- 8 Nisan 2017
- 56.727
- 296.125
Evet Karadenizliler nane nin dediği gibi kimi hodan kimi tomara diyormuş dün biraz araştırdım :)Karadenizde ot yemekleride çok oluyor demi,et türüde çok yenmiyor herhalde.
Turp otunu duymuştum daha önce.
Madımak yedim 2sene önce sevemedim sanki semizotu gibi ama semizotu daha güzel digerlerinin de biliyorimdur da adı degisiktir kesin :)Bizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
Ben yapmam. Evde yapılacak bir sürü iş varken onu yapamam.İlk tarifi kim yapacak
Kimse sormamış
Senin kuşkusu dediğin biz iğnelik diyoruzBizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
semiz otuna benzemiyor tadı aslında pişmiş güzel çiğ yenmezMadımak yedim 2sene önce sevemedim sanki semizotu gibi ama semizotu daha güzel digerlerinin de biliyorimdur da adı degisiktir kesin :)
Ege bölgesi zaten z.yağlı yemekleri tercih ediyorlar,ot yemekleride çok fazla oluyor.Evet Karadenizliler nane nin dediği gibi kimi hodan kimi tomara diyormuş dün biraz araştırdım :)
Ege de çok ot yer :)) çok güzel nimetler var denemek lazım kimisi şifa
Biz ona hardal diyoruz pazarda vs pek bilmeyenler turp otu diyor hakikaten geçen sene turp ekmistik çok benziyorlar birbirlerine :)
Ne kadar çok çeşidi varmışöyle.Bizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
Erişte otunu,dedesakali,akpancar taniyamadim sirken dediğin otu biliyorum ama yendiğini bilmiyordumBizde çok var her ay farklı birinin zamanı olur yemlik le başlar madımak, su teresi,ededesakalı ,kuşkuşu,evelik,ısırgan , bostan güzeli, erişte otu ,apancar,hodan sirken gibi
Borekte gelincik ısırgan ıspanak taze soğan karsitirir çok güzel olur :))Ege bölgesi zaten z.yağlı yemekleri tercih ediyorlar,ot yemekleride çok fazla oluyor.
Helede börekte karışık otları koyup yaşıyorlar komşumda yemiştim çok güzel olmuştu.
Börek bile yapmıyorum hiç,tatlarını biliyorum yemiştim , daha önce.Borekte gelincik ısırgan ıspanak taze soğan karsitirir çok güzel olur :))
Bunu bana gönderen 1000. kişi olduğun için sürpriz hediye kazandın ansjajjsjs
Benim bunlarla fotom olabilir
Neydi bu böylee
Bunu bana gönderen 1000. kişi olduğun için sürpriz hediye kazandın ansjajjsjs
Ben ilk gördüğümde demiştim bu sosyal medyada yayılsa çok dalga konusu olur diye. İki üç yıla kalmadan oldu.Benim bunlarla fotom olabilir
Cidden kpmikBen ilk gördüğümde demiştim bu sosyal medyada yayılsa çok dalga konusu olur diye. İki üç yıla kalmadan oldu.
Yaaaa çen bise küsmeSosyalim geliyorum yazıyorum selam diyorum merhaba diyorum beni gören yok
Bazen görsel paylaşıyorum o bari fark edilsin diye oda yok gerçi uzun zamandır yapmıyorum
Hahha diyorum ben gideyim bari sessiz çığlıklarla uzaklaşıyorum