• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehirlerde aynı gün söz isteme vs.

Size şöyle söyleyim. Bizde de aileler arasında 500 km mesafe var idi.
Aynı gün tanışma, isteme ve nişan oldu bitti.
Hiçte bir şey olmadı.
Örnek olsun diye demek istedim.
İkinci kez bize geldiklerinde de nikahımız oldu ve bitti.
Çok abartılcak şeyler değiller.
Ha aileniz nasıl hemen ikna oldu derseniz.

Erkek arkadaşım geldi tanıştı daha önceden. Babamda sordu soruşturdu bir şekilde onun ailesini. Ordan orayı, araya birilerini koyarak falan erkek arkadaşıma ve ailesinin nasıl insanlar olduğuna ulaştı.
Ve dediğim gibi ailelerin ilk kez yüzyüze gelmesiyle de her şey olup bitti.
Keşke erkek arkadaşınız daha önceden gelip tanışsaydı.

Bizimkide uzak mesafe sevgilim İstanbulda ben Malatyadayım. Ailelerimiz yakın zamanda tanıştı daha sonra biz onları ziyaret ettik. Söz ve isteme bizde de bir olacak. Babanız belki önce aileyi görmek istiyordur usulen.

Biz de farklı illerdeydik, tanışma dahil hepsi aynı gün oldu isteme söz nişan... O kadar mesafede kaç kere gidip gelmelerini istiyor ki baban? Zaten telefonda vs konuşup tanışmışlardır, erkek arkadaşınızın düşüncesi mantıklı geldi bana. Biraz orta yola çekmeye çalışın hem babanızı hem erkek arkadaşınızı. Tüm aile gelmesin ama erkek arkadaşınız annesiyle falan gelsin.

Merhaba herkese. Benim durumumda olup da yazılan başlıkları okudum fakat ben de kendi durumumu yazıp fikir almak istiyorum. 3 yılı aşkın bir ilişkim var o İstanbul'da benim ailem de İzmir'de oturuyor. Ben 1. Senemizde gittim ailesiyle tanıştım bir kaç kere onlarda da kaldım ailesi gayet düzgün insanlar benim aileme de yakınlar. Annem bizi başından beri biliyordu fakat uzak olduğu için hep olumsuzdu. Bu arada tek çocuğum. Arada gelgitler oldu derken ben ilişkimi babama da bir hafta önce açtım gayet olumlu karşıladı kız karar vermiş zaten olacak illa ki gelsin tanışalım sonra ailesi gelsin sonra söz yaparız vs. Dedi.
Fakat şöyle bir sorun var ki abisi başka ülkeden geldi yaz tatiline ve kalabalık bir aileler. Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor. Ailem de öyle tek seferde kız alınmaz diyor. Ben de çok arada kaldım 10 yıl yaşlandım gibi hissediyorum adeta. Annem o sana baskı yapıyor abisi gelmişse ne yapalım diyor. Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor. Ailemle konuşmaya da çekiniyorum tek seferde gelsin tanissinlar söz yapalım diye. İki ucu .. değnek. Bu tarz deneyimleri olanlar ne yapmam lazım sizce :(
Benim eşimin ailesi de Van dan Manisa ya geldiler.
Cuma günü tanışmaya geldiler pazar söz yaptık, pazartesi ise nikâh.
Mutlu olacağınız günleri böyle kendinize zehir etmeyin. İnsanlar o kadar yolu neden sırf aileniz öyle uygun görüyor diye gelip gitsin ki sonuçta tek defa da olması daha makul.

Erkek arkadaşınızın dediği mantıklı. Biz de öyle yaptık. Memleketler arası 800 km uzak. Aynı gün içinde tanışma, isteme, söz yüzük nişan oldu. Sonra herkes memleketine gitti Bir sonraki görüşme de düğünde oldu. İnsanlar yaşlıysa, hastaysa veya mazeretleri varsa orta yol bulunmalı. Aileniz karşı taraf biraz uğraşsın istiyor ama doğru değil. Güzellikle kolay yoldan yuva kurmak varken insanlar uğraştırılmamalı . Ailenizin bu isteklerinden dolayı siz kötü duruma düşeceksiniz , yazık değil mi sizlere. Çevrenizdeki örnekleri gösterin ailenize, ikna edin bir şekilde bence

İyi de erkek arkadaşınız neden daha önce gelip ailenizle tanışmadı? Abisi geldi diye söz devreye girmiş sanki..abisi yurt dışından gelmese senin ailenle tanışmayacak mıydı bu çocuk?

Şöyle baskı kuran erkeklere gelemiyorum. Ayrıca erkek arkadaşını haklı bulanları da pek anlamıyorum.Tamam haklı olabilir ama en başta bunu göze alarak başlıyorsunuz zaten, ciddi bişey düşünüyorsanız illa ki gelmeler gitmeler olucak.3-4 günlüğüne getirsin ailesini ilk gün kendi tanışır diğer gün aile tanışır ne bileyim iç içe biraz vakit geçirilir. Ne o öyle ilk andan pat diye kız vermek. Bende uzak mesafeden evlendim.. tamam zorlaştırın demiyorum ama yol yordamına göre yapın.

Erkek arkadaşım da ben iki kere o kadar kişiye yolculuk yaptırmamam ben gelir tanışır sonraki hafta ailem gelir isteme söz yaparız diyor.

Erk. Arkadaşım da benim babam rahatsız bir de o kadar plan yapmıştık ailene söylemekte geç kaldın biz aylar önceden bunu konuşmuştuk diyor. Abimler gitmeden söz yapmak istiyorum onlar da olacak diyor.
bakış açısı mantıklı olsa da söyleme tarzı hoşuma gitmedi benim. kız evi naz evidir, tabii ki her şey aşırı zor olsun demiyorum ama daha ilk günden bu konulara böyle yaklaşan adam yarın öbür gün evlilikteki diğer durumlara nasıl yaklaşacak ben anlamadım.

mantıklı olan, sevgilinin gelip ailenle tanışması, sonrasında tanışma, isteme, söz için ailelerin bir araya gelmesi. bunu güzelce anlatıp seni ikna etmek varken ben o kadar kişiye iki kere yolculuk yaptıramam gibi bir cümle kurması çirkin duruyor. bişeyi bi güzel dille anlatmak var bi de yapamam edemem şöyle böyle diye anlatmak var.

Biz iki sokak öteden aynı gün isteme söz yaptık. Tanışma vs önceden olmuştu.

İki taraf da haklı kendince.

Bence 2-3 günlüğüne gelsinler sizin şehre. Aynı gün olmasın tanışma ve isteme. Atıyorum cuma akşam tanışılsın, pazar isteme söz olsun gibi plan yapın.

bakış açısı mantıklı olsa da söyleme tarzı hoşuma gitmedi benim. kız evi naz evidir, tabii ki her şey aşırı zor olsun demiyorum ama daha ilk günden bu konulara böyle yaklaşan adam yarın öbür gün evlilikteki diğer durumlara nasıl yaklaşacak ben anlamadım.

mantıklı olan, sevgilinin gelip ailenle tanışması, sonrasında tanışma, isteme, söz için ailelerin bir araya gelmesi. bunu güzelce anlatıp seni ikna etmek varken ben o kadar kişiye iki kere yolculuk yaptıramam gibi bir cümle kurması çirkin duruyor. bişeyi bi güzel dille anlatmak var bi de yapamam edemem şöyle böyle diye anlatmak var.
Erkeklerin hepsinde var bu sert durarak psikolojik baskı kurup suçu sana yüklüyorlar

Aileniz süreci zorlaştırmıyor sadece hiç tanımadıkları bir aile ile söz günü tanışmak istemiyorlar üstelik akraba olmak istemeyecekleri bir ailede olabilir sevgilinizin ailesi..Sizin aileniz daha damat adayını görmemiş bile.Madem hiç görüşlerinin olurlarının önemi yok isteme de olmasına gerek yok ki gidip nikah için gün alın sonuçta sadece kendi kararınız ..anne babanız nikahta tanışır eşiniz ve ailesi ile .Sevgiliniz kendisi neden daha henüz bir yıllık sevgiliyken gidip tanıştırmış ailesi ile sizi ? Anneciği babacığı size oluru vermese evlilik yoluna girebilirmiydiniz acaba ?

Bizim de Ankara'dan İstanbul'a tanışmaya geldiler o akşam isteme de oldu.. Eşimin anneannesi yaşlı ve hastaydı. Zaten niyetimiz belli gençlerde evlenmek istiyor yüzüğü takalım dediler.. Biz ertesi gün alışverişe falan gittik hafta sonuna da aile arasında yüzükler takıldı.. İki defa gelip gitmek zorunda kalmadılar.. Bence bu işler iki tarafında anlayışı ile olur.. Zorluk çıkartmak için çaba sarf edileceğine orta yol bulunursa daha baştan tarafların birbirine zıt gidecek bir durumu olmaz diye düşünüyorum..

Back
X