meltemcim merhaba cnm nasılsın walla bana çok iyi moral veriyosunuz gerçekten sizlerden böle haberler aldıkça sanki yanınızdaymış gibi hissediyorum neyse artık demogoji yapmak yok kızlar kariyer yapıyorum :teytey: .O işin şakası tabiki benimki geçici bi iş gelene kadar can sıkıntım geçsin die . meltemcim ben sanıırm bi yerde kopmuşum takip edememişim sınavamı giriceksin hangi sınav ne sınavı ben burda vize için start deutsch eins A1 sınavına girmiştim onun gibi bişiymi bu??sanırım sende sıkıldın evde oturmaktan inşallah bi iş bulursun cnm insana terapi gibi geliyo gerçektenacelyaelifcim mlisacim nasilsiniz ? Acelyacim aynen özgüven yerlerde sürünüyo calismayan kadin icin. Ne is oldugu ilk zaman önemli diil ilk adimi atmak icin kafadan daldim bilmiyorum sonra ordada sorun cikarsa cikacak napalim bu dünyada hic biyer sorunsuz diil. Ben haber beklerken burdaki kursun 6 kitabi var actim onlari bastan tekrar yapiyorum cd lerini filan dinliyorum. Zaten karmakarisik oldugu icin gittigim kurslar en sonunda kendim evde calisiyodum ama sertifikam yok. Ya dedim en iyi güven bu sekilde gelir bana bidaha bastan alayim su kitaplari bilipte konusamadigim ne var diye . Iyide oldu bildigim cogu seyi kullanamyorum konusurken ne ise yaradi. Evle kafayi sarmayi biraktim herkes ne hali varsa görsün ya bn kursa gider gibi oturup dersimi calisiyorum oglan yokken. Tamam dedigim zaman gidip sertifika sinavina girerim daha sonraki basvurularimda sertifikada belki bi ise yarar diye düsündüm.Henüz bi is görüsmesine gitmedim ama her an cagrilma ihtimalim üzerine almanca calisiyor olmamda gittigimde isime yarar. Zaten baska ne varki bu memlekette yapacak otur almanca calis hic bisi yapamazsan. Ne kadar biliyorum desen nasil olsa bilmedigin bisi cikiyor dipsiz kuyu gibi. mlisa ne güzel bak calismak kafayi dagitir insallah mahkemedende hayirli sonuclar alirsin buraya geldiginde calismak daha kolay gelir. Cok sanslisin bak geldinmi biz karsilicaz seni hep sansliyim de mahkemeyede yansisin sansinBurdan sana ne haberler verelim bilmiyorumki agaclarda tek tük yaprak kaldi sonbahar dökülüyor hepsi bana isciksin oturup yayilmiyim diye:) Bende bekliyorum son yaprak düssün temizlik yapicam. Simdi bu sana acayip gelir Tr de kimse sokak süpürmez ya burda bol bol görürsün.Bide sana nacizane tavsiyem orda kullandigin özel neyin varsa yedek bir tane cantana koy gelirken gerci bize sordunmu hemen deriz aynisi nerde hangi dükkanda bulursun diye ama insan ilk geldiginde bir tuhaf oluyor ne nerde diye.Elini attinmi eline gelsin.Mesela ben sac boyami getirmedigime cok pismanim bi türlü istedigim gibi bir boya bulamadim burda. Bir sürü var tabi ama tamam bu olur diyip aldigin olmuyo iste deneye deneye bisiler bulmaktan daraldim burda . Bu ara herseyden bi darladim bakalim sonum ne olacak.
Elifcim bu arada isi olmadigi halde herseye karisip herseye burnunu sokanlar icin argoda güzel bi cümle var mi? Bak cok ihtiyacim var ama bu tür laflari bulamiyorum :)))))) Sansüre girerse özeldende yollayabilirsin söyledikce seni anarim :))
Ben kactim görüsmek üzere iyi bakin canlarim kendinize.
mlisa canim yazamamisim aklimdaydi simdi yazayim. Canim yeni yasaya göre Türkiye de sinava girdikten sonra burda devami var o kursun uyum kursu deniyor türkcesi. Ben 2003 sonu geldigim icin o yasaya dahil olmadim süresiz oturumumu filan aldim bir problem yasamadim. Sadece almancayi evde kendi kendime calisiyorum bi kac kurs denedim burda bi seferinde bir kurs uyum kursuna git sertifikanida alirsin is ararken faydasi var diye yönlendirmisti bene ama kurs her gun 8 saat evdi cocuktu derken o ara kayinpeder geldi 3 ay kaldi bende oglan hastalandi hastaneye yatirdik ben devam edemedim o kursa. Simdi evde o kursun 6 adet kitabi var cd leriyle kendi kendime oturdum onlari calisiyorum. Ilk zamanlar neyi nasil calisacagim anlamiyordum ama demekki kulakta birikim olmus calisirken ee ben bunu biliyodum bak yalnis diyomusum yada aa bu böylemiymis diyerek calisiyorum. Bence faydali bir kurs. Sen geldigin zaman 3 aylik vizeyle geleceksin buraya 3 ayi gecirmeden Türkiye de ikamet denen islemi yapmaya gideceksiniz. O zamanda 1 sene oturum verirler herhalde . Bu arada kursa gitmeni isterler ve süresiz oturuma basvuracaksan o kursun sertifikasiyla gidip birde orda sana sözlü bi kac soru sorarlar. Benim bildigim formalite olayi bu.Eger bi fikrin yoksa yada düsünüyosan kesinlikle gelirgelmez bir gün kaybetmeden hemen bu kursa kayit olup sertifikani al derim.Bu uyum kurslari olarak nerdeyse her mahallede acildi evine cok yakin bir tane mutlaka bulursun. Hepsinin ücreti standar günde 8 saat ayda 100 euro .Ödeme gücüm yok diyosan otobus parana kadar devlet veriyor basvurdugunda.Bende bu kurstan bi serifika alayim sonrada daha iyi bir kurs bakayim ileri almanca icin diye düsünüyorum.Cünki su ara ne is olsa yaparim ama madem evde oturmaktan vazgecip calismaya baslicam sadece para kazanmak isemiyorum Istanbul daki hayatimi aynen geri istiyorum burda kurmak icin ugrasmam gerek bunun icinde bu kurslar yeterli diil maalesef bayagi iyi almanca bilmem gerekiyor. netten kendime begendigim islerde cok iyi almanca ve normal ingilizce istiyor, Bisi diil ingilizcemde alt üst olmus durumda . Banailk zaman ingilizce bilen almancayi kolay ögrenir demislerdi valla bende bi tuhaflik var herhalde ingilizcemide bozdum ingilizce söylemek isterken biseyi arada bi suru almanca kelime koyuyorum cok sacma bisi oluyor.Böyle iste mlisacim insallaj bir an evvel esine evine kavusur gelecegin icin ne düsünüyosan yaparsin.Gerci ben bu aralar keske vizeyi vermeseymisler simdi Istanbul da calisiyo olurdum bin kat iyidir burdan diye de düsünmüyor diilim. Neyse herseyin hayirlisi nankörlükte yok diil yani orda olsaydimda burayi düsünecektim valla daha konusursam allah carpacak beni allaha sükür diyim halime kisaca :))))))