Eylül dostluğumuza burada devam (:

günaydın kızlar, bugün ben buralarda olabilirim dışarda fazla işim yok, bi tapuya gidip gelecem inşallah.. onada hala haber gelmedi.

zahter ziraatin oranlar yükselince vazgeçtik ordan.. en son yapıkrediden en düşük oranı alınca oraya başvurduk, onay falan hızlı bir şekilde geldi, ama eksper evin fiyatını beklediğimizden çok daha düşük verdi, o yüzden ek kredi çektik birde, onlarla çok uğraştık.. neyseki buhafta bitiyor inşallah hepsi.

ama ev sahipleri ramazanda taşınamayız dediler, bayramda taşınacaklarmış, bizim taşınma işide bayramdan sonraya kalıyor.

LAndfloves en düşük oran yapıkredide mi ?? Evi ne kadar aldınız? Bizde istiyoruz da hiç anlamıyoruz bu işlerden. Ne kadar kredi verdi banka ?

ya bide eşimin annesi eşime küstü biliyormusunuz, benim annemlere yakın ev aldık diye.. ben bakamazmıydım bebeğede ta oraya gidiyorsunuz demiş.. şimdiki aldığımız ev kayınvalimlere uzak biraz, şu anki kiradaki evimiz daha yakındı ama sonuçta bu evde bile kalsak arabayla bebeği götürmemiz gerekecekti hergün.

ayrıca evi çok uyguna denk getirdik, eğer bu evi almasaydık birdaha hiçbir zaman o semtten ev alamazdık, annemlerin komşusuydu evi satan, çok paraya ihtiyaçları yoktu ve bütün komşular devreye girip pazarlık yaptılar sağolsunlar bizim için.

annesigilin ne düğünde ne sonrasında bir kuruş yardımları olmadı biz kendi imkanlarımızla ev almaya çalışıyoruz sevinecekleri yerde bide laf söylüyorlar, babasıda demiş ev iyi ama o kadar yakınlarına almasaydınız demiş, onlara neyse.

zaten ev almak için takılan bilezikleri satmaya götürdüğümde bir şok yaşadım, zaten 3 tane bilezik takmışlardı, meğer onlarında içleri boşmuş hep 10'ar gram geldi düşünün hediyelik bilezik yani.. benim ailem onların taktığının iki katını takmışlar. birde bizim düğüne kadar paramız yok dediler, düğün bitti bütün evlerinin eşyalarını yenilediler, sonra 3 tane birden araba aldı onlar rent a cara verdi. şimdide ev alacakmış, ne olduysa bizim düğünden sonra çıkardılar paraları.

ev aldık diye suratları beş karış. ama mutlaka yeri gelecek ve ben lafımı esirgemem öyle bir laf söylerim ki altından kalkamazlar

LAndfloves en düşük oran yapıkredide mi ?? Evi ne kadar aldınız? Bizde istiyoruz da hiç anlamıyoruz bu işlerden. Ne kadar kredi verdi banka ?

canım gün gün değişiyor oranlar. cuma günü en düşük ziraatte varken, pazartesi olunca hepsi yükseldi, yapıkredide yükseldi ama kötünün iyisiydi yinede.. bu arada 3 hafta önceyle şu anki faiz oranları arasında uçurumlar var, maalesef çok yükseldi canım. alacağınız zaman bütün bankaları dolaşıp oran almak gerekiyor.

Neyseki çoğu gitmiş azı kalmış landfloves kredi onaylanmış tapuyu da aldınız mı tamam
bu evde son bayramı geçirirsiniz sonra taşınırsınız bu eviniz de çok güzel ama insanın kendi evi gibisi yok tabi şimdi bebişin de odası olacak

Böylelerinede ayrı bir gıcıklığım var. Hem elini taşın altına koyma hem her istediğim olsun de. Boşver landfloves sen en iyiysini yaptın. Hem insan evladını kendi annesine emanet etmeyi daha çok istiyor. Daha bir için rahat edecek. Pingu bile annesinin yanına taşındı evladı için hiçte pişman değil. Bilezik konusuda çok ayıp. Eşin mahçup olmuştur sana karşı. Sen kimseye kulak asma. Ne güzel evinizi aldınız. Bebeğinizde yakında geliyor. Huzurla bebeğinizle içinde güzel günler yaşayın.

landfloves boşver canım erkek anneleri genelde böyle oluyor sanırım illa gelin ailesinden kopsun kendilerine yakın olsun niye biz evlat değil miyiz
hiç yardımları olmadığı gibi burunlarını sokmasalar bi de yanlarında olmalarını çok istiyolarsa kendi çevrelerinden kendi paralarıyla ev alıp hadi gelin burda oturun biz de çocuğa bakalım deselermiş ya da bi peşinat çıkarıp bu kadar gücümüz var siz de kalana kredi çekin gibi insancıl davransalar ya biraz

eşimde üzüldü tabi, birde işyerindeki bazı arkadaşları kaynananın dibine mi gidiyosun? pişman olursun, yandınız gibi laflar söylemiş dün bide babasının yanına uğramış oda yine bişeyler demiş, o kadar üzüldüm ki sevincim kursağımda inanınki. bayan iş arkadaşları çok iyi yapmışsınız bebek yollarda sürünmez ne güzel evde uyurken çıkarsınız uyandırmazsınız bile, k.validen gelir alır uyanınca falan demişler hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız demişler kızlar hep olumlu yorumlar ama erkekler bir sürü laf söylemiş. resmen dalga geçmişler. zaten işyerindeki erkekler hepsi işçiler, patronun köylüsü diye toplamış birbirlerinin akrabası çoğu.. cahil cahil insanlar. eşimde ev uygun olduğu için aldım yoksa bende annengilin dibine gitmek istemezdim diyor. hergün yemeği yine sen yapacaksın bak aman bugün yapmadım annemde yiyelim falan yok yine evimizin düzeni aynı kalsın diyor.

benim ailem öyle karışan sürekli gelen veya her dakka çağıran insanlar değiller bile, kendiside biliyor ama söylenenler yüzünden oda sevinemedi.

birde biz bebeğin cinsiyetini öğrendiğimiz günde bu ev işi vardı annesigile söylemiştik, bebeğin cinsiyetini bile sormamışlar biliyormusunuz? resmen küsmüş annesi merak etmiyorum demiş. uzun zamandır da ne geliyorlar ne çağırıyorlar, bende seslenmiyorum. ya insan evladı ev alıyor diye sevinmez mi, ayrıca eşimin annesigil kiracı ve merkezde oturuyorlar mahallelerindeki evler 30-35 yıllık hepsi dip dibe birbirinin içine bakıyor, miracle sen bilirsin güllükteler. biz kiracı adamların yanından mı ev alacaktk? ya biz onlara yakın olsun diye ordan alsak bu sefer bi kaç seneye zaten taşınıp gidecekler sonuçta kiradaki insanın yanından mı almak mantıklı evi olan insanın mı

öyle işte sinirlerim çok bozuk kızlar

Canım boşver sen onları, sen en mantıklısını yaptın. Sanki senin evladının onun ilgisine mi ihtiyacı var. Eşinde eve geçince anlayacak zaten yanlış bir şey yapmadığını. Bak bende annemlerle aynı apartmandayım altlı üstlü. Öyle rahatsız etmeleri yoktur. Eşimede demişlerdi zamanında ne yaptın sen diye. Biz hiç pişman olmadık. Sadece bu yangından sonra annem sürekli arayıp yanımızda kal diyor ama hatta tersliyor beni gitmeyince ama oda nörolojik ilaçların etkisindenmiş sanrım. Onun dışında yemek yapıp getirir. Çaya yemeğe bile 40 yılda bir ben çağırınca gelirler. Sadece ben her akşam üst kata çıkarken uğrarım yanına. Ne pişirdiyse ondan vermek ister.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
lanflovers moralini hiç bozma ennn iyisini yapmışsın bende şimdi anneme çok yakınım yürüyerek 10dk olmuyo gelmesi okdar rahat ki nezaman ihtiyacım olsa hemen gelebiliyor.kız annesine yakın olmalı kim ne derse desin hangi kv.bi ihtiyacında hemen yanında oluyorki yakın bile olsa binbir zahmetle geliyor,misafir gibi oturup gidiyo.zaten gelin de kaynanasına iş yaptırmak istemez hiç bi zaman.o yüzden kaynanalar çok konuşmasın kız annesi gibi olamadıkları gibi karışıpta insanın sinirlerini bozmasınlar
bize k.vdemlerde yakın ama annemler kadar değil ona rağmen evi almaya gittiğimizde şakayla karışık laf soktu annene yakın ev alıyosun diye bende evet diğer ev çok uzaktı böylesi çok güzel olacak hem sende yakınsın daha ne olsun dedim.

her ikisine de aynı mesafedeyim 50 şer metre anca vardır aramızda üçgen oluşturduk biri sağımızda biri solumuzda kalıyo valla ayarlasan denk gelmez
ne kaynanam ne annemler pek gelmezler yakın olduğu halde bi de çalışıyorum ya ayda yılda bir ama sürekli gel yemek ye evde uğraşma ye git ne işin varsa hallet derler o konuda çok rahatım
çocuğum olunca çalışırsam annem bakacak ama zaten kaynanam kendi diyo bizim olursa 14. torun olacak annemlerin ilk ama o şimdi ayrı heveslenir diyo hem kaynanam daha yaşlı bakamaz zaten benim de içime sinmez

benim anlamadığım ev işine ne kadar kızarlarsa kızsınlar torun ayrı bşy nasıl merak etmezler yaa biz bile hiç kan bağımız yok meraktan çatlıyoruz burda

en güzel örneği de sensin daphne eşinle ailenin bukadar yakın olup belli bi mesafede yaşamanız çok güzel..benimde annemler zırt pırt hayatta gelmezler ancak çağırıcaz öyle,babam oturmaya 3 kere geldi daha.işten dönüşte bende uğrarım ne yaptıysa elime tutuşturur illa.ben iki tarafada arada gidip gelmeyi seviyorum eşime kalsa haftada bikaç kez gider ailesine ama ben kendi aileme bile mesafeli durduğumdan hiç bir şey diyemiyor bizimkilere nasıl davranıyorsak onlarada öyle davranıyoruz sorun çıkmıyor.

benim annemde çocuğa bakma konusunda çok hevesli değil zaten, yani illa ben bakayım demiyor, sırayla bakarız diyor. ikisininde ilk torunu olacak bide.

biz çocuğa baktırma konusundan daha çok 3+1 evimiz olsun istedik iyi bir semtte olsun istedik, öyle denk geldi. ev bile aramamıştık ara sıra bakıyorduk çok pahalı olunca alabileceğimizle ilgili ümidimiz bile yoktu. her yerden bakıyorduk bide, ne kadar uzak yerlere bile bakmıştık zamanında.

ama ben çok güzel laf çarparım, biz birbirimize gitmesek bile annem iki aileyide mutlaka alır iftara, orda görüşürüz yani.. annemlerin hiç birşeyden haberleri bile yok, yazık hergün arıyorlar kredi onaylandı mı tapuya ne zaman gideceksiniz, hep ilgileniyorlar, birde babama soruyoruz herşeyi, tapuya bile benim babamı alacaz yanımıza bir büyük olsun diye, onun babası zaten hiçbişeyden anlamazda ilgilenmezde.

Aynen oyle kızlar valla anneye yakın olmak büyük nimet. Bazen cok ozluyorum aksam otururken en anneme gidiyorum diyorum:)hop alt kata 5 dakika oturup geliyorum:)))

Guanydın kızlar...
Ahsencım ben mınyon demıyom kızıma doktor oyle dıyor, aman mınyon olsun saglıklı olsun napayım...

Çitlenbık naptın ne tatlısı yaptın? Merak ettım kız
Bu arada sen sormustun demı bımdekı sufleyı, ben gecenlerde aldım bı blogda cok ovmuslerdı, fırında 10 dakka tuttum ama az geldı bı 5 dakka daha durması lazımmıs ya da fırını daha cok ısıtmam lazımmıs, tadı harıkaydı ama ıste suresı az geldıgı ıcın ıcındekı cıkolatası sıcak degıl soguk kalmıstı ona ragmen muhtesemdı, hatta esım bu neee mınncaık sey dıye alay etmıstı ama yıyınce yettıgını anladı

Landfloves canım cok sevındım adınıza, evınız hayırlı ugurlu olsun, Rabbım saglıkla huzurla oturmayı nasıp etsın... Kapatın tum yorumlara kulaklarınızı, cok konusmasın kımse. En ıyısını yapmıssın, cekemeyenler de bı zahmet hazmetmeyı ogrensın. Anne gıbısı var mı ya... Erkek annesıne yakın olsa bıle ne kadar samımı olabılır kı olmuyor ıste, ama kız annelerı oyle olmuyor, valla cok sevındım sızın adınıza... Allah askına hıc sınırını bozma kımse ıcın, Allah odeme kolaylıgı versın gerısı bos, esın kabul edıp ordan ev almıs mı almıs, bıttı nokta ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…