Stajerlerin durumu ne oldu?
Abi en düşük emekli maaşı 5500 du
Abi en düşük emekli maaşı 5500 du
Prime göre hesaplıyorlar maaşları
Şubat ayında sgk dan normal şartlarda emekli oldum.. Sistemde gördüğünüz net maaşınız. Hayırlı olsun rabbim sağlıkla iyi günlerde harcamayı nasip etsin.bu arada benim mali müşavir orada ki ücrete brüt dedi ya az önce : )
Emekli maaşı nettir brüt değil
Şubat ayında sgk dan normal şartlarda emekli oldum.. Sistemde gördüğünüz net maaşınız. Hayırlı olsun rabbim sağlıkla iyi günlerde harcamayı nasip etsin.
Siz vergi vermek istemiyorsanız vergi dairesi ile görüşün yada muhasebecinize sorunben artık ödeme yapmayayım da maaş filanda istemiyorum. 9090 gün, yani 25 yıl yetti artık ....
Siz vergi vermek istemiyorsanız vergi dairesi ile görüşün yada muhasebecinize sorun
Bende onu söylüyorum ödemek zorunda olmayabilirsinizhayır hayır vergi vatandaşlık görevidir, ben emeklilik için ödenen prim değişkenliğine karşıyım. Biri 5.000 gün prim ödeyip emekli olurken ben neredeyse 2 katı 9.000 gün ödeyip emekli oluyorum. Hep tavandan ödedim açıkçası bu da beni yordu. Belki de bu 5000/9000 gün konusunda bir ayrıntıyı bilmiyorumdur ama yoruldum
Benim okuduğuma göre kurumdan emekli olabilir yazısı alıp işverene verdikten sonra kıdem tazminatını ve emeklilik işlemleri ile işten çıkış oluyor yoksa kıdem tazminatını yakar çalışan için bu çok önemli bir ayrıntı buna dikkat edilmesi gerekir daha önceki başvurular iptal edilmiştir boşuna beklemesinler şimdi kurum gidip bu işlemi önce yaptırsınlarEYT'de başvuru süreci başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki e-devlet üzerinden EYT başvuruları nasıl yapılacak.
Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
En hızlı ve kolay başvuru yolu e-Devlet Kapısı olacak.
EYT koşullarını sağlayan vatandaşlar, başvuru sürecinin başlamasının ardından süre sınırı olmaksızın ve sosyal güvenlik kurumlarına gitmeden, e-Devlet Kapısı üzerinden emeklilik işlemlerini yapabilecek.
Başvurular nasıl yapılacak?
E-Devlet'ten yapılacak başvurularda sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmına "emekli" veya "gelir" kelimesi yazılıyor. "Gelir aylık ödenek talep belgesi verilmesi" seçeneği işaretleniyor. Tahsis talep türünde ise "yaşlılık aylığı"nın seçilerek başvurularda adım adım ilerleniyor.
Gelen ekranda “Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayıp, tahsis talep türü olarak “Yaşlılık Aylığı” seçiliyor.
SSK kapsamında aylık talep ediliyorsa, 4/A SSK; BAĞ-KUR kapsamında aylık talep ediliyorsa 4/B BAĞKUR seçilip “Başvur”a tıklanacak.
T.C. Kimlik Numarası ve ad-soyad bilgileri ekrana otomatik olarak gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek, açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.
İletişim bilgileri kısmında cep telefonu numarası başına sıfır eklenmeden yazılarak, e-posta adresi de eklenebilir.
Adres bölümünde ikametgah bilgisi ekrana otomatik olarak gelecek. Tebliğin farklı bir adrese gönderilmesinin talep edilmesi halinde; farklı adres kısmına yeni adres yazılması gerekecek. Yazılmış olan yeni adresin il ve ilçe kısımlarının da doldurulması gerekiyor.
BAĞKUR, Emekli Sandığı, Banka Sandığı veya yurtdışından aylık alınması durumunda, “Aylık alıyor mu?” Kutucuğunda yer alan “Evet” ya da “Hayır” seçeneklerinden herhangi birinin mutlaka işaretlenmesi gerekiyor.
İleri butonu ile bir sonraki sayfaya geçiş yapılarak Başvur kutucuğuna tıklandığında, başvuru Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilecek.
Kanundaki düzenleme ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na geçici madde eklenerek ilgili kanunlara göre kanunun yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak.
Ayıptır sorması, tavandan yatırdığınızda ne kadar maaş alınacak görünüyor sizde?9090 gün ile dün Bağkur'dan başvurumu tamamladım. Yıllarca tavandan yatan primleri bakalım görebilecek miyiz. Maaş umurumda değil, aylık prim ödemeyeyim de ne olursa olsun. Emekli olan herkese hayırlı olsun.
Emekli maaşının brütü, neti olmaz ki ???bu arada benim mali müşavir orada ki ücrete brüt dedi ya az önce : )
Ben başladım çalışanların başvurularını yapmaya. Aktif çalışanların emekli olur yazısınu alıp firmasına vermesi gerekiyor
Kusura bakmayın tekrar yazıyorum. Babam dilekçeyle başvurmak istedi de bilginiz var mı? Bankayı en başta seçmek zorunda mıyız?Uzman değilim ama yardımcı olmaya çalışırım.
Banka seçmezseniz paranızı nereye yatıracaklar?Kusura bakmayın tekrar yazıyorum. Babam dilekçeyle başvurmak istedi de bilginiz var mı? Bankayı en başta seçmek zorunda mıyız?
PttBanka seçmezseniz paranızı nereye yatıracaklar