• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012 gelincikleri buyrun :)

bende söylücem neyim eksik alla alla :1:

:9: Allah sizi yaa nasıl güldürdünüz beni :9: Söyleyin söyleyin bi tanecik gelinleri olacak atıversinler nolcak yani:34: kuzenim 2 yıl önce evlendi onun da yine söylemiştik evden çıkarken getirip atmışlardı hala herkeste durur o tüle sarılı 10 kuruşlar :31:

:9: Allah sizi yaa nasıl güldürdünüz beni :9: Söyleyin söyleyin bi tanecik gelinleri olacak atıversinler nolcak yani:34: kuzenim 2 yıl önce evlendi onun da yine söylemiştik evden çıkarken getirip atmışlardı hala herkeste durur o tüle sarılı 10 kuruşlar :31:

söylicem hemen bende istiyorummm :1::1::1::1::52::52:

Cumartesi arkadasımın kınasına gittim. Gözlemlerimi anlatayım :) Hint kınası ve birçok motif dağıttı, isteyen istediğini yaptı. Gerçi evde yaptığı için kalabalık değildi. Kendi kınamda kesinlikle normal kına istiyorum çok gelenekselim galiba. Bir de müstakbel kayınvalidem :P kına kıyafetlerini ben alacağım demiş hoşuma gitti. Zaten çok uzaktayım, hallolur...

Bu arada düğün için mekan tutulmuştu, fotoğrafçı ve orkestra işini hallettik. Dugun hikayemiz vb. özel foto video olsun mu onu netleştirmeye çalışyoruz.

Çeyiz olaylarına gelince ben de sizlerdeki gibi yoğun bir hazırlık yok. Zaten henüz beni istemeye gelmediler :D Nisanda isteme söz olacak mayıs da da nişan olur. Sürecimiz ters işliyor ama farklı sehirlerde olunca zor oluyor :(

Hepinize kolay gelsin ;))

Günaydın kızlar...Keyifler ne alemde..Havalar düzeliyoer buda düğünümüze az kaldığını ve daha çok yaklaştığını gösteriyor. Hiç yaz geliyor diye bu kadar mutlu olmamıştım :9::9::9:

Son düzenleme:
kızlar buda kına çemberiymiş.bunun tanesi 15 tl cok pahalı
ama evde cok kolayca yapılabilir.
gelinle damat salona girince arakdaslar sallıomus bence muhtesem bir renk cümbüsü olur :)

Eki Görüntüle 370998

aaa çok güzel değişik bir şeymiş. sallasana sallasana çemberleri yaparız :9::9:

canım bizim buralarda gelinle damat giriş yapıyorlar bir kere dans ediyorlar ve dmat cıkıyor salondan :)
aynen canım bizim orada da öyle. zaten damadın ne işi var kınada yaaa, bayan bayana döktürcez canım:24::21::8:

kızlar bazıları da bozuk paraları mesela 10 kuruşları kırmızı sülle ve kurdelayla bağlayıp şans parası olarak dağıtıyormuş kınalarda :)

değişik bir gelenek daha. ilk defa duydum :52: ama iyi fikirmiş

Aaa biz de adettir gelin almaya geldiklerinde gelin evden çıkarken kaynana o süslü kuruşlar ve minik şekerlerden atar gelin bereketli ve tatlı dilli olsun diye :42:

ohh ne güzel.. ne değişik adetler varmış yaaa biz bilmiyoruz..

söylicem hemen bende istiyorummm :1::1::1::1::52::52:
bende isterem bende, kıskandım sizi:1::1:

bütün yazılanları okuyamadım ama bende 2012 eylül geliniyim sevinsem mi üzülsem mi bilmedim :) :(

aramıza hoşgeldin canım, niye üzüleceksin tadını çıkar:16:

Günaydın kızlar...Keyifler ne alemde..Havalar düzeliyoer buda düğünümüze az kaldığını ve daha çok yaklaştığını gösteriyor. Hiç yaz geliyor diye bu kadar mutlu olmamıştım :9::9::9:

günaydın canım,idare eder işte keyifler :31:
sen nasılsın bakalım?

aaa çok güzel değişik bir şeymiş. sallasana sallasana çemberleri yaparız :9::9:

aynen canım bizim orada da öyle. zaten damadın ne işi var kınada yaaa, bayan bayana döktürcez canım:24::21::8:

değişik bir gelenek daha. ilk defa duydum :52: ama iyi fikirmiş

ohh ne güzel.. ne değişik adetler varmış yaaa biz bilmiyoruz..

bende isterem bende, kıskandım sizi:1::1:

aramıza hoşgeldin canım, niye üzüleceksin tadını çıkar:16:

günaydın canım,idare eder işte keyifler :31:
sen nasılsın bakalım?

Günaydın canım bugün gayet iyiyim....Bu para ve şeker adeti bizde de vardır. Gelin eve getirildiken sonra damat bizde cebinden bozuk para şeker renkli kağıtlarda süslenmiş şekilde atar. Arkasında çocuklar bekler zaten damat atsın diye...Çok güzel bir görüntü olur.
Birde bizde kapı kapama olayı vardır. gelin alınmaya geldiğinde kızı odaya kaparlar..Ve kayınpederden para alınır yoksa kız çıkarılmaz evden :9::9: Benim kardeşim şimdiden anlaşmayı yaptı bakalım :9::9: Kapatacakmış kapıyı.

bütün yazılanları okuyamadım ama bende 2012 eylül geliniyim sevinsem mi üzülsem mi bilmedim :) :(
neden üzülüyosun canım sevin tabiki :16:

günaydın kızlarrrrr :1:
günaydın canımmm

günaydınnn. ayyy keyifler süper güneş açtımı benimde içimde çiçekler açıyo :32: günler gittikçe eksiliyo bende çok mutluyummm :32:

Günaydın canım bugün gayet iyiyim....Bu para ve şeker adeti bizde de vardır. Gelin eve getirildiken sonra damat bizde cebinden bozuk para şeker renkli kağıtlarda süslenmiş şekilde atar. Arkasında çocuklar bekler zaten damat atsın diye...Çok güzel bir görüntü olur.
Birde bizde kapı kapama olayı vardır. gelin alınmaya geldiğinde kızı odaya kaparlar..Ve kayınpederden para alınır yoksa kız çıkarılmaz evden :9::9: Benim kardeşim şimdiden anlaşmayı yaptı bakalım :9::9: Kapatacakmış kapıyı.

hehehe bu kardeşler yokmu. benimde kardeşim bulduğum yerde kapatıcam ablamı diyo. her odaye tek tek kitlicekmiş. dış kapıda falan nişanlımda diyo ki kan çıkar :9: bakıcaz artık nasıl olucak :9:

bizde de biraz değişik. kız çeyizi çıkmadan önce sandık üstüne oturur gelinin kardeşleri, vermez çeyizleri:9: damattan para aldıktan sonra kalkılır üstünden :8:

ama bu şeker olayı güzelmiş, bende mi yapsam acaba:44:

bizde de biraz değişik. kız çeyizi çıkmadan önce sandık üstüne oturur gelinin kardeşleri, vermez çeyizleri:9: damattan para aldıktan sonra kalkılır üstünden :8:

bizdede var o tatlım :1: sandık üstüne oturma :1: bide kapıyı açmıyolar :1:

aynen valla yaz geldi diye bende sevineceğim aklıma gelmezdi :1:

yazdan güzel mevsim yok bana göre yaa bahar ve yazz kışı hiç sevmiyorum. sizinde içiniz açılmıyomu güneşi gördüğünüzde daha dinç kalkmıyomusunuz kızlar yaaa :32::10:

yazdan güzel mevsim yok bana göre yaa bahar ve yazz kışı hiç sevmiyorum. sizinde içiniz açılmıyomu güneşi gördüğünüzde daha dinç kalkmıyomusunuz kızlar yaaa :32::10:

ben de seviyorum yazı ama çok sıcağı sevmiyorum tatlım yaa bunalıyorum yani :1: ama illk bahar ve sonbaharı çok severim ve dinç uyanırım. ama çok sıcaklarda içim daralıyo ki bu yaz çok sıcak geçecek gibi bi tahminim var :50:

canım senin çeyizlere baktım şimdi maşallah bayağı bişeyler almışsın. yaa benmi çok rahatım acaba yaaaa :31: bu arada hepsi çok güzel Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin :34:

canım senin çeyizlere baktım şimdi maşallah bayağı bişeyler almışsın. yaa benmi çok rahatım acaba yaaaa :31: bu arada hepsi çok güzel Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin :34:

bende dün çeyizime baktımda mtufak eşyalarım tamam ama havlum ve yemenim ve iç giyim çok ama çok ama çok az. şaşırdım ben daha çok var sanıyodum ama çok azmış ya. nevresim takımımda 2 tane varmış. yorgan 1 tane var. şaşırdım valla hemen onlara başlamam gerek. annem en az 50 adet yemeni havlu olması gerek dedi. bende 50 nin yarısının yarısı bile yok :43:

hehehe bu kardeşler yokmu. benimde kardeşim bulduğum yerde kapatıcam ablamı diyo. her odaye tek tek kitlicekmiş. dış kapıda falan nişanlımda diyo ki kan çıkar :9: bakıcaz artık nasıl olucak :9:

:9::9: Kitlesinler tabii birtanecik ablası var :)

O adet bizdede var bakalım yapılacakmı ama :9:

Kesinlikle yaptır tatlım çok güzel oluyor.

aynen valla yaz geldi diye bende sevineceğim aklıma gelmezdi :1:

En çok sevdiğim yaz bu yaz olcak :9::9:

bende dün çeyizime baktımda mtufak eşyalarım tamam ama havlum ve yemenim ve iç giyim çok ama çok ama çok az. şaşırdım ben daha çok var sanıyodum ama çok azmış ya. nevresim takımımda 2 tane varmış. yorgan 1 tane var. şaşırdım valla hemen onlara başlamam gerek. annem en az 50 adet yemeni havlu olması gerek dedi. bende 50 nin yarısının yarısı bile yok :43:

yok be canım 50 tanede çok ne yapptın altı üstü 2 kişisiniz kırk yılda bir misafir gelicek o kadarı çok fazla. yemeni dediğin başörtüsümü. zamanında annemde yapmış. belki 50 çekiş var bende başörtüsü ama ben kapalı olmadığım için gereksiz. sen kapalıysan bile 50 tane falan çok yaa. bende de sırf nevresim tkaımı var :9: hiçbişeyim yok canım benim. ben şimdilik kenara para koyuyuorum sonra peşin almayı düşünüyorum. herşeyi nişanlımla biz yapıcamız için ortak kararımız bu. iç giyime gelince bende hiç yok yani nişanda konulanlar haricinde. yavaştan beğendiklerimi alıp alıp koyuyım diyorum. :37:

Back