• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Bu ay doktorum yumurtalarımla ilgili çok olumlu konuşmuştu. Rahim duvarım, yumurta gelişimim, hepsi çok iyiydi ve hamile kalma ihtimalin çok yüksek demişti. Bu ay çok umutlanmıştım. Sabah erkenden kalktım ve koşa koşa eczaneye gittim erken gebelik testi aldım. Negatif olduğunu gördüm. Sonra sakin bir şekilde evi toplamaya başladım. Yastıkları yorganları vakkumlarken bir tane torba yırtıldı. Oysa ben yeni almıştım o vakkumlu poşetleri. Nasıl bu kadar kolay yırtılabilirdi. Oturdum ağlamaya başladım. Hıçkıra hıçkıra ağladım. yırtılan poşete ağladım. Kendimi buna inandırdım.
Yıllar önce bir sevgilim vardı. 7 yıl dile kolay. En güzel yıllarımı verdim ona. 4 yıl üniversitenin bitmesini bekledim. 2 yıl iş kurma telaşı ve 1 yılı bulan sancılı bir ayrılık süreci. Çocuk hayalleri kurardık. Hatta isimleri bile belliydi. Taki ben ihanetle suçlanıp ihanete uğrayana kadar. aldatılmış olmaktan daha acıydı aldatmakla suçlanmak. Ayrılığımızın bir yılı dolmadan evlendi. Biri kız biri oğlan iki tane çocuğu var. Allah onlara uzun ömür versin. Dilerim yuvasında dünyanın en mutlu bahtiyar adamı olur. Ben çok beddua etmiştim zamanında. Ah etmiştim. Ama şimdi görüyorum ki benimle evlenmediği için meğer ne kadar şanslıymış. Belki de hiç baba olamayacaktı. Bu duyguyu tadamayacaktı.
Yıllar sonra hayatıma giren değerli insan. 30 yaşında buldum mutluluğu ve 32 yaşındayım. Tek eksiğimiz olmasa da en büyük eksiğimiz çocuk aslında. Eşimin beni motive eden sözleri, bana karşı olan şefkat ve anlayışı dünyalara bedel.
İnsanın eşinden başka hiç kimsesi olmaması nasıl bir duygudur bunu ancak yaşayan bilir. Evet benim tek sığınağım, tek tutunacak dalım o. Tüp bebek tedavisine geçsem. Başımda duracak, yanımda olacak bir allahın kulu yok hayatımda.

Ovulasyon testide gebeliği gösterse evde birsürü var :)))
Birde benim dediki aşılama yaparken rahim ağzında ufak bir yara var :( inşallah engel değildir
CNm 20. Mm yumurtam 55 mil sperm % 95 haraketli tutması zormuydu sence

Kizlar benimde 8. Gunum bugun asilamanin persembe sabahi test yaptircam.esime dedim oglene kadar izin alirmisin sonucu beraber alalim dedim tamam dedi.bitarafim umutlu bitarafim umutsuz...hakkimizda hayirlisi olsun demekten baska yapacak bisey yok.

kizlar ya bisi dicem ama kizmayin benim bu gun 11.gunum kanda baktrsam cikarmi acaba once 2 dusuk yasadim ya korkuyorum olurda duser hemn diye bide bu gun cikmadi diyelim 14.gun yaptrsam o zamn cikar mi :( :(

İnşallah

CNm bugün giderim olmadı teste heber veririm

Sen gününde mi adet oldun ...

Ovulasyon testide gebeliği gösterse evde birsürü var :)))
Birde benim dediki aşılama yaparken rahim ağzında ufak bir yara var :KK43: inşallah engel değildir
CNm 20. Mm yumurtam 55 mil sperm % 95 haraketli tutması zormuydu sence

tatlım naptın? gittin mi teste? hadi bize güzel haberler ver inşallah :) ben aşılamanın 12. gunu regl oldum canım. genelde oldugum gibi oldum yani. bi de canım 20mm tam iyi sperm sayısı ve hareketlilik süper bence. bak diim sana gelio bebiş :)

Kizlar benimde 8. Gunum bugun asilamanin persembe sabahi test yaptircam.esime dedim oglene kadar izin alirmisin sonucu beraber alalim dedim tamam dedi.bitarafim umutlu bitarafim umutsuz...hakkimizda hayirlisi olsun demekten baska yapacak bisey yok.

canım iyi yapmışsın sonucun güzel olacak inşallah ben çok ümitliyim senden. eşinle o güzel anları paylaşmak çok güzel olur inşallah. eğer olumsuz olursa da eşin yanında olmuş olur. çok iyi düşünmüşsün :) eğer onun için izin almak sıkıntı olmuyorsa tabi :)

kizlar ya bisi dicem ama kizmayin benim bu gun 11.gunum kanda baktrsam cikarmi acaba once 2 dusuk yasadim ya korkuyorum olurda duser hemn diye bide bu gun cikmadi diyelim 14.gun yaptrsam o zamn cikar mi :KK43: :KK43:

canım bana dr um 14. gunden önce kesinlikle test yapma demişti. çunku ancak yukselmeye başlıyormuş 14. gunde eğer varsa. erken yaparsan düşür çıkar boşuna moralini bozarsın demişti. aklında olsun :)

Alenay Alenay canım öncelikle şunu söylemeliyim burda butun arkadaşlar beni bilir, ağlaya ağlaya uzun uzun yazılarımla dertleştiğim çok olmuştur. o yuzden böyle seni okuyunca da samimiyetine hayran kaldım. canım öncelikle lütfen kimsem yok deme, kimse olmasa bizler burdayız Allah'ın izniyle. birbirimizi hiç görmemiş olsak da belki hiç görmeyecek olsak da dostça burdayız. hepimiz hepimiz için buradayız. bi silkin kendine gel lütfen. olumsuz düşünceleri lütfen bi at kafandan.

öyle ki erken gebelik testlerine ben hiç güvenmiyorum çunku benim ikizlerine hamile arkadaşımda bile erken gebelik testi negatifti düşün. ikiz diyorum değerler hep iki katıyken yani. 10 kasımda çatlatma vurduysan zannediyorum aşılaman 12 kasımda olmuştu yanlış hatırlıyorsam lütfen düzelt beni. aşılama yapılan gunu bi defa saymıorun canım. senin en erken 26 kasımda test yaptırman gerek. o da kan testi. idrarda yine çıkmama ihtimali buyuk çünkü. önce bu konuda bi anlaştık mı? sil bakayım gözlerinin yaşlarını. kimsesi yokmuş kıyamam kim demiş yok die. kız bi neciyiz burda :)

sonra gelelim eski erkek arkadaşına. o günleri bi unut bak bi sürü kötü tecrubelerin var. bize bu gunlerde kötü tecrubeleri hatırlamak yaramıyor. elbetteki yanında mutlaka en guzel anıların da olmuştur ki dediğin gibi en güzel çağlarınmış ama en guzel çağlarını verdiğin o adam seni neyle ihtaf edip 1 yıl içinde evlenmiş. bu yuzden hiiiç artık onu hatırlama bence. evlenmiş çocuğa karışmış, Allah mutlu etsin de mişsin geç git boşver. aldığımız bu kadar iğne ilaç bizim psikolojimizi ciddi bozuyor. ben çizgifilm izlerken ağladım aşılamamın 10.gununde. sonra oturdum bi de güldüm kendime düşün. eğer seninle evlenceysi belki çocuğu olmayacaktı diyorsun, evet belki olmayacaktı, belki olucaktı ama yine böyle bekleticekti o bebiş. bakalım o adam kocan kadar sabırlı olabilecek miydi. kocan gibi yanında olabilecek miydi. kocan gibi sana destek olabilecek miydi. belki başına kakıcaktı. belki bu yüzden evliliğini bitirecekti. ya da belki evliyken sana iftira atacaktı ya da atıldığında inanıp gidip missilleme yapıcaktı. o yuzden onu düşünme. Rabb'im neylerse güzel eyler. sen kocana sıkı sıkı sarıl. bak en büyük destekçinmiş. ne kadarlık evlisin bilemiyorum ama 30umda tanıdım 32yim diyorsun. hemen evlendiyse 2 yıllık evlisindir. hayatının tadını çıkart. onun yanında olduğuna ve sağlık olduğunuza şükret. Rabb'in istekleri geri çevirmediğini hep biliriz, belki daha fazla istekli olmamız gerekiyor ben hep öyle düşünürüm. bak eşin tüpe de yanaşıyor diyorsun. belki o adam ona da yanaşmayacaktı. o yuzden bu tür şeyleri artık düşünme. sen ve kocan sağlıklı ve bir arada olduktan sonra Rabb'imin izniyle o bebek o eve gelicektir. ne mucizeler duyuyoruz ki senin mucize gerektiren bir durumunda yok elhamdülillah. lütfen canım. artık üzme kendini. yırtılan torbanın da yenisini alırsın senden değerli mi? yuvama geleceğine kılıfa geldi de geçsin gitsin. biliyorum ona ağlamadın o duygusal patlama sebebiydi senin için.

şimdi lütfen biraz gülümse. hadi gülümse dedim ama. bak hala gülüo mu? kız gül. hadiiii. aferin sana işte böyle :) biz varız biz yabana atma sen bizi.

happymeal senin adini güzin abla olarak degistryorum datlum bakiyorum herkezin yardimina kosuyosun allah senden bin kere razi olsun allahim en kisa zamanda sanada bir bebik nasip eder yuce rabbim canim benim muckssss :) :)

ay canımmmm bu yazdığına nasıl da sevindim varya bak şimdi benim de gözlerim doldu bi de bi damla düştü, bekliomuş orda düşmeyi demekki. canım topiği açmış olaraktan davetimi kabul edip aramıza katılan herkesin her derdine yetişmek boynumun borcu. en zor anlarımda siz de bana destek oluyorsunuz. Allah hepimizden razı olsun inşallah. o güzel dualarını duysun da bebişim hemencecik gelsin daha fazla bekletmesin bizi. geçen gun regl olunca eşime söyledim. diyorki nie ağlıyorsun eşşoğlueşek bekletio işte bizi gelsin bak ben ona nasıl sorucam dio :)

inşallah hepimizin bebişleri gelsin artık. kasım bitio ama aralık topiği açıcam inşallah bu siz ne zaman artık aç derseniz. ama sanırım önümüz hafta kasımın son haftası açsak olur.

bu arada bu foruma ilk uye oldum. o zaman ateş ölçme yontemini öğrenmeye çalışıyorum, bir yandan ovulasyon testleri alıyorum filan. burdaki arkadaşlardan yardım almaya çalışıyordum. her gun test sonucumun foroğrafını çekip soruyordum her seyi soruyordum filan. bi gun biri çıktı bana dedi ki bıktık senin bencilliğinden burda hepimizin bir sürü derdi var sğrekli seni konuşamayız face de bile herkes seninle dalga geçio çekil artık yeter seni dinleyemicez demişlerdi. o kadar ağlamıştımki. özel mesaj da değil. sayfaya yazmıştı. sayfada onu destekleyen olmamıştı hersek sağolsun bana üzülme diye yaklaşmıştı ama çok üzülmüştüm. oysa o arkadaş da bebek tedavisi görüyordu duygusaldı ama ben de gurur yapmıştım belki 1 yıl girmedim bu siteye. sonrasında da bir daha onunla da görüşmedim zaten. ama çok gururuma dokunmuştu. facebookta bile herkesin benimle alaycı konuşuyor oldugunu duymak. keşke bu yazdığını görse şimdi o :)

elbet bir gun bizimde olcak canim benim o zaman onlarin yaramazliklarini hastalaginda ne yapmamiz gerektigini yazicaz burlarda ostiyorumki rabbim istiyen herkezin kucagini bos birakmasin biz bir sinavdan gecioruz ve bu sinavi basariyla atliycaz emin olalaim buna hep pozitif olursak hayat bize hep guler negatif olmanin bize bir faydasi olmaz eksisi olir ancak bu ay olmassa gelecek ay olacak olmassa diget ay olsun ama bizim saglimiz olsun biz saglikli olursak olacak het sey biz het seyi birakip pes edersek kim doguracak bacim bu cocuklari olacak allahin izniyle ama biraz geldiklerinde kiymetlerini bilelim diye naz yapip gec gelmeyi tercih edio bozim sipalar :) :)

elbet bir gun bizimde olcak canim benim o zaman onlarin yaramazliklarini hastalaginda ne yapmamiz gerektigini yazicaz burlarda ostiyorumki rabbim istiyen herkezin kucagini bos birakmasin biz bir sinavdan gecioruz ve bu sinavi basariyla atliycaz emin olalaim buna hep pozitif olursak hayat bize hep guler negatif olmanin bize bir faydasi olmaz eksisi olir ancak bu ay olmassa gelecek ay olacak olmassa diget ay olsun ama bizim saglimiz olsun biz saglikli olursak olacak het sey biz het seyi birakip pes edersek kim doguracak bacim bu cocuklari olacak allahin izniyle ama biraz geldiklerinde kiymetlerini bilelim diye naz yapip gec gelmeyi tercih edio bozim sipalar :) :)

aynen böyle be guzelim ne güzel ifade etmişsin :) o zaman Allah'ım 'ol' de sen gelsin artık bebiklerimiz :) lütfet bize.

yavrum o allttaki yazdigini simdi okidum allahim o kariyi yolasim geldi bak simdi asil bencil o herkez tecrubelu degilki bu konuda bilenler bilmeyenlerw yardim etcek tabikide bu site o zaman niye var a aba birak allahasen o jatuntan ne koy olur ne kasaba iyo yapmossin yavrum gorusmemeyle bende bilmiyordum hic bir sey ama zamanlanogrendim o yaptigi terbiyesizlikle kalmis ortada iste onun icindeki o fesatliktan vermiyodur yuce rabbim bak sinirlendim simdi yaff olmis mu acaba onun cocu merak ettim simdi bak :) :)

yavrum o allttaki yazdigini simdi okidum allahim o kariyi yolasim geldi bak simdi asil bencil o herkez tecrubelu degilki bu konuda bilenler bilmeyenlerw yardim etcek tabikide bu site o zaman niye var a aba birak allahasen o jatuntan ne koy olur ne kasaba iyo yapmossin yavrum gorusmemeyle bende bilmiyordum hic bir sey ama zamanlanogrendim o yaptigi terbiyesizlikle kalmis ortada iste onun icindeki o fesatliktan vermiyodur yuce rabbim bak sinirlendim simdi yaff olmis mu acaba onun cocu merak ettim simdi bak :) :)

oldu canım oldu ikizleri oldu :) olsun sen yine de öyle söyleme. herkesin hakkındaki ne ise hayırlı olan o olsun. onun da Allah yolunu açık etsin. bu arada benim sonradan mesaj düzenlemelerim meşhurdur :))) sen nasıl karar verdin şimdi ne zaman test yapıyoruz :)

tatlım naptın? gittin mi teste? hadi bize güzel haberler ver inşallah :) ben aşılamanın 12. gunu regl oldum canım. genelde oldugum gibi oldum yani. bi de canım 20mm tam iyi sperm sayısı ve hareketlilik süper bence. bak diim sana gelio bebiş :)

canım iyi yapmışsın sonucun güzel olacak inşalsıh ben çok ümitliyim senden. eşinle o güzel anları paylaşmak çok güzel olur inşallah. eğer olumsuz olhayirlisi.şin yanında olmuş olur. çok iyi düşünmüşsün :) eğer onun için izin almak sıkıntı olmuyorsa tabi :)

canım bana dr um 14. gunden önce kesinlikle test yapma demişti. çunku ancak yukselmeye başlıyormuş 14. gunde eğer varsa. erken yaparsan düşür çıkar boşuna moralini bozarsın demişti. aklında olsun :)
Tesekkur ederim canimcim insallah hepimiz icin er yada gec hersey guzel olacak.daha once hastaneler hep yalniz gidiyordum esimr gerek yok ben giderim falan diyodum ama bosgebelik yasadigimi ogrendigimde yanimda yoktu ogun cok kotuydum teyzem vardi ama es baska malum.ogun bugun artik kritik anlarda hep yanimda olacaksin diyorum.esim memur sikinti olmuyor cok sukur ama ben hani gerek yok ben hallederim falan diyodum hep.insallah hakkimizda hayirlisi canim

Alenay Alenay canım öncelikle şunu söylemeliyim burda butun arkadaşlar beni bilir, ağlaya ağlaya uzun uzun yazılarımla dertleştiğim çok olmuştur. o yuzden böyle seni okuyunca da samimiyetine hayran kaldım. canım öncelikle lütfen kimsem yok deme, kimse olmasa bizler burdayız Allah'ın izniyle. birbirimizi hiç görmemiş olsak da belki hiç görmeyecek olsak da dostça burdayız. hepimiz hepimiz için buradayız. bi silkin kendine gel lütfen. olumsuz düşünceleri lütfen bi at kafandan.

öyle ki erken gebelik testlerine ben hiç güvenmiyorum çunku benim ikizlerine hamile arkadaşımda bile erken gebelik testi negatifti düşün. ikiz diyorum değerler hep iki katıyken yani. 10 kasımda çatlatma vurduysan zannediyorum aşılaman 12 kasımda olmuştu yanlış hatırlıyorsam lütfen düzelt beni. aşılama yapılan gunu bi defa saymıorun canım. senin en erken 26 kasımda test yaptırman gerek. o da kan testi. idrarda yine çıkmama ihtimali buyuk çünkü. önce bu konuda bi anlaştık mı? sil bakayım gözlerinin yaşlarını. kimsesi yokmuş kıyamam kim demiş yok die. kız bi neciyiz burda :)

sonra gelelim eski erkek arkadaşına. o günleri bi unut bak bi sürü kötü tecrubelerin var. bize bu gunlerde kötü tecrubeleri hatırlamak yaramıyor. elbetteki yanında mutlaka en guzel anıların da olmuştur ki dediğin gibi en güzel çağlarınmış ama en guzel çağlarını verdiğin o adam seni neyle ihtaf edip 1 yıl içinde evlenmiş. bu yuzden hiiiç artık onu hatırlama bence. evlenmiş çocuğa karışmış, Allah mutlu etsin de mişsin geç git boşver. aldığımız bu kadar iğne ilaç bizim psikolojimizi ciddi bozuyor. ben çizgifilm izlerken ağladım aşılamamın 10.gununde. sonra oturdum bi de güldüm kendime düşün. eğer seninle evlenceysi belki çocuğu olmayacaktı diyorsun, evet belki olmayacaktı, belki olucaktı ama yine böyle bekleticekti o bebiş. bakalım o adam kocan kadar sabırlı olabilecek miydi. kocan gibi yanında olabilecek miydi. kocan gibi sana destek olabilecek miydi. belki başına kakıcaktı. belki bu yüzden evliliğini bitirecekti. ya da belki evliyken sana iftira atacaktı ya da atıldığında inanıp gidip missilleme yapıcaktı. o yuzden onu düşünme. Rabb'im neylerse güzel eyler. sen kocana sıkı sıkı sarıl. bak en büyük destekçinmiş. ne kadarlık evlisin bilemiyorum ama 30umda tanıdım 32yim diyorsun. hemen evlendiyse 2 yıllık evlisindir. hayatının tadını çıkart. onun yanında olduğuna ve sağlık olduğunuza şükret. Rabb'in istekleri geri çevirmediğini hep biliriz, belki daha fazla istekli olmamız gerekiyor ben hep öyle düşünürüm. bak eşin tüpe de yanaşıyor diyorsun. belki o adam ona da yanaşmayacaktı. o yuzden bu tür şeyleri artık düşünme. sen ve kocan sağlıklı ve bir arada olduktan sonra Rabb'imin izniyle o bebek o eve gelicektir. ne mucizeler duyuyoruz ki senin mucize gerektiren bir durumunda yok elhamdülillah. lütfen canım. artık üzme kendini. yırtılan torbanın da yenisini alırsın senden değerli mi? yuvama geleceğine kılıfa geldi de geçsin gitsin. biliyorum ona ağlamadın o duygusal patlama sebebiydi senin için.

şimdi lütfen biraz gülümse. hadi gülümse dedim ama. bak hala gülüo mu? kız gül. hadiiii. aferin sana işte böyle :) biz varız biz yabana atma sen bizi.
Yemin ederim psikologlar haletmis yaninda happycimmm :)

Tesekkur ederim canimcim insallah hepimiz icin er yada gec hersey guzel olacak.daha once hastaneler hep yalniz gidiyordum esimr gerek yok ben giderim falan diyodum ama bosgebelik yasadigimi ogrendigimde yanimda yoktu ogun cok kotuydum teyzem vardi ama es baska malum.ogun bugun artik kritik anlarda hep yanimda olacaksin diyorum.esim memur sikinti olmuyor cok sukur ama ben hani gerek yok ben hallederim falan diyodum hep.insallah hakkimizda hayirlisi canim

eşimin ablası canım gecen sene tüp bebekle hamile kaldı ve bana dioduki eğer olurya benim yasadıklarımı yasarsan, ki o zaman daha klomen filan kullanmaya yeni başlamıştım. eğer bu gunlere gelirsen her seyi eşinin gözünün önunde yap dedi iğneleri hapları. görsün ne yasadığını dedi. o 36 yasında hamile kaldı 2. bebeğine ve yumurta rezervi yoktu eşine sperm zor buldular filan. karnımda iğne yapacak yerim kalmamıştı dedi ve hep onun önunde yapıyordum dedi. hatta en son eşi tamam ben vazgeçtim 2. çocuktan senin sağlıgın benim için daha önemli filan demişti. o yuzden hem onların durumu anlamaları için hem de bizim daha kolay göğüslememiz için yanlarımızda olmaları daha iyi canım iyi düşünmüşsün :)

Yemin ederim psikologlar haletmis yaninda happycimmm :)

canım benim iyi diyorsunda destek olmakta fayda var hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz burda hepimizin duygusal alemi çöküntüye uğramış durumda bugun ona yarın diğerimize. biz iyi kötü paylaşalım burda :)

Back