eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canım 1 tane bile olsa donduruyorlar...
nasıl olur da 2 tane 1.kalite embriyoyu dondurmazlar ?
yazık değil mi?

ben ısrarla sordum ama çözünürken bozulabiliyor 3 taneden az dondurmuyoruz dediler haberim yoktu bir taneyi bile dondurduklarından ben çok üzüldüm şimdi:KK43:

geçmş olsun feraycım. inşallah bir sonraki denemeye herşey yolunda gider. pozitifi görüp sonra kaybetmek de koyar insana eminim. benim de de geçmişte doğal yolla hamile kalıp kaybettiğim bir bebeğim var :KK43: kısmet değilmiş diyelim. listemize girmek istersen ilk sayfadaki listede gereken bilgilerini ver ekleyeyim seni de aramıza.

niye ki öyle dedin canım? dondurulmuşu varsa niye bir daha hormon yüklesin vücuduna? dondurulmuş zaten bunun için var...

aysmacım ne de olsa hep ümidimiz var ya doğal yolla olur diye. işte bu ümidimiz beynimize sinyal gönderiyo, o da başka yere sinyal gönderiyo :)) böyle gecikiyo. şimdi sen negatif sonucu gördüysen regl olursun en kısa zamanda. üzülme arkadaşım, aynı durum benim de başıma çok defalar geldi. hayırlısını nasip etsin Allah...

benimkine verdi seminaycım. daha doğrusu sadece morfoloji için değil, spermin genel durumu için GNC'nin vitamininden verdi günde 3 tane alıyor. ama işe yarayıp yaramadığını bilmiyoruz henüz. spermiogramı tatilden döndükten sonra yaptırıcaz.
haklısın miragecim bilinçaltı olsunda başka bişi çıkmasın inşallah çünkü 29 unda olmam gerekiyodu baya gecikti hayırlısı hakkımızda canım...

ne diyorsun sen!!!!!

hangi geri zekalı merkez çöpe attı döllenmiş yumurtalarını? benim Ege universitesinde 3 kaliteli yumurtamın ikisi transfer edildi geriye kalan 1 tanesi donduruldu.
nasıl dondurulmazlarda atarlar çöpe? Buna niye izin verdin araştırmadan? Ege'den memnunun hele sana yapılanı duyunca şimdi 2 kat daha fazla memnun oldum. Çok üzüldüm ve sinirlendim açıkcası

yaa kafam o kadar çok karıştıkı anlatamam sana embriyolog dediki çözünürken bozulabiliyolar onun için 3 ten az dondurmuyoruz dedi bende tamam o zaman dedim dokuz eylülde yaptırdım 8 haziranda transferim oldu 2 emriyo 1, kalite 2. deneme içinde oraya gitmeyi düşünüyordum ama bi kez daha düşüneceğim çünkü devletteki son hakkım olacak iyi karar vermem lazım onun için sordum egede nasıl başarı oranları nasıl?

yaa kafam o kadar çok karıştıkı anlatamam sana embriyolog dediki çözünürken bozulabiliyolar onun için 3 ten az dondurmuyoruz dedi bende tamam o zaman dedim dokuz eylülde yaptırdım 8 haziranda transferim oldu 2 emriyo 1, kalite 2. Deneme içinde oraya gitmeyi düşünüyordum ama bi kez daha düşüneceğim çünkü devletteki son hakkım olacak iyi karar vermem lazım onun için sordum egede nasıl başarı oranları nasıl?

neden gene orayı dusunyorsun ?

neden gene orayı dusunyorsun ?

canım yeni bir yere gitmek demek tekrar herşeyi sıfırdan başlamak demek eşinin defalarca sperm örneği vermesi demek rapor için tekrar uğraşmak bunları çok yaşadık aşılamalarımıda smyrnada yaptırmıştım hem çok ilgililer ama bu embriyo konusunu kesinlikle sorucam hemde tüp bebek bölümünün başkanıyla konuşucam :KK22:

kızlar nasılsınız nasıl gıdıor
umarım herkes ıyıdır
vede hersey yolundadır
bendede 2 gundur böle acayıp gergınlık var
sızdede ölemı ?
normlde haftaya adet olcam merkeze bu adetlen gıdım dıorum
esım dıger adetını bekle dıor
bayramdan sonra daha rahat hareket ederız dusuncesınde
zaten adetımde eylulun ılk haftası gelecek kısmetse
o sekılde yol alcaz
brbrımıze duamızı eksık etmeyelım
rabbım ınsallah gerek bırakmaz baska denemelere
ve hepımız bu sene btmeden anne oluruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

selam canım. at gerginliği üzerinden. gerginliğe yer yok şu an hayatımızda. hep pozitif olucaz, iyi olacak diye düşüneceğiz. ben eşinin fikrine katılıyorum. kendim de bu sebepten temmuzda başlamaktan vazgeçmiştim zaten. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

haklısın miragecim bilinçaltı olsunda başka bişi çıkmasın inşallah çünkü 29 unda olmam gerekiyodu baya gecikti hayırlısı hakkımızda canım...

aysma durum ne canım? geldi mi kırmızılar?

Herkeze merhaba arkadaşlar
Ooooooo ben girmeyeli bura epey kalabalıklaşmış:KK9::KK9::KK9::KK9:
Valla sayfaları okuyamadım malum çok fazla olmuş
Hepinizi öpüyorummmm:KK16::KK16::KK16:

selam kızlar benim sağ tüpüm kapalı yumurta rezervm de az tüp bebekte embriyo oluşmadı :KK43: eylülde 2.yi deneyeceğiz inş. bu sefer olur.desteklemek adına doktorum biosteron verdi kullanan var mı?

merhaba canım bende de kıst vardı dogum kontrol hapı vermıstı ama bu ay rezerv problemı oldugunu soyleyınce dhea verdı antıoksıdan verdı, dhea arastırdım bıraz genclık hormonuymus , kımıne ıyı gelmıs kımıne etkılememıs, ama kullanan baya var, ınsallah faydasını gorurum, bu ılacı zaten doktor tavsıyesı uzerıne kullan derım sonucta hormon, q enzım de antıoksodan o da sanırım vıtamın, nerde tedavı goruyorsun, ben samsundayım fakulteye gıdıyorum, orda da fazla ılgılenmıyorlar aslındaama hocanın ıyı oldugunu soyluyorlar, nıhayetınde devlet, ilk denemem olacak, ticari olmadıgını dusunuyorum, olmazsab udeneme ben de istanbul veya ankara ozellere gıderım gıbı gelıyor, inşallah gerek kalmaz, doktora guvenmek onemlı. Doktorunun da bır bıldıgı vardır herhalde, senın durumunda ıhtıyac yoktur belkı inşallah herşey güzel olur şansımız bol olsun herşey rast gıtsın ınsallahhh..

canım ben kayserideyim sevgi tüp bebek merkezinde tedavi gördüm olmadı ama kısmet rabbim her şeytin hayorlısını versin bakacağım bir kez daha deneyeyim eylülde allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin

Herkese günaydınnnnn
ya kızlar aslında mantıklı kan pıhtılaşması falan için önceden bilmek ama ben bu kadar düşünmek istemiorum açıkçası kalbimi iyi tutmak istiyorum zaten şurda az bi zaman var.. O zamanıda bunları düşünerek geçirmek istemiyorum
bu arada ben o testleri rubella falan hastanede yaptırmıştım sağlık ocağı rubella yapmamıştı.

Birde size bir tüyo ben işyerine sölemicem bunların ağzına düşceğime... Şöle düşündüm.. Transfer zamanı izin alcam sonrada rapor alcaz ya zaten o rapor zamanındada hamileyim ama düşük riskim olduğundan rapor verdi doktor dicem. Ee yalan da diil hani transferden sonra artık hamile olcaz ne de olsa işallah 12 gün sonra pozitifi görünce devam etcek.. Zaten adet olursakda düşük olmuş olcak otomatikman. Yani insanlara tüp bebek yaptım demektense düşük riski var demeyi tercih ettim.. Ama aileler bilcek mutlaka o ayrı...

delam canım sanırım sende kent de deneyeceksin ve çalişiyorsun bende kent de deniycem eylulde ve bende calısıyorum ve tabiiki işyerinde kimseye soyleme,doktorum ıshak ben senin kim?

Günaydın kızlarrr herkese iyi haftalarrrr

neslihancım geçmiş olsun herşey yolunda gitmişş narkozda sevgi böcüğü yamış seni aynen öle devam şekerim :) sıra geldi anne olmayaaaaa :KK70:

canım çokk üzgünüm bugün nasıl çalıştım bi ALLAH bi ben biliyorum ama malesef sonuç negatif ama hala adet olmadım delircem p.zartesi gitcem doktoruma yine başka bahara kaldı ümitler:KK43::KK43::KK43:

canım yaaa işte umutlanıp duruyoruz bi şekilde kurtuluruz tedaviden diye.. Zaten bu umut da olmasa çekilirmi bu çile. Napalım canım vardır herşeyde bi hayır git bakalım doktora neden olamadın acaba

canım yeni bir yere gitmek demek tekrar herşeyi sıfırdan başlamak demek eşinin defalarca sperm örneği vermesi demek rapor için tekrar uğraşmak bunları çok yaşadık aşılamalarımıda smyrnada yaptırmıştım hem çok ilgililer ama bu embriyo konusunu kesinlikle sorucam hemde tüp bebek bölümünün başkanıyla konuşucam :KK22:
senın ıcın hayırlısı nere ıse orası olsun ınsallah
son denemen olsun...
Rapor ıcın cokmu ugrasılıor
bende cıkartıcamda
merkezden merkeze fark edıor dedıler ama
selam canım. At gerginliği üzerinden. Gerginliğe yer yok şu an hayatımızda. Hep pozitif olucaz, iyi olacak diye düşüneceğiz. Ben eşinin fikrine katılıyorum. Kendim de bu sebepten temmuzda başlamaktan vazgeçmiştim zaten. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Aysma durum ne canım? Geldi mi kırmızılar?

haklısın tatlım
ıste ınsan dusunmeden edemıyor
ınsallahhhhhhhhhhhhhhhhhh bu sene hamıle kalırızzzzzzzzzz yhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

bende eylülü bekleyenlerdenim.antalya gelecek tüp bebeğe gideceğim.sebepse yumurtlama yok hatta sebepsiz infertilite denildi.bir düşük yaptım.polikistik overlerimde var :) bu yazı cok iyi gezerek geçiriyorum bu sefer kafaya koydum ne olursa sonuna kadar gideceğim.onun bunun daha erken demesine aldırmayacağım artık.29 yaşındayım ama 2. çocuğu ne zaman yapacagım ben daha beklersem ???!!!
bencede erteleme canım bize doktor haziranda tüp bebek dedi eşimin ailesi falan hemen chablissin daha yaşı genç hemen yaptırmayın falan diye girdiler eşimin aklına. Ne genci arkadaş 28 bitti sanki tüp bebek sadece 40 yaşındakilere yapılıo.. Daha bunun 2.si var kısmetse niye çocuğumla aramda bi sürü yaş farkı olsun bekle bekle neyi bekliosak...

kızlar nasılsınız nasıl gıdıor
umarım herkes ıyıdır
vede hersey yolundadır
bendede 2 gundur böle acayıp gergınlık var
sızdede ölemı ?
normlde haftaya adet olcam merkeze bu adetlen gıdım dıorum
esım dıger adetını bekle dıor
bayramdan sonra daha rahat hareket ederız dusuncesınde
zaten adetımde eylulun ılk haftası gelecek kısmetse
o sekılde yol alcaz
brbrımıze duamızı eksık etmeyelım
rabbım ınsallah gerek bırakmaz baska denemelere
ve hepımız bu sene btmeden anne oluruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
canım bencede eşİn haklı bende o yüzden eylül adetine bıraktım çünkü ağustostaki adetim tam bayrama denk geliyo niye stres olıyım doktoru buldummu bulamadımmı vs diye.. Doğru bi karar olmuş hayırlısı olsun işallah:)

hayır seminaycım morfoloji üzerinde ilçların pek etkisinin olmadığını söyledi eşim ilaç kullanmıyor:KK50:
canım bana hiç bi doktor tavsiye etmemişti ocak ayında 2. Aşılamamızda negatif olunca morfoloji de %2 çıkmıştı bu arada ben netten araştırdım GNCnin pycnogenol diye bir vitaminini buldum zaten arginmaxı kullanıodu. Beraber kullanmaya başladı sigarayıda bırakmıştı.. Haziranda %2 olan morfoloji %5e çıkmıştı hangisinin etkisi bilmiyorum açıkçası ileri hareketde artmıştı...

delam canım sanırım sende kent de deneyeceksin ve çalişiyorsun bende kent de deniycem eylulde ve bende calısıyorum ve tabiiki işyerinde kimseye soyleme,doktorum ıshak ben senin kim?

lsrael aruh benim doktorum canım send emi onu demek istedin.. Kentte olcam işallah işyerine sölemem zaten burda herkes herşeyi bire bin katıyo.. İşallah tutarda yalancı çıkmam bölelikle.. Sen devlettemisin özeldemi benim devlet kaçında başlıcan tahminen

merhaba canım yaşım 33 henüz hiç tüp bebek tedavisi uygulamadık nisan 13 den beri her ay gidiyorum biz eşimden dolayı başladık bu işe eşim oligospermi 100 bin civarı çıkıyor testlerde, genetik test istediler çok az olduğu için 1ay onu bekledim mayısı kaçırdım haziranda gittim başlarım diye bu ay olmazdediler doğum kontrol hapı verdiler kistler vamıs hazırlık yapalım dediler, temmuzda gittim bu sefer de ben erteleyecektım kı doktor da ızne cıkacakmıs zaten bu ay tekrar gittim doktor bu sefer hıc yumurta goremedı sanırım baslangıc asaması buyuyecek olan baslangıctakılere yorum yapıyorlar kendılıgınden olan ve buyume ıhtımalı olanlara ve rezerv kotu dedı kadın faktoru devar sızde dedı, bu nedenle dhea ve antioksidan yazdı arastırdım cok kullanan var dogum kontrol hapı da verdı, arastırdım dabu ılacları kullanan cok var ınsallah etkılı olur da eylulde baslarım tedavıye cok korkmama ragmen yeas ılerlıyor vakıt kaybetmek ıstemıyorum ama hersey de nasıp eylule kadar geldık bu sekılde hakkımızda hayırlısı olsun inşallah....[/QUOTE

Canım hemen bir merkezde AMH (Anti Muller Hormon Testi) yaptır. Bir kaç merkeze telefon et fiyat al. Hangisi uygunsa orada yaptır. Bu arada merkezşer yerine labaratuarları tercih edersen yarıya yakın daha ucuza yapıyorlar. Sonuçta hepsi Ankara'ya gönderiliyor. Ankara'da duzen labaratuarına gonderiliyormuş. O yuzden nerede yaptırdıgının bir onemi yok. Rzerv,ne gore de hemen harekete geç. Bu arada sen hızlı davranmazsan doktorlar çok yavaşlatıyorlar işi. AMH için belli bir zaman yok . istediğin her gün yaptırabilirsin.
Daha HSG testi ve buyuk ihtimal histereskopi olacaksın. Yumurta dediği sanırım folükül. Folükül gorunmemesi çok onemli olabilir. O yuzden lutfen çok hızlı hareket et. Zamanın çok az kalmış olabilir. vakit kaybetme zamanı değil. Şom ağızlı gibi görünebilirim ama ne yazık ki vakit kaybı bizim gibiler için çok önemli. Benim de yumurtalık rezervim az. . bana doktor biostereon DHEA günde 3 defa verdi. İlk tup bebek oncesi kullandım. 4 kaliteli yumurtam oluştu. Bence de DHEA işe yarayacaktır ama beslenmene de dikkat et. Katkılı hiç bir şey yeme. satı aldıgın gıdaların arkalarını oku.
Eşine gelince benim eşimde de ileri hızlı sperm yoktu. E vitamini kullanıyor. Bir de sabah akşam keçi boynuzu pekmezi kaynatıp içiriyorum. O da katkılı ve zamansız meyve ve sebzeleri yememeye başladı. 8*10 sigara içiyordu. 3-4 e indirdi. İşe yaradıgını soyliyeb,ilirim. Sperm sayısı 3-4 kat arttı. Allah yardımcın ve yardımcımız olsun
Sevgiyle kal

yaa kafam o kadar çok karıştıkı anlatamam sana embriyolog dediki çözünürken bozulabiliyolar onun için 3 ten az dondurmuyoruz dedi bende tamam o zaman dedim dokuz eylülde yaptırdım 8 haziranda transferim oldu 2 emriyo 1, kalite 2. deneme içinde oraya gitmeyi düşünüyordum ama bi kez daha düşüneceğim çünkü devletteki son hakkım olacak iyi karar vermem lazım onun için sordum egede nasıl başarı oranları nasıl?

9 Eylul nasıl bunu yapabilir ya. Sonuçta parasıyla. Nasıl karar verebilirler buna. Bozulursa bozulur. O riski sen alıyorsun. Ben 315 lira verdim Ege'de ve dondurttum.
Bu arada ben 9 Eylul'ede gittim. HSG'm de orda çekildi. Tum ilk muayenelerimi orada yaptırdım. Şunu soyliyebilirim. Baştan sınıfta kalmış bir merkez. En başta Ozden hanım denen asistan doktor yuzunden 6 ay kaybettim. Eşimin spermiyogramını dogru okuyamayıp bana her şey yolunda denemeye devam dedi. halbuki eşimin ileri hızlı spermi yok. benim yaşım ilerliyor. Tecrubesiz doktor bozuntusu yanlış yonlendirdi. Tup bebekte ilk aşılamamı yaptırdım. Daha yumurta çatlamadan sozde bir aşılama yaptık. Aşılama oncesi E' oşçümü yapıldı. Daha yumurta bile çatlamamıştı ama sperm alındıgından sozde aşılama yapıldı. 2. prof dr Yakup Erata'nın muaynehanesinde 2000 tl harcadım diger sozde iki aşılama için. Sozde diyorum çunku bir suru yanlış işlem yaptı. Bir defa 4 saat spermi bekletti.
neyse sonra tup bebek merkezinde bende o embriyologla goruştum. hayal gibi konuşuyor. Ama luzumsuz umutlandırıyor diye duşunuyorum

En onemlisi de bana kesinlikle 3 yıllık evlilik şartından dolayı tup bebek raporu çıkaramayacagımı soylediler ama Ege'de rapor çıktı ve tup bebek uygulaması yapıldı. Bu da daha başta bilgi eksikliği olduğunun ispatı oldu. Ege bana çıkarırız dedi ve çıkardı da.

Ege'de süper değil ama 9 Eylül bir sürü yanlış yapıyor. Ege'de her hasta için verilen her karar konseyden geçiyor. 1 ilaç bile verilecekse konseye giriyor ve konseyin başında Ero Tavmergen hoca var. Bu da çok onemli. Bu işşin piri. 9 Eylul HSH normal dedi. Erol hoca yok dedi. bi histeroskopi de yapalım dedi ve dogru bir karardı. Yaşımdan dolayı rahimde yaşla uyumlu kalınlaşma olmuştu. Bu da bebegin tutunamamasına neden oluyor. Kurtajla rahim kavitesi azaltıldı. Araştırmalarım bunun olumlu sonuçlar verdigi yonundeydi. Araştırıp ogrendigim her şey bana uygulandı. Sonuç dersen kimyasal gebelik oldu. Olumsuz oldu ama kesinlikle olması gereken her iey yapıldı. 2.yi de kesinlikle orda yaptıracagım.

Bu arada ozel merkezlerin canlı dogum oranları ile universite hastanelerinin canlı dogum oranları arasında fark yok. Ynei bir suru yontem var ama unlu Bahçeci polikiliginin web sayfasında bile bu oranın %30 oldugu yazıyor. Mustafa Bahçeci yeni yontemlerin baş dondurucu oldugunun ama dogum oranlarında anlamlı bir artış saglamadıgını yazıyor.
Neyse saglıcakla kal

selam kızlar benim sağ tüpüm kapalı yumurta rezervm de az tüp bebekte embriyo oluşmadı :KK43: eylülde 2.yi deneyeceğiz inş. bu sefer olur.desteklemek adına doktorum biosteron verdi kullanan var mı?

Ben gğnde 3 tane kullanıyorum. Yumurta kaliteini artırıyor. Bence de kullan en az 7*8 doktora sordum. Hepsi iyi yapıyorsun devam et dedi. En az 3 ay kullan dediler. ben şimdi 2. tup denemesi oncesi yine başladıom kullanmaya

Ege ,9 eylul'un sonuçlarını kabul ediyor. her şeye baştan başlamıyorsun. eksiklerin varsa tamamlıyorusn sadece

Hayal doktor tatile çıkıyorsa çıkıyor. Senin vaktin varmı acaba beklemek için? izmir'deysen hemen labı vereyim sana bugün git. degilsen oldugun şehirde hemen bu ve git bir labaratuar. ondan sonra da tatilde olmayan bir doltor bul kendineç soylediklerin pek bana içaçıcı gelmedi lutfen vakit kaybetme

X