tatlım ben kendiliğinden hiç adet görmemiş yüksek FSH tanısı yani erken menepoz tanısı olan bir hastayım benim normalde rahmim kuru olmalı imiş ve yumurtlayamamam normaliymiş
ama benim AMH yani yumurta rezervim 2.00 yani sizlerinkine yakın... ama fsh 40lara çıktı
( beni normal de hiç bir merkez tedaviye almaz o tv konusu hakan beyle espirimiz:)) aksarayda bi daktır bana çocuğun olarsa tvlere çıkarsın dedi
yani benim bebeğim olursa Rabbim ol der ve olursa o mucize bebek olucak:))))
ve ben inanıyorum rabbimin izniyle olucak:)))) sana vermezler çünkü bu sıvı herkese kullanılmıyor... her hasta grubuna uyan bir durum değil.. oki doki kuzummm:))
öpüyom seni
Allah razı olsun tatlım bu yöntemin adı
İLAÇSIZ
TÜP BEBEK YANİ IVM
IVM tüp bebek teknolojilerinde çığır açan önemli ve yeni bir yöntemdir. Yeni bir yöntemdir fakat kendisini tıbbi olarak ispat etmiş, güvenilir bir yöntemdir. Dünyada şu anda bu yöntem ile doğan 1000 üzerinde bebek vardır. Bu bebeklerde herhangi bir sağlık sorunu ve genetik bir problem de tespit edilmemiştir.
IVM dünyada az sayıda saygın merkezde uygulanmaktadır. Diğer rutin tüp bebek yöntemlerine göre daha üst düzey bir teknoloji, profesyonellik ve yoğun uğraş, sabır gerektirdiği için tüm merkezlerde henüz yoğun uygulamaya geçmemiştir.
Tanım olarak; herhangi bir yumurtlama tedavisi için uygulanan enjeksiyonlar verilmeksizin, yumurtalıklardan ufak yani olgunlaşmamış yumurtaların alınıp laboratuar koşullarında olgunlaştırılması (bu aşama 24-48 saat almaktadır) olgunlaşan yumurtalara mikroenjeksiyon yöntemi ile spermin enjekte edilmesi sonucu embriyoların elde edilerek transferi anlamına gelmektedir.
Hasta için 3 çok önemli avantajı bulunmaktadır. Bunlar;
1- VİRÜS VİRÜS VİRÜSherhangi bir yumurtalama enjeksiyonu kullanılmadığından maddi olarak çok daha avantajlıdır
2- VİRÜS VİRÜS VİRÜSyumurtlamayı artırıcı tedavilerin yan etkisinden arındırılmış bir yöntemdir yani tüp bebek tedavilerinde zaman zaman hayatı tehdit edebilecek boyuta varabilen aşırı uyarılma yani hiperstimülasyon olmamaktadır
3- VİRÜS VİRÜS VİRÜSdaha kolaylıkla, daha az sayıda ultrason, daha az sayıda kontrol ile hastalara sunulabilmektedir.
IVM tekniği ile elde edilen embriyolar aynen normal tüp bebek tekniklerinde olduğu gibi, genetik tanı yani PGD ile analiz edilebilmekte, ileri evre transfer yani blastosist transferi yapılabilmekte, tedaviden artan embriyolar daha sonra kullanılmak üzere saklanabilmekte yani dondurulabilmektedir.
Kliniğimizde IVM tekniğini başarı ile uygulanmaktadır ve hasta seçimine özen göstererek farklı grup hastalarda oldukça kabul edilir gebelik hızlarına ulaşılmaktadır. Türkiye’de önemli bir ilk olarak başlatılan IVM tekniği yıllardır Gürgan Clinic’de yapılmaktadır. Bu teknikle elde edilip dondurulan ve daha sonra bu dondurulmuş embriyolar çözülerek de gebelik elde edilmiş ve sağlıklı doğum sağlanmıştır, bu vaka ile de Avrupa’da da önemli bir başarıya imza atılmıştır.
VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS Doç. Dr. Aygül DEMİROL
ankarada gürganklinik bu işte daha iddalı bu sefer olmazsa onlarla yoluma devam edicemmm...
benimde OPUM sabah 9da .. ben sonrasından korkuyorum ya döllenmzlerse ya transfer olmazsa bana hertürlü acıyı yaşatsalar ama bebeğim transfer olsa ve ben de bu heyecanı yaşayıp pozitifi görsem Rabbimin izniyleee..... Rabbim seninde yardımcın olsunnn