• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

Canım ben sana destek olurum ne zaman görüşmek istersen ben burdayım dışarıdada buluşabiliriz

saol canım ya keske sen de fakulteye gelseydın beraber yaptırsak gıdıp gelsek ben baslayınca haber verırım sana destekelrın ıcın tesekkur edıyorum, ben ıgnelerı kendım vuramazsam senın gıttıgın yere ılkadıma gıtmeyı dusunuyorum ordakı hemsıreler yapar herhalde ucretıyle...

yaavben cıftlıkte ayakkabı dunyasının ustundekı merkeze gıttım, aslında cok memnundum ama fıyatı bıraz pahalı gelıyordu, sonra deneme amaclı ultraderm var oraya gıttım orası da ıyı ancak az atıs yapıyor tabı ucuz olunca demek kı, dıgerıne gıt derım pahalı ama her yerı tarıyorlar 3 saat suruyor benım tum vucut, ama dıgerınde yarım satte bıtırdı yanı. senın bahsettıgın yerı de duydum ama farklı bır yontem varmıs orda sanırım ben lazerlebasladıgım ıcın bunadevam etmek ıstedımdegıstırmedım...

Gittiğin yerin adı ne essemi pahalı orayı duydum ben
Ücreti nekadardı gerçi bu dertten kurtuluyumda önemli değil. Yazın özellikle çok zor oluyor
Ben kehribara epey gittim sonuç alamadım
Hamile kalamazsam yeniden gidicem bakalım

Son düzenleme:
saol canım ya keske sen de fakulteye gelseydın beraber yaptırsak gıdıp gelsek ben baslayınca haber verırım sana destekelrın ıcın tesekkur edıyorum, ben ıgnelerı kendım vuramazsam senın gıttıgın yere ılkadıma gıtmeyı dusunuyorum ordakı hemsıreler yapar herhalde ucretıyle...

Canım benim kadın doğum dr ilk adımı tavsiye etti 2. olduğu için epeyde indirim yaptılar bir sefer daha deneyelim orda dedik
İlkadım tüp bebek merkezi medicana ile anlaşmış sanırım 1 eylülde oraya geçicek canım yani medicananın tüp bebeği olucak iğneleri orda yaptırırsın
Ama sağlık ocağıda yapıyor diye biliyorum sana yakın yerde varsa reçete ile yaptırabiliyosun hafta sonları hariç

cnm numaramı ıstemıssın ama ozel mesaj kutun dolu oldugu ıcın gonderemıyorum bı temızle ıstersen yada face mesajından gondereyım

Gittiğin yerin adı ne essemi en pahalı orayı duydum ben
Ücreti nekadardı gerçi bu dertten kurtuluyumda önemli değil. Yazın özellikle çok zor oluyor
Ben kehribara epey gittim sonuç alamadım
Hamile kalamazsam yeniden gidicem bakalım

evet orası canım estee adı, sımdı zorlu dıye gecıyor sanırım en pahalı yer orası ama faydası acısından sorarsan ben faydasını gordum ozellıkle bacaklarımda, genıtalde ıse baya azalma oldu yuzde 50 nerdeyse ve en guzelı 3 ay hıc bısey yok rahatsın sonra 3 ay da jılet yapıyorsun kı sert cıksın lazer gorsun dıye ama o da azcıkıyor yıne de, ben tum bacak genıtal koltuk altına 650 tl odedım seans basına, sımdıye kadar 3 seans gıttım dorduncuyu dıgerıne gıttım 350 tl ye ama uctebır zamanda bıtırdı ve daha 2ay bıle olmadan tuyler cıktı temmuz bası gıtmıstım heryere atıs yapmadıgı ıcın cıkmaya basladılar ıste, şimdi tedavı oncesı en azından genıtale gıdıcem persembe sanırım esteeye. ıkıncı masraf oldu ucuz olsun dedık daha masraf oldu, bacaklarım da cıkmaya başladı ama yandım gunesten en erken aralıgı beklemem lazım zaten senede 2 kere yaptırsan yetıyor bı aralıkta bır de hazıranda gunes gormeden once...

kızlar naber? yaa kaç gündür takip edemedim önce bayram için şehirdışına çıktım kayınvalimlere falan oradan da tatile... hala da tatildeyim aslında ama bakmadan edemedim nasılsınız ne var ne yok

kızlarr bişey sorcam bu yumurta rezervini biraz araştırdımda deneyimli arkadaşlar bu adetin 2.günü fsh lh e2 hormonuyla alakalıymış biraz galiba..
bunu dr muayene ederkende sorup öğrenebilirmiyiz? bide muayene sırasında rahim kalınlığını öğrenebiliyomuyuz bilen varrrmııı ?

günaydın geçmiş bayramınız mübarek olsun arkadaşlar inşallah güzel haberler alırız kurban bayramına:49: olarak geçiririz:26:

kızlarr bişey sorcam bu yumurta rezervini biraz araştırdımda deneyimli arkadaşlar bu adetin 2.günü fsh lh e2 hormonuyla alakalıymış biraz galiba..
bunu dr muayene ederkende sorup öğrenebilirmiyiz? bide muayene sırasında rahim kalınlığını öğrenebiliyomuyuz bilen varrrmııı ?

canım adetin 2.günü kan testi veriyorsun fsh ve amh 'ye bakıyorlar amh daha doğru bilgi veriyormuş yumurta rezervi konusunda rahim kalınlığına gelince sanırım dr söyler muayene ederken söylemezse sorarsın rabbim yardımcın olsun

Sinemss canim bak burda da bulustuk konu ayni olunca :)) ben sana rahim duvari ile ilgili sunu soyliyebilirim, adetten itubaren yumurtalar gelistikce o da gelisiyor en son yumurtalarin son evresinde iyice gelisimini tamamlar bunu takip edeceksin yumurta takibiyle birlikte, eger inceyse kalinlastirmak icin nar suyu bire bir birde su kullandiginiz arisutu karisim, ayrica tupe badlamadan dhea da kullan hemen basla bu gunlerde o da cok iyi benim teyzemin az yumurtasi oluodu o kadar basarisiz tupten sonra bu ilacla dogal yollan iki kere anne oldu catir catir yumurtuluo:))) bazi dr lar tupe basladan rezervi arttirmak icin verio

ynz cnm nasılsın nasıl gidiyo ?bşey sorcam yumurta kalitesinden falan bahsetmişsinizde benimde aklıma takldı.. tedaviye başlamadan mesala norml bi muayene sırasında dr yumurta kalitesinden veya sayısından bahsedebilirmi bize?

Iyi gidiyor cnm ben de yavas yavas tupe hazirlaniyorum biliyorsun 2basarisiz tup deneyimim oldu simdi daha emin ve saglan durnak istiyorum negatife karsi. Seninle durumumuz ayni sayilir erkek faktorlu ana birde bende de az biraz sorun varmis zaten tupbebekte en iyi spermler secildigi icin asil gorev kadina dusuyor yumurtanin kalitesi endometrium kalinligi yani ne kadar iyiyse sans o kadar yukselio. Ben yumurta kalitesi icin q10 incir kuru 1 bardak, l-carnitine, omega3,dhea25,ari sutu bal karisimi, hayit tohumu, civan percemi kullaniyorum anliyacagin ne var ise kullaniyorum bu ay dr.a cikmadim onumuzdeki adet doneminden itibaren kontrole baslicam eger 14.gun istedigim gibi giderse hersey 21.gun protokolu ile tedaviye baslicam ama erndometrium (rahim) kalinligim normal zaten de yumurta sayimi arttirabilirsem tedaviye baslicam yoksa sonraki aya ertelicem.Bu arada sigarayi naptin biraktin mi tupe baslamadan once mutlaka birakilmadi gerekiyor

Iyi gidiyor cnm ben de yavas yavas tupe hazirlaniyorum biliyorsun 2basarisiz tup deneyimim oldu simdi daha emin ve saglan durnak istiyorum negatife karsi. Seninle durumumuz ayni sayilir erkek faktorlu ana birde bende de az biraz sorun varmis zaten tupbebekte en iyi spermler secildigi icin asil gorev kadina dusuyor yumurtanin kalitesi endometrium kalinligi yani ne kadar iyiyse sans o kadar yukselio. Ben yumurta kalitesi icin q10 incir kuru 1 bardak, l-carnitine, omega3,dhea25,ari sutu bal karisimi, hayit tohumu, civan percemi kullaniyorum anliyacagin ne var ise kullaniyorum bu ay dr.a cikmadim onumuzdeki adet doneminden itibaren kontrole baslicam eger 14.gun istedigim gibi giderse hersey 21.gun protokolu ile tedaviye baslicam ama erndometrium (rahim) kalinligim normal zaten de yumurta sayimi arttirabilirsem tedaviye baslicam yoksa sonraki aya ertelicem.Bu arada sigarayi naptin biraktin mi tupe baslamadan once mutlaka birakilmadi gerekiyor

Bu arada estrofem banttan cokca soz ediliyor ben de dr.dan isticem bunu onu kullananlarin kullanmayanlara gore daha basarili oldugunu duyuyorum. Transferden sonra bolca su icilmesi de yanlismis arkadaslar ne yazik ki ben 2,5lt tukettim son transferde 5dk da bi lavabodaydim, haznenin dolmasi baski yapiyormus rahime bilginuz olsun, konserve balik tuketin en az 5 gun bunlar bildiklerim cok yatmayin ufak ufak gezin evde valla ben her ikisinde de cok kadtin yattim falan hastanede tanistiklarimka konusuodum onlar geziolar hatta biri dugune gitcem dedi sakin gitme dediysem de gitti kiz simdi4.syina girecek

Bu arada estrofem banttan cokca soz ediliyor ben de dr.dan isticem bunu onu kullananlarin kullanmayanlara gore daha basarili oldugunu duyuyorum. Transferden sonra bolca su icilmesi de yanlismis arkadaslar ne yazik ki ben 2,5lt tukettim son transferde 5dk da bi lavabodaydim, haznenin dolmasi baski yapiyormus rahime bilginuz olsun, konserve balik tuketin en az 5 gun bunlar bildiklerim cok yatmayin ufak ufak gezin evde valla ben her ikisinde de cok kadtin yattim falan hastanede tanistiklarimka konusuodum onlar geziolar hatta biri dugune gitcem dedi sakin gitme dediysem de gitti kiz simdi4.syina girecek

selam kızlar ben de transferden sonra bir gün yattım. moralim bozuldu baktım olmayacak evin içinde dolanmaya başladım. kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz onun evi giriş kat benim evim 5. kat. transferden sonra onda kaldım ama transferin ertesi günü dayanamayıp evime indim çıktım. ama kendimi yormadan. 12 gün bekleme süresince dışarı çıkmadım ama evde dolaştım. hatta kayınvalidem evde yokken evin bir bölümünü bile süpürdüm. bol bol dua ettim. kuran okudum. tespih çektim. buda insan psikolojisine çok olumlu etki yapıyor. transferin ilk 7 günü çok sakindim. sonraki günler reglimin başlama günlerine denk geldiği için adet olcağım korkusunu ensemde hissettim. 11. gün heyecan doruk yaptı. bu seferde sakinlik ver Allah'ım diye dua ettim. gerçektende teste gittiğimde çok sakindim.

ha birde duş olayı varya kızlar ben transfer günü duş aldım ama sadece gusul almak için vücudu ıslattım. çünkü transfer sırasında mesanem tam dolmamış doktor mesaneyi suni idrarla doldurdu. birde öncesinde 10 bardak su içmiştim. transferden çıkınca sürgüye ta dört defa dolu dolu idrar yaptım. bu arada belime kadar idrarla ıslandım. namaz ibadeti için temiz olmam lazımdı. bende soğuğa yakın su ile duş aldım. öğle şampuan sabun olayı yapmadım. 1 dakika bile sürmedi yani.
diyeceğim o ki Allah'a dua edin gerisini düşünmemeye çalışın. tez zamanda yavrularınıza kavuşmanız duasıyla

Günaydın kızlar nasılsınız tedaviye başlayanlar olmuş hayırlı uğurlu olsun inş. Güzel sonuçlar alırlar inş.

merhaba kızlar ilk kez yazıyorum bu arada, 1 buçuk yıllık evliyim daha öncesinden bildiğim için 1 aylık evliyken doğum kontrol hapını bıraktım( kist büyümesini engellemek için içiyordum) ne olacağını görmek için bu yıl mart 9da rahim filmi çekildim tüplerde tıkanıklık vardı ama açıldı dendi ama büyüyen bi çikolata kistim var 6 aylık süre geçmek üzere ve ben aşılamamı yaptırmalıyız yoksa direk tüp bebek mi bilemiyorum artık uyuyamıyorumda düşünmekten:( aşılamayı okudumda daha öncede ameliyat olmuştum kistten cerrahi işlem yaptıranların türleri açık olsa bile yapışıklıklardan dolayı vs. aşılama olmaz falan yazıyordu kafamı karıştırdı 1 kere aşılama deneyelim diyordum ama zaten kıbrısta yaptıracağım için fazlasıyla pahalı olacak türkiyeye göre, tüp bebekte ilk ne zaman gidilmeli acaba ilaç ücretleri nasıl yani ne ne kadar tutuyor tam olarak?erkek ne zaman gitmeli ayrıca?adana seyhan başkent hastanesinde yaptımayı düşünüyorum memleket antakya oarayada en yakın bildiğim yer adana yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler iyi geceler..

canım devlet hastanesiyle ilgili arkadaşlar bilgi veriyorlar. özellerde tüp bebek 5000 civarı, ilaçlar da 1500 diye biliyorum. eşinden spermiogram isteyebilirler tedavi öncesi, onun dışında reglin 2. günü tedavin başlar, yaklaşık 12 gün sonra yumurtalarının toplandığı gün eşinden sperm alınır. işin eşinle ilgili olan kısmı bu kadar aslında. iyi şanslar dilerim.

miragecim bu arada benim merkez belli oldu ekler misin florence ferticenter

ekledim canım, hayırlı olsun inşallah.

kızlar sonucum negatifti diğer yere yazdım merak edenler vardı :(((((

canım üzgünüm :( inşallah bir sonrakinde bebeğine kavuşursun. Allah sabırlar versin...

kızlar bende eylulde tupbebege baslıyorum 6 aşılama ve 1 tup bebekdenemem oldu.eylulde umuttayım.28 yaşındayım benıde tabloya eklermısınız

hoş geldin canım, iyi şanslar...listeye ekledim, eylülde umuttayım derken umut tüp bebekten mi bahsediyorsun, yoksa umutluyum mu diyorsun?:))ben tabloya umut tüp bebek yazdım yanlışsa düzelteyim. bir de sizdeki sorun nedir?

MrB arkadaşlar bugün gittim merkeze iğnelerimi verdiler gonal-f ve Lucrin diye iğne ilk iğnemi oldum yarında iğnemi vurduktan sonra ç.şamba 11 de kontrolüm var inşallah benim yumişler fazla direnmezler aşılamada olduğu gibi :18: iğneyi olduğumdan beri regl kanamam çoğaldı ve kasıklarımda acayip ağrı var :37:

canıııım, birincimizsin bu durumda... :))) hayırlı uğurlu olsun inşalllaaaaaaaah. Allah yüzünüzü güldürsün inşallaaaaah. haydi rast gele...

hoşbulduk canım.inşallah tablonun devamı gelirde kimler bebişine kavuşmuş kimler umutlarını yarınlarına bırakmış haberdar oluruz genelde hamiş kalanlar topikleri anında terkediyor.burda haber bekleyen arkadaslarını unutuyorlar haksızmıyım canım

doğrusunu istersen ben topici terk edenlere kızmıyorum. ben de uzun bir süredir bebeğini düşürüp yola devam edenler topiğindeydim. şimdi orada nerdeyse herkes hamile kaldı, hatta çoğu da doğum yaptı. ben ve benle birlikte 1-2 kişi kaldı geriye. orada bulunduğum sürece moralim düşüyor, umudum kırılıyor. herkes başardı ben kaldım diye. onlara seviniyorum tabi ama aynı oranda kendime üzülüyorum. burda da hamile kalanlar burdakilerle birlikte endişeleneceğine yeni yollarının topiğine geçebilirler bence. inşallah hep birlikte yeni mutlu topiğimize taşınırız...topiğimizi adını görebiliyor musunuz? mayıs-haziran 2013 anneleri :)))

kızlar çok kötü bişey oldu nolur bana yardım edin

ben yarın ist memorialde tedaviye başlıcaktım uzun protokol olucaktı ve adetimin 21. günü yarın

önce lucrin ile başlayıp daha snra hasta olunca progen yapıcaktk amaaaaaa

şimdi lavaboya girdimki hastalığım başlamış

hastaneyi aradım çıkan olmadı doktorunda tlfnu yok

napıyım sizce gece yola cıkacaktık kaldımı sizce tedavim?? çok üzülürüm yaa

canım nolur hayırlısı için dua et. mühim olan bu ay tedaviye başlaman değil. biliyorum bu düşünce şu an seni sinir ediyor, sabrın zorlanıyor, çok iyi biliyorum bu duygularının hepsini ama eğer ki bu ay başlayamazsan kesin hayırlı olmayacaktı demektir. belki de başlarsın zaten, yine kısa protokol yapalım diyebilir doktorun...

Kızlar, öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. Önümüzdeki kurban bayramına hepimizin birden hamile olarak girmemizi diliyorum.
Artık bizim için süreç başlıyor, tablomuzu tamamlayıp geri sayıma başlayabiliriz :) Tabloda bazı eksikler var, onları tamamlamama yardımcı olursanız sevinirim:

srm - yaş+merkez
yesimazra - merkez
ecrinmert - merkez+sebep
redhair - merkez
makay - merkez
sabalak - sebep
umutlu - sebep

Bu arada regl olmaya başladınızsa tahimini tedavi başlangıç tarihinizi de biliyorsunuzdur. söylerseniz tabloya eklerim. Ben pazar günü oldum. muhtemelen 19 eylül bir sonraki reglimin 2. günü olacak :)

Kızlar, öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. Önümüzdeki kurban bayramına hepimizin birden hamile olarak girmemizi diliyorum.
Artık bizim için süreç başlıyor, tablomuzu tamamlayıp geri sayıma başlayabiliriz :) Tabloda bazı eksikler var, onları tamamlamama yardımcı olursanız sevinirim:

srm - yaş+merkez
yesimazra - merkez
ecrinmert - merkez+sebep
redhair - merkez
makay - merkez
sabalak - sebep
umutlu - sebep

Bu arada regl olmaya başladınızsa tahimini tedavi başlangıç tarihinizi de biliyorsunuzdur. söylerseniz tabloya eklerim. Ben pazar günü oldum. muhtemelen 19 eylül bir sonraki reglimin 2. günü olacak :)

selam canım..uzun zamandır gıremıyordum ben de..merkez adana prof. turan cetın tup bebek merkezı

Canım yumurta rezervi lh ve fsh hormonları ile ilgili eğer bu hormonlar normalden çok çıkarsa yumurta rezervinin azalmaya başladığını gösterir eğer gerçekten ciddi bir durum varsa amh testi yapıp ona göre net birşey söyleyebilirler. Rahim kalınlığına gelince adet olduktan birkaç gün sonra embiryoyu tutmak için kalınlaşmaya başlar, tekrar adet olduğunda rahim duvarı adetle temizlenip tekrar en ince seviyesine gelir. Embiryonun tutunabilmesi için rahim kalınlığının en az 7 mm civarında olması gerekir, normalde kalınlık transfere kadar 12 mm kadar çıkıyor. Doktorlar muayene sırasında rahim kalınlığı hakkında hastaya bilgi veriyor, ama bence doktoruna güveniyorsan boşver bunları bazen cehalet mutluluk getiriyor,ne kadar çok şey biliyorsan o kadar çok soru işareti oluyor insanın aklında.

kizlar hepinizin gecmis bayramini kutluyorum insallah asil bayramimizi hamile oldugumuzu ogrendigimiz gunlerde kutlayacaz hepberaber..aramiza yeni katilanlar olmus hosgeldiniz bu arada 4 5 gun girmedim topige sayfalar kat kat olmus okumayla bitmiyor ::)

Back