eylülde doğum yapacak öğretmen arkadaşlar bakar mısınız?

wish-hope-love

kız annesi + kız babası :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
991
457
35
sorum doğum izniyle alakalı olacak arkadaşlar. doktorum 3 hafta sonra gel doğum iznine ayıralım seni dedi. sizler ne yapacaksınız şimdi mi yoksa eylül başı gibi 3 hafta varken mi ayrılacaksınız. zaten şimdi ayrılıp ayrılmamanız önemli olmuyor sonuçta yaz tatiline denk geldiğinden izinlerimiz yanmış oluyor. kafam karıştı bi akıl verin lütfen.

Ben anlamadım zaten okul yok neden simdi izine ayırıyor ki ne değişecek ben Eylül'de hic baslamamayi dusunuyorum

ben de hiçbir şey anlamadım. 37. haftada ayrılayım o zaman eylül başına denk geliyor o şekilde daha mantıklı değil mi?

Merhaba,
20 Eylül 2010 da doğum yaptım. Şunu biliyorum ki fiili olarak çalışmadığın günleri doğum sonrasında kullanamıyorsun. Benim 8 haftanın 5 hatası yaz tatilinde yanmistı.
Doktor seni 37. Haftada izne ayirmak zorunda yasal olarak. 32. Haftanda da hala çalışabilir (37 ye kadar) raporu için çağırmış olabilir. Bir yanlış anlama olmasın aranızda?

Benim de merak ettiğim bir şeydi bu. 15-20si arası muhtemel doğum yapma tarihim. 32. haftamız yaza geliyor. Çalışabilir raporu alacak mıyız? 8 haftanın 5 haftası yanacak mı tatilde olduğumuz için, mebten mebe değişiyor diyorlar. Raporunuza 8+5 13 hafta izinlidir diye yazılırsa belki olur diyenler var ( napsak ki?

doktor da karasızdı tatilde olduğumuz için. bilmiyorum gidince ne diyecek. ama ben gitmeden önce memden bi fikir alıcam yaz tatilinde çalışabilir raporu almama gerke var mı ya da alsam aktarabilir miyim bunu sorucam, bundan daha iyi bi yöntem gelmedi aklıma.

Doğum izni doğumdan 8 hafta önce başlar. Bu 32. Haftaya denk gelir. İstenirse 37 ye kadar çalışılabilir, doktor raporu olmak kaydıyla. 32 de "çalışabilir" Raporu alıp 37 ye kadar calisirsan aradaki 5 haftayı doğum sonrasına atabilirsin. Ama bu haftaların yaza gelmesi sebebi ile, fiili bir çalışma olmadığı için kullanılamıyor.

Doktorun sana vereceği 37 ye kadar çalışabilir Raporu. Bu rapor elinde olsa da olmasa da farketmez gibi geldi bana. Sen yine de sor tabi ilçeye.

Slm,
Benim doktorum da 32.haftada bu raporu almam gerektiğini söyledi. Ağustos ayında alıcam bende. Yani sonuçta kontrole gidiyoruz , gittigimizde alalım dursun diyorum. İsterlerse veririz. Ben onu değil de şu kullanamadığımız doğum öncesi izne üzülüyorum. Doğum sonrası kullansak ne iyi olurdu.

slm canım evet ya o izin hep boşa gitti. doğumdan sonra başka ne şekilde izin alabiliriz ki ya da böyle bir şey mümkün müdür. hic araştırma imkanın oldu mu bu konuyu.

slm canım evet ya o izin hep boşa gitti. doğumdan sonra başka ne şekilde izin alabiliriz ki ya da böyle bir şey mümkün müdür. hic araştırma imkanın oldu mu bu konuyu.
Ben rapor alıcam. Zaten doktorum eşimin dayısı. Merak Etme ben hallederim dedi. Ücretsiz falan almak istemiyorum. Benim doğum eylül sonu Ekim başı. Kismetse ikinci dönemde başlarım diye düşünüyorum.

Ben rapor alıcam. Zaten doktorum eşimin dayısı. Merak Etme ben hallederim dedi. Ücretsiz falan almak istemiyorum. Benim doğum eylül sonu Ekim başı. Kismetse ikinci dönemde başlarım diye düşünüyorum.
heyet raporu verecek o zaman. ne güzel senin doktor akrabanmış ben de doktorun ağzını bi arıcam bakalım rapor vermeye nekadar yatkın 2 aylık çocuğumu bakıcıya bırakmak istemiyorum bakacak kimse de yok inşallah raapor verir de zorda kalmayız ben de ikinci dönem başlamayı düşünüyorum.

KIZLAR ELİMDE BEBEK BAKIMI İLE İLGİLİ KİTAPLAR VAR HEPSİ YENİDEN FARKSIZ İLGİLENEN OLURSA MESAJ ATABİLİR.
1-Tracy Hogg Ebeveyn Cankurtaran Seti / Gün Yayıncılık
2-Akıllı Bebekler Akademisi (Bebekler için Beyin ve Çoklu Zeka Geliştirme Rehberi)
3-Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler?

Canım ben iznimi eylül başında almayı düşünüyorum. Doğum öncesi 8 haftalık iznim zaten yandı, araştırdım kullanılamıyormuş, doğum sonrası izne aktarma yapılamıyormuş. Geriye kalıyor sadece 8 haftalık izin, kasım ayında büyük ihtimalle heyet raporu alırım, raporlarla dönemi kapatmayı planlıyorum.

peki 32. haftada yasal olarak izne ayrılman gerekiyor ya da doktor 37 ye kadar çalışabilir raporu veriyor onu nasıl yapacaksın canım. AdaNis

peki 32. haftada yasal olarak izne ayrılman gerekiyor ya da doktor 37 ye kadar çalışabilir raporu veriyor onu nasıl yapacaksın canım. AdaNis

Canım bildiğim kadarıyla 32. haftada çalışabilir raporu alınıp, 37. haftada izne ayrılabiliyoruz. İşin saçma tarafı tatilde bu raporu almanın bir anlamı var mı yok mu, bu konu hakkında fikir sahibi değilim. Yarım mem e gidip detaylarını öğreneceğim, rapor aldığımız taktirde kalan 5 haftayı doğum sonrası izne aktaramıyoruz bildiğim kadarıyla ama yine de sormakta yarar var. Yarın sana haber veririm.

Canım konuştum milli eğitim ile, 32. haftada rapor alıp, 37. haftada izne ayrılacağım, kalan 5 haftayı doktor raporda belirtecek ve doğum sonrası izne aktararak toplam iznimi 13 haftaya çıkarmış olacağız. Bu ilçeden ilçeden değişen bir uygulama, bence sen bizzat gidip bağlı olduğun milli eğitimle görüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…