Evliyken başkasından etkilenmek normal mi?

Kesinlikle doktorunuzu değiştirin değişiklik olmayan 5 yıl ve şeytan heryerde var ve aklına girebiliyor insanların olabilir böyle durumlar ama yoldan dönmek en mantiklisi.

Bence şu an yaşadığınız durum üzgünüm ama hiç normal bir durum değil.Ne tarz sorunlar yaşaraanız yaşayın eşinizden başka bir erkeğe ilgi duymanız eşinize sevginizin olmadığını gösterir. Ki belirttiğiniz durumlar sevgiden de öte yani eliniz ayağınızın titremesi kalp çarpması.
Kesinlikle doktorunuzu değiştirmelisiniz yoksa eşinize büyük bir haksızlık yapmış olursunuz

Merhaba, öncelikle lütfen yorumumu polemik amaçlı algılamayın, gerçekten merak etmiş olduğunuzu varsayarak ben neden normal bulduğumu açıklamak isterim.

Eğer konu sahibi bu hislerini ufacık da olsa belli etme çabası içerisinde olsaydı, yada bu hislerden hiç bi rahatsızlık duymuyor aksine onları beslemek büyütmek istiyor olsaydı burada kimse 'normal olabilir' demezdi bence. Bu hisleri kabullenmek rahatsızlık duymamak başka, rahatsızlık duyduğu halde engel olamamak başka. Bakın nasıl sevdiğimiz insan bizi aldattığında yahut birini kaybettiğimizde bıçak gibi o acı duygularımızı kesip atamıyorsak sevgi, hayranlık, beğeni gibi duyguların oluşumu üzerinde de salt hakimiyet kuramayız. Ama onları değerlerimiz doğrultusunda yönlendirebiliriz. Alt benliğimiz bizim ilkel hazlarımızı besler sevişmek, öldürmek, çalmak gibi, bize 'öldür' der... benliğimiz bunun doğruluğunu sorgular ahlak süzgecinden geçirir, sonuçlarını düşünür 'öldürsem mi acaba' der. Üst benliğimiz herkesin kabul ettiği, etik değerleri kabul eder net bi şekilde 'öldürmek kötüdür' der. Hiç kimse ben asla şunu 'hissetmem' diyemez. Yeterki o ilkel dürtülerinizi harekete geçirecek zaman ve mekan oluşmuş olsun. İyilik ve kötülük iç içedir. Hiç bir kitap, hiç bi kanun bizi hissettiklerimiz yüzünden suçlamaz taki biz bu hisleri eyleme dökene dek. Doktorun kızı yada karısı olsak hiç bişey olmazdı çünkü bunu asla bilemeyecektik, doktor da dahil. Karşımızda hislerini beslemek, belli etmek, fiiliyata dökmek ve eylemi gerçekleştirmek isteyen bir kadın yok. Aksine bundan rahatsızlık duyan ve bu hissin ne olduğunu sorgulayan biri var. Hiç kimsenin eşinize his beslemediğinden emin olamazsınız. Ne zamanki eşinize bu belli edilir işte o zaman buna 'yanlış' diyebilirsiniz çünkü bu insan iradesiyle yapılmış bi seçimdir, belli etmişse seçim yapmış demektir. Ona hissetmemeliydin diyemeyiz çünkü bu elinde olan bi durum değil. Sizin durumu kabul edemediğiniz nokta da işte tam burası. Hislerimizin oluşumuna ve yokoluşuna anlık hükmedebileceğimizi düşünüyorsunuz. Yapamayız ama onları yönlendirebiliriz, besler büyütür yada köreltir yokederiz. Eğer aksi olabilseydi kimse aşk, yas, özlem gibi duyguların acısını çekmezdi. Benim bilgim ve fikrim bu yönde olduğu için normal dedim. Hissin oluşumu normal, olağan, insanî, bunu 'hata' yapacak olan kişinin seçimleri olacak. Umarım anlatabilmişimdir. Sevgiler..

Kadın normal şekilde anlatmış derdini. Neden bu kadar katı, zalimce yorumlar yaptınız ki. Etkilenmiş olabilir bunu düzgün bir şekilde anlatmış zaten. Yorumuma gelirsek zaman zaman olabilir benim başıma gelmedi ama ne kadar kafanda büyütürsen senin için o kadar zor olur. Saçma sapan yorumlara kulağını kapat konu sahibi. Eşinle ne kadar iyi olduğunu hissetmeye çalış. Geçici bir etkilenme bence seninki.

Hayatımda çok münazaralara girdim, ama cidden söylüyorum, hiç bu kadar abuk subuk bir cevapla dönen olmamıştı...
O yüzden size çok üzüldüm... Neyse sizin kendinizi ifadeniz "ihihihi" seviyesinde ve ben maalesef o dili bilmiyorum.

Bu konuya yorum yapamasam uzulurdum...

Bazilarimizin bu ani cikisini anlayamadim valla.. ok aldatmak sadece fiilen olmaz..birini dusunsen bile o sekilde aldatma olur ok onada...

Ama duygularimiz bazen soylediginiz kdr kolay yonetilemez..ama su varki konu sahibinin kocama asigim hic bir sorunumuz yok demesine inanmadim.. oyle olsaydida baska birinden asla etkilenmezdi...buarada su kdr yillik evlilerin hala kocama asigim demeside mantiksiz gelio bana:) o ask dediginiz sey baska sey cunku :) kimin eli ayagina dolasiyo kocasini gorunce? 10 yil evlilikten sonra? Dolasmiosa asik degilsiniz., he esini seviosun hala yeri gelince tahrik oluosun o baska birsey..

Ha konu sahibinin bu durumu affedilir mi? Bence evet..bi bosluktan vs. Kaynaklanio durumu ve dediim gibi soyledii gibi mukemmel evliligi oldugunu sanmiyorum. Kocana anlat bosan diyenler:) Allasen nerde yasionuz bacilarim siz? Bu kdr sacma birseyden evlilik bitirilir mi? Bir yuva kolay mi kuruluyor? Ha ilerde bu duygu boslugu devam eder baskasinada ilgi duyarsin filan anlarim bosanma istegini ama ilk defa olan birsey icin.. ki daha konu sahibi bile ne olduunu anlamaya calisirken.. bosan demek cok sacma..

Benim basima bole birsey gelseydi...ilk yapicam sey doktorumu degistirirdim net! Cunku dahada ilerler ve yanlis yapmaktan korkarim..ya da karsilikliysa karsi tarafin bi hamle yapmasindan korkarim.

Ben buraya konu acmayi birak kendime itiraf edemezdim galiba..baskasibada anlatamzdm herhlde.. belki 1 kisiye anlatrdim eger tasiyamiycam bir seviyeye gelmisse.. cunku bu sekilde baskalariyla paylasinca bilinc altimiz bize oyunlar oynuyor.. az olan birsei kafamizda buyutuyoruz.. abartiyoruz.. belki olesine birseye dahada cok inanioruz. Ama olesinede olsa gordukce aklina gelecek birsey bu..bu yuzden doktorunu degismen sart. Kocani goturme bilmem ne bos is bunlar.

Buarada herifin olayi yarida kesip iyimisin demesine takilmadim. Oglum basit bi ameliyat gecirirken yanindaydim.,kan filan gorunce bi ara o kdr fena oldumki gozlerim doldu bi cesit oldum.. doktor ameliyati kesip iyimisin diyerek benimle ugrasti saolsun.. doktorun bana bise hissettigini dusunmedim yani.. o anda ben daha onemliydim cunku tansyonum vs dustu sanmis. Neyse..

yalnız sorumlu doktor gibi
sizi bırakırdım filan ne ayak yani
herkes bilir iş hayatında mesafe koymak zorunluluğu vardır insanın
ben aynı yerde oturduğum öğrencime bile gel seni bırakayım demem( eğer ki yağmur vs yoksa) kendimi beğenmişliğimden mi hayır mesafe koyma zorunlluğundan

Hissedilen şey normal. Anormal olan evli ve eşini seven bir kadın olduğunuz halde önlem almamak, bu meselenin ilerlemesini engellememek, yoğunlaşmasına seyirci kalmak olur.
Tıpkı öfkenin normal, kontrol edilmemesinin anormal ve kabul edilemez olması gibi.

Üzgünüm ama eşinize olan sevginiz bitmiş erkeklerin gözü hep dışarıdadır ama biz kadınlar birini severken aklımızın ucuna bile başkası gelmez ve etkilenmemiz çok zor çoğunluk kadınlar böyle seven kadının aklı karışmaz etkilenmez kendinizi kandırmayın yol yakınken boşanın çünkü bu doktor olayı biter ilerde başkasından etkilenirsiniz o kapı açılmış artık suçlu değilsiniz ama bu şekilde hissederken evliliği devam ettirmeniz eşinize haksızlık olur haftasonu kuzenimin eşini aldattığını öğrendim hala etkisinden kurtulamıyorum ne tuhaf bir dünya evli değilim ve kesinlikle evlenmeyi istemiyorum bu duyduklarımdan sonra

Normal ise neden eşine karşı vajdan azabı duyuyorsun ki.Mutlaka içinde bulundugun durumdan kutulmalısın yoksa hayatın mahvolabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…