eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

slm benim dondurulmuşum yok malesef 2 tane 1, kalite embriyom kalmıştı 3 ten az olduğu zaman dondurmuyorlarmış bu arada sen egeden memnunmusun?

ne diyorsun sen!!!!!

hangi geri zekalı merkez çöpe attı döllenmiş yumurtalarını? benim Ege universitesinde 3 kaliteli yumurtamın ikisi transfer edildi geriye kalan 1 tanesi donduruldu.
nasıl dondurulmazlarda atarlar çöpe? Buna niye izin verdin araştırmadan? Ege'den memnunun hele sana yapılanı duyunca şimdi 2 kat daha fazla memnun oldum. Çok üzüldüm ve sinirlendim açıkcası

2. çocuk istersen sonra kalan dondurulmuş için dua edersin. O yüzden bir daha düşünün derim

Bu arada ben sanırım adet göreceğim yine. Dün olması gerekti olmadı. Bugün bekliyorum. Tüm belirtiler fazlasıyla var. Ateşim de dünden beri düşük . Sanırım stresten hala olmadı. Bu duurmda bende Ağustos sonuna kalıyorum sanırım

bende eylülü bekleyenlerdenim.antalya gelecek tüp bebeğe gideceğim.sebepse yumurtlama yok hatta sebepsiz infertilite denildi.bir düşük yaptım.polikistik overlerimde var :) bu yazı cok iyi gezerek geçiriyorum bu sefer kafaya koydum ne olursa sonuna kadar gideceğim.onun bunun daha erken demesine aldırmayacağım artık.29 yaşındayım ama 2. çocuğu ne zaman yapacagım ben daha beklersem ???!!!

bende eylülü bekleyenlerdenim.antalya gelecek tüp bebeğe gideceğim.sebepse yumurtlama yok hatta sebepsiz infertilite denildi.bir düşük yaptım.polikistik overlerimde var :) bu yazı cok iyi gezerek geçiriyorum bu sefer kafaya koydum ne olursa sonuna kadar gideceğim.onun bunun daha erken demesine aldırmayacağım artık.29 yaşındayım ama 2. çocuğu ne zaman yapacagım ben daha beklersem ???!!!

Polikistiloverken ve yumurtlama yokken nasıl sebepsiz infertilite denildi? ne alaka?

polikisitkovein tedavi edildi mi? Ayrıca yumrutlama niye yok? Bununla ilgili bir araştırma yapıldı mı? HSG filmi falan? Sonra histereskopi? Bence bunları hemen yaptır. Bir de yumurtalık rezervini kontrol testi olan AMH testini yaptır. Bu sana 2. çocuk için vaktin hatta 1. için ne kadar vaktin olduğu hakkınd abilgi verir ve en onemlisi eşini kontrol ettir. valla benim tup bebek merkezinde gordugum butun hanımların eşlerinde problem vardı. Erkek problemi buyuk sorun. Benim eşimde her şey normal ama ileri hızlı sperm yok. Doktorlar olur diyorlar ama 2 sene geçti. Bize de once sebepsiz infertilite dendi. Sade boş laflar. Boşuna zaman kaybettirdiler.

kızlar nasılsınız nasıl gıdıor
umarım herkes ıyıdır
vede hersey yolundadır
bendede 2 gundur böle acayıp gergınlık var
sızdede ölemı ?
normlde haftaya adet olcam merkeze bu adetlen gıdım dıorum
esım dıger adetını bekle dıor
bayramdan sonra daha rahat hareket ederız dusuncesınde
zaten adetımde eylulun ılk haftası gelecek kısmetse
o sekılde yol alcaz
brbrımıze duamızı eksık etmeyelım
rabbım ınsallah gerek bırakmaz baska denemelere
ve hepımız bu sene btmeden anne oluruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Tatlım yumurta toplama işlemi çok kolay bir işlem. kesinlikle narkoza gerek yok. zaten çok çok hafif bir narkoz veriyorlar hafifçe başın donuyor ve yumurtalar toplanıyorlar. İgne batması kadar bir şey bile hissetmedim. Cok korkarak gidigimden beni boş yere bazı kızların korkutmasından dolayı gereksiz yere bu işlem yapılırken ve daha sonra da transfer sırasında kıpırdadım. Ama inan boş yereydi. O kadar hafif bir şey hissettim ki. Korkmasaydım kıpıdamazdım bile. Kıpırdamak doktorun rahat calışmasını engelliyor. rahmin ust duvarına değebiliyorlar. Ama 2. sefer kesinlikle daha rahat olacagım. Artık tecrubeliyim. narkozu kafandan at. Boş yere narkoz yeme.

Canim benim ki yumurta toplamadan yada agridan degildi ki aglamam hani derler ya anestezi altindayken bilincalinda ne varsa o cikar diye sanirim benim stresim su yuzune cikmisti cunku ben hep icime atmistim zaten yumurta toplama icin normal anestezi vemiyorlar ki hafif bisey veriyorlar tabi ki tecrube cok onemli hic kasma kendini....

kıslar merhabalar.. zamanımız giderek azalıyor bende heyecan zirvede hem okul açılacak ,hem yüksek lisansa başlıcam hem de tedavi başlaıcak çok stresim:))) duam hepimizle önce size sonra kendime.. Allah hepimize sağlık sıhhat ve hayırlı evlatlar versin...

tatlım. Tedevi oldunmuda mı sana sagda yumurta yok solda 1 tane var dedi yoksa. Tedevaiye daha başlamadan ilk muayenendemi bunları gordu? neye gore yumurtalık rezervin azalmış dedi. Bu arada yaşın kaç? AMH testi yaptırdın mı? Daha once tup bebek tedavisi yaptırdın mı? Yaptırdıysan kaç yumurta elde edildi?

merhaba canım yaşım 33 henüz hiç tüp bebek tedavisi uygulamadık nisan 13 den beri her ay gidiyorum biz eşimden dolayı başladık bu işe eşim oligospermi 100 bin civarı çıkıyor testlerde, genetik test istediler çok az olduğu için 1ay onu bekledim mayısı kaçırdım haziranda gittim başlarım diye bu ay olmazdediler doğum kontrol hapı verdiler kistler vamıs hazırlık yapalım dediler, temmuzda gittim bu sefer de ben erteleyecektım kı doktor da ızne cıkacakmıs zaten bu ay tekrar gittim doktor bu sefer hıc yumurta goremedı sanırım baslangıc asaması buyuyecek olan baslangıctakılere yorum yapıyorlar kendılıgınden olan ve buyume ıhtımalı olanlara ve rezerv kotu dedı kadın faktoru devar sızde dedı, bu nedenle dhea ve antioksidan yazdı arastırdım cok kullanan var dogum kontrol hapı da verdı, arastırdım dabu ılacları kullanan cok var ınsallah etkılı olur da eylulde baslarım tedavıye cok korkmama ragmen yeas ılerlıyor vakıt kaybetmek ıstemıyorum ama hersey de nasıp eylule kadar geldık bu sekılde hakkımızda hayırlısı olsun inşallah....

canım yumurta rezerv azlığı kistlerden oluyor benimde kist yumurtalıklarda baskılıyo yumurta gelişmesini engelliyo adetlerim normal ve düzenlidir adetle öçülmüyor rezerv azlığı rabbim yardımcımız olsun dr aradım vitamini söyledim daha kesin kanıtlanmamış istersen kullan dedii bende karar veremedim sizce vitamin dhea alıp kullanayımmı canım biostereni dr vermiş ben yine sordum drma yumurta için ilaç vitamin falan varmı diye yok dedii kafam karıştı şimdii ne yapmalıyım acaba dr fazla ilgienmiyomu bilmiyormu

merhaba canım bende de kıst vardı dogum kontrol hapı vermıstı ama bu ay rezerv problemı oldugunu soyleyınce dhea verdı antıoksıdan verdı, dhea arastırdım bıraz genclık hormonuymus , kımıne ıyı gelmıs kımıne etkılememıs, ama kullanan baya var, ınsallah faydasını gorurum, bu ılacı zaten doktor tavsıyesı uzerıne kullan derım sonucta hormon, Q enzım de antıoksodan o da sanırım vıtamın, nerde tedavı goruyorsun, ben samsundayım fakulteye gıdıyorum, orda da fazla ılgılenmıyorlar aslındaama hocanın ıyı oldugunu soyluyorlar, nıhayetınde devlet, ilk denemem olacak, ticari olmadıgını dusunuyorum, olmazsab udeneme ben de istanbul veya ankara ozellere gıderım gıbı gelıyor, inşallah gerek kalmaz, doktora guvenmek onemlı. doktorunun da bır bıldıgı vardır herhalde, senın durumunda ıhtıyac yoktur belkı inşallah herşey güzel olur şansımız bol olsun herşey rast gıtsın ınsallahhh..

X