Farklı şehire gelin gitmek

Zeynoo35

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
60
60
8
Yalova da yaşıyorum. Sevgilim 13 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Evlenmek istediğini söyledi ama iş, aile vs. sebepleriyle kendi şehrinde yaşamak istiyor. Karakter olarak çok iyi biri. İyi anlaşıyoruz. Beni orada yalnız bırakmaz. Ama yinede çok güzel bi aileye sahibim. Onları bırakıp gitmiş mi olacağım sizce? Bu durumu yaşayan ya da yaşamayıp objektif değerlendirebilecek arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Bu bir hata olur mu? ileride pişmanlık yaratır mı?

Son düzenleme:
Ben de evlenince istanbula geldim ama
"iş, aile" demişsiniz. Eşimm "ailem burada" o yuzden burada yasacagiz dese asla gelmezdim. İş degistirilir istenirse ama aile nedeniyle burada yaşamak istiyorum diyen birinin peşine takilip hicbiyere gitmezdim.

Biz de suan istanbuldayiz ama iş nedeniyle farkli yerlerde oldugumuz da oldu. Yurtdisi planimiz da var ilerleyen yillarda.
Kimsenin ailesine göre yaşamayin derim, onun varsa sizin de var.

Ben de ailemden 1000 km kadar uzaktayım illa ki özlüyorum ama alıştım sonuçta bu duruma neredeyse her gün görüntülü konuşuruz. Asıl problem ailesinin olduğu şehirde yaşamanız olacak bence, evlenmeden önce eşim de bana ailesinin olduğu şehirde yaşamak istediğini söyledi ben de cahilliğimle kabul ettim ama Allah beni seviyormuş ki atanma kuramda eşimin ailesinin olduğu şehirden tek bir kadro bile açılmadı, mecburen evlenince o benim yanıma taşındı ve evlendikten sonra eş ailesinin yaptıklarını görünce ikimiz de o kurada o şehire kadro açılmadı diye neredeyse her gün şükreder hale geldik, şu an iki aileye de baya uzağız, eş ailesiyle aynı şehirde yaşamak eminim ki kolay değildir iyi düşünün.
(bu arada tabi ki her aile aynı olacak diye de bir kural yok)

Evlilik sonuçta bu sen duygusal yaklasiyorsun olaya herkesin ailesi kendine mükemmel kimse emin ol öyle gule oynaya gitmiyordur başka şehire gelin. 3 saat hic bişey benim gözümde iyi anlasiyorsan evlen tabiki hakkında hayırlısı olsun

Ben de ailemi birakip İstanbuldan Avrupa'ya geldim. Yasadigin duyguyu anliyorum, hele de es ailesiyle surekli ic ice olunca daha da o duyguda oluyorsun.
Benimkiler bir de yakincacik yerde kalip etmek istiyor , baktim boyle giderse is zivanadan cikacak ben derhal mesafemi koyup daha az ama dengeli gorusmeye basladım, siz de oyle yaparsaniz, esiniz de benimki gibi buna ayak uydurursa sorun yasamazsiniz.

.

Son düzenleme:
Eşimin ve ailesinin bulunduğu şehirde yaşıyorum. Kendi ailem uzakta. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki eş ailesi ile yakın olup kendi ailenle uzak olmak bir dezavantajdır. Eğer ikinizde uzak olsaydınız durum eşit olurdu tabi kimse ailesi ile yakın olmak zorunda değil. İş için veya tamamen kendi isteğinize kalmış nerede yaşayacağınız. Fakat önemli olan nokta dediğim gibi “eş ailesi ile yakın, kendi aileniz ile uzak olmanız” Böyle bir durumda eşinizin size daha fazla özen göstermesi gerek. Evlilik her zaman güllük gülistanlık gitmeyebiliyor bazen sorun sıkıntı yaşadığınız zaman o şehir size dar gelebiliyor. Eşinizin her zaman arkanızda durması sizi ezdirmemesi, kollaması sevmesi sayması çok önem arz ediyor. Normalde zaten böyle olması gerek ama siz gurbette olduğunuz için bu daha önemli hale geliyor. En ufak olumsuzlukta size sırtını dönen bir eşiniz olursa, ailesinin lafıyla hareket ediyorsa işte o zaman o şehir sizi boğuyor. Kapıyı çekip gitmek istiyorsunuz bazen, öyle hemen gidemiyorsunuz. O an çok kafanız bozulursa ve aileniz yakınsa hemen çeker gidersiniz yanlarına mesela ama uzak olunca öyle bir avantajın olmuyor her zaman. Bide eş ailesi seni kendi sahipleri zannedebiliyor, bize geldi bize ayak uyduracak bizim kurallarımızı bilecek gibi dayatmalar fazla olabiliyor

Yani bu aile olarak anlaşmayla alakalı aslında . Mesela ben uzak isterim eş ailesinden mesela kafam rahat olsun . eğer gidecekseniz de ailenizi bırakmış olmazsınız 3 saat nedir ki gider gelirsiniz. Gittiğiniz eş memleketin de ailesinden uzak isteyin bence

Bende kendi ailemden uzaktayım ama ben isim gereği uzaktım. Sonra aileme yakın İstanbul'un başka bir ilçesine taşındık. Hem eşimin ailesi hem de benim ailem başka şehirde. Eğer eşim benim ailemin yanına gidelim deseydi asla gitmezdim. Madem uzak herkese uzak olacak.

Önemli olan sizin mutluluğunuz. Ailemden uzaklaşıyorum değil de yeni bir aile kuruyorum diye düşünün. Hakkınızda hayırlıysa olsun.

Klasiklerimizdendir.
Hem aglarsin,hem gidersin hic merak etme :)

Ben uzakta mutluyum ama eşimin ailesi ile aynı şehirde olsaydım istemezdim evlenmeyi. Şimdi onların olduğu yere taşınma ihtimalimiz var öyle olacağını bilseydim hiç istemezdim de

kaç yaşındasınız, ben de ailemden kopamam ayrı yaşayamam o yüzden evlilik düşünmüyorum ben ailemsiz yapamam diyorsanız evliliği de düşünmemeniz gerekir, aynı şehirde yaşarsanız bile her gün göremezsiniz

Ben gurbetteyim ama ailem iyi değil. İyi olsalardi başka şehirde yaşamak istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…