Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar bende eylulde tupbebege baslıyorum 6 aşılama ve 1 tup bebekdenemem oldu.eylulde umuttayım.28 yaşındayım benıde tabloya eklermısınız
arkadaşlar merhaba herkese. bir şey sorabilir miyim? bizim sorunumuz sebepsiz infertilite. geçtiğimiz ay ilk defa bir nüi, hastanesinde aşılama yaptırdık, ancak tutmadı. şimdi özelde yaptırmak istiyorum. kendim devlet memuruyum. şimdi merak ettiğim şey: devlet iki kez aşılamayı karşılıyor ya, ayrıca tüp bebek tedavisini de karşılıyor mu 1-2 denemeyi? eğer karşılıyorsa rapor çıkarma olayı devlette mi oluyor, yoksa özelde muayeneye gittiğinizde orada hallediyorlar mı? 3000 Tl civarı fiyatlar okuyorum, bunlar devletin karşılamadığı durumlar mı? yoksa özel olunca direkt bu ücretleri ödememiz mi gerekiyor? bilgi verirseniz çok sevinirim
MrB arkadaşlar bugün gittim merkeze iğnelerimi verdiler gonal-f ve Lucrin diye iğne ilk iğnemi oldum yarında iğnemi vurduktan sonra ç.şamba 11 de kontrolüm var inşallah benim yumişler fazla direnmezler aşılamada olduğu gibi :18: iğneyi olduğumdan beri regl kanamam çoğaldı ve kasıklarımda acayip ağrı var
hoşgeldin canım aramıza mirage listeye ekliyor o gelince ekler inş. =)
Merhaba canım tedavin hayırlı uğurlu olsun aramızda ilk başlayansen oldun sanırım su gibi ilerler inşallah arkandan gelicez inşallah ben de cmt adet olmayı bekliyorum 2 tane doğum kontrol hapım kaldı iğneler zor mu canını yaktı mı off bi başlasam diyorum artık nekadar canım yanarsa da yansın Allahım dayanma gücü versin hepimize inşallah...
TşK ederim canımsın...Valla stres yapma cnm ben yaptım tamda bayrama denk geldi reglim...göbeğimin 2 ayrı yerinden vurdu hemşire iğneler sözde küçük ama acıyo tabi napcaz başka çare yok allah dualarımızı kabul eder inşallah da son acı çekmelerimiz olur..çarşamba kontrolüm var bakalım umarım tedavi maratonu kısa sürer biran önce sonuçlansın istiyorum hiç bişey hissetmiyorum olumlu olumsuz çok tuhaf bir duygu ya...inşallah tutacak hepimiizin bebişleri sizde sorun ne cnm ilk denemen mi nerde yaptırıcaksın?
allahtan umut kesilmez ben 3 yıldır uğraşıyorum canım sonunda tüp bebeğe karar verdik....çok acılı sancılı dönemler günler geçirdim çok acı çektim ama sanırım bu defa yolun sonu we umutluyum artık gelme vakti geldi meleğimin...eşimle hiç böyle kıpır kıpır olmamıştık çok umutluyuz planlar yapmaya başladık inşallah hayallerimiz suya düşmez bize ve isteyen herkese nasip eder anneliği babalığı..bende afyonda yaşıyorum 24 yaşındayım pko var ve ilk tüp denemem....görüşürz canım yarın kontrolüm var 1 de iğnemi vurucam bugün..yarın konyaya gdicem kontrolden sonr< büyük ihtimalle 2 gün giremeyebilirm nete geldiğimde gelişmeleri yazarım öpüldün canımÇarşamba günü güzel haberlerle gelirsin inşallah, haberlerini takip ediyor olacağım bize deumut olursun inşallah, ben samsunda yaşıyorum ve ilk tedavim canım, neler olacağını şifaen bilsem de neler hissedeceğimi bilmiyorum o yüzden biraz gerginim,
Nisanda başladım bu serüvene 5-6 aylık evliydim o zaman, yaklaşık 1yıllık evliyim, biz eşim dolayısıyla başladık bu sürece, eşim oligosperm, ilk bi test yaptırdık tam incelenmemş sanırım o zaman her değer 0 yazıyordu, azosperm olduğunu sandık sonra samsun tıp fakültesine gittik tüp bebek için sürece başladık ben muayene oldum eşimden testler filan derken sonuç total progresif motil değerler 100 bin çıktı, çok şükür azo değildi durumumuz, genetik testler istediler çünkü değerler çok düşüktü, düşük olma ihtimali ve herhalde tutmama ihtimali vardı genetik testlerin sonucunun çıkması yaklaşık bir ayı buldu, mayıs adetim geçti, haziran adetimde gittim başlarım diye doktor kistler var bu ay olmaz dedi herhalde folikül sayısı da uygun değildi doğum kontrol hapı verdi, kullandım ve temmuz ağustos yaztatili ve ramazan geçsin istedim geçen ay ağustos başında son bir muayeneye gittim ve olan oldu, bir tarafta hiç folikül yoktu, diğer tarafta ise 3 adet küçük vardı, sonuçta 1 tanesi büyücek normal süreçte ancak doktor rezervin çok kötü dedi, dhea ve GNC nin Q10 verdi, ben de araştırdım ve amh hormonu testi yaptırdım, 1.4 çıktı, şimdi cmt adet olursam pzt gidicem muayeneye ilaçlar fayda etmiştir umarım beklemek de kötü ne olacaksa olsun diyosun, anlayacağın bir türlü benden sebep bu işe başlayamıyoruz yani eşimde sorun var derken şimdi benim sorunları bekliyoruz, ben biraz doktor fobisi olan da biriyim, muayenelerim zor oluyo, ilk girişte canım yanıyor sadece ultrason probu ile muauyene oldum diğer aletle hiç olmadım o yüzden de başıma neler gelecek dayanabilecek miyim bilmiyorum sonuçta sıfır acılı bi işlem yok herkes gibi ben debebiş için diyorum sıkıyorum dişimi.durum öyle işte çok da uzun yazmışım başınız şişti tekrar görüşürüz...
Hayal32 cnm ayni sorun bende de var yumurtalik rezervim cok yavasmis 2basarisiz tup deneyimim oldu 3.ye baslicam eylulde, uzun ve kisa protokol denendi ama folikulde artis saglanamadi elde edilen yumurta hep 3-4 embrio asamasinda 2tane kalio geriye, ben simdi kendine kur utguluyorum 1bardak incir kuru+hayit tohumu+civan percemi hepsinu ayri ayri aliyorum q10 omega3 dhea25 folic acid l-carnitine gunluk 1er tane aliyorum. Adetimin 14.gunundeyim arisutubal polen de var bu arada her savah 1tatli kasigi. Sana sorum su olucak duzelme var mi yok mu ne zaman kontrole gitmeliyim eylul 5gibi hasta olucam 21.gunu de tedaviye baslanayi dusunuyorumÇarşamba günü güzel haberlerle gelirsin inşallah, haberlerini takip ediyor olacağım bize deumut olursun inşallah, ben samsunda yaşıyorum ve ilk tedavim canım, neler olacağını şifaen bilsem de neler hissedeceğimi bilmiyorum o yüzden biraz gerginim,
Nisanda başladım bu serüvene 5-6 aylık evliydim o zaman, yaklaşık 1yıllık evliyim, biz eşim dolayısıyla başladık bu sürece, eşim oligosperm, ilk bi test yaptırdık tam incelenmemş sanırım o zaman her değer 0 yazıyordu, azosperm olduğunu sandık sonra samsun tıp fakültesine gittik tüp bebek için sürece başladık ben muayene oldum eşimden testler filan derken sonuç total progresif motil değerler 100 bin çıktı, çok şükür azo değildi durumumuz, genetik testler istediler çünkü değerler çok düşüktü, düşük olma ihtimali ve herhalde tutmama ihtimali vardı genetik testlerin sonucunun çıkması yaklaşık bir ayı buldu, mayıs adetim geçti, haziran adetimde gittim başlarım diye doktor kistler var bu ay olmaz dedi herhalde folikül sayısı da uygun değildi doğum kontrol hapı verdi, kullandım ve temmuz ağustos yaztatili ve ramazan geçsin istedim geçen ay ağustos başında son bir muayeneye gittim ve olan oldu, bir tarafta hiç folikül yoktu, diğer tarafta ise 3 adet küçük vardı, sonuçta 1 tanesi büyücek normal süreçte ancak doktor rezervin çok kötü dedi, dhea ve GNC nin Q10 verdi, ben de araştırdım ve amh hormonu testi yaptırdım, 1.4 çıktı, şimdi cmt adet olursam pzt gidicem muayeneye ilaçlar fayda etmiştir umarım beklemek de kötü ne olacaksa olsun diyosun, anlayacağın bir türlü benden sebep bu işe başlayamıyoruz yani eşimde sorun var derken şimdi benim sorunları bekliyoruz, ben biraz doktor fobisi olan da biriyim, muayenelerim zor oluyo, ilk girişte canım yanıyor sadece ultrason probu ile muauyene oldum diğer aletle hiç olmadım o yüzden de başıma neler gelecek dayanabilecek miyim bilmiyorum sonuçta sıfır acılı bi işlem yok herkes gibi ben debebiş için diyorum sıkıyorum dişimi.durum öyle işte çok da uzun yazmışım başınız şişti tekrar görüşürüz...
allahtan umut kesilmez ben 3 yıldır uğraşıyorum canım sonunda tüp bebeğe karar verdik....çok acılı sancılı dönemler günler geçirdim çok acı çektim ama sanırım bu defa yolun sonu we umutluyum artık gelme vakti geldi meleğimin...eşimle hiç böyle kıpır kıpır olmamıştık çok umutluyuz planlar yapmaya başladık inşallah hayallerimiz suya düşmez bize ve isteyen herkese nasip eder anneliği babalığı..bende afyonda yaşıyorum 24 yaşındayım pko var ve ilk tüp denemem....görüşürz canım yarın kontrolüm var 1 de iğnemi vurucam bugün..yarın konyaya gdicem kontrolden sonr< büyük ihtimalle 2 gün giremeyebilirm nete geldiğimde gelişmeleri yazarım öpüldün canım
Hayal32 cnm ayni sorun bende de var yumurtalik rezervim cok yavasmis 2basarisiz tup deneyimim oldu 3.ye baslicam eylulde, uzun ve kisa protokol denendi ama folikulde artis saglanamadi elde edilen yumurta hep 3-4 embrio asamasinda 2tane kalio geriye, ben simdi kendine kur utguluyorum 1bardak incir kuru+hayit tohumu+civan percemi hepsinu ayri ayri aliyorum q10 omega3 dhea25 folic acid l-carnitine gunluk 1er tane aliyorum. Adetimin 14.gunundeyim arisutubal polen de var bu arada her savah 1tatli kasigi. Sana sorum su olucak duzelme var mi yok mu ne zaman kontrole gitmeliyim eylul 5gibi hasta olucam 21.gunu de tedaviye baslanayi dusunuyorum
Merhaba arkadaşlar bayramınızı kutluyorummm
Merhaba canım, bana sormuşsun ama ben de bu ay ilaçlarımın fayda sağlayıp sağlamadığını ve tedaviye başlayıp başlayamayacımı bu pzt öğreneceğim, ben senin kadar kür uygulamadım, şimdi günde 3-4 tane incir kurusu yiyorum, sabahları aç karnına bal, tarçın ve çörekotu karıştırıp yiyemedim bu hafta zorlarım belki kendimi, 3aydır folik asit b12 vitamini zinko içiyorum, 1 aydır da günde 3 tane biosteron dhea, günde 2 tane Q10, başka bişey yok, belki benim de senin gibi fazla olmayacak bilmiyorum ki, Allah hepimizin yardımcısı olsun, moralim bozuluyo tabi bizde iki taraflı sorun oldu bu ay ben de yaşayıp göreceğim, yineyazarım durumumu, sen nerde tedavi oluyorsun canım, yaşın kaç bir de benim yaşım 33..
Bizde de sorun iki tarafli hiz ve morf 0 sayi 3milyn suan tedavi icin kafamda olan tek merkez umut tup bebek ilk 2tedavim ankarada oldu ama 5ay once balikesire yerlestik 3.yu ist olarak dusunuyorum ank 11 saat suruo bizim evden hava yoluyla gitmek icin 1.5saat yol cekmem lazim ist da 3,5 saat surdugu icin ank yi cekmeye gerek yok dedm. Hani sen yazmissin ya adetin 2.gunu gidicem bakalm fayda etmis mi diye o yuzden sordum bende folikul sayisi ilk ne zaman belli oluo en azindan sayida artis olursa embriolari dondurabiliriz. Bal corek otu tarcina adetin 2.gunu baslaniyor bende onumuzdeki ay baslicam ins. B12bende kulllaniyorum. Yas30 bu arada. Tup bebekte basariyi en cok etkileyen olgu kadin rahimi ve saglikli yumurta zatn spermlerin en iyisi seciliyor
Bizde de sorun iki tarafli hiz ve morf 0 sayi 3milyn suan tedavi icin kafamda olan tek merkez umut tup bebek ilk 2tedavim ankarada oldu ama 5ay once balikesire yerlestik 3.yu ist olarak dusunuyorum ank 11 saat suruo bizim evden hava yoluyla gitmek icin 1.5saat yol cekmem lazim ist da 3,5 saat surdugu icin ank yi cekmeye gerek yok dedm. Hani sen yazmissin ya adetin 2.gunu gidicem bakalm fayda etmis mi diye o yuzden sordum bende folikul sayisi ilk ne zaman belli oluo en azindan sayida artis olursa embriolari dondurabiliriz. Bal corek otu tarcina adetin 2.gunu baslaniyor bende onumuzdeki ay baslicam ins. B12bende kulllaniyorum. Yas30 bu arada. Tup bebekte basariyi en cok etkileyen olgu kadin rahimi ve saglikli yumurta zatn spermlerin en iyisi seciliyor
Anladım canım nerdeyse durumumuz aynı sayılır benim ilk tedavim olacak, samsunda tıp fakültesine gidiyorum, eğer bu deneme başarılı olmazsa ben de istanbula umut a gidebilirim çok zor olur benım ıcın ama burda nerdeyse herkes oraya gıdıyor, bence de sen de oraya gıt zaten balıkesırdeymıssın sana daha yakın olur, sanırım hıc dondurulmusun yok ben de dondurulmusum olmasını ısterdım ama ınan hıcaklımdan bende sorun cıkacagı gelmemıstı, adetlerım cok duzenlıydı bu yasıma kadar, cmt adet olucam pzt muayeneye gıdıcem hersey bellı olucak, burdakı prof.sertacbey cok kalabalık yogun ama ozellerde de tıcarı olabılır dıye gıtmedım ıste devlet fakulte sonucta cok arastırılır dedım ıyı mı yaptım bılmıyorum pek ılgı alaka yok tabı, yazarım yıne canım neler oldugunu belkı bu ay da baslatmaz hıc bılemıyorum kı ılk muayene oldugumda rezevrden bahsetmemıstı 3+2 fılan dıye bıseyler yazdırmıstı doktora bu folikul durumu her ay değişiyor sanırım, ınsallah senın de nasıbın umut takı tedavındedır, belli mi olur kısmet orada başarmaktır, haberleşelim ben yine yazarım haftaya neler olduğunu...selamlar....
Kesinlikle haklisin. Benim sana onerim eger duzelme olmazsa sakin baslama tedaviye risk kabul etme folikul ne kadar artarsa o kadar iyi olur demiyorum zaten folikul sayisi arttikca kaliteyi de dusuruyor ama 12-15 arasi da olursa basarisiz bile olsan dondurulmuslarla bikac ay sonra trkrar denersin o kadar igne derdin kan testin olmaz ustelik maliywt de cok cok duser. Hadi merakla bekliyorum insallah 10 un uzerinde olur folikulun.bende senin gibi bende de sotun olabilecegini hic tahmin etmemistim ama sebebi de ogrendigim iyi oldu en azindan onlemini aldim hepimize tedavimiz hayirli olsun Allah utandirmadin pisman etmesinAMINBU arada doğru dıyorsunkadın faktoru daha onemlı baksana bır turlu baslayamıyoruz oysa erkekten sadece 1tane sperm olsa yetıyor, bızde morfolojı %1 hız da %4, sonucta 100 bin gibi canlı hareketli sperm var 1tanesi yeter inşallah çok çok ileri teknikler var mı samsundahanı en kalıtelısını sececek kadar onu bılmıyorum Allah rast getırır ınsallah da aralarından en ıyısını secerler zaten yumurta sorunumuz var, yumurta toplamaanestezılı mı oldu canım senın devlette anestezı yapmıyorlar dıey duydum gıdınce ılk ısım onu sormak olacak hıc akılma gelmemıstı, ben zaten zor muayene oluyorum da sesım baya cıkıyor, herhalde bagırtmazlar acı cektıgımı gorduklerınde bayıltırlar dıye umuyorum...
cnm mrb adetin 2.günü gidersen hemen başlanır hem daha sağlıklı olur tedavin...yola derken seyahate falan mı gideceksin...?kızlar çok kötü bişey oldu nolur bana yardım edin
ben yarın ist memorialde tedaviye başlıcaktım uzun protokol olucaktı ve adetimin 21. günü yarın
önce lucrin ile başlayıp daha snra hasta olunca progen yapıcaktk amaaaaaa
şimdi lavaboya girdimki hastalığım başlamış
hastaneyi aradım çıkan olmadı doktorunda tlfnu yok
napıyım sizce gece yola cıkacaktık kaldımı sizce tedavim?? çok üzülürüm yaa