- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.172
- Konu Sahibi violetworld
Şu süreçte kesinlike süt ürünü tüketmeyin. Bir arkadaş önermiş ben de mutlaka doğal elma sirkesi diyorum. Hem için hem gargara yapın, özellikle yatmadan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kilom normal ve sağlıklı beslenirim. Aynı dediğiniz gibi, yatmadan en az 3-4 saat önce yemeye dikkat ederim, yemekten 1 saat sonra geçtikten sonra birşey içerim ancak, çok yemem, organik ve bitkisel, yağsız, tuzsuz... reflü ve gastrit sağolsun 10 yıldır beni bu rejime soktu artık. Ara-sıra bozduğum oluyor ama çok değil.kilonuz ve beslenmeniz nasıl merak ettim , bende de aynı sorunlar var ama bu boğaz ağrıları faranjitten ziyade reflüden tetikleniyor. geç vakitte yemek yiyor musunuz, çok yiyor musunuz, yemeğin üstüne su ya da çay içiyor musunuz? bunlar sebep olabiliyor. inanın ben korkumdan bazı günler yemek yiyemediğimi biliyorum. 59 kiloyum 8. ayıma giricem korkudan yemek yiyemiyorum. gebelik dışında da reflüm her zaman var.
Size de çok geçmiş olsun. Umarım fayda eder. Gerçekten hayatı zindan ediyor.AYNI durumu yaşayan ben sefazol diye iğne ve macrol diye antibiyotik verdi aynı anda kullanıyorum çünkü bende resmen farenjitten ölüyordum öncesinde antibiyotik kullandım o fayda etmemiş de iki antibiyotik geçti Dr bilmiyorum bu fayda edecek mi geçmiş olsun çok yaşayan bilir
Ben de sizin gibi hiç iyileşemiyordum. Ki öğretmenim. Gittiğim kbb uzmanı çapaya alerji bölümüne git dedi. Ben çapaya gidemeyeceğimi söyleyince o tıp merkezinde yaptılar alerji testini. Her şeye alerjim çıktı. Polen, toz, akar, hayvan ve hatta insan kılı. Alerji ilacımı kullandığında iyileştim. Şimdi de ne zaman boğazım kaşınsa alerji ilacına başlarım.
Şu süreçte kesinlike süt ürünü tüketmeyin. Bir arkadaş önermiş ben de mutlaka doğal elma sirkesi diyorum. Hem için hem gargara yapın, özellikle yatmadan.
Bi yemek kaşığı 1 bardak suya. Ben susuzda içiyorum ama refluye bi zararı olur mu bilemedim, bi bakın derim. Ama en azından gargara yapın. Gün içinde aklınıza geldikçe yapabilirsiniz ama özellikle tam yatmadan önce son boğazda kalan sirke olsun.Yaa onu hiç demedi doktor... Bende alerjik rinit var ama bunun için özel bir alerji ilacı kullanmıyorum. Üzerine düşeyim o zaman.
Süt içmeyi zaten sağlıklı saymıyorum diye uzun bir süredir içmiyorum. Peki elma sirkesini nasıl içiyorlar? Ne kadar suya ne kadar karıştırılır ya da kaç bardak içilir? Herhalde direk içilmiyor değil mi? Ben sirke içmekten hep çekinmişimdir. Mide sorunlarım olduğu için de hep uzak durdum. Acaba yan etkisi olur mu mideye?
gecen hafta remzi hocaya oglumu goturdum ayni sikintidan, hicbisey yok deyip gonderdi. bizim sorunumuz alerjikmis sonra anlasildi ama remzi dogan in cok ilgisini cekemedik ne yazikkiİstanbul’da yaşıyorsanız eğer Bezmialem hastanesi doç dr Remzi Doğan var ona git muhakkak bende aynı durumdaydım iyileşemiyordum gitmediğim dr bölüm kalmadı en son Remzi hocanın kombine tedavisi sayesinde iyileştim tavsiye ederim.
Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor! Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...
Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.
Benzer sorun bendede olmuştu . Baş ucumda boğaz spreyleri be pastiller ile yaşadım uzun süre . Sorun konkalarda çıktı bende . Gece uyurken konkalar şişiyor burnum tıkanıyor ve ağızdan nefes almaya başlıyormuşum Buda sürekli hale gelince boğaz ağrısı yapıyordu . Minik bir operasyonla hallettikMerhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor! Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...
Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.
Bende sizin gibi supheliydim ama doktorlar hep ayni seyi dediler: akut farenjit. Simdilik deniyorum duzelmezse devam ederse full muayene olunacagim artik.Geçmiş olsun allah şifa versin
Faranjit olduğundan emin misiniz 4 ay kısa bi zaman değil,bi araştırma hastanesine mi gitseniz acaba?
Çünkü Boğaz’da bi şey takılı hissi pek iyiye yorulmuyor helede 4 ay
Merhaba cnm benimde derdim farenjit is geregi telefonla cok konustugum icin hep tekrarliyor pazar gunu basla gebelik istedigim icin sogan kuru yapiyorum onun faydasimi bilemem ama bu sefer hafif geciyor. Once ki zamanlar sesim dahi gelmiyordu iltihap kapliyordu tum bogazimi birde bende mideyi cok bulandiriyor (Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
gecen hafta remzi hocaya oglumu goturdum ayni sikintidan, hicbisey yok deyip gonderdi. bizim sorunumuz alerjikmis sonra anlasildi ama remzi dogan in cok ilgisini cekemedik ne yazikki