Merhaba herkese. Benim derdim farenjit. Hastalık deyip geçmek istemiyorum, çünkü doktorlar da artık bir işe yaramıyorlar.
Bir sabah uyandım, boğazımda sert bir ağrı, yanma hissi ve tam 4 aydır devam ediyor!
Sonrasında grib oldum zaten, işten 10 günlük izin aldım, evde antibiyotik ves. ilaç tedavisi aldım, 1-2 gün iyi oldum ama yine o lanet boğaz ağrısı geri döndü. Ardınca boğazda bakteri analizi yapıldı, negatif çıktı. KBB uzmanı beni gastroenteroloji uzmanına gönderdi. Gittim, tüm müayeneler yapıldı, reflü hastasıyım zaten biliyordum, tamam ona da ilaçlar içtim. Hiçbir etkisi olmadı boğaz ağrıma. Gittim yeniden, sonuç görmediğimi söylediğimde o zaman KBB uzmanına git dedi. Bende doktora kendimi pinpong topu gibi hissediyorum, oda size yönlendirdi dedim, "doktorun iyi doktor değilmiş" dedi.
Tamam, yeniden başka bir doktora gittim. Bu sefer en iyisine. Harvard'da araştırmacı doktor olarak çalışıp gelmiş birisine. Oda 3 günlük bir iğne yazıyorum, sonrasında gel bakalım neticeye dedi. Oda çok güçlü bir antibiyotik iğne. Aldım, daha ilk iğnede yan etkileri oldu. Fazla mide bulantısı ve hapşırma oldu. Alerjik reaksiyon sandım, doktoru aradım, tamam onu durdur hapa geç dedi. Ama onun söylediği hap ilacı ben zaten önceki tedavimde gereğince almıştım. Bunu söylemeyi unuttum ama. Yeniden sorup söyleyeceğim...
Arkadaşlar, lütfen ama lütfen akut farenjitin başka türlü dermanını bilen varsa söylesin. Teşekkürler.