yapm nolur üzme kendini ben neler düşünmedimki kendimi kaybettim düşün daha 3 yıl olacak evleneli sen 13 yıl beklemişsin az daha sabır gelecek inanıyorum allah gerçekleştiremeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş üzme kendini burda birimiz üzülünce hepimiz üzülüyoruz çünkü bizi bizden başkası anlamıyor inş.. bigün gelecek bebeğine güzel şeyler yazacaksın burdan nasip olsun yeter dilerim gözyaşların artık sevinçten aksın öpüyorum...
pişşt kuzuu hiç sahip çıkmıon bozuluyom:)))
kıslar bu arada benim dün adetlenmem lazımdı şimdi de bir tık yok...hiç sekmeyen adetim 1 gün gecikti....adetlensem bende başlıcam ama ...tüp bebeğin heyecanından mı gelmedi acaba???
merhaba anne adayları yarın yumurtam toplanacak korkuyorum(( sadece anestezi alacağım değilmi sonda takılacak mı o bile korkutuyor hiç ameliyat olmadım korkuyorum((
tatlım ben kendiliğinden hiç adet görmemiş yüksek FSH tanısı yani erken menepoz tanısı olan bir hastayım benim normalde rahmim kuru olmalı imiş ve yumurtlayamamam normaliymişama benim AMH yani yumurta rezervim 2.00 yani sizlerinkine yakın... ama fsh 40lara çıktı ( beni normal de hiç bir merkez tedaviye almaz o tv konusu hakan beyle espirimiz:)) aksarayda bi daktır bana çocuğun olarsa tvlere çıkarsın dedi yani benim bebeğim olursa Rabbim ol der ve olursa o mucize bebek olucak:))))
ve ben inanıyorum rabbimin izniyle olucak:)))) sana vermezler çünkü bu sıvı herkese kullanılmıyor... her hasta grubuna uyan bir durum değil.. oki doki kuzummm:))
öpüyom seni
Allah razı olsun tatlım bu yöntemin adı
İLAÇSIZ TÜP BEBEK YANİ IVM
IVM tüp bebek teknolojilerinde çığır açan önemli ve yeni bir yöntemdir. Yeni bir yöntemdir fakat kendisini tıbbi olarak ispat etmiş, güvenilir bir yöntemdir. Dünyada şu anda bu yöntem ile doğan 1000 üzerinde bebek vardır. Bu bebeklerde herhangi bir sağlık sorunu ve genetik bir problem de tespit edilmemiştir.
IVM dünyada az sayıda saygın merkezde uygulanmaktadır. Diğer rutin tüp bebek yöntemlerine göre daha üst düzey bir teknoloji, profesyonellik ve yoğun uğraş, sabır gerektirdiği için tüm merkezlerde henüz yoğun uygulamaya geçmemiştir.
Tanım olarak; herhangi bir yumurtlama tedavisi için uygulanan enjeksiyonlar verilmeksizin, yumurtalıklardan ufak yani olgunlaşmamış yumurtaların alınıp laboratuar koşullarında olgunlaştırılması (bu aşama 24-48 saat almaktadır) olgunlaşan yumurtalara mikroenjeksiyon yöntemi ile spermin enjekte edilmesi sonucu embriyoların elde edilerek transferi anlamına gelmektedir.
Hasta için 3 çok önemli avantajı bulunmaktadır. Bunlar;
1- VİRÜS VİRÜS VİRÜSherhangi bir yumurtalama enjeksiyonu kullanılmadığından maddi olarak çok daha avantajlıdır
2- VİRÜS VİRÜS VİRÜSyumurtlamayı artırıcı tedavilerin yan etkisinden arındırılmış bir yöntemdir yani tüp bebek tedavilerinde zaman zaman hayatı tehdit edebilecek boyuta varabilen aşırı uyarılma yani hiperstimülasyon olmamaktadır
3- VİRÜS VİRÜS VİRÜSdaha kolaylıkla, daha az sayıda ultrason, daha az sayıda kontrol ile hastalara sunulabilmektedir.
IVM tekniği ile elde edilen embriyolar aynen normal tüp bebek tekniklerinde olduğu gibi, genetik tanı yani PGD ile analiz edilebilmekte, ileri evre transfer yani blastosist transferi yapılabilmekte, tedaviden artan embriyolar daha sonra kullanılmak üzere saklanabilmekte yani dondurulabilmektedir.
Kliniğimizde IVM tekniğini başarı ile uygulanmaktadır ve hasta seçimine özen göstererek farklı grup hastalarda oldukça kabul edilir gebelik hızlarına ulaşılmaktadır. Türkiye’de önemli bir ilk olarak başlatılan IVM tekniği yıllardır Gürgan Clinic’de yapılmaktadır. Bu teknikle elde edilip dondurulan ve daha sonra bu dondurulmuş embriyolar çözülerek de gebelik elde edilmiş ve sağlıklı doğum sağlanmıştır, bu vaka ile de Avrupa’da da önemli bir başarıya imza atılmıştır.
VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS Doç. Dr. Aygül DEMİROL
ankarada gürganklinik bu işte daha iddalı bu sefer olmazsa onlarla yoluma devam edicemmm...
benimde OPUM sabah 9da .. ben sonrasından korkuyorum ya döllenmzlerse ya transfer olmazsa bana hertürlü acıyı yaşatsalar ama bebeğim transfer olsa ve ben de bu heyecanı yaşayıp pozitifi görsem Rabbimin izniyleee..... Rabbim seninde yardımcın olsunnn
ilknuruuum ben sana iyi şanslar diye yazmadım mı kiii? ayyy hepinizin opu birbirine karıştı ayoool :))) canımmm yumişlerin toplansın, güzel sağlıklı embriyolar olsun inşallaaah. bebişin kucağına gelsin inşallaaaaaah. bu arada ne de güzel anlatmışsın arkadaşlara durumu yavrum benim beaaa :)) de arada niye virüs virüs virüs yazıyo? :)))))
psikolojik olma ihtimali yüksek, ama ikinci hestia vakası olacaksan hiç hayır demem hani :)
demetcim tüm bu eziyetli uğraşların içinde bir güzel şey varsa o da narkoz diyebilirim. ben de ilk narkozumu kürtajım için almıştım. senin gibi korkuyordum, tabi keşke hiç mecbur kalmasaydım ama hakkaten uzun zaman sonra birşey düşünmeden daldığım en kaliteli uykuydu. bu arada sen niye listede yoksun bakiim? gönder hemen bilgilerini de ekliyim...
yarın opusu olacak arkadaşlar ilknur ve demet Allah yardımcınız olsun inş. en güzel şekilde bunu da atlatırsınız sizinde çok az kaldı mutlu sona inş. bende arkanızdan geliyom inş. =)
teşekür ederim balım inşallah hamile hamile dolancaz ortalarda:)))
evet canım ben varım ve çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.... merak ettiğin bişey varsa özelden de mesaj atabilrsin...
evet canım ben varım ve çok memnunum şiddetle tavsiye ederim.... merak ettiğin bişey varsa özelden de mesaj atabilrsin...
kızzzzllllllllllllaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr ben geldimmm.....
artık listede tüp tıkalı kısmını silip sadece pcos yazabilirsinizz çünkü hsgde tüpler tıkalı çıkmasına rağman laparoskopide herşey normal çıktı :)))
selam güzel anne adayları nasılsınız bakalım bugün yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
hadi bismillah toptan yazayım
tubacım hadi gözün aydın sevindim adına
yeşim bebişler ne alemde kız bittimi kavgaları
ebruli allah yardımcın olsun haberdar et bizi olurmu tatlım sıkma kendini allah büyük
bide sıra bana geleydi eyiydi :26:
kıslar çok sık giremiyorum sayfalar almış başını gitmiş..bir gün okuldayım bir gün ankaradayım .. zor bir süreç yarından sonra çabamın sonucu ne olucak görücez.. umarım hepimiz için hayırlısı olurrr...
bayanlar bende aranıza yenı katıldım ılk tup bebk denemem fulya bahcecıkte oldu ama malesef olumsuz sonuclandı . sımdı memorıal a baslıyorum gorusmeye gıttım glıfor ve vıtamın hapı verdı . ıns bu sefer olur .... bıde bısey sormak ıstıyorum ıgnelerın yarattıgı şişkinlik hıssı yerleştırmeden sonra gecıyormu? bende yerleştırmeden sonrada devam ettı regl olana kadar cok sıkıntı cektım cok berbat bısey ınsanda panık atak yaratıyor(( tekrar aynı sey olur dıe cok korkuyorum fazla yumurta oluştuldugu ıcın oluyormus (((
evet canim herseyde vardir bir hayir cok sukur tabi saglikliymis beni bekliyorlar bende onlari:)her işte ahyır vardır öyle düşünme ne olur. ne güzel sneı beklıyro yumişler saglıkla cogalıyorlar :) send epozitif ol
canım kafanı doktora takma bence.ne güzellll yumoşların sağlıklıymış düşün ve mutlu ol sadece...onlar annelerine tutunacaklar inşallahhh.... ha o doktor koymuş ha bu doktor koymuş.Allah ol dedikten sonra farketmez....ayyy ne güzelll hamişler birer birer çoğalıyooooooo....
hangi listede şekerim :)) ben 26 yaşında hiç aşılama tüp bebek yaptırmamış 1 yıllık evli inşallah Allahın izniyle hamile kalacak erkek inferlitesi olan bir bayanım:)))
canım benim de 8 buçukta ama çok korkuyorum şu hsg canımı çok yaktı o yüzden inşallah canım güzel haberleri alacağız merak etme:)))
sitem edip bizi terkeden ynz06 mıydı hatırlıyo musunuz? onun da bugün tedavi başlama tarihiymiş. ama o muydu emin olamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?