• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehire gelin gitmek

Kadın erkek farketmez.. Ailesinden kopamayan evlenmesin ya
Ay bir de belli bir yaşa geldiği çalıştığı halde ailesiyle yaşayan erkekler aşırı itici. Adam anasının eteği altından çıkmamış jilet gibi ütüsü yapılmış kuş sütü önüne getirilmiş hep pohpohlanmiş yatağını bile toplamamis oluyorlar. Bu tipler evlendiğinde her şeyi aile evi deki gibi olsun ister bir de.

Bir erkegin ailem burda yasiyor burda yasiyalim demesi itici ve baskin bir yapidir. 2 erkek kardesim var nereyi uygun gorurlerse orda yasarlar
Hergun ic ice olmayi dusunmuyosak, planli günlerimiz olacaksa uzak olsalar nolacakki

İstanbulda yaşıyorum. Sevgilim 3 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Evlenmek istediğini söyledi ama iş, aile vs. sebepleriyle kendi şehrinde yaşamak istiyor. Karakter olarak çok iyi biri. İyi anlaşıyoruz. Beni orada yalnız bırakmaz. Ama yinede çok güzel bi aileye sahibim. Onları bırakıp gitmiş mi olacağım sizce? Bu durumu yaşayan ya da yaşamayıp objektif değerlendirebilecek arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Bu bir hata olur mu? ileride pişmanlık yaratır mı?
Istanbulda yaşıyordum izmire gelin geldim hemde istanbulda yaşayacağız zannederken aniden iş sebebiyle kalıcı olarak izmire yerlestik. Ailem ile iç içeydik kardeşler hep bir arada birbirimize yakın her anımizi beraber gecirirdik. Ilk ailemden ayrıldım uçağa bindim eve gelene kadar ağladım günlerce ağlamam devam etti özel günlerde yanyana olamadık ağladım canim sıkıldı ağladım 5 ay oldu alıştım mı alışamadım hala ailemi ozledikce ağlıyorum eşimden yana şanslıyım kendisi iyi biri mutluyum severek evlendim ama aile özlemi bambaşka. Birgün istanbula gitme yerleşme hayali kuruyorum inşallah o gün bir gün gerçekleşir 🙏

Ailesi için başka şehire gelmemi isteyen adamla asla evlenmezdim. Ailesi olan tek kişi o değil.
Haklısınız ama tam o şekilde değil yani. Kariyerinin önemli bi noktasında orada işi vs. oturmak üzere. Gelir burdada iş bulur. Hatta olmaz ayrılıcam dersem gelir yaşar da. Ama ben şartların daha zor olacağının farkındayım. Ya gideceğim.. Ya bu diyardan gideceğim :D Evlilik böyle şeyleri göze almayı gerektiriyor mu yoksa pişman mı ediyor. Merakım bu.

Bu arada ailesine de çok yakın oturmayacağız. Sadece aynı şehir.

eğer anlaşabiliyorsanız ve mutlu olucağını düşünüyorsan taşın ailen zaten seni yalnız bırakmaz :)

Haklısınız ama tam o şekilde değil yani. Kariyerinin önemli bi noktasında orada işi vs. oturmak üzere. Gelir burdada iş bulur. Hatta olmaz ayrılıcam dersem gelir yaşar da. Ama ben şartların daha zor olacağının farkındayım. Ya gideceğim.. Ya bu diyardan gideceğim :KK70: Evlilik böyle şeyleri göze almayı gerektiriyor mu yoksa pişman mı ediyor. Merakım bu.

Bu arada ailesine de çok yakın oturmayacağız. Sadece aynı şehir.
Çok kıstas var. Mesela sen calısıyor musun? İsini bırakıp oraya gidiyorsan olmaz gerekirse gelsin orda sıfırdan baslasın sen gittigin yerde issiz kalma. Yok isin yok, orda isi sartları cok iyi bu konumu yakalaması sil baştan 3-5 seneyi bulursa evet gitmen mantıklı

Ben gitmedim aynı şehire evlendımde ne oldu ailem gitti 🤷‍♀️ şimdi 8 saat mesafe var aramızda

Bende uzakta yaşıyorum eşimin ailesi olmadığı halde 2 yılda çok Zor alıştım sonuçta alıştım ama gel de bana sor tanıdığım kimse de yoktu iş yüzünden burda yaşamaya karsr verdik şuan eşimin ailesi burada olsa çok sıkıntı yaşardım eminim birde senin ailen uzakta olunca eşinin ailesiyle beraber olunca daha da zorunda gider ya iki tarafla da aynı yer de yaşayacaksın ya da iki taraftan da uzak

benim de ailemle aramda 3 buçuk saatlik mesafe var 1 senedir evliyim neredeyse ama şimdiki aklım olsa uzak bir yere evlenmezdim. Ha deyince gidip gelmek o kadar da kolay değil hele ki karı koca çalışıyorsa.
hiç bilmediğin bir şehir tek bir arkadaş yok canın sıkıldığında kapısını çalacağın kimse yok eş ailesi hariç , e ilerde çocuk olduğunda sıkıntı yani bence anne baba memleketinde olmak her zaman avantajdır. İlk evlendiğim günler yaptığımın büyük bir delilik olduğunu hissettim ama o noktadan sonra ben geri gitmek istiyorum diyemiyor insan tabi kendi verdiği kararın arkasında durmaya çalışıyor.
evlenmeden her şey kolay gelir insana şahsen bana öyleydi ama şuan kocamı çok sevsem de sırf evlilik için şehir değiştirmezdim. çok büyük ve önemli bir karar bana kalırsa..

İstanbulda yaşıyorum. Sevgilim 3 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Evlenmek istediğini söyledi ama iş, aile vs. sebepleriyle kendi şehrinde yaşamak istiyor. Karakter olarak çok iyi biri. İyi anlaşıyoruz. Beni orada yalnız bırakmaz. Ama yinede çok güzel bi aileye sahibim. Onları bırakıp gitmiş mi olacağım sizce? Bu durumu yaşayan ya da yaşamayıp objektif değerlendirebilecek arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Bu bir hata olur mu? ileride pişmanlık yaratır mı?
Ailenizden ayrılmanız sorun değil de eş ailesi ile aynı şehirde olacaksanız gitmeyin derim. O iş için burda kalacağım diyorsa ayrı ama ailem sebebiyle de kalacağım diyorsa başınız ağrır

Bende farklı şehire geldim ama burada eşiminde ailesi yok. Yalnızız. Evliliği mutlu olan alışıyor , eşler birbirine destek oluyor, mutlu olmayanlar alisamiyor. Burada birçok konu okudum mutlu değilim ailemi özledim falan diye. Özelikle eşle tartışma olunca keşke ailem yakınımda olsa diyorsun..

Iş sebebini anlarım ama aile sebebiyle de burda yaşamak istiyorum derse- ki demiş- orda dur derim. Senin ailen var da benim yok mu be derim. En iyisi memleketinden bulsun evlenecek birini herkes ailesine yakın olsun bu ne ya. Işse Istanbul'da daha çok vardır zaten. Ailesinin işinde çalışmıyorsa tabii. Haa ortak iş de iyi değil zaten

kesinlikle ileride pişmanlık yaratıyor..
herkesın yorumuna saygımız var elbette ama bende ailesınden uzak bi yere 500 km uzağa gelin geldım hemde yazlık turistik yerden iç anadoluya :D kesınlıkle tavsıye etmem etkılemek gıbı de olmasın ama eş ailesıyle aynı şehirde yaşamak mı asla derimmm.... 3 yıllık evlıyım ne çektiğimi bi ben bi allah bılıyor
eşimle severek evlenmemıze rağmen bı erkek aılesıne düşkünse ılerleyen zamanlarda karısının önemı kalmıyor aılesının ağzına bakıyor ,tabıkı herkes aynı olacak değil ama geneli böyle o bıze gelecek o bıze uyacak kafasındalar... iyi düşün derim şimdiki aklım olsa asla evlenmzdım uzak şehre .

15 yaşında yatılı okul için ayrıldım evden ondan sonra da hep ayrıydım. Yakın şehir olsa da olmasa da ister evlilik ister başka sebeple evden ayrılmak insana farklı yönlerini gösterip olgunlaştırıyor. Tabi hala ailemin küçük prensesimin 2 çocuk ve 14 senelik evlilikle ama kendi evimin kadınıyım. Bir yaştan sonra annemle bile aynı evde oturamazmışım kendi düzenim olunca anladım. Ama küçük bir not eklemek isterim eşinizin ailesinin olduğu şehre gidebilirsiniz ama aynı ev aynı apartman aynı mahalle derse 100 kere düşünün!!

Istanbul'da bir yerden bir yere gitmek minimum 2 saat zaten. 3 saat ne ki? Istanbul'un uzak bir semti gibi düşünün.
Ne yapacaksınız aynı sokakta mı oturacaksınız Istanbul'da?
Bizim de çok sağlam aile ilişkimiz var ama ben böyle bağımlı olmayı anlayamıyorum. Biz de iş sebebiyle farklı şehirde yaşayacağız iki aileyle de. En güzeli, kafamızı dinleriz diyorum 😅 annesiyle göbek bağı kesilmeyen evlenmesin lütfen. Evlilik evcilik değil.

Back
X