Farenjitten öleceğim sanırım

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
35
Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.

Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor! Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...

Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.

Bitkisel kürler denediniz mi?
Mesela ada çayı gargarası, boğaza soğan sarmak, sarımsağı kesip emmek gibi.

gece yatmadan önce ilacı alıp pastil ve gargara yapıp yatıyorum ben faranjit olduğumda ve gargara ile yaşıyorum. iyi geliyor ayrıca bu hastalık yatmadan dinlenmeden geçmiyor

Bitkisel kürler denediniz mi?
Mesela ada çayı gargarası, boğaza soğan sarmak, sarımsağı kesip emmek gibi.
Yani o zamanlar denemiştim bir sürü şey ama son 2-3 aydır denemeyi bıraktım. Hemen gidip adaçayı alacağım. Sarımsağı da artık haftasonu

Balın içine toz zencefil katıp ılık suyla yemek bana iyi geliyordu. Bir de taze zencefili demleyip suyunu içiyordum. 2 hafta çektim bu illeti. Allah size sabır ve şifa versin çok kötü bir durum.

kilonuz ve beslenmeniz nasıl merak ettim , bende de aynı sorunlar var ama bu boğaz ağrıları faranjitten ziyade reflüden tetikleniyor. geç vakitte yemek yiyor musunuz, çok yiyor musunuz, yemeğin üstüne su ya da çay içiyor musunuz? bunlar sebep olabiliyor. inanın ben korkumdan bazı günler yemek yiyemediğimi biliyorum. 59 kiloyum 8. ayıma giricem korkudan yemek yiyemiyorum. gebelik dışında da reflüm her zaman var.

Adaçayı gargarası günde 5 6 kez. Doğal elma sirkesi için ayrıca sabah akşam. Odanıza buhar makinesi alın en kısa sürede çünkü uykudaki o boğaz kuruluğu geçeceği varsa da izin vermiyor. Alacak durumda değilsiniz su koyun peteğin üstüne mutlaka. Benim de kronik malesef bunların çok faydasını gördüm. Geçse bile yaz kış adaçayı gargarasına devam ediyorum ben dişlerimi fırçaladıktan sonra.

Soğuk sıcak baharatlı şeyler yemeyin bir de bunu zaten biliyosunuzdur ama söyleyeyim dedim inanın mahvediyor.

Yani o zamanlar denemiştim bir sürü şey ama son 2-3 aydır denemeyi bıraktım. Hemen gidip adaçayı alacağım. Sarımsağı da artık haftasonu
Şu an benim de bademcikler berbat durumda. Ilık adaçayı gargarası rahatlatıyor. Günde 3-4 kez yapıyorum.
Normal soğanın kabuğunu soyup ince daireler şeklinde kesip tülbente dizdim, boğazıma sardım. Sarımsak denemedim çünkü sevmiyorum :)

Sirkeli su ile sabah akşam gargara yapabilirsiniz.
Bir de uyuduğunuz ve oturduğunuz odayı nemli tutmaya çalışın peteklerin üzerine cam kaselerde sıcak su bırakabilirsiniz özellikle uyurken çok rahatlatacaktır.

AYNI durumu yaşayan ben sefazol diye iğne ve macrol diye antibiyotik verdi aynı anda kullanıyorum çünkü bende resmen farenjitten ölüyordum öncesinde antibiyotik kullandım o fayda etmemiş de iki antibiyotik geçti Dr bilmiyorum bu fayda edecek mi geçmiş olsun çok yaşayan bilir

Ben kronik faranjit hastasıyım. Yaz kış demeden bu felaketi yaşardım.
En sonunda günlük sakızı olayını duydum. Denemekten zarar gelmez dedim.
Rabbime şükür şimdi yılda 1-2 kez oluyorum.

Denemenizi tavsiye ederim.

Kronik veya alerjik bir durum değildi grip sonrası bir süre mücadele etmek zorunda kaldım.
İlaç etki etmeyince eczane yeşil bir sprey önerdi marka paylaşmak yasak olduğu için yazamıyorum naneli,mentollü bişeydi.
Boğaz yoluna doğru sıkıyorsun yutsan da zararı yok.
İlkten ufak bir uyuşukluk verip boğazıma rahatlık veriyordu,bir kaç güne de iyileştim.
Bendeki kronik veya alerjik değildi tekrar altını çizmek isterim.
Çok zor... Geçmiş olsun.

Alerjik olduğunu bilmiyorum... Söylemedi hiçbir doktor. Kullanmadım da ilaç. Nasıl alerjik olduğunu bilebilirim?
Ben de sizin gibi hiç iyileşemiyordum. Ki öğretmenim. Gittiğim kbb uzmanı çapaya alerji bölümüne git dedi. Ben çapaya gidemeyeceğimi söyleyince o tıp merkezinde yaptılar alerji testini. Her şeye alerjim çıktı. Polen, toz, akar, hayvan ve hatta insan kılı. Alerji ilacımı kullandığında iyileştim. Şimdi de ne zaman boğazım kaşınsa alerji ilacına başlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…