• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Evvel Allah, Bismillah...Kasım 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hayrli cumalar arkadslar 16 aydr istyorz olmadi kimyasl gebelik gecrdm 8 ay once gecn hafta tum tetkitler yapildi esimn ki iyi cikti bnmde doktr film cektikten sonra tuplerin acik dedi bi daha ki adetinde sonucunu almya gel ozamn muaynede konustz dedi.hemsireye sordum asilama olucak sanirm dedi sizlerinde mi boyle oldu asilamaya nezamn kara verildi?

hayrli cumalar arkadslar 16 aydr istyorz olmadi kimyasl gebelik gecrdm 8 ay once gecn hafta tum tetkitler yapildi esimn ki iyi cikti bnmde doktr film cektikten sonra tuplerin acik dedi bi daha ki adetinde sonucunu almya gel ozamn muaynede konustz dedi.hemsireye sordum asilama olucak sanirm dedi sizlerinde mi boyle oldu asilamaya nezamn kara verildi?

Bizim de 14 aydır olmuyordu canım, zaten 1 yılın sonunda sebep ne olursa olsun hala normal yolla gebelik sağlanamıyorsa doktorlar hastanın durumuna göre aşılama ya da tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Mesela bize doktorumuz ikisini de söyledi, aşılamanın ihtimalinin daha düşük olduğunu ve benim kistim olduğu için tüp bebek daha mantıklı, hem fazladan tekrar tekrar para harcamamış olursunuz, en çabuk sonuca ulaşmamızı sağlar dedi. Tabiki kararı bize bıraktı. Biz düşündük aşılamanın tüp bebeğe göre gebe kalma ihtimali daha düşük ama daha doğal bir yol olduğunu düşündüğümüz için önce yalnızca bir kez denemeye karar verdik, şuan sonucu bekliyorum inşallah olur ama olmazsa o zaman tüp bebek düşüneceğiz. Size de anlatır doktorunuz, siz karar verirsiniz ya da size uygun olanı denemenizi söyler.

Bizim de 14 aydır olmuyordu canım, zaten 1 yılın sonunda sebep ne olursa olsun hala normal yolla gebelik sağlanamıyorsa doktorlar hastanın durumuna göre aşılama ya da tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Mesela bize doktorumuz ikisini de söyledi, aşılamanın ihtimalinin daha düşük olduğunu ve benim kistim olduğu için tüp bebek daha mantıklı, hem fazladan tekrar tekrar para harcamamış olursunuz, en çabuk sonuca ulaşmamızı sağlar dedi. Tabiki kararı bize bıraktı. Biz düşündük aşılamanın tüp bebeğe göre gebe kalma ihtimali daha düşük ama daha doğal bir yol olduğunu düşündüğümüz için önce yalnızca bir kez denemeye karar verdik, şuan sonucu bekliyorum inşallah olur ama olmazsa o zaman tüp bebek düşüneceğiz. Size de anlatır doktorunuz, siz karar verirsiniz ya da size uygun olanı denemenizi söyler.

canım hkom çok güzel açıklamış, bizde de şöyle oldu, yumurtlama tembelliği teşhisi koydu dr um adetin 3. gunu hormon 21. gunu progesteron testi yaptı sonuçlarına baktı bu kararı verdi. sonra bana eşimde bir sorun olmadığı için sadece yumurta takibiyle hamile kalabileceğimi söyledi. 2 ay klomenle denedik, ilk ay çok yumurta olunca zaten iptal etti sonraki ay tutmadı. sonra direk aşılama dedi ama ben hsg çektirmek istedim dr değiştirdim. hsg sonucuma göre sağ tupumun tam son uç kısmında tıkanıklık farkedildi. yani ben tek taraftan hamile kalabilirdim. belkide önceki ay klomenle denediğim sağdaydı ve ondan tutmamıştı. sonra bi tup bebek merkezine gittik eşimle orada ilk görüşme yaptık zaten ilk görüşmeler ücretsiz oluyor, bize aşılama önerdi şansı artırmak için ama tabi tüp kadar sanslı değil ki tüpte bile %50 oluyor dedi. aşılama daha maliyetsiz diye bi de en azından merdivenleri basamak basamak çıkmış olmak için bu ay aşılamada karar kıldık. hayırlısı Allahtan. seni de dr un yonlendirecektir. ama kesinlikle infertilite konusunda uzman dr daha iyi anlıyor seni ve soruınu herhangi bi kadın doğumcuda eğer hamile değilsen çok da kale alınmıyorsun ben bizzat tecrübe ettim bu 4. dr umdu sen düşün bunu anlayana kadar :)

biz fakulteye gidiyorz cnm maddi olark ilac aldrirlarsa o bide yol masrafi ama bi problm gozukmuyor simdilik acaba hemn yaptrmasam mi diyorum psikolojik olark cokmusdurumdayim cunku yilbasindan sonra faln gitsek mi dusunuyorum hsg sonuc raporunuda almadikdoktrm filmi cekerkendedi ttuplern acik diye Allahm yardm et coktum stresten :(

canım maşallah tüplerin açıksa ne mutlu sana daha ne istersinki eşininde değerleri iyiyse ne psikolojini yıprat derim ne de ilaçlarla bünyeni yıprat...

bu arada 1 yıl korunmadan ve gun aşırı ilişkiyle çocuk olmazsa dr lar genelde bi bakalım duruma diyorlar. acele etme ve yureğini hoş tut hele bide yaşını bilmiyorum ama erken yaşlardaysan sıkma hiç kendini.
biz fakulteye gidiyorz cnm maddi olark ilac aldrirlarsa o bide yol masrafi ama bi problm gozukmuyor simdilik acaba hemn yaptrmasam mi diyorum psikolojik olark cokmusdurumdayim cunku yilbasindan sonra faln gitsek mi dusunuyorum hsg sonuc raporunuda almadikdoktrm filmi cekerkendedi ttuplern acik diye Allahm yardm et coktum stresten :KK43:

biz fakulteye gidiyorz cnm maddi olark ilac aldrirlarsa o bide yol masrafi ama bi problm gozukmuyor simdilik acaba hemn yaptrmasam mi diyorum psikolojik olark cokmusdurumdayim cunku yilbasindan sonra faln gitsek mi dusunuyorum hsg sonuc raporunuda almadikdoktrm filmi cekerkendedi ttuplern acik diye Allahm yardm et coktum stresten :KK43:

Tüplerin açıksa aşılama deneyebilirsiniz. Çünkü tüpler kapalı olunca direkt olarak tüp bebeğe geçiliyor. Ama fakültede yani devlet hastanelerinde sgk ile anlaşmalı olan yerlerde, sgk bir kısmını ödüyor aşılama ve tüp bebek tedavilerinin. Ama ödemesini istiyorsan 2 defa aşılama yapmak zorundasın. Yani 2. aşılamada da olmazsa eğer o zaman tüp bebeğe geçebiliyorsun. Sen tüplerin açık olduğu halde tüp bebek istersen, aşılamanın ihtimali düşük ben tüp bebek istiyorum dersen o zaman sgk karşılamıyor.Yani ben özele gittiğim için bu kadarını biliyorum ama sgk nın ödemesi ile ilgili baya ayrıntılar var, araştır istersen.

Sağolun inşallah dualarımız kabul olur, senin de cuman mübarek olsun. Ayrıca Happy Meal Happy Meal haklı, tüplerin açıksa, eşininde durumu iyiyse hiç üzülme, inşallah ,ilk defasında olur, Allah yardımcımız olsun.

mrb kızlar nasılsınız yaaaa doktor bana progestan verdi aşılamadan sonra ama dehşet uyku yapıyo ve başım dönüyo ayağa kalkamıyorum işyerınde bide arkadaşlar hamılemısın demezmı sinir oluyorum sizdede boyle yan etkılerı oluyomu:::

mrb kızlar nasılsınız yaaaa doktor bana progestan verdi aşılamadan sonra ama dehşet uyku yapıyo ve başım dönüyo ayağa kalkamıyorum işyerınde bide arkadaşlar hamılemısın demezmı sinir oluyorum sizdede boyle yan etkılerı oluyomu:::

canım bende iş yerinde aynı sorunları yasıyordum bir kaç aydır. 8 saatte bir alınıyorya sabah 8-16-00 almaya başladım öğleden sonra 16 daki rahatsız ediyordu ama 2 saat sonra mesai bitiodu idare ediodum bende de baş dönmesi sarhoşluk hissi ve mide bulantısı yapıyordu, kutuyu yarılayınca bunye alışıyor ama ben bu ay o sorunları yasamamak için fitil olarak kullandım. dr um öyle de kullanabilirsin dedi. 8 saat arayla fitil şeklinde. ama bugun orala geri dondum çunku fitil çok sıkıntılı, yerleştirmek zor, içeride erimeye başlayınca çok akıntı yapıo, koku yapıo ve sürekli pis hissediosun o yuzden orala geri dondum. tercih senin...

Bana da verdi, ama bana fitil olarak kullanacaksın dedi. Ben baş dönmesi yaşamıyorum ama sersemlik yaşıyorum, sarhoş gibi oluyorum özellikle öğleden sonraları elimi kaldırmaya takatim kalmıyor. Bir de öyle derin uyuyorum ki, sabahki fitili alarm kuruyorum kalkmadan 1 saat önce falan koyayımda hemen çıkmasın diye, bugün sabah koyup koymadığımı hatırlamıyorum uyku halinden, yani eşim seslendim sana diyor, bende duyduğumu hatırlıyorum ama alıp almadığımı hatırlamıyorum, bir daha koydum artık uyanınca. Bilmiyorum hala sabah alıp almadığımdan emin değilim. O kadar yani :)) Sanki ben ben değilim kafamı koysam 2 dk ya daliyorum.

kılar merhaba bana yardımcı olursunuz inşallah ben bu ay regl in 3.günü doktoruma aşılama istedigimi söyledim klomen verdi 5 gün kullandım 6.güne puregon iğne kullanmaya başlamamı istedi ama ben puregon iğne taraftarı değilim daha önce kullandım ve gelişen yumurtam gelişmedi ve aşırıkilo aldırdı sadece klomen kullanrak aşılama yaptıran ve tutan varmı yoksa aşılamada iğne tedavisi şartmı

Ewet ama o igne bebegin kalp atisi duyulduktan sonra baslanio bebek tutunamadi 2.de oldu eger dusmeseydi baslicaktim
canım bi yanlışın var.eğer pıhtılaşma sorunun varsa hamiel olduğunu öğrenir öğrenmez başlaman lazım iğneye.benim yengem 3 düşüğü var pıhtılaşam sorunu yok ama şuan 4.ye hamile ilk gittiği dr bebeğin kalp atışını duymadan iğneye başlamam demiş.sonra dr unu değiştirdi yeni dr u da olurmu öyle şey demiş senin hemen öğrenir öğrenmez başlaman gerekiyor demiş ve başlatmış hamilelik sonuna kadar vurulacak şimdi 5.ayına girdi maşallah.

AAA ben pozitif sonucu alınca hemen başladım cnm kalp atışı duyulunca mı başlanıyormuş bilmiyodum.Ben aşılamamın 12. günü pozitif gördüm 14. günü yazdırdım iğneleri aldım ama dr.um başla dedi.Acaba kan pıhtılaşmasından kimyasal olmuyomu sadece kalp atışları mı durabiliyo kan pıhtılaşmasından.Neyse cnm senin de kafanı şişirdim bu halinde kusuruma bakma ben de endişeliyim biraz ister istemez.Allah sana sağlık sıhhat versin yine olur inşallah bu sefer sağlıklı olur
canım hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlanması en doğru olanı.

kılar merhaba bana yardımcı olursunuz inşallah ben bu ay regl in 3.günü doktoruma aşılama istedigimi söyledim klomen verdi 5 gün kullandım 6.güne puregon iğne kullanmaya başlamamı istedi ama ben puregon iğne taraftarı değilim daha önce kullandım ve gelişen yumurtam gelişmedi ve aşırıkilo aldırdı sadece klomen kullanrak aşılama yaptıran ve tutan varmı yoksa aşılamada iğne tedavisi şartmı

canım sadece klomenle hamile kalanlar var aramızda, ama bence dr unun dediğini uygula o ileriye yonelik bir şeyler değerlendirmiş ki sana onu vermiş. o ay çalışmamış olabilir yumurtalıkların ama bu ay gelişebilir arada dinlenmeye geçiyorlar çunku. puregon muadili başka bi ilaç iste olmazsa arayıp dr unu.

hamilelik takvimi eklesene profiline görelim takip edelim seni hafta hafta :)
Canım çok istiyorum da korkuyorum biraz.Önceki gebeliklerde hevesim kursağımda kalınca daha kese bile görünmeden...Şimdi en azından keseyi göreyim,kalp atışlarını duyayım allah'ın izniyle sonra üzülmeyeyim diyorum canım.Yoksa ben senden çok istiyorum inan...:)İlk gebeliğimi öğrendiğim tarih 6 kasım 2013 tü cnm(Tam 1 yıl olmuş) O zamanlar yazmıyodum buraya ama hamilelik takvimini bulmutum kadınlar kulübünden onların çıktısını aldım tarih girip 9 ayın ve sprilaettim.Ordan bakıyodum.Sonra 15 kasımda kimyasal yaşadım.Yerle bir oldum o sprialli deftere bakıp bakıp ağlıyodum,ortadan kaldırdım uzun bi süre...Anlıyosun beni di mi cnm

Back