz babanıza neden bu kadar geç söylediniz?
süreci iyi yönetemeyen sizsiniz.
babanız önden bir tanışmak isteyebilir aileyle çok doğal ancak siz yumurta kapıya gelmeden söylemeliydiniz insanlarda plan programlarını ona göre yapardı.
sevgiliniz ben gelip tanışayım demiş durumda en mantıklısı bu. keşke babanıza sizde 6 ay 1 sene önce söyleseydinizde gelip tanışmış olurdu sevgilinizde.
Ailemden çekindiğim için sürekli erteleyerek hata yaptım tam da yumurta kapıya geldiğinde durumu oldu şuan. Ben de çok ah vah ediyorum şuan keşke daha erkenden kararlı bir şekilde çekinmeden aileme açıklayıp tanışmayı çoktan yapsaydık diye. Oysa abisine biletleri o aldı abisi eşi 4 çocuğu geldiler buraya söz yapılacak diye benim bizimkilere söylemeyi ertelemem büyük hata oldu.

Bizde de mesafe var arada. İlk sevgilim geldi tanıştı ailemle. Sonra ben gittim ailesiyle tanışmaya. Sonra ailesiyle geldiler tanışmak için. Bizimkiler de ailesini tanımadan olmaz demişlerdi. Aile tanışması da olunca isteme ve nişan günü belli oldu. Bir gün arayla yapıldı. Nişanlıyız şuan ama çok meşakatli işler uzaklık varken :işsiz:

Erkek arkadaşınız haklı. Ben de aynı şekilde yaptım. Diğer türlü çok gereksiz.

Benim buraya gelme zamanlarım çok kısıtlı 1 ay sonra göreve gideceğim ve belki seminerlerimiz online olursa Kasım'da yoksa yarıyıl tatilinde gelebilecegim ancak. Ailem tanışmak istiyor tabiki de haklı buluyorum ama abisi geldi koskoca aileyle ta yurtdışından biletler alındı ki bunları da erkek arkadaşım aldı 5 kişinin bileti az para değil ama aileme bunu söylemedim henüz bileti de o aldı bakın ne kadar masraf yaptı emek verdi bunun için demek doğru olur mu bilemedim ben de pek istemedim almasını yeni iş kurdu zaten vs ama bu abisiyle arasındaki mesele şuan karışmam gereken bir durum değil. Neyse bunu aileme söylesem bu şekilde açıklasam haftasonu gelip bir gün yazlıkta hep beraber vakit gecirip diğer gün isteme söz olması bana da makul geliyor ama ailem tek kızımız var tanımadığımız birine vermeyiz diye tutturuyorlar çünkü alışmışlar uzak akrabadan aynı köylüden birini almayı tanıdık va olması kolay geliyor ama bizim durumumuz böyle değil işte. Halbuki ailesi de o kadar mülayim insanlar ki sabah namazına kalkıp kuran okurlar her gün babası çok sessiz bir adam annesi daha etkin ama bi kötülüğünü duyup görmedim bugüne kadar az çok muhabbetim oldu gidip geldim. Ha bu arada ben ailesine gidip geldiğimde ailem bilmiyordu uniyi de uzakta okudum 2 senedir de görev yapıyorum uzakta.

Back
X