Farklı şehire gelin gitmek

Aileden ziyade gideceğiniz şehri ne kadar seviyorsunuz ve orada yaşama isteğiniz varmı. Sadece eş için gidiyorum şehri sevmiyorum diyorsanız bence orada bir durup düşünmek gerekir. Çünkü yaşam alanınız olacak orası sizin. Orada yaşayabilir misiniz önce onu bir sorgulayın.

Aileden ziyade gideceğiniz şehri ne kadar seviyorsunuz ve orada yaşama isteğiniz varmı. Sadece eş için gidiyorum şehri sevmiyorum diyorsanız bence orada bir durup düşünmek gerekir. Çünkü yaşam alanınız olacak orası sizin. Orada yaşayabilir misiniz önce onu bir sorgulayın.
Merhaba güzel bir noktaya değinmişsiniz. Şehri seviyorum. Tabiki İstanbul kadar bayılmıyorum şimdilik. Ama buraya gelmesi de çok zor olmayan bir yer. Günü birlik gelip dönebiliyoruz. Beni korkutan ha diyince çıkıp annene, arkadaşına kahve içmeye gidemiyorsun. Bir plan gerekiyor. Bütün günün boş olması gerekiyor. Acaba evliyken buna sürekli ihtiyaç duyuyor muyuz? Oradaki komşuma giderim, yeni arkadaşlarıma giderim. Ama buradaki düzenimden ayrılmak sizce pişman edebilecek bir karar mı?

15 yaşında yatılı okul için ayrıldım evden ondan sonra da hep ayrıydım. Yakın şehir olsa da olmasa da ister evlilik ister başka sebeple evden ayrılmak insana farklı yönlerini gösterip olgunlaştırıyor. Tabi hala ailemin küçük prensesimin 2 çocuk ve 14 senelik evlilikle ama kendi evimin kadınıyım. Bir yaştan sonra annemle bile aynı evde oturamazmışım kendi düzenim olunca anladım. Ama küçük bir not eklemek isterim eşinizin ailesinin olduğu şehre gidebilirsiniz ama aynı ev aynı apartman aynı mahalle derse 100 kere düşünün!!
Merhaba, tabikide yanlarında olmayacağız. Hatta yanlarında oturmak için güzel imkanlarımız var ama buna karışmadılar. Yani ısrarcı, ille de dibimizde olun gibi bi aileye benzemiyorlar. Şimdilik onlardan çok memnunum. Ben evliliğimin kendi ailemede çok yakın olmasını istemezdim gerçekten. Ki dedim ya güzel kalabalık bi ailem var. Ama çıkıp anneni babanı görmeye gitmek için günün gidiş-dönüş 5-6 saati yolda geçecek. Ya da onlar çok seyrek gelebilecekler. Merakım bunlara sürekli ihtiyaç duyuluyor mu? Yani normal şartlarda evli biri aynı şehirde kaç kez anne babasına gidebiliyor ya da gitmeli.. Bunların derin eksikliğini hisseder miyim ilerde? Ya da şehir de yalnız kalıp boğulur muyum acaba diyorum. Kuruntu işte. Ciddi kararlar alınacağı için ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Ne düşünüyorsunuz :)

İstanbulda yaşıyorum. Sevgilim 3 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Evlenmek istediğini söyledi ama iş, aile vs. sebepleriyle kendi şehrinde yaşamak istiyor. Karakter olarak çok iyi biri. İyi anlaşıyoruz. Beni orada yalnız bırakmaz. Ama yinede çok güzel bi aileye sahibim. Onları bırakıp gitmiş mi olacağım sizce? Bu durumu yaşayan ya da yaşamayıp objektif değerlendirebilecek arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Bu bir hata olur mu? ileride pişmanlık yaratır mı?
Bende 2 saat ileriye gelin gidicem hiç böyle düşünmedim 🤗

kesinlikle ileride pişmanlık yaratıyor..
herkesın yorumuna saygımız var elbette ama bende ailesınden uzak bi yere 500 km uzağa gelin geldım hemde yazlık turistik yerden iç anadoluya :KK70: kesınlıkle tavsıye etmem etkılemek gıbı de olmasın ama eş ailesıyle aynı şehirde yaşamak mı asla derimmm.... 3 yıllık evlıyım ne çektiğimi bi ben bi allah bılıyor
eşimle severek evlenmemıze rağmen bı erkek aılesıne düşkünse ılerleyen zamanlarda karısının önemı kalmıyor aılesının ağzına bakıyor ,tabıkı herkes aynı olacak değil ama geneli böyle o bıze gelecek o bıze uyacak kafasındalar... iyi düşün derim şimdiki aklım olsa asla evlenmzdım uzak şehre .
500 km gerçekten çok. Ancak bir erkek ailesine çok düşkünse karısını görmezden geliyorsa 5 km olsa ne değişecek ki? :(

Bende 2 saat ileriye gelin gidicem hiç böyle düşünmedim 🤗
Yaa gerçekten mi :) İnşallah çok mutlu oluruz. Ben de biraz takıntı durumu var maalesef. Her şeyi kendime dert eder düşünürüm. İnsanların görüşlerinden etkilenirim. Birisi ayy napcan uzaklarda dediğinde dünyam başıma yıkılıyor. Suçlu ve kötü hissediyorum hemen.

Yaa gerçekten mi :) İnşallah çok mutlu oluruz. Ben de biraz takıntı durumu var maalesef. Her şeyi kendime dert eder düşünürüm. İnsanların görüşlerinden etkilenirim. Birisi ayy napcan uzaklarda dediğinde dünyam başıma yıkılıyor. Suçlu ve kötü hissediyorum hemen.
ve bak hiç sevmedğim bir şehire gidiyorum altınıda çizeyim benimki ön yargı gibi ama sevdiğim adamla mutluyum ben anneme anne şu yemeği yap geliyorum desem yemek hazır olduğunda onda olurum öenli olan evlilikte yaşayacağın kişiyle huzrulu ve mutlu olman istersen annenle karşılıklı otur o yuvada huzur yoksa boş yani birde böyle düşün bakalım ☺

ve bak hiç sevmedğim bir şehire gidiyorum altınıda çizeyim benimki ön yargı gibi ama sevdiğim adamla mutluyum ben anneme anne şu yemeği yap geliyorum desem yemek hazır olduğunda onda olurum öenli olan evlilikte yaşayacağın kişiyle huzrulu ve mutlu olman istersen annenle karşılıklı otur o yuvada huzur yoksa boş yani birde böyle düşün bakalım ☺
Evet tabi kii, doğru insan olsun da :) her şeyden önemli gerçekten. Teşekkür ederim motivasyonunuz için <3

Valla zamanında bende senin gibi düşündüm bütün taliplerimi reddettim hepsi de işi gereği dışardaydı askeri personel. Şimdi pişmanlık yaşıyorum açıkçası zaman geçtikçe anlıyor insan bazı şeyleri şimdi herşey çok kolay arkadaşlarım ay dolmadan geliyor buraya geziyor tozuyor gidiyor . Benim düştüğüm hataya düşmeyin ben çok pişmanım

Durumun tek boyutu sizin aile değil aslında. İstanbul’a 3 saat demişsiniz ya Trakya ya Düzce/Sakarya tarafları. Peki İstanbul’dan sonra daha küçük bir şehirde yaşamak sizin için yeterli olacak mı? Ailenize uzak fakat eş ailesine yakın olmak sizi rahatsız edecek mi? Ben senin için buraya taşındım deyip ondan ekstra anlayış talep edecek misiniz (genelde böyle oluyor kadın da olsa erkek de olsa ve bence bu çok yıpratıcı)
Yani iyi düşünmelisiniz.

Ailenle aynı şehirde olunca onlardan ayrılmamış mı oluyorsun?
Kendi aileme de, eşimin ailesine de 1 saat uzaklıkta oturuyorum, ohhh miss yani 🙈

Durumun tek boyutu sizin aile değil aslında. İstanbul’a 3 saat demişsiniz ya Trakya ya Düzce/Sakarya tarafları. Peki İstanbul’dan sonra daha küçük bir şehirde yaşamak sizin için yeterli olacak mı? Ailenize uzak fakat eş ailesine yakın olmak sizi rahatsız edecek mi? Ben senin için buraya taşındım deyip ondan ekstra anlayış talep edecek misiniz (genelde böyle oluyor kadın da olsa erkek de olsa ve bence bu çok yıpratıcı)
Yani iyi düşünmelisiniz.
Ekstra anlayış talep edeceğim evet :) ihtiyacım da var.. Trakya düzce gibi küçük değil. Ulu şehrimiz diyim :P İstanbuldan az daha küçük bence çok bir fark yok. Şehir açısından dezavantajlar var ama avantajlarda var olarak görüyorum. Sizce? Eş ailesine ön yargılı değilim onlar beni sever benimserse bende onlara öyle olurum elbette. Aynı semtte olmayacağız.

İstanbulda yaşıyorum. Sevgilim 3 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Evlenmek istediğini söyledi ama iş, aile vs. sebepleriyle kendi şehrinde yaşamak istiyor. Karakter olarak çok iyi biri. İyi anlaşıyoruz. Beni orada yalnız bırakmaz. Ama yinede çok güzel bi aileye sahibim. Onları bırakıp gitmiş mi olacağım sizce? Bu durumu yaşayan ya da yaşamayıp objektif değerlendirebilecek arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Bu bir hata olur mu? ileride pişmanlık yaratır mı?
1500 km uzaklıktan merhaba 🙋
Bu eşinle ancak sen bunu sürekli sorun edersen aranızi açar.
Başka türlü özlem olur vs ama azıcık mesafe sizinki.

Merhaba, tabikide yanlarında olmayacağız. Hatta yanlarında oturmak için güzel imkanlarımız var ama buna karışmadılar. Yani ısrarcı, ille de dibimizde olun gibi bi aileye benzemiyorlar. Şimdilik onlardan çok memnunum. Ben evliliğimin kendi ailemede çok yakın olmasını istemezdim gerçekten. Ki dedim ya güzel kalabalık bi ailem var. Ama çıkıp anneni babanı görmeye gitmek için günün gidiş-dönüş 5-6 saati yolda geçecek. Ya da onlar çok seyrek gelebilecekler. Merakım bunlara sürekli ihtiyaç duyuluyor mu? Yani normal şartlarda evli biri aynı şehirde kaç kez anne babasına gidebiliyor ya da gitmeli.. Bunların derin eksikliğini hisseder miyim ilerde? Ya da şehir de yalnız kalıp boğulur muyum acaba diyorum. Kuruntu işte. Ciddi kararlar alınacağı için ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Ne düşünüyorsunuz :)
Haklısınız tabi ince düşünmekte. Abim ve ablamla aynı şehirdeyiz pandemi öncesi ayda bir filan toplu görüşürdük yengem ve ablam ile ise haftada bir dışarıda çay kahve içerdik. Anneme de aklımıza estikçe şehir dışına gidip dönerdik ama bazen şartlardan sömestra kadar gidemediğim olurdu. Eşimin ailesi ile 35 dk mesafemiz var ama onlar gidip gelmeyi çok sevmiyor. Eşim de benim zorumla bayramdan bayrama bazen de öyle anneler gününe falan gider. Onlar da sene de bir kere gelir. Ama aynı sokakta görümcem var Her gün beraberler. Görümcem hiç memnun değilim evli gibi değilim evimin düzenini bile annem ayarlıyor diyor ama eşi şehir dışında çalıştığı ve çocuklar olduğu için taşınamıyor. Mesela kpederim bana karşı inanılmaz anlayışlı ve yardımsever ama kızına karşı hep eleştiri yapar.

Yani normal şartlarda evli biri aynı şehirde kaç kez anne babasına gidebiliyor ya da gitmeli.. Bunların derin eksikliğini hisseder miyim ilerde? Y
Evet hissedersin. Aynı şehirde olan kişinin istediği zaman gitme lüksü oluyor. Cuma gidemezse pazar gider ama sen çalışırsan tatili izni ayarlaman gerekir. Bebeğin olduğunda otobüse binmekte çok zorlanacaksın. Çocukların okula giderken de tatiller dışında gidemeyeceksin. Eğer olumlu karar verirsen çok zorlanacağını bil. Hayırlısı olsun...

3 saatse sorun etmezdim ben 8 saat mesafeye gelin gittim şimdiki aklım olsa eşimi ikna ederdim gitmezdim

Back
X