Yöresel Tarif Farklı, Denenmiş Yöresel Yemek Tarifleri

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz '' Yöresel Yemekler'' hangileridir?(2 OY HAKKINIZ VAR)

• Ankete Katılan
    511
  • Anket Kapalı .
Karadenizde ot yemekleride çok oluyor demi,et türüde çok yenmiyor herhalde.

Turp otunu duymuştum daha önce.
Evet Karadenizliler nane nin dediği gibi kimi hodan kimi tomara diyormuş dün biraz araştırdım :)

Ege de çok ot yer :)) çok güzel nimetler var denemek lazım kimisi şifa

Biz ona hardal diyoruz pazarda vs pek bilmeyenler turp otu diyor hakikaten geçen sene turp ekmistik çok benziyorlar birbirlerine :)

Bizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
Madımak yedim 2sene önce sevemedim sanki semizotu gibi ama semizotu daha güzel digerlerinin de biliyorimdur da adı degisiktir kesin :)

Ege bölgesi zaten z.yağlı yemekleri tercih ediyorlar,ot yemekleride çok fazla oluyor.
Helede börekte karışık otları koyup yaşıyorlar komşumda yemiştim çok güzel olmuştu.

Bizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
Erişte otunu,dedesakali,akpancar taniyamadim sirken dediğin otu biliyorum ama yendiğini bilmiyordum

Ege bölgesi zaten z.yağlı yemekleri tercih ediyorlar,ot yemekleride çok fazla oluyor.
Helede börekte karışık otları koyup yaşıyorlar komşumda yemiştim çok güzel olmuştu.
Borekte gelincik ısırgan ıspanak taze soğan karsitirir çok güzel olur :))

Yaaaa çen bise küsme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…