Farenjitten öleceğim sanırım

kilonuz ve beslenmeniz nasıl merak ettim , bende de aynı sorunlar var ama bu boğaz ağrıları faranjitten ziyade reflüden tetikleniyor. geç vakitte yemek yiyor musunuz, çok yiyor musunuz, yemeğin üstüne su ya da çay içiyor musunuz? bunlar sebep olabiliyor. inanın ben korkumdan bazı günler yemek yiyemediğimi biliyorum. 59 kiloyum 8. ayıma giricem korkudan yemek yiyemiyorum. gebelik dışında da reflüm her zaman var.
Kilom normal ve sağlıklı beslenirim. Aynı dediğiniz gibi, yatmadan en az 3-4 saat önce yemeye dikkat ederim, yemekten 1 saat sonra geçtikten sonra birşey içerim ancak, çok yemem, organik ve bitkisel, yağsız, tuzsuz... reflü ve gastrit sağolsun 10 yıldır beni bu rejime soktu artık. Ara-sıra bozduğum oluyor ama çok değil.

AYNI durumu yaşayan ben sefazol diye iğne ve macrol diye antibiyotik verdi aynı anda kullanıyorum çünkü bende resmen farenjitten ölüyordum öncesinde antibiyotik kullandım o fayda etmemiş de iki antibiyotik geçti Dr bilmiyorum bu fayda edecek mi geçmiş olsun çok yaşayan bilir
Size de çok geçmiş olsun. Umarım fayda eder. Gerçekten hayatı zindan ediyor.

Ben de sizin gibi hiç iyileşemiyordum. Ki öğretmenim. Gittiğim kbb uzmanı çapaya alerji bölümüne git dedi. Ben çapaya gidemeyeceğimi söyleyince o tıp merkezinde yaptılar alerji testini. Her şeye alerjim çıktı. Polen, toz, akar, hayvan ve hatta insan kılı. Alerji ilacımı kullandığında iyileştim. Şimdi de ne zaman boğazım kaşınsa alerji ilacına başlarım.

Yaa onu hiç demedi doktor... Bende alerjik rinit var ama bunun için özel bir alerji ilacı kullanmıyorum. Üzerine düşeyim o zaman.

Şu süreçte kesinlike süt ürünü tüketmeyin. Bir arkadaş önermiş ben de mutlaka doğal elma sirkesi diyorum. Hem için hem gargara yapın, özellikle yatmadan.

Süt içmeyi zaten sağlıklı saymıyorum diye uzun bir süredir içmiyorum. Peki elma sirkesini nasıl içiyorlar? Ne kadar suya ne kadar karıştırılır ya da kaç bardak içilir? Herhalde direk içilmiyor değil mi? Ben sirke içmekten hep çekinmişimdir. Mide sorunlarım olduğu için de hep uzak durdum. Acaba yan etkisi olur mu mideye?

Yaa onu hiç demedi doktor... Bende alerjik rinit var ama bunun için özel bir alerji ilacı kullanmıyorum. Üzerine düşeyim o zaman.

Süt içmeyi zaten sağlıklı saymıyorum diye uzun bir süredir içmiyorum. Peki elma sirkesini nasıl içiyorlar? Ne kadar suya ne kadar karıştırılır ya da kaç bardak içilir? Herhalde direk içilmiyor değil mi? Ben sirke içmekten hep çekinmişimdir. Mide sorunlarım olduğu için de hep uzak durdum. Acaba yan etkisi olur mu mideye?
Bi yemek kaşığı 1 bardak suya. Ben susuzda içiyorum ama refluye bi zararı olur mu bilemedim, bi bakın derim. Ama en azından gargara yapın. Gün içinde aklınıza geldikçe yapabilirsiniz ama özellikle tam yatmadan önce son boğazda kalan sirke olsun.

ay okuyunca cok kötü oldum 3 aydir ayni sorunu yasiyorum. yutkunmak ölüm gibi. bendede hic birsey ise yaramiyor. acaba alerjimiyim diye düsünmeye basladim

İstanbul’da yaşıyorsanız eğer Bezmialem hastanesi doç dr Remzi Doğan var ona git muhakkak bende aynı durumdaydım iyileşemiyordum gitmediğim dr bölüm kalmadı en son Remzi hocanın kombine tedavisi sayesinde iyileştim tavsiye ederim.

Ara ara oluyorum bende . Öksürük kalıyor gitmiyor . Bi kere çok su icmekclazim boğazı temizlenmesi için . Ikincisi gargara yapıyorum hep . Macun yaptım bide zencefil bal karabiber oni yavaş yavaş bekleterek yutuyorum ..bide buhar yapiyorum yuzume iyice yumusatitor boğazımi. Cok geçmiş olsun

İstanbul’da yaşıyorsanız eğer Bezmialem hastanesi doç dr Remzi Doğan var ona git muhakkak bende aynı durumdaydım iyileşemiyordum gitmediğim dr bölüm kalmadı en son Remzi hocanın kombine tedavisi sayesinde iyileştim tavsiye ederim.
gecen hafta remzi hocaya oglumu goturdum ayni sikintidan, hicbisey yok deyip gonderdi. bizim sorunumuz alerjikmis sonra anlasildi ama remzi dogan in cok ilgisini cekemedik ne yazikki

Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.

Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor! :KK43: Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...

Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.

Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.

Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor! :KK43: Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...

Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.
Benzer sorun bendede olmuştu . Baş ucumda boğaz spreyleri be pastiller ile yaşadım uzun süre . Sorun konkalarda çıktı bende . Gece uyurken konkalar şişiyor burnum tıkanıyor ve ağızdan nefes almaya başlıyormuşum Buda sürekli hale gelince boğaz ağrısı yapıyordu . Minik bir operasyonla hallettik

Ben ogretmenim. Faranjit bizim meslegin alamet-i fatikasidir. Ozellikle kisin asiri ses kisikligi yasarim bogaz agrisi vs. En faydali sey sicak suya karanfil taneleri atip biraz bekleyip icin antiseptiktir yumusatir ayrica tarcin kabugu ekleyin 3- 4 kez sicak su ekleyip icebilirsiniz ozu ancak cikiyor. Ben teneffuslerde icerdim hep iyi geliyor. Bir de ses terapisi alin ben basladim ama su an yer uzak gidemiyorum cidden faydali

Cok geçmiş olsun sizinki reflüye bağlıysa fayda eder mi bilemiyorum ama bende kroniklesmisti 2 sene öncesine kadar
faranjit. Ama benimki antibiyotikle geçiyordu yine de denemek isterseniz yaziyim.
Adaçayı zencefil neler denedim fayda etmedi geçici rahatlık veriyorlardı sadece. Bir yılda artık üçüncü kez faranjit olmuştum yine doktora gittim. Doktor bana "antibiyotik kullanıyorsun da geçiyor mu sanki, boş yere vücuduna zarar veriyorsun " dedi. Israrimla yine yazdırdım çünkü yutkunamiyordum bile. Ağustos ayında soğuk ayran içtim diye olmustum 3.faranjitimi.
Eve gelince bende de vicdan azabı başladı vücuduma zarar vereceğim diye içmemeye karar verdim ve araştırmaya başladım .
Yine bu site sayesinde buldum şifamı. Günlük sakızı:) size de şifa olur inşallah .
Konu açılmıştı burada bende deneyeyim dedim, hemen o gün aktardan aldık. Ve inanın gece ilk kez yatabildim:) sonra 12 gün boyunca günde 3 kez çiğnedim. Aci bir suyu var onu yutuyorsunuz , aci tadi gecene kadar ciğniyorsunuz.
Güzel olan bir başka yönü ise 2 senedir faranjit olmuyor olmam☺ ne zaman hafiften boğazım acısa hemen günlük sakızı çiğnerim ve bir kez çiğnemem bile genellikle yeter.
Cevremde onerdiklerim de memnun kaldi.
Size de şifa olmasını dilerim.

Bende bundan yana çok sıkıntı çekiyorum sesim gidiyor sürekli bir kaşınma özellikle kuru ceviz yemiyorum alerji yapıyor
Birde adaçayı gargarasi duydum
Onun disinda anason çayı tüketiyorum bir yandan boğaz spreyi ve alerji için burun spreyim var pastil de baya rahatlatiyor
Birde nane yağı damla olarak ağzıma dokuyorum baya iyi geliyor bana :)

Geçmiş olsun allah şifa versin
Faranjit olduğundan emin misiniz 4 ay kısa bi zaman değil,bi araştırma hastanesine mi gitseniz acaba?
Çünkü Boğaz’da bi şey takılı hissi pek iyiye yorulmuyor helede 4 ay

Geçmiş olsun allah şifa versin
Faranjit olduğundan emin misiniz 4 ay kısa bi zaman değil,bi araştırma hastanesine mi gitseniz acaba?
Çünkü Boğaz’da bi şey takılı hissi pek iyiye yorulmuyor helede 4 ay
Bende sizin gibi supheliydim ama doktorlar hep ayni seyi dediler: akut farenjit. Simdilik deniyorum duzelmezse devam ederse full muayene olunacagim artik.

Merhaba cnm benimde derdim farenjit is geregi telefonla cok konustugum icin hep tekrarliyor pazar gunu basla gebelik istedigim icin sogan kuru yapiyorum onun faydasimi bilemem ama bu sefer hafif geciyor. Once ki zamanlar sesim dahi gelmiyordu iltihap kapliyordu tum bogazimi birde bende mideyi cok bulandiriyor :KK43:(

gecen hafta remzi hocaya oglumu goturdum ayni sikintidan, hicbisey yok deyip gonderdi. bizim sorunumuz alerjikmis sonra anlasildi ama remzi dogan in cok ilgisini cekemedik ne yazikki

Doğrudur bilemiyorum ama Benimle en ilgilenen ve çok iyi bakan anlatan tek kişi o oldu. Sanırım o an ki durumları da anlık değişiyor bütün doktorların. Kaç aydır rahat nefes alıyorum sayesinde benimde hem alerjik hem de kronik durumum var ikisi için de kombine bi tedavi uyguladı geçmezse operasyon yapacaktı gerek kalmadı.

X