• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

benim her aşamamı hakan hocam yapıyor ki ben mucize olurum ya bebeğim olursa:))) tv ye beraber çıkcaz hakancığımla..fiyat 3750 ilaç hariç artı benim dışarıda büyütme sıvım 2 milyar
ilaçlarda tuttu 2 milyar ankara aksaray arası git gel tuttu 2 milyar yol yemek vs bu bebeği denemek bile 10 milyara maloldu yaklaşık:)) bida anca 1 sene sonra denerim:)) İnşallah hayırlısı ile mucize bebeğim gelirrrr de ben bu yazdıklarıma bakar bakar gülerimmm:)))
ilknur dışarıda büyütme sıvısı nedir..bana 3750 dediler sadece başkada bi fiyat vermediler(ilaç hariç)

birde niye mucize olacak anlamadım.gerçi hepsi birer mucize de.. bu tv olayı doğrumu yoksa dalgamı:)))bak kekleme beni..:52:

benim her aşamamı hakan hocam yapıyor ki ben mucize olurum ya bebeğim olursa:))) tv ye beraber çıkcaz hakancığımla..fiyat 3750 ilaç hariç artı benim dışarıda büyütme sıvım 2 milyar
ilaçlarda tuttu 2 milyar ankara aksaray arası git gel tuttu 2 milyar yol yemek vs bu bebeği denemek bile 10 milyara maloldu yaklaşık:)) bida anca 1 sene sonra denerim:)) İnşallah hayırlısı ile mucize bebeğim gelirrrr de ben bu yazdıklarıma bakar bakar gülerimmm:)))

canım seni forumun başından beri takip etmeye çalışıyorum.benim ablamla sorununuz aynı sanırım ablam hiç adetini kendiliğinden göremedi.yumurtlaması olmuyo.ilaçla adet görüyo hep.sende mi öylesin?ablamın hep tüp bebek tedavileri yarıda kaldı yumurtası büyümediği için.seninde öyle sanırım.yumurtan büyümesede alıcaklar ve dışarıda mı büyütcekler canım.yazdıklarından anladığım doğru mu?
tatlım yanlış anlama ne olur ablam evliliğinin 10 yılına girdi hep yarıda kaldı tedavileri kendisi izmirde eger doğru anladıysam yazdıklarını ablamada bir umut olucaksın.onu iyice senden anladıktan sonra arayıp ankara ya çağırıcam.oda bu yumurtayı dışarıda büyütme işlemini deneyecektir.
Allah bebeğine kavuştursun canımmmm...dualarım sizinle.

kıslar bu arada benim dün adetlenmem lazımdı şimdi de bir tık yok...hiç sekmeyen adetim 1 gün gecikti....adetlensem bende başlıcam ama ...tüp bebeğin heyecanından mı gelmedi acaba???

Ahh canım inşaallah
Ara vermeden başladık benim bir kızım var o çok istiyor bir kardeşim olsun diyor
Beni çok bunalttı bende hemen başladım bakalım inşaallah kızıma bir kardeş gelir
insaalah canım aynı durumdayız hayırlısı

arkadaslar emriyolog aradi benim embriyolar dun 8 tane demisti bugun 9 tane dedi heralde benim bebisler orda bolunup cogaliyorlar:52::52:
hepsi saglikli dedi 5. gune kadar durabilirmis cumartesi gunu transfer olacak hic bir sorun olmazsa insallah olmaz ama aklima takilan birsey varki benim doktorum cumartesi yokmus hastanede baska doktor transfer edecekmis guvenebilecegim birimi merak ediyorum cok tedirgin oldum ya bende sans yok hic
her işte ahyır vardır öyle düşünme ne olur. ne güzel sneı beklıyro yumişler saglıkla cogalıyorlar :) send epozitif ol

canım benim doktorum öyle dedi 2 tane çatlatma iğnesi verdi bana bunlarıbugün saat 20:30 arıyacağım onu ona göre vuracağım saati söyleyecek nasipse cuma günüde toplanacak yumurtalar inş sağlıklı döllenirler ve sıkı sıkı tutunurlar bana
insaaalh canım bunca zamandan sonra umaırm hamılelik duygusunu yasarsın bebegınıde kucagına alırsın.insaalah tatlım

canım bende okadar bilmiyom bak mikroenjeksiyonu senden duydum doktorumun çizdiği yol haritasında devam ediyom şimdiye kadar herşey güzel geldi inş bundan sonrada öyle olurbe

canım bzid emıkro yöntemını kullanıyrz erkekte morfoloji vars akullanılıyor
kıslar çok sık giremiyorum sayfalar almış başını gitmiş..bir gün okuldayım bir gün ankaradayım .. zor bir süreç yarından sonra çabamın sonucu ne olucak görücez.. umarım hepimiz için hayırlısı olurrr...
kolay gelsın. emekelrını krşılıgını alırsın insaaalah

kızlar yaa sayfalar deli hızlı ilerliyo yetişemiyorum :)) giremedimde bikaç gündür.. allahım herkesin gönlüne göre versin emekleriniz boşa çıkmasın herkesin dileği ,kabul
olsun...bugün akşam ankaraya gidiyorum... adet olduğumda dr gitcem bi gelişme yada bilemediğim aklıma takılan bişey olduğunda size başvuururum tekrar... öpüyorum kızlar sizi :54::54::54::54:
allaha emanet olun ...:16::16::16::16:
, teşekkürler

gelecek canım bebeğin bu kadara emege gelecek

kıslar bu arada benim dün adetlenmem lazımdı şimdi de bir tık yok...hiç sekmeyen adetim 1 gün gecikti....adetlensem bende başlıcam ama ...tüp bebeğin heyecanından mı gelmedi acaba???
heyecandandır hayırlısı canım

arkadaslar emriyolog aradi benim embriyolar dun 8 tane demisti bugun 9 tane dedi heralde benim bebisler orda bolunup cogaliyorlar:52::52:
hepsi saglikli dedi 5. gune kadar durabilirmis cumartesi gunu transfer olacak hic bir sorun olmazsa insallah olmaz ama aklima takilan birsey varki benim doktorum cumartesi yokmus hastanede baska doktor transfer edecekmis guvenebilecegim birimi merak ediyorum cok tedirgin oldum ya bende sans yok hic

canım kafanı doktora takma bence.ne güzellll yumoşların sağlıklıymış düşün ve mutlu ol sadece...onlar annelerine tutunacaklar inşallahhh.... ha o doktor koymuş ha bu doktor koymuş.Allah ol dedikten sonra farketmez....ayyy ne güzelll hamişler birer birer çoğalıyooooooo....:49::49::49::49::49::49::49::49:

merhaba anne adayları yarın yumurtam toplanacak korkuyorum:((( sadece anestezi alacağım değilmi sonda takılacak mı o bile korkutuyor hiç ameliyat olmadım korkuyorum((

arkadaşlar bide hep merak ediyorum transfer yaptıranlar acı hissediyor mu heyecanlanmak istemiyorum yzdüm yüzdüm kruğuna geldim neler oluyor anlatırmısınız birazcık

merhaba anne adayları yarın yumurtam toplanacak korkuyorum:((( sadece anestezi alacağım değilmi sonda takılacak mı o bile korkutuyor hiç ameliyat olmadım korkuyorum((

canım hayırlısı olsun hiç korkma bunu da rahat bi şekilde atlatırsın inş.

canım hayırlısı olsun hiç korkma bunu da rahat bi şekilde atlatırsın inş.

canım teşekkür ederim çok korkuyorum sanki iğne vurmak daha kolaydı hani bu zaman daha sonra gelicek gibiydi bilemiyorum heyecanda var nasıl olacak merak ve korku var.transfer nasıl olacak orda acı olacak mı birazcık canım tatlıda:)))

ilknur dışarıda büyütme sıvısı nedir..bana 3750 dediler sadece başkada bi fiyat vermediler(ilaç hariç)

birde niye mucize olacak anlamadım.gerçi hepsi birer mucize de.. bu tv olayı doğrumu yoksa dalgamı:)))bak kekleme beni..:52:

tatlım ben kendiliğinden hiç adet görmemiş yüksek FSH tanısı yani erken menepoz tanısı olan bir hastayım benim normalde rahmim kuru olmalı imiş ve yumurtlayamamam normaliymiş:( ama benim AMH yani yumurta rezervim 2.00 yani sizlerinkine yakın... ama fsh 40lara çıktı:(( beni normal de hiç bir merkez tedaviye almaz o tv konusu hakan beyle espirimiz:)) aksarayda bi daktır bana çocuğun olarsa tvlere çıkarsın dedi:( yani benim bebeğim olursa Rabbim ol der ve olursa o mucize bebek olucak:))))
ve ben inanıyorum rabbimin izniyle olucak:)))) sana vermezler çünkü bu sıvı herkese kullanılmıyor... her hasta grubuna uyan bir durum değil.. oki doki kuzummm:))
öpüyom seni

canım seni forumun başından beri takip etmeye çalışıyorum.benim ablamla sorununuz aynı sanırım ablam hiç adetini kendiliğinden göremedi.yumurtlaması olmuyo.ilaçla adet görüyo hep.sende mi öylesin?ablamın hep tüp bebek tedavileri yarıda kaldı yumurtası büyümediği için.seninde öyle sanırım.yumurtan büyümesede alıcaklar ve dışarıda mı büyütcekler canım.yazdıklarından anladığım doğru mu?
tatlım yanlış anlama ne olur ablam evliliğinin 10 yılına girdi hep yarıda kaldı tedavileri kendisi izmirde eger doğru anladıysam yazdıklarını ablamada bir umut olucaksın.onu iyice senden anladıktan sonra arayıp ankara ya çağırıcam.oda bu yumurtayı dışarıda büyütme işlemini deneyecektir.
Allah bebeğine kavuştursun canımmmm...dualarım sizinle.

Allah razı olsun tatlım bu yöntemin adı
İLAÇSIZ TÜP BEBEK YANİ IVM

IVM tüp bebek teknolojilerinde çığır açan önemli ve yeni bir yöntemdir. Yeni bir yöntemdir fakat kendisini tıbbi olarak ispat etmiş, güvenilir bir yöntemdir. Dünyada şu anda bu yöntem ile doğan 1000 üzerinde bebek vardır. Bu bebeklerde herhangi bir sağlık sorunu ve genetik bir problem de tespit edilmemiştir.

IVM dünyada az sayıda saygın merkezde uygulanmaktadır. Diğer rutin tüp bebek yöntemlerine göre daha üst düzey bir teknoloji, profesyonellik ve yoğun uğraş, sabır gerektirdiği için tüm merkezlerde henüz yoğun uygulamaya geçmemiştir.

Tanım olarak; herhangi bir yumurtlama tedavisi için uygulanan enjeksiyonlar verilmeksizin, yumurtalıklardan ufak yani olgunlaşmamış yumurtaların alınıp laboratuar koşullarında olgunlaştırılması (bu aşama 24-48 saat almaktadır) olgunlaşan yumurtalara mikroenjeksiyon yöntemi ile spermin enjekte edilmesi sonucu embriyoların elde edilerek transferi anlamına gelmektedir.

Hasta için 3 çok önemli avantajı bulunmaktadır. Bunlar;

1- VİRÜS VİRÜS VİRÜSherhangi bir yumurtalama enjeksiyonu kullanılmadığından maddi olarak çok daha avantajlıdır

2- VİRÜS VİRÜS VİRÜSyumurtlamayı artırıcı tedavilerin yan etkisinden arındırılmış bir yöntemdir yani tüp bebek tedavilerinde zaman zaman hayatı tehdit edebilecek boyuta varabilen aşırı uyarılma yani hiperstimülasyon olmamaktadır

3- VİRÜS VİRÜS VİRÜSdaha kolaylıkla, daha az sayıda ultrason, daha az sayıda kontrol ile hastalara sunulabilmektedir.

IVM tekniği ile elde edilen embriyolar aynen normal tüp bebek tekniklerinde olduğu gibi, genetik tanı yani PGD ile analiz edilebilmekte, ileri evre transfer yani blastosist transferi yapılabilmekte, tedaviden artan embriyolar daha sonra kullanılmak üzere saklanabilmekte yani dondurulabilmektedir.

Kliniğimizde IVM tekniğini başarı ile uygulanmaktadır ve hasta seçimine özen göstererek farklı grup hastalarda oldukça kabul edilir gebelik hızlarına ulaşılmaktadır. Türkiye’de önemli bir ilk olarak başlatılan IVM tekniği yıllardır Gürgan Clinic’de yapılmaktadır. Bu teknikle elde edilip dondurulan ve daha sonra bu dondurulmuş embriyolar çözülerek de gebelik elde edilmiş ve sağlıklı doğum sağlanmıştır, bu vaka ile de Avrupa’da da önemli bir başarıya imza atılmıştır.

VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS VİRÜS Doç. Dr. Aygül DEMİROL
ankarada gürganklinik bu işte daha iddalı bu sefer olmazsa onlarla yoluma devam edicemmm...

benimde OPUM sabah 9da .. ben sonrasından korkuyorum ya döllenmzlerse ya transfer olmazsa bana hertürlü acıyı yaşatsalar ama bebeğim transfer olsa ve ben de bu heyecanı yaşayıp pozitifi görsem Rabbimin izniyleee..... Rabbim seninde yardımcın olsunnn

canım benim de 8 buçukta ama çok korkuyorum şu hsg canımı çok yaktı o yüzden inşallah canım güzel haberleri alacağız merak etme:)))

canım benim de 8 buçukta ama çok korkuyorum şu hsg canımı çok yaktı o yüzden inşallah canım güzel haberleri alacağız merak etme:)))

canım benim allah kolaylık versin inş güzel haberlerinide okuruz rabbim yüzünü güldürsün kucağını doldursun canım

benim de 09 ,00 da ... :) Allah yar ve yardımcımız olsunnn

ilknur canım olmaz diye bişey yok rabbim ol deyince kuru topraklar yeşeriyo kuru ağaçlar meyveye duruyo allahın izniyle seninde güzel haberlerini alacağız ve rabbim emeklerini boşa çıkarmıyacak inş sende o güzel duyguyu tadacaksın rabbim hepimizin kucağını doldursun bol hazinelerinden versin bize

Madende kömür elmasa dediki:"ey zeval bulunmamak tecellisine mazhar olan!(yani yani yok olmayan, biliyorsunuz elmas erimez yok olmaz) biz arkadaşız.nemiz varsa aynıdır(kimyada elmas ve kömürün karbon bileşenleri aynıdır, bir tane kömür alıp 1 atmosfer basınç uygulanırsa elmasa dönüşür) Cihanda aslımızın varlığı birdir.ben değersizim; madenimden eriyip gidiyorum.sense padişah tacının üstüne çıkıyorsun.benim toprak kadar kıymetim yok mayam kötü.Sen aynaların kalbini haseptteh parçalıyorsun.Beni herkes izliyor ateşe veriyor.Benim halime ağlamak lazım.Ben bir kıvılcımım.Seninse yüzünde dilinde,yıldızlar,güzellikler fışkırıyor"
elmas dediki;"ey ince gören ve ince düşünen arkadaş, kara toprak pişip olgunlaşınca yürekleri süsleyen mücevher olur"
çünkü elmas çok acı çeker.karbon toprağın üzerinde hiç acı çekmeden oluşur.onun için simsiyah ve karadır.ama elmas diplerde,senelerce, yanar yanartutuşur..ancak onca beladan sonra(basınç) elmas haline hiç yok olmayan haline geçer.ve dedi ki o;"sen vücudun yumuşak olduğun için yandın.acılara dayanamadığın için.KORKMA, GAM ÇEKME, VESVESELİ OLMA.."

demekki dünyada olgunlaşmanın üç yolu vardır..KORKMAMAK GAM ÇEKMEMEK VE HİÇ VESVESELİ OLMAMAK.

buketdemet canım o kadar güzel yazı paylaşmıssınki bizde korkmayalım hiç vesveseye kulak asmıyalım gam kederi bizden uzak tutalım hep pozitif olalımki hep pozitif haberlerle karşılaşalım rabbim bu uzun yolda yardımcımız olsun hepimize kolaylık versin sonunda kucağımız dolsun inş

amin havin su Allah razı olsun tatlımmmmmmmmmmm

canım sen yarın bize dua et biz hep sana dua ediyoruz rabbimin izniyle herşey güzel olacak hep iyiyi güzeli düşün ne mutlu sanaki kapıların kapanmamış daha doktorlar bu yolla dahi olsa bebeğin olur diye sana kapıyı açık bırakmış inş da bu emeğinin karşılığını alacaksın canım.

Allah umutlarını boşa çıkarmasın havincim. bu kadar umutla bakman çok hoşuma gidiyor. kaldı ki bu topicte umutsuzluğa izin yoki yer yok.

umutsuz olmamı gerektiren bir şey yok desem yalan olur acabalar dolaşıyo hep kafamda ya yumurtalar toplandıktan sonra döllenme olmazsa diye ondan sonra rabbim büyüktür bu kadar geldik yarı yolday koymaz kullarını diye düşünüp ümitleniyom rabbim arattırdı bu güne kadar isteyecek kapıyıda buldurttu rabbimin izniyle doktorlarında bahanesiyle inş hepimiz bu sayfada hamile olduğumuzu yazacağız hep pozitif olalımki bir birimize pozitif enerji geçsin inş

Back