- 7 Eylül 2011
- 2.116
- 50
- 158
- Konu Sahibi landfloves
- #33.541
Bugün zaman geçmiyor gözlerim kapanıyor gittim gidicem şimdi :26:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
protesto ediyorum whatsappa gelmiyorum kızlar buraya gelirseniz konuşuruz artık böyle giderse burayı da bırakıcam zaten açıkça tehdit ediyorum sizi
Kocam beni aradı, iftara ne istiyorsun ne yapayım sana dedi. Ben zaten dün eve uğramıştım bulgur pilavı ve ezogelin çorba yapıp evinde kaldığımız arkadaşların dolabına koymuştum. Ne isteyeyim diye düşünüyorum Et sote mi yaptırsam yanınada cacık yapsa
bulgur pilavı yanına et sote süper olur bi de cacık doğru tercih hemen siparişi ver
ben oruçlu değilim öğlen karışık kızartma vardı az önce atıştırdım onlardan annemde belkide yiyemem hemen uyurum inş. ama eve gidip önce beyazları yıkamam lazım
bu tarifin mantarsızını yiyoruz gayet güzel oluyo bzim yemekçi abla daha gecenlerde yaptı ama ince kabuklu patates olacak şu elma dilim yapılanlar var ya
patlıcanda oluyodu bizim yediğimizin içinde mantar yerine seviyosan dene ben patlıcana bayılırım
Dimi hanzade ya şu an aklıma o geldi. Bugur pilavının yanına sebze yemeği sanki gitmezmiş gibi geliyor. Bulgurun yanına hep et yemeği yapılmalı sanki Ya karışık kızartma demişken ben geçenlerde internette şöyle bir tarif buldum ;
Fırında Karışık Kızartma
Malzemelerin miktarı kişi sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Ben 4 kişilik ölçüyü veriyorum.
Malzemeler:
3 tane orta boy patates
3-4 tane taze yeşil biber
2-3 tane kırmızı salçalık biber
8-10 tane mantar
1 büyük soğan
4-5 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Patatesleri kabuklu olarak bolca suyla yıkayın.
Patateslerin büyüklüğünde göre 6 yada 8 parçaya bölün. İri küpler haline olacak.
Biberleri 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Mantarları büyüklüğüne göre 2 yada 4 e bölün.
Soğanı soyduktan sonra yıkayın ve iri parçalara bölün.
Sarımsakları soyup yıkadıktan sonra diğer sebzelerin yanına katın.
Tüm doğranmış sebzeleri büyük bir kabın içinde harmanlayın.
İçine tuz ve baharatları istediğiniz kadar katın.
Zeytinyağını ekleyin ve hepsini birlikte iyice harmanlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tüm sebzeleri boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada karıştırarak pişirin. Yaklaşık 30-40 dakika sürüyor.
hmm çok güzel görünüyor
Valla fotoğrafa bakıp bakıp iç geçiriyorum chitlenbik ama şükür bu gün bitmek üzere. Çok zorlanmadımda. Birde ben sahurada kalkamıyorum. Bir bardak su içip yatıyorum hemen.
oyy oyy deme sahursuz mu tutyorsun bide o daha zor.benide kalkmak kötü ediyor aslında şuan susuzluk yada açlık çok etkilemiyor ama uykusuzluk sarstı ilk gün normal günden güne alışırız zaten
Çok aclığım yok susuzluğum hiç yok. Halsiz hissediyorum biraz kendimi.