Kızlar asla almıycam dediğiniz şeyler herkese göre değişir...
Çoğu kişi sandık istemem demiş. ben aldım, ama o mdf sunta uyduruk olanlardan değil... Ahşap oymalı kamalı işey şark öşesi yaptım annanemin bakır ibrik mangal bakraçlarını da topladım, müthiş bişey oldu....
Ekmek kzartma makinesi benm için ihtiyaç değil, zaten çalışıyoruz bir pazar günü keyifli kahvaltı yapma şansımız var diğer günler sandwich tarzı kahvaltı yapıyoz, pazar günü de mini fırının ızgarasında kızartıveriyorum, ne gerek var makineye, ama sevenler hergün yiyenler alabilir yani...
Uyku seti ben almadım, almamda yorganı nevresimsz kullanamam sonuçta gece terliyosun ediyosun, yada toz olur kir olur.. Nevesim koruyor sonçta her hafta nevresimi ıkarıp ykarsın ama yorganı yıkayamazsın....
Salona vitrin kadar gereksiz bişey yok.. Ama konsol çoook rahat, tüm dağınıklığı topluyor...
Mutfakta ufak ev aletleri gerksiz bi mikser-blender set bir de rondo yetiyor rahat rahat
Teflon tencere seti... çoook gerksiz ve sağlıksız. Bir tek pilav için ve omlet-köfte kızartmak için tava alsanız yeter... Onun yerine çelik tencere seti aın, yada döküm tencerelerden (aynı güveç lezzetinde yemek pişiriyor)
Dantelli havulr falan gereksiz... Eşim yüzümü çiziyo bunlar dedi, kaldırdım.. Misafir için de ufak boy 6tane havlu aldım hani şu el kadar olanlardan.. zaten misafirliğe gelen 1-2 kere kullanıyor hoo at makineye... koca koca havluları gelip br kere el sildiler diye yıkamak israf gibi geliyor bana...
Fritöz, çeyizime hediye geldi bir komşu tarafından, 2 yıllık evliyim bir kere bile kullanmadım, hatta kutusunu bile açmadım, 1-2 ay önce alınan yere götürüp rica ettim, iade edip yerine katı meyve sıkacağı aldım (artık bebek düşünmeye başladık lazım olur, hem gribe karşı güzelgüzel meyve karışımları yapıp içiyoruz)...
Aklıma başka şey gelirse yazarım, ama ana gereksiz gelen başkasına çok herekli labilir, bence lazım olan şey başkası içib gereksiz olabilir...
Siz siz olun kullanmayacağınız şeyi sakın almayın....