EYT başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır?

merhaba
yabancı ülkelerde geçen hizmetler diye bir başlık var
aylık alıyor mu seçeceği var….
evet hayır seçenekleri var. Babamdan Bağkur yetim aylığı alıyorum.. evet mi demeliyim.kafam karıştı

Uzman değilim ama yardımcı olmaya çalışırım.
Ay çok yaşayın. Kime soracağımi şaşırdım. Ben 4c yim ve EYT kapsamındayim. Ancak 6 ay önce emeklilik haklarım saklı kalacak şekilde istifa ettim. Nereye başvuracağım? E-devletten baktım 4C çıkmıyor. Kurumumdan da istifa da ettiğime göre nereye başvuracağım?

e- devlet e girip arama bölümüne yaşlılık yazin ve 4 C yi secin. Bu şekilde başvurabilirsiniz.

Eklentiler

• Screenshot_20230304-011344_Opera.jpg
    54,4 KB · Görüntüleme: 88
Sistemde hem prim borcu ve eksik günü olan bir kişi. Bu prim borcunu ödedikten sonra emekli olabiliyor mu? Yoksa bu borç ödendikten sonra iki yıl beklenmesi mi gerekiyor? Bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.
Tam olarak kosullari bilmeden cevabım sağlıklı olmaz. Ama 8 Eylül 99 öncesi başlangıcıniz varsa prim günü ve sigortalılık süresi dolunca emekli olabilirsiniz.

Böyle uyarı veriyor.
Çalışıyor gözüküyorsunuz şu an o yüzden işten ayrılmadan emeklilik başvurusunda bulunamazsınız. emekli olabilir diye yazı alma imkanınız var bu yazıyı alın (e - devletten ) iş yerinize verin onlar da sizin çıkışınızı yapsınlar. Sonra başvurabilirsiniz.

Eklentiler

• Screenshot_20230304-012947_Opera.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 108
K Kazen sizin maaşınız derken benim yolladığım resim başkasının maaşı. Karışıklık olmasın örnek olarak paylaştım.

P purplem evet diyeceksiniz.

EYT BAŞVURU AYLIK ALIYOR MU NE DEMEK?
EYT başvurularında sıkça merak edilen “Aylık alıyor mu?” sorusu için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) herhangi bir aylık alan kişiler için “Evet”, almayanlar için “Hayır” seçeneğini işaretliyor. (Örnek: Dul maaşı)

anladım anladım : )
Resmi güncelledim. Bir kaç yerde rakam yazınca yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Hangi tutar ödenecek göstermek istedim. Hayırlı olsun,

Eklentiler

• Screenshot_20230304-012947_Opera.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 93
Selam,bende EYT liyim ve başvuruyu e devletten yaptım.ilk baştaki yazıyı okuyun arkadaşlae tüm sorulaeınızın cevabı var.Nasıl başvurucaksınız güzelce anlatıyor.Diğer bilgiler içinde alo 170 i arayabilirsiniz

Haklısınız, kısmı emeklilik de değişmedi, prim gün sayısı da 5000 olmadı, mağdur olan çok insan var

9090 gün ile dün Bağkur'dan başvurumu tamamladım. Yıllarca tavandan yatan primleri bakalım görebilecek miyiz. Maaş umurumda değil, aylık prim ödemeyeyim de ne olursa olsun. Emekli olan herkese hayırlı olsun.

9090 gün ile dün Bağkur'dan başvurumu tamamladım. Yıllarca tavandan yatan primleri bakalım görebilecek miyiz. Maaş umurumda değil, aylık prim ödemeyeyim de ne olursa olsun. Emekli olan herkese hayırlı olsun.
Nekadar maaş alacağınzı görebiliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…