Eylül yds çalışma taktikleri, çalışma arkadaşı

Ahaha ne güldüm ya ah ya bir izleyebilsem. Alesi yukselteyim dedim gram heves yok sıkılıyorum yargi yayınevini hiç sevmedim.Soruları beni benden aldı. O arada tek saat izleyebildim remzihocayi. Bir sürü dersi tekrar edeceğim sonrasında. Ah şu sınavlar bir bitse ya :)

Remzi hocanın derslerini biriktirme derim yoksa ipin ucu kopuyor çünkü ağır ödevler veriyor zaten. Ben Remzi hocadan almıştım geriden takip ediyordum geriden takip edince bi süre sonra yetişemedim çünkü Remzi hoca kendinden çok ödün veriyor sürekli ek dersler kelime dersleri telafiler derken hiç yetişilmiyor.
Ah Ales Ah.. 82 puanım vardı doldu süresi ben de yine gireceğim bu hafta son 5 yılın sorularını çözeceğim o kadar. Tabi çözersem.

Ah aynen en son 2014 ilkbaharda girmiştim. İnşallah güzel puan alırız ikimiz de :) remzihocayi koyverdim şuan. Ales gecince başlayacağım mecbur ben on hazırlık ve yds almıştım umarım yds biraz geç başlar da on hazirigi bitirebilirim . Eylüle dek sikicam dişimi ama ben de yetisememekten korkuyorum

Alesten sonra hemen başla derim Remzi hoca inanılmaz yoğun program yapıyor inşallah ikimizde güzel puanlar alırız Alesten, zaten şu Ales bi geçsin hemen yoğunlaşalım Yds ye :)

Alesten sonra hemen başla derim Remzi hoca inanılmaz yoğun program yapıyor inşallah ikimizde güzel puanlar alırız Alesten, zaten şu Ales bi geçsin hemen yoğunlaşalım Yds ye :)
Yogunlasalim hocam ya destek olalım birbirimize. Benim ydsye falan hazırlanan arkadaşım yok ,iyiki açtım bu konuyu hocam da sen yorum yaptın :) yalnız olmamak iyi geliyor insana :)

Yogunlasalim hocam ya destek olalım birbirimize. Benim ydsye falan hazırlanan arkadaşım yok ,iyiki açtım bu konuyu hocam da sen yorum yaptın :) yalnız olmamak iyi geliyor insana :)
Kesinlikle destek olalım zaman öyle hızlı akıyor ki çalışmadan sınav gelip çatmasın :)

Kesinlikle destek olalım zaman öyle hızlı akıyor ki çalışmadan sınav gelip çatmasın :)
Ay Allah korusun öyle olmasın aksine harıl harıl çalışmış girelim sınava. Sınavdan sonra kutlamalar yapalım ömür boyu daha sınavlarla ugrasimiz kalmayacak kadar yüksek puanlar alalım dinimiz amin :)

Kizlar merhaba tekrardan kurs ariyorum yds icin online degil ama normal kurs universitenin yabanci dillerini aradim 3 temmuzda baslayacak dediler. Cok gec degil mi kurs sadece 2 aylik oluyor yani 100 saat dediler bilemedim?

Kizlar merhaba tekrardan kurs ariyorum yds icin online degil ama normal kurs universitenin yabanci dillerini aradim 3 temmuzda baslayacak dediler. Cok gec degil mi kurs sadece 2 aylik oluyor yani 100 saat dediler bilemedim?
Her gün mu yapacaklar canım ? Daha önce gidenler ne diyor faydası olmuş mu

Merhabalar,
Ben de nisan ayinda yds ye girdim 90 aldim deneyimlerimi paylasmanin yararli olacağını düşündüm.

Öncelikle ingilizceye sınav için çalışmayın ingilizcenizi gelistirmek için çalışın.Ben hala bunun için calisiyorum.
Hergün mutlaka ve mutlaka ingilizce müzik dinleyin veya video izleyin. (Ingilizce altyaziyla birlikte.) Belgeseller, haber programları ve egitici videolarda daha yavaş ve tane tane konuşulduğundan anlamaniz daha kolay olacaktır. Ayrıca politikacıların konuşmalari da hem akıcı hem de günlük konular içeriyor.
Filmlerde sevdiğiniz sahnelerin konusmalarini ezerberlemeye çalışın ve kendi kendinize yüksek sesle tekrar edin.
Youtube da bir suru ingilizce ile ilgili yabancı youtuberlarin hazırladığı eğlenceli videolar var. Boş zamanlarınızda izleyebilirsiniz.
İngilizce haber okumayı deneyin.
Sıkıldıgınizda 9gag, buzzfeed gibi yabancı sitelerde takılın.Insanlarin yorumlarini okuyun.
Kelimeleri teker teker anlamaktan ziyade paragrafi genel olarak anlamaya bakin
Belirli araliklarla grammar çalışın çünkü calisilmadikça unutulabilir.
Yeri geldiğinde kendi kendinize ingilizce konusun yüksek sesle.
İç sesinizin ayarını türkçeden ingilizceye çevirmeye çalısın.Yani ingilizce düşünmeye çalışın.Söylemek istediklerinizi soyleyemeyince zaten nasil soylenildigini arastirmak isteyeceksiniz.
Filmleri ingilizce altyazili izleyebilirsiniz.
Her ne kadar yds okudugunuzu anlamaya yonelik bir sinav olsada ingilizce becerileri bir butun olarak gelisir. Yani ingilizce okuma becerinizi gelistirmek için ayni zamanda yazma ve konusma becerilerinizi de gelistirin. Yazmayi ihmal etmeyin.
Internetten arastirdiginiz ya da ilginizi ceken guncel bilimsel ekonomik vs. Konularda 1 sayfalik yazilar yazmaya çalışın.
Okuduklarinizi türkçeye cevirerek anlamaya çalişmayin ingilizce olarak anlamaya çalişin.
Kısacası ne olursa olsun ingilizceyle iç içe kalmaya çalisin.
Bunlar benim yaptıklarımdı ve hala yapiyorum. :) Umarım sizlere de yardımı dokunur.(telefondan yazdim yazim yanlişlarima kusura bakmayin :) )

Or maybe this topic should continue in English? Writing comment in English also help you to improve your English!

Son düzenleme:
amelie poulain hi amelie thanks for your experiences.

I want to perform your experiences.

How many months did you study only YDS ?

Thank you for your comment! I studied just two months for Yds and i studied only grammar part. But because the education language is English in my university i had already had basic English skills before the exam. That's why studying just grammar was enough for me. But i am still interested in improving my English.

90 mı hey maşallah ya . bunları var ya ekran görüntüsü alıp ana ekran duvar kağıdı yaparım ben baş ucuna koyarım ya aman Allahım 90 almış canım çok teşekkürler önerilerin için bunlara mutlaka dikkat edicem yapicam ay çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…