- 27 Nisan 2012
- 15.027
- 17.560
-
- Konu Sahibi violetworld
Arkadaslar harika tavsiyeleriniz var, çok tesekkurlerBiri yazmışti ya Harvard'li doktordan sifa bulmadim, burada ariyorum diye. Burada da bulacagim sanirim
Gunluk sakizini deneyecegim öncelikle
valla o dermanı bende bulamadım. akut faranjitim ben de. iş yerinde çalışma koşullarından akutlaştı. sadece sabır diliyorum. ama kullandığım bir iki ilaç var rahatlatan onlar iyiydi mesela istersen özelden atarım sana. bir de durumuna şükret bende 1 fazlası var. 11 aylık bir bebek... ona da bulaştı geçen ay. hem kendim hem çocuk hasta. hastayken hasta çocuk bakmak çok zor.şimdi yine faranjitim tuttu. evde yatamıyorum bile. gece bu halde 5-6 kez yataktan kalkıp çocuk pışlıyorum. durumumu düşün. benim yerime de bolca uyu.Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor!Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...
Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.
aynen bende mide bulantısından bir hal oldumMerhaba cnm benimde derdim farenjit is geregi telefonla cok konustugum icin hep tekrarliyor pazar gunu basla gebelik istedigim icin sogan kuru yapiyorum onun faydasimi bilemem ama bu sefer hafif geciyor. Once ki zamanlar sesim dahi gelmiyordu iltihap kapliyordu tum bogazimi birde bende mideyi cok bulandiriyor(
Bu günlük sakızı boğaz için harika gercektenAçılın... 6 ay faranjiti geçmemiş wolfrog geldi
Aynı senin gibi pinpon topu gibi doktordan doktora gidip hiç bir fayda göremeyince artık demiştim ki benim hayatım böyle devam edecek demek ki. Artık böyle yaşayacağım. Çünkü yok yani sayısız ilaç kullandım ve yan etkilerini dibine kadar yaşadım, yok...
En sonunda birinin tavsiyesiyle menengiç kahvesi içmeye başladım. İçtikten sonra telvesini de kaşıkla yemem söylendi. 1 hafta sürmedi bile iyileşmemOnca ilacı boşuna içmişim meğer.
Bu arada benim faranjitim sürekli tekrarlıyordu ve artık tekrarlamıyor. Bunu da akgünlük sakızına borçluyum. Seneler oldu faranjit olmadım daha. Süper bişey
Bu günlük sakızı boğaz için harika gercekten
E örnek alınmış temiz çıkmış diyorsun bakteriyel değilse ya viral (virüs) yada alerjiktirAlerjik olduğunu bilmiyorum... Söylemedi hiçbir doktor. Kullanmadım da ilaç. Nasıl alerjik olduğunu bilebilirim?
Açılın... 6 ay faranjiti geçmemiş wolfrog geldi
Aynı senin gibi pinpon topu gibi doktordan doktora gidip hiç bir fayda göremeyince artık demiştim ki benim hayatım böyle devam edecek demek ki. Artık böyle yaşayacağım. Çünkü yok yani sayısız ilaç kullandım ve yan etkilerini dibine kadar yaşadım, yok...
En sonunda birinin tavsiyesiyle menengiç kahvesi içmeye başladım. İçtikten sonra telvesini de kaşıkla yemem söylendi. 1 hafta sürmedi bile iyileşmemOnca ilacı boşuna içmişim meğer.
Bu arada benim faranjitim sürekli tekrarlıyordu ve artık tekrarlamıyor. Bunu da akgünlük sakızına borçluyum. Seneler oldu faranjit olmadım daha. Süper bişey
Yillardir 2 ayda bir bazen her ay faranjit olurdum ve hicbir yontem ise yaramiyordu en son erciyes universitesinde yapilan bir propolis hapi aldim ve iki kutu kullandim ondan beridir bir yil oldu hic faranjit olmadim hafif bi bogaz yanmasi hissetsem hemen bi tane iciyorum sabaha hicbisey kalmiyor bunun yaninda dogal ev yapimi sirkede iciyorum kalorifer peteklerine su koyuyorum zencefilli cay iciyorum ama bana en iyi propolis geldi
Çok uzun zaman olmuş ama benim de geçmiyor nasıl oldunuz geçti mi yardımcı olur musunuzMerhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor!Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...
Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.