- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Selam kızlar bir derdim var ki bana 2. üyeliği aldıracak kadar saçmasapan bi durum.. Ama bunun doğru olmayacağını düşündüm ve almadan bu üyeliğimden dümdüz herşeyi olduğu gibi anlatmaya karar verdim.. Uzatmadan konuya gireyim yoksa her an anlatmaktan vazgeçebilirim.. Uzun olacak şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Eşimle 5 yıldır birdikteyim 3 yıldır evliyiz.. Ve bu evlilikteki tek eksiğimiz bir bebek bana göre.. birbirimizi çok seviyoruz, çok iyi giden, gıptayla bakılan bi ilişkimiz var, beni üzdüğü gün hatta an sayısı bi elin 5 parmağını geçmez keza benim de öyle.. Tam birbirimize göre biçilmiş kaftanız desem yeridir.. Anlaşamadığımız hiçbi konu yok genelde fikirlerimiz bile aynıdır, cinselliğe gelince 5 yıldır aşkla sevişiyoruz birbirimizin gözünün içine bakıyoruz.. Hastalık dönemleri ve 2 riskli gebelik dönemlerimiz hariç 1 günden fazla boşluğumuz olmadı.. yani eksik bişey yok ne his ne tatmin yönünden.. bu 3 yılda 3 gebelik kaybı yaşadık birisi tüp bebek diğerleri doğaldı.. O tüp bebek sürecinde alınan hormonlardanmıdır nedir bilmem, 15 yıl önce akupunkturla tedavi ettirdiğim ve 15 yıldır başağrısı nedir bilmediğim günlerim sona erdi ve ard arda migren nöbetlerim başladı.. Ve eşimle konuşup karar verdiğimiz akupunktur tedavisine bi üniversite hastanesinde rastgele seçtiğimiz bir profösörle başladım.. Bu süreçte tüp bebek doktoruma da gitmeye devam ettim bikaç ay kist tedavisi ve son olarak bi histeroskopi geçirdim.. bi yandan da tüp bebek doktorum akupunktura hormonları düzenlemesi ve stresimi azaltmaya yardımcı olması açısından devam etmemi önerdi.. Ve ben de bu tedavi sürecimi akupunktır doktoruma anlattım ve yardınımı rica ettim.. Ve hem migren için (2 aydır sadece 1 kez atak geçirdim) hem de tüp bebeğe başlamadan önce sürece yardımcı olması açısından son 2 seanstır da stresi ve hormonları düzenlemesi için devam etmekteyim..
Evet buraya kadar herşey normal gözüküyo farkındayım.. ama atladığım bişey var ki.. Bu akupunktur doktorundan utanarak söylüyorum etkileniyorum.. Bu arada kendisi anotomi profosörü ama sanırım özel ilgi alanı da psikoloji çünkü odasındaki kitaplıkta psikolojiden başka kitap yok.. Yanılmıyosam bu sebeple en başından beri çok fazla özel soru soruyo ve seanstan önce ufak bi terapi yapıoyoruz diyebilirim.. Yani geçtiğimiz hafta içinde neler olduğunu, kendimi nasıl hissettiğimi, genel olarak beni geren ve stresime neden olan durumları, kişileri, olayları çok detaya girmeden konuşuyoruz.. Sonra seansa başlıyoruz falan filan.. Adam benden en az 8-10 yaş büyük çocuklu çocuklu evli barklı adam.. Yani hoş biri olduğunu itiraf etmeliyim ama ne hoş insalarla karşılaşıyoruz her hoş adamdan etkilenicek olsak yanmıştık.. Önce bu bakış açısıyla seanslara devam ettim kendime saçmalama diye diye.. Adama evliliğimi, eşimi, mutluluğumu falan sürekli anlatıyorum güya mesafe mi koyuyorum kendimce artık bilmiyorum gerçekten.. Ama bu saçmasapan ilgim eksilmek yerine ivme kazanarak artıyo.. Adam iğneleri takarken elim ayağıma falan karışıyo napıcağımı şaşırıyorum.. Kalbimin atış sesi kendi kulağıma kadar geliyo.. En son seansta ayaklarıma, başıma iğneleri taktı, en son el bileklerime takıyodu, artık kalbimin sesini mi duydu nedir bilmiyorum "bi sorun var mı" diye sordu.. yok dedim acı falan herşey normal.. "peki benle ilgili bi sorun var mı?" dedi ben şok.. Yok dedim ama o neyi sordu ben neye yok dedim bilmiyorum gerçekten hiçbişey.. O seanstan sonra benimle birlikte çıktı hastaneden.. Sohbet ettik normal.. sonra ben gördüğüm ilk taksiye doğru hamle yaptım.. "Sizi bırakırdım ama burdan bi hastama gidiyorum malesef" dedi.. Ben de" yok hocam estağfsullah hiç gereği yok" diyip taksiye atladım kapımı falan açtı kapadı.. Taksi hareket etti ama ben gerçekten kalp krizi geçirecektim.. Noldu orda anlamadım anlamak da istemedim.. Yol boyunca tedaviyi bırakma düşüncesi sardı kapladı içimi.. Noluyo böyle lütfen bişey diyin.. Normal diyin.. Olabilir böyle şeyler falan diyin.. Kendimi inanılmaz kötü ve suçlu hissediyorum eşime karşı
Selam kızlar, öncelikle hepinize zaman ayırıp,düşünüp yazdığınız için çok teşekkür ederim ve hepinize tek tek cevap veremediğim için de kusura bakmayın..
Eşime aşık olmadığımı düşünenler için daha önceki bi yorumumda açıklamıştım ama tekrar açıklayayım; benim aşk olarak tanımladığım duygular onu görünce heycanlanmak elimin ayağıma karışması falan değil, çünkü ben ne eşime, ne eski eşime ne de hayatıma giren diğer başka bi insana öyle bi duygu hiç yaşamadım.. Ha ama tabi mesela o gelicek diye veya yakın temas sırasında ufak bi heycan,mutluluk,neşe,yüzümde güller açması gibi şeyler tabi var.. Benim aşktan anladığım, onsuz yediğim,gezdiğim,gördüğüm herşeye onu da dahil etme isteği, hayallerimin her karesinde yer alması, sarıldığımda dünyanın en huzurlu insanı oluşum, seviştiğimde onunla yokoluşum, 1 gün görmesem 1 yıl görmemiş gibi hissedişim,özleyişim, ufacık aramız bozulsa dünyanın sonu gelmiş gibi hissedişim, çocuğumuz olursa onun tipiyle karakteriyle aynısı olmasını isteyişim,evde otururken bile el ele tutuşmadan rahat edemeyişim, bişeye üzülse ondan daha çok üzülüşüm... bu böyle sürer gider yani daha anlatamadığım biçok iyi duygu.. Bana göre bu aşk.. o sebeple böyle tanımladım anlattım eşime aşığım diye.. Ha tabi herkesin tanımı veya yaşadığı farklıdır bilemiyorum, saygı duyuyorum.. Ama benim için bu duygular bu tanım için yeter de artar bile ve o yüzden tanımladığım şeye de saygı bekliyorum.. Sonuçta benim burda kimseye kanıtlamaya çalıştığım bişey yok.. eğer öyle olsa buralarda kocişim kocişim diye gezer yaşadığım şeyi konu açarak kimseye ilan etmezdim..
Ve bi parantez daha açmak istiyorum.. eşimi haketmediğimi düşünen bazı arkadaşlar için; Ben ona bi yanlış yapmadım, yapmıycağıma da asla şüphem olmadı.. sizin demekki şüpheniz olmuş o yüzden böyle demişsiniz belli, ama olmasın şüpheniz çünkü benim ne bi hayalimde ne başka bişeyimde o doktorun ya da başka birinin yeri yok.. doktor beyin karısını bile işin içine katan arkadaşlar rahat olun kimsenin elinden kimseyi almaya çalışan bi kişi yok burda biraz sakin olalım empati yaparken koşullar aynı mı? fikirler aynı mı? bi bakalım? Bi çok insan bu duyguyu içinde yaşayıp kendine bile itiraf edemezdi, o yüzden ne kimsenin karısının, ne kocasının ne de başka birisinin bu durumdan haberi olmazdı bu konuda bi anlaşalım.. Kısacası niyeti farklı yönlere saptırmayalım.. Kimseyi işlemediği suçun faili haline getirmeyelim..
Ve beni anlamaya çalışan, bu duygumun geçici olduğuna ve insani olduğuna inandıran, kendimle ilgili suçluluk hissimi biraz olsun hafifleten arkadaşlar sizlere de gerçekten bu kadar hassas ve anlayışlı olduğunuz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum..
Sonuçta kendimce atmam gereken adımları yardımlarınız sayesinde netleştirmiş bulunuyorum.. Ben bu konuyu açtığımda tedavi sürecim için 16-17 gün kaldı demiştim.. Şimdi tam tamına 14 gün sonra yeni olacak olan reglmle beraber tüp bebek tedavisine bi aksilik olmadığı sürece başlamayı düşünüyoruz.. Ve daha önce de bazı yorumlarımda anlattığım gibi yeni bir doktor arayışı veya sil baştan bi sürece girmem herşeyi riske edicek olduğu için kalan 3 seansıma da eşimle birlikte giderek, doktorun durumu anlamış olma ve (ola ki) yanlış bi adım atma ihtimalini ortadan kaldırmış olmayı umuyorum.. Benim zaten kimseyle bişey yaşama korkum yok yalnızca yine tedavimi riske etmemek adına bunu yapmak istiyorum..
Saçma sapan heycanıma gelince, bazı arkadaşlarımın detaylıca anlattığı; onu bi kurtarıcı olarak görmek (ağrılarımdan kurtaran insan,dertlerimi dinleyen insan vs.), akupunkturun bana yapmış olduğu belki de amacına tam da ulaşmış bi rahatlama, ortamın gerginliği alıcı ve stresten arındırıcı etkisi falan bunlar bana çok mantıklı geldi ve beynimde kodlandı yani konuyu açarken kuramadığım neden-sonuç ilişkisini aklım kurduğu için bu duygunun beni kele geçirme olasılığı artık ortadan kalktı.. Belki de bi daha olmayacak belki de kontrol edebilicem bunu yarınki seansta görücem..
Hepinize yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar
Teşşekkür ederim inşallahHayatta her şey bizim için, eşine aşık olduğun gayet ortada kimseyi inandırmak zorunda değilsin.
Umarım her şey gönlünce olur, bebek haberlerini de alırız inşallah :)
Olur böyle şeyler yahu, küçük yanılsamalar hayatın her yerinde mevcut. Kimi insan böyle duygu dalgalanmalarına yakalanmaz veya kapılmamayı bilir, kimisi de cok daha derin yaşar kafası karışır. Kendinizi üzmeyin. Sağ salim bebeğinizi alırsınız kucağınıza dilerim.. tüm kalbimle sevgiler..Selam kızlar, öncelikle hepinize zaman ayırıp,düşünüp yazdığınız için çok teşekkür ederim ve hepinize tek tek cevap veremediğim için de kusura bakmayın..
Eşime aşık olmadığımı düşünenler için daha önceki bi yorumumda açıklamıştım ama tekrar açıklayayım; benim aşk olarak tanımladığım duygular onu görünce heycanlanmak elimin ayağıma karışması falan değil, çünkü ben ne eşime, ne eski eşime ne de hayatıma giren diğer başka bi insana öyle bi duygu hiç yaşamadım.. Ha ama tabi mesela o gelicek diye veya yakın temas sırasında ufak bi heycan,mutluluk,neşe,yüzümde güller açması gibi şeyler tabi var.. Benim aşktan anladığım, onsuz yediğim,gezdiğim,gördüğüm herşeye onu da dahil etme isteği, hayallerimin her karesinde yer alması, sarıldığımda dünyanın en huzurlu insanı oluşum, seviştiğimde onunla yokoluşum, 1 gün görmesem 1 yıl görmemiş gibi hissedişim,özleyişim, ufacık aramız bozulsa dünyanın sonu gelmiş gibi hissedişim, çocuğumuz olursa onun tipiyle karakteriyle aynısı olmasını isteyişim,evde otururken bile el ele tutuşmadan rahat edemeyişim, bişeye üzülse ondan daha çok üzülüşüm... bu böyle sürer gider yani daha anlatamadığım biçok iyi duygu.. Bana göre bu aşk.. o sebeple böyle tanımladım anlattım eşime aşığım diye.. Ha tabi herkesin tanımı veya yaşadığı farklıdır bilemiyorum, saygı duyuyorum.. Ama benim için bu duygular bu tanım için yeter de artar bile ve o yüzden tanımladığım şeye de saygı bekliyorum.. Sonuçta benim burda kimseye kanıtlamaya çalıştığım bişey yok.. eğer öyle olsa buralarda kocişim kocişim diye gezer yaşadığım şeyi konu açarak kimseye ilan etmezdim..
Ve bi parantez daha açmak istiyorum.. eşimi haketmediğimi düşünen bazı arkadaşlar için; Ben ona bi yanlış yapmadım, yapmıycağıma da asla şüphem olmadı.. sizin demekki şüpheniz olmuş o yüzden böyle demişsiniz belli, ama olmasın şüpheniz çünkü benim ne bi hayalimde ne başka bişeyimde o doktorun ya da başka birinin yeri yok.. doktor beyin karısını bile işin içine katan arkadaşlar rahat olun kimsenin elinden kimseyi almaya çalışan bi kişi yok burda biraz sakin olalım empati yaparken koşullar aynı mı? fikirler aynı mı? bi bakalım? Bi çok insan bu duyguyu içinde yaşayıp kendine bile itiraf edemezdi, o yüzden ne kimsenin karısının, ne kocasının ne de başka birisinin bu durumdan haberi olmazdı bu konuda bi anlaşalım.. Kısacası niyeti farklı yönlere saptırmayalım.. Kimseyi işlemediği suçun faili haline getirmeyelim..
Ve beni anlamaya çalışan, bu duygumun geçici olduğuna ve insani olduğuna inandıran, kendimle ilgili suçluluk hissimi biraz olsun hafifleten arkadaşlar sizlere de gerçekten bu kadar hassas ve anlayışlı olduğunuz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum..
Sonuçta kendimce atmam gereken adımları yardımlarınız sayesinde netleştirmiş bulunuyorum.. Ben bu konuyu açtığımda tedavi sürecim için 16-17 gün kaldı demiştim.. Şimdi tam tamına 14 gün sonra yeni olacak olan reglmle beraber tüp bebek tedavisine bi aksilik olmadığı sürece başlamayı düşünüyoruz.. Ve daha önce de bazı yorumlarımda anlattığım gibi yeni bir doktor arayışı veya sil baştan bi sürece girmem herşeyi riske edicek olduğu için kalan 3 seansıma da eşimle birlikte giderek, doktorun durumu anlamış olma ve (ola ki) yanlış bi adım atma ihtimalini ortadan kaldırmış olmayı umuyorum.. Benim zaten kimseyle bişey yaşama korkum yok yalnızca yine tedavimi riske etmemek adına bunu yapmak istiyorum..
Saçma sapan heycanıma gelince, bazı arkadaşlarımın detaylıca anlattığı; onu bi kurtarıcı olarak görmek (ağrılarımdan kurtaran insan,dertlerimi dinleyen insan vs.), akupunkturun bana yapmış olduğu belki de amacına tam da ulaşmış bi rahatlama, ortamın gerginliği alıcı ve stresten arındırıcı etkisi falan bunlar bana çok mantıklı geldi ve beynimde kodlandı yani konuyu açarken kuramadığım neden-sonuç ilişkisini aklım kurduğu için bu duygunun beni ele geçirme olasılığı artık ortadan kalktı.. Belki de bi daha olmayacak belki de kontrol edebilicem bunu yarınki seansta görücem..
Çok sevindim senin adına. Bende tüp bebek süreci stresinden böyle bir ruh halinde olduğunu düşünenlerdendim. Doktoru değiştir demiştim hatta ama eşinle beraber son 3 seansa gitme fikri de çok akıllıca. Ayrıca herkes kendine ve duygularına dürüst olamaz bu çok zor bir yüzleşmedir. Umarım seanslar biter ve tüp bebek sürecinin sonunda da müjdeli haberini burdan paylaşırsın. İnsanlar çok stresli oldukları dönemde çok karmaşık duygular içine giriyorlar ve bu duygular insanın ruh sağlığını almak bullak ediyor. Zor bir süreç yaşıyorsun yanıltıcı ve dengeni bozucu duygusal sapmalar çok doğal. Dediğim gibi inşallah müjdeli haberinide alırızSelam kızlar, öncelikle hepinize zaman ayırıp,düşünüp yazdığınız için çok teşekkür ederim ve hepinize tek tek cevap veremediğim için de kusura bakmayın..
Saçma sapan heycanıma gelince, bazı arkadaşlarımın detaylıca anlattığı; onu bi kurtarıcı olarak görmek (ağrılarımdan kurtaran insan,dertlerimi dinleyen insan vs.), akupunkturun bana yapmış olduğu belki de amacına tam da ulaşmış bi rahatlama, ortamın gerginliği alıcı ve stresten arındırıcı etkisi falan bunlar bana çok mantıklı geldi ve beynimde kodlandı yani konuyu açarken kuramadığım neden-sonuç ilişkisini aklım kurduğu için bu duygunun beni ele geçirme olasılığı artık ortadan kalktı.. Belki de bi daha olmayacak belki de kontrol edebilicem bunu yarınki seansta görücem..
çok teşekkür ederim inşallahÇok sevindim sizin adınıza mutluluğunuz daim olsun.
Evet hatta psikiyatristlerin başına bu çok geliyormuşpsikoterapilerde de doktora aşık olma terapiste aşık olma vakası çoktur..
tedavinizi başka bir yerde sürdürün.
bana kalırsa kendinizi meşgul edin, bu düşünceleri kafanızdan atın.
duygu oluşmasına izin vermeyin.
evliliğiniz anlattığınız gibi mükemmel olsa, böyle bir boşluk doğmazdı.
siz kendinizi mükemmel olduğuna inandırmak istiyorsunuz..
bebek sahibi olamadığınız için eşinizden uzaklaşıyorsunuz belki de bilemiyoruz..
dediğim gibi duygunun sizi ele geçirmesine müsade etmeyin.
hortlat bacım hortlatMerhaba konu sahibi :)
Konunuzu hortlatmış gibi olacağım biraz ama bitti mi seanslarınız? Ne durumdasınız, merak ettim
Bir an için kendimi şu adamın yerine koydumda cidden berbat ötesi bişey.İğneleri takıp " hadi sizi dinlenmeye bırakalım biraz diye eşimi de alıp çıktı,konuşa konuşa koridordan yürüdüklerini duydum.. sonrası içimde bir rahatlama, bi yük kalkmışlık inanmazsınız.. doktor odaya girdiğinde 20 dakikada uyuyakalmışım.. Sonrası da çıktım el sıkışarak falan eşim kapı önündeydi onunla da el sıkıştılar çıktık gittik..
Eşim doktoru çok sevmiş,kahve içmişler birlikte , ne kadar iyi pozitif bi adam falan dedi, komşuymuşuz üst sokağımızda oturuyo dedi
Merhaba evet bitti çoktan.. Tedavim de bitti 3 sağlıklı yumurta elde ettik seanslar sayesinde ama embriyolar 5. güne gitmedi tedavim iptal oldu, transferim gerçekleşmedi.Merhaba konu sahibi :)
Konunuzu hortlatmış gibi olacağım biraz ama bitti mi seanslarınız? Ne durumdasınız, merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?