- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.247
- 248
yok valla ilk defa duydum söyliycem bizimkide atsın banane
bende söylücem neyim eksik alla alla
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok valla ilk defa duydum söyliycem bizimkide atsın banane
bende söylücem neyim eksik alla alla
Allah sizi yaa nasıl güldürdünüz beni Söyleyin söyleyin bi tanecik gelinleri olacak atıversinler nolcak yani kuzenim 2 yıl önce evlendi onun da yine söylemiştik evden çıkarken getirip atmışlardı hala herkeste durur o tüle sarılı 10 kuruşlar
kızlar buda kına çemberiymiş.bunun tanesi 15 tl cok pahalı
ama evde cok kolayca yapılabilir.
gelinle damat salona girince arakdaslar sallıomus bence muhtesem bir renk cümbüsü olur :)
Eki Görüntüle 370998
aynen canım bizim orada da öyle. zaten damadın ne işi var kınada yaaa, bayan bayana döktürcez canımcanım bizim buralarda gelinle damat giriş yapıyorlar bir kere dans ediyorlar ve dmat cıkıyor salondan :)
kızlar bazıları da bozuk paraları mesela 10 kuruşları kırmızı sülle ve kurdelayla bağlayıp şans parası olarak dağıtıyormuş kınalarda :)
Aaa biz de adettir gelin almaya geldiklerinde gelin evden çıkarken kaynana o süslü kuruşlar ve minik şekerlerden atar gelin bereketli ve tatlı dilli olsun diye
bende isterem bende, kıskandım sizisöylicem hemen bende istiyorummm
bütün yazılanları okuyamadım ama bende 2012 eylül geliniyim sevinsem mi üzülsem mi bilmedim :)
Günaydın kızlar...Keyifler ne alemde..Havalar düzeliyoer buda düğünümüze az kaldığını ve daha çok yaklaştığını gösteriyor. Hiç yaz geliyor diye bu kadar mutlu olmamıştım
aaa çok güzel değişik bir şeymiş. sallasana sallasana çemberleri yaparız
aynen canım bizim orada da öyle. zaten damadın ne işi var kınada yaaa, bayan bayana döktürcez canım
değişik bir gelenek daha. ilk defa duydum ama iyi fikirmiş
ohh ne güzel.. ne değişik adetler varmış yaaa biz bilmiyoruz..
bende isterem bende, kıskandım sizi
aramıza hoşgeldin canım, niye üzüleceksin tadını çıkar
günaydın canım,idare eder işte keyifler
sen nasılsın bakalım?
neden üzülüyosun canım sevin tabikibütün yazılanları okuyamadım ama bende 2012 eylül geliniyim sevinsem mi üzülsem mi bilmedim :)
günaydın canımmmgünaydın kızlarrrrr
Günaydın kızlar...Keyifler ne alemde..Havalar düzeliyoer buda düğünümüze az kaldığını ve daha çok yaklaştığını gösteriyor. Hiç yaz geliyor diye bu kadar mutlu olmamıştım
Günaydın canım bugün gayet iyiyim....Bu para ve şeker adeti bizde de vardır. Gelin eve getirildiken sonra damat bizde cebinden bozuk para şeker renkli kağıtlarda süslenmiş şekilde atar. Arkasında çocuklar bekler zaten damat atsın diye...Çok güzel bir görüntü olur.
Birde bizde kapı kapama olayı vardır. gelin alınmaya geldiğinde kızı odaya kaparlar..Ve kayınpederden para alınır yoksa kız çıkarılmaz evden Benim kardeşim şimdiden anlaşmayı yaptı bakalım Kapatacakmış kapıyı.
Günaydın canım bugün gayet iyiyim....Bu para ve şeker adeti bizde de vardır. Gelin eve getirildiken sonra damat bizde cebinden bozuk para şeker renkli kağıtlarda süslenmiş şekilde atar. Arkasında çocuklar bekler zaten damat atsın diye...Çok güzel bir görüntü olur.
Birde bizde kapı kapama olayı vardır. gelin alınmaya geldiğinde kızı odaya kaparlar..Ve kayınpederden para alınır yoksa kız çıkarılmaz evden Benim kardeşim şimdiden anlaşmayı yaptı bakalım Kapatacakmış kapıyı.
bizde de biraz değişik. kız çeyizi çıkmadan önce sandık üstüne oturur gelinin kardeşleri, vermez çeyizleri damattan para aldıktan sonra kalkılır üstünden :8:
ama bu şeker olayı güzelmiş, bende mi yapsam acaba:44:
aynen valla yaz geldi diye bende sevineceğim aklıma gelmezdi
yazdan güzel mevsim yok bana göre yaa bahar ve yazz kışı hiç sevmiyorum. sizinde içiniz açılmıyomu güneşi gördüğünüzde daha dinç kalkmıyomusunuz kızlar yaaa
bizde de biraz değişik. kız çeyizi çıkmadan önce sandık üstüne oturur gelinin kardeşleri, vermez çeyizleri damattan para aldıktan sonra kalkılır üstünden :8:
canım senin çeyizlere baktım şimdi maşallah bayağı bişeyler almışsın. yaa benmi çok rahatım acaba yaaaa bu arada hepsi çok güzel Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin
hehehe bu kardeşler yokmu. benimde kardeşim bulduğum yerde kapatıcam ablamı diyo. her odaye tek tek kitlicekmiş. dış kapıda falan nişanlımda diyo ki kan çıkar bakıcaz artık nasıl olucak
Kesinlikle yaptır tatlım çok güzel oluyor.bizde de biraz değişik. kız çeyizi çıkmadan önce sandık üstüne oturur gelinin kardeşleri, vermez çeyizleri damattan para aldıktan sonra kalkılır üstünden :8:
O adet bizdede var bakalım yapılacakmı ama
aynen valla yaz geldi diye bende sevineceğim aklıma gelmezdi
bende dün çeyizime baktımda mtufak eşyalarım tamam ama havlum ve yemenim ve iç giyim çok ama çok ama çok az. şaşırdım ben daha çok var sanıyodum ama çok azmış ya. nevresim takımımda 2 tane varmış. yorgan 1 tane var. şaşırdım valla hemen onlara başlamam gerek. annem en az 50 adet yemeni havlu olması gerek dedi. bende 50 nin yarısının yarısı bile yok