Eylül dostluğumuza burada devam (:

Selam kızlar...

Bugün adet olacağım ama henüz bir belirti yok.Onun sıkıntısı içindeyim.Kendimi hazırladım,bekliyorum
:1:

Ya birde doktor doğum kontrol hapını bırak demişti.Şimdi bıraksammı bırakmasam mı karar veremiyorum.Alıştım ilacın rahatlığına.Tamam şiştim ama :) En azından günüü belli,sancı çekmiyorum... Bırakınca vücüdün dengesi bozuluyor.30 günü geçiyor bazen adet zamanının arası,ne zaman olacağını bilmiyorsun.Diyorum ki,Temmuzda kuzenimin düğünü var.Hem Sivas,hem İzmir'de.En azından o zamana kadar kullansammı.Bu sıkıntıyı stresi çekmek istemiyorum çünkü...

ay ben çok yoruldum bugün.pc başında yazmaktan boynum tutuldu..

yarından sonra kocamın doğum günümüş ya benim.ne çabuk gelmiş daha var sanıyorum..hediyeyi gidip almam lazım.Bide şeker hamurlu pasta yapıcam.pasta tarifi olan varmı????

bide ne organizasyon yapıcam bilmiyorum.arkadaşlarımı çağırsam..haftaiçi bide..pöfff

ay ben çok yoruldum bugün.pc başında yazmaktan boynum tutuldu..

yarından sonra kocamın doğum günümüş ya benim.ne çabuk gelmiş daha var sanıyorum..hediyeyi gidip almam lazım.Bide şeker hamurlu pasta yapıcam.pasta tarifi olan varmı????

bide ne organizasyon yapıcam bilmiyorum.arkadaşlarımı çağırsam..haftaiçi bide..pöfff

canım sana çok güzel bi pasta tarifi verim ama şeker hamurlu değil... ama şöyle söylim biz kursta krema ile kaplamıştık sen istersen hamurla kaplayıp süsleyebilirsin.

Son düzenleme:
bugün kocam erkenci ne yesek diye düşünüyorum sizin fikirleriniz var mı yok karışık kızartma mı yapsam patates köfte biber patlıcan kabak

Bu pandispanya tarifi...

1 yemek kaşığı sıvıyağ
5 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 türk kahvesi fincanı ılık su
kabartma tozu
vanilya

yumurtaların beyazları ve sarıları farklı kablara ayrılır, beyazlarına çay kaşığının ucuyla tuz katılıp köpürene kadar çırpılır. sarılarına şeker eklenip çırpılır, yağ, yoğurt ve su sırası iğle katılıp çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır. Yumurta beyazı eklenip spatula ile alttan alttan karıştırılarak iyice birbirine yedirilir kelepçeli kalıp çok az yağlanıp hamur dökülür. 160 derece de turbo ayarında pişirilir. Fırından çıkınca 1 saat falan beklenip kalıptan çıkartılır 2-3 saat beklendikten sonra kesilirse çok daha iyi olur. Uzun bi bıçakla ortadan ikiye hatta 3 e bölebilirsen çok daha iyi olur.

iç malzemesi
Vanilyalı hazır pasta kreması
damla çikolata
muz
çilek

Pandispanyayı kestikten sonra krema sürülür damla çikolata istenirse muz ve küçük doğranmış çilek konulabilir. Üstüne tekrar kek tekrar krema vs yapılır. En üstüne istersen hazır pasta kreması veya şeker hamuru ile kaplayabilirsin.

bende menümü belirledim

Mayonezli tavuk salatası
Meksika fasulye salatası
Avcı böreği
Ispanaklı sodalı börek
Sodalı Poğaça
Fındıklı Çikolatalı kurabiye
Tuzlu susamlı kurabiye
bide pasta yapacaktım ama arkadaşım yapıp getirecekmiş ısrar etmedim bende:1:

bende küçük bir k.bahar almıştım onu yumurtalayıp kızartmayı düşünüyorum üstüne sarımsaklı yoğurt, yanına patetes, kabak ve patlıcanda hatta geçen haftadan kalan domatislerimide kızartırım.

bende bugün öğleden sonra hep pc başında rapor yazdım boynum tutuldu

bende menümü belirledim

Mayonezli tavuk salatası
Meksika fasulye salatası
Avcı böreği
Ispanaklı sodalı börek
Sodalı Poğaça
Fındıklı Çikolatalı kurabiye
Tuzlu susamlı kurabiye
bide pasta yapacaktım ama arkadaşım yapıp getirecekmiş ısrar etmedim bende:1:

menü çok güzel ama fazla değil mi avcı böreğine bayılırım pazar günü öğlen eltimin buzlukta vardı pişirip yedik önceden fazla hazırlamış buzluğa atmış ben de bi gün öncesinde mayonezli tavuk salatası yapmıştım güne kalmıştı yanında onu da yedik

menü çok güzel ama fazla değil mi avcı böreğine bayılırım pazar günü öğlen eltimin buzlukta vardı pişirip yedik önceden fazla hazırlamış buzluğa atmış ben de bi gün öncesinde mayonezli tavuk salatası yapmıştım güne kalmıştı yanında onu da yedik

hepsi işten çıkıp gelecek canım ya aç olurlar çeşit olsunda alttaki teyzeye falan veririm ertesi gün arkadaşıma gidicem oraya götürürüm vs.
Bende ilk kez kursta yedim avcı böreği çok beğendim ilk defa misafire yapıcam inşallah aynı tadı yakalarım. Tavuk salatadan vazgeçtim hardallı patates salatası yapıcam...

bugün yorgunum yemek yeriz beyazlarımı atarım makinaya yıkanır asarım bi de biraz ütü yapabilirsem yaparım inş.erken yatmak istiyorum kocam benden ayrı plan yapmadıysa tabii

günaydın kızlar dün tabi ki planlarım tutmadı her zaman ki uyuyup dinlenemedim arkadaşım aradı yemeğe çağırdı oraya gittik güzel vakit geçirdik ama değdi perşembede onlar bize gelecekler

Back