- 19 Ekim 2021
- 7.301
- 31.018
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay çok yaşayın. Kime soracağımi şaşırdım. Ben 4c yim ve EYT kapsamındayim. Ancak 6 ay önce emeklilik haklarım saklı kalacak şekilde istifa ettim. Nereye başvuracağım? E-devletten baktım 4C çıkmıyor. Kurumumdan da istifa da ettiğime göre nereye başvuracağım?Uzman değilim ama yardımcı olmaya çalışırım.
Cordeliamerhaba
yabancı ülkelerde geçen hizmetler diye bir başlık var
aylık alıyor mu seçeceği var….
evet hayır seçenekleri var. Babamdan Bağkur yetim aylığı alıyorum.. evet mi demeliyim.kafam karıştı
e- devlet e girip arama bölümüne yaşlılık yazin ve 4 C yi secin. Bu şekilde başvurabilirsiniz.Ay çok yaşayın. Kime soracağımi şaşırdım. Ben 4c yim ve EYT kapsamındayim. Ancak 6 ay önce emeklilik haklarım saklı kalacak şekilde istifa ettim. Nereye başvuracağım? E-devletten baktım 4C çıkmıyor. Kurumumdan da istifa da ettiğime göre nereye başvuracağım?
Tam olarak kosullari bilmeden cevabım sağlıklı olmaz. Ama 8 Eylül 99 öncesi başlangıcıniz varsa prim günü ve sigortalılık süresi dolunca emekli olabilirsiniz.Sistemde hem prim borcu ve eksik günü olan bir kişi. Bu prim borcunu ödedikten sonra emekli olabiliyor mu? Yoksa bu borç ödendikten sonra iki yıl beklenmesi mi gerekiyor? Bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.
Staj emeklilik için sigorta başlangıcı kabul edilmiyor. Yeni yayınlanan yasada da bu konuda değişiklik yapılmadi maalesef.Stajerlerin durumu ne oldu?
Çalışıyor gözüküyorsunuz şu an o yüzden işten ayrılmadan emeklilik başvurusunda bulunamazsınız. emekli olabilir diye yazı alma imkanınız var bu yazıyı alın (e - devletten ) iş yerinize verin onlar da sizin çıkışınızı yapsınlar. Sonra başvurabilirsiniz.Böyle uyarı veriyor.
Elinize geçecek aylık maaş.. Yalnız hesaplamaları güncel mi onu bilmiyorum. Yüksek ihtimalle alacağınız rakama yakın bir hesaplamadir. İşaretledigim bölümde yazan tutarlar ödenecek maaşınız...T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu burada hesaplanan maaş net mi bürüt mü?
Resmi güncelledim. Bir kaç yerde rakam yazınca yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Hangi tutar ödenecek göstermek istedim. Hayırlı olsun,anladım anladım : )
Ozel sandık benimkinasıl yani? ben bağkur ve e-devletten başvurdum ?
Haklısınız, kısmı emeklilik de değişmedi, prim gün sayısı da 5000 olmadı, mağdur olan çok insan varBüyük haksızlık o zaman, 97 de bizi neden skk'lı yaptılar? Kartlarımızı hocalarımız bize verirken bunları kaybetmeyin gelecekte faydanıza olacak dediler. Şaşkınlıklar Ülkesinde yaşıyoruz resmen.
Nekadar maaş alacağınzı görebiliyorsunuz?9090 gün ile dün Bağkur'dan başvurumu tamamladım. Yıllarca tavandan yatan primleri bakalım görebilecek miyiz. Maaş umurumda değil, aylık prim ödemeyeyim de ne olursa olsun. Emekli olan herkese hayırlı olsun.