Evliyken başkasından etkilenmek normal mi?

Suçluluk hissedin tabiki
Ve bir an önce başka bir dr ile yolunuza devam edin.
Yoksa iş gerçekten çığrından çıkacak ve eşinize haksızlık yapacaksınız gibime geliyor.

Şunu da söylemem lazım ki bence dr ile haftada kaç gidiyorsunuz bilmiyorum ama alışkanlık düzeyinde birşey yaşamışta olabilirsiniz.Hisleriniz sizi yanıltabilir.

Şuanda tek gerçek ve sağlıklı olacak şey ivedilikle uzaklaşmak.

Selam kızlar, öncelikle hepinize zaman ayırıp,düşünüp yazdığınız için çok teşekkür ederim ve hepinize tek tek cevap veremediğim için de kusura bakmayın..
Eşime aşık olmadığımı düşünenler için daha önceki bi yorumumda açıklamıştım ama tekrar açıklayayım; benim aşk olarak tanımladığım duygular onu görünce heycanlanmak elimin ayağıma karışması falan değil, çünkü ben ne eşime, ne eski eşime ne de hayatıma giren diğer başka bi insana öyle bi duygu hiç yaşamadım.. Ha ama tabi mesela o gelicek diye veya yakın temas sırasında ufak bi heycan,mutluluk,neşe,yüzümde güller açması gibi şeyler tabi var.. Benim aşktan anladığım, onsuz yediğim,gezdiğim,gördüğüm herşeye onu da dahil etme isteği, hayallerimin her karesinde yer alması, sarıldığımda dünyanın en huzurlu insanı oluşum, seviştiğimde onunla yokoluşum, 1 gün görmesem 1 yıl görmemiş gibi hissedişim,özleyişim, ufacık aramız bozulsa dünyanın sonu gelmiş gibi hissedişim, çocuğumuz olursa onun tipiyle karakteriyle aynısı olmasını isteyişim,evde otururken bile el ele tutuşmadan rahat edemeyişim, bişeye üzülse ondan daha çok üzülüşüm... bu böyle sürer gider yani daha anlatamadığım biçok iyi duygu.. Bana göre bu aşk.. o sebeple böyle tanımladım anlattım eşime aşığım diye.. Ha tabi herkesin tanımı veya yaşadığı farklıdır bilemiyorum, saygı duyuyorum.. Ama benim için bu duygular bu tanım için yeter de artar bile ve o yüzden tanımladığım şeye de saygı bekliyorum.. Sonuçta benim burda kimseye kanıtlamaya çalıştığım bişey yok.. eğer öyle olsa buralarda kocişim kocişim diye gezer yaşadığım şeyi konu açarak kimseye ilan etmezdim..
Ve bi parantez daha açmak istiyorum.. eşimi haketmediğimi düşünen bazı arkadaşlar için; Ben ona bi yanlış yapmadım, yapmıycağıma da asla şüphem olmadı.. sizin demekki şüpheniz olmuş o yüzden böyle demişsiniz belli, ama olmasın şüpheniz çünkü benim ne bi hayalimde ne başka bişeyimde o doktorun ya da başka birinin yeri yok.. doktor beyin karısını bile işin içine katan arkadaşlar rahat olun kimsenin elinden kimseyi almaya çalışan bi kişi yok burda biraz sakin olalım empati yaparken koşullar aynı mı? fikirler aynı mı? bi bakalım? Bi çok insan bu duyguyu içinde yaşayıp kendine bile itiraf edemezdi, o yüzden ne kimsenin karısının, ne kocasının ne de başka birisinin bu durumdan haberi olmazdı bu konuda bi anlaşalım.. Kısacası niyeti farklı yönlere saptırmayalım.. Kimseyi işlemediği suçun faili haline getirmeyelim..
Ve beni anlamaya çalışan, bu duygumun geçici olduğuna ve insani olduğuna inandıran, kendimle ilgili suçluluk hissimi biraz olsun hafifleten arkadaşlar sizlere de gerçekten bu kadar hassas ve anlayışlı olduğunuz için ayrıca teşekkür etmek istiyorum..
Sonuçta kendimce atmam gereken adımları yardımlarınız sayesinde netleştirmiş bulunuyorum.. Ben bu konuyu açtığımda tedavi sürecim için 16-17 gün kaldı demiştim.. Şimdi tam tamına 14 gün sonra yeni olacak olan reglmle beraber tüp bebek tedavisine bi aksilik olmadığı sürece başlamayı düşünüyoruz.. Ve daha önce de bazı yorumlarımda anlattığım gibi yeni bir doktor arayışı veya sil baştan bi sürece girmem herşeyi riske edicek olduğu için kalan 3 seansıma da eşimle birlikte giderek, doktorun durumu anlamış olma ve (ola ki) yanlış bi adım atma ihtimalini ortadan kaldırmış olmayı umuyorum.. Benim zaten kimseyle bişey yaşama korkum yok yalnızca yine tedavimi riske etmemek adına bunu yapmak istiyorum..
Saçma sapan heycanıma gelince, bazı arkadaşlarımın detaylıca anlattığı; onu bi kurtarıcı olarak görmek (ağrılarımdan kurtaran insan,dertlerimi dinleyen insan vs.), akupunkturun bana yapmış olduğu belki de amacına tam da ulaşmış bi rahatlama, ortamın gerginliği alıcı ve stresten arındırıcı etkisi falan bunlar bana çok mantıklı geldi ve beynimde kodlandı yani konuyu açarken kuramadığım neden-sonuç ilişkisini aklım kurduğu için bu duygunun beni ele geçirme olasılığı artık ortadan kalktı.. Belki de bi daha olmayacak belki de kontrol edebilicem bunu yarınki seansta görücem..
Hepinize yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar

Son düzenleme:

Hayatta her şey bizim için, eşine aşık olduğun gayet ortada kimseyi inandırmak zorunda değilsin.
Umarım her şey gönlünce olur, bebek haberlerini de alırız inşallah :)

Olur böyle şeyler yahu, küçük yanılsamalar hayatın her yerinde mevcut. Kimi insan böyle duygu dalgalanmalarına yakalanmaz veya kapılmamayı bilir, kimisi de cok daha derin yaşar kafası karışır. Kendinizi üzmeyin. Sağ salim bebeğinizi alırsınız kucağınıza dilerim.. tüm kalbimle sevgiler..

Ben seni hiç yadırgamadım çünkü çok zor bir süreçten geçiyorsun, tüp bebek tedavisi hiç kolay değil o aşamalardan geçmek çok zor ve yorucu, yalnız şunu düşünüyorum karşımızdaki insan o zayıf noktamızı biliyor çok daha ilgili alakalı davranıyor, buna dikkat et derim sadece, yoksa hiç yadırgamadım, Allah gönlünüze göre versin.

Bu hayatta asla siyah ve beyaz yoktur. Birini gerçekten seven ve onunla mutlu olan anlık bir ortamda başkasından etkilenebilir. Hatta bu etkilenmek cinsel olmasa bile yanlış yorumlayabilir. Bence sizinki de öyle olmuş. Doktoru içinizde eksikliğini hissettiğiniz bişeyin yerine koyup etkilenmişsiniz. Önemli olan ne kadar ileri gideceğiniz. Bence siz eşinizi seviyorsunuz ve iradeli bir kadına benziyorsunuz kendi içinizde aşacağınızı düşünüyorum.

Çok sevindim senin adına. Bende tüp bebek süreci stresinden böyle bir ruh halinde olduğunu düşünenlerdendim. Doktoru değiştir demiştim hatta ama eşinle beraber son 3 seansa gitme fikri de çok akıllıca. Ayrıca herkes kendine ve duygularına dürüst olamaz bu çok zor bir yüzleşmedir. Umarım seanslar biter ve tüp bebek sürecinin sonunda da müjdeli haberini burdan paylaşırsın. İnsanlar çok stresli oldukları dönemde çok karmaşık duygular içine giriyorlar ve bu duygular insanın ruh sağlığını almak bullak ediyor. Zor bir süreç yaşıyorsun yanıltıcı ve dengeni bozucu duygusal sapmalar çok doğal. Dediğim gibi inşallah müjdeli haberinide alırız

Günaydın kızlar bikaç arkadaş sormuş onların vesilesiyle merak edenler için yazmak istedim;
Akşamüstü seansıma eşimle birlikte gittim ( Bu arada eşimin, daha önceden k.validemin bizde kalan bi grup eşyasını götürmek için hem de seansım olduğu için işimin erken biticeğini daha bol vaktimiz olur diyerek haftalık iznini salı kullanması için ikna etmiştim, hastaneden k.valideme geçtik). Biz beklerken doktor bey geldi odada başka hasta vardı kapı önünde eşimle tanıştı gayet sıcak ve samimi davrandı eşime, artık ne kadar bahsettiysem meşhur X sizsiniz demek falan diye girdi zaten konuya.. Sonra bizi orda bıraktı gitti hasta çıkınca alıcam dedi.. Sonra hasta çıkınca buyrun diye odaya çağırınca ben tek kalktım, eşime dönüp eşinize nasıl uygulama yapıyoruz görmek istermisin diye eşimi çağırdı çok sıcak.. İçerde yine sohbet oldu hafta nasıl geçti falan ağrı sızı var mı.. İğneler takılırken eşim odadaydı ona anlata anlata taktı iğnelerimi ben önce yine bi paniğe kapılıcak gibi oldum ama sohbet ortamı gibi olduğu sessizlik olmadığı için midir nedir o kadar rahat hissettim ki kendimi, eşim içerde olunca ortamın enerjisi benim için çok farklı oldu.. İğneleri takıp " hadi sizi dinlenmeye bırakalım biraz diye eşimi de alıp çıktı,konuşa konuşa koridordan yürüdüklerini duydum.. sonrası içimde bir rahatlama, bi yük kalkmışlık inanmazsınız.. doktor odaya girdiğinde 20 dakikada uyuyakalmışım.. Sonrası da çıktım el sıkışarak falan eşim kapı önündeydi onunla da el sıkıştılar çıktık gittik..
Eşim doktoru çok sevmiş,kahve içmişler birlikte , ne kadar iyi pozitif bi adam falan dedi, komşuymuşuz üst sokağımızda oturuyo dedi (bana evimi işyerimi sormuştu ama ben ona sormamıştım, demekki o yüzden bırakırdım diye teklif etmiş) .. Eşim böyle iyi konuşurken önce içim bi sızlayacak gibi oldu ama sonra düşündüm bu bi yanılsamaydı elde olan bişey değildi ben bi hata yapmadım diye kendimi telkin ettim.. Sonuç itibariyle doktorun da kötü bi niyette olmadığını netleştirmiş oldum.. Ben, eşimin orda olmasının etkisiyle mi, yoksa beynimin oyununu burada hep birlikte ortaya çıkardığımız için mi bilmiyorum ama o saçma heycanı yaşamadım.. Bu arada tüp bebek süreci yaklaştığı için haftada 2 kez görüşmemiz gerekecekmiş bu son 2 haftada.. İlerleyen seanslarda da ulaştığım sonuçları teyit etmeyi umuyorum.. Herşey şu an çok yolunda içim rahatladı.. Hepinize tekrar teşekkür ederim

Merhaba konu sahibi :)
Konunuzu hortlatmış gibi olacağım biraz ama bitti mi seanslarınız? Ne durumdasınız, merak ettim

Evet hatta psikiyatristlerin başına bu çok geliyormuş
Ama geçici bir durummus
Şöyle düşünüyorum belki eşine komsuna annene anlatamadigin bazı şeyleri konuşuyorsunuz
Bir nevi dert ortağı oluyorsun oda sürekli seni anlayışla dinliyor kavga etmiyor yargilamiyor
Bu yüzden ister istemez bir yakınlık hissediyorsun bence

Bir an için kendimi şu adamın yerine koydumda cidden berbat ötesi bişey.
Düşün, bir kocam var ve onun deli gibi etkilendiği görünce kalbinin ağzından çıkacak gibi bir olduğu kadın var, ve ben hiçbirşeyden haberim olmadan bu kadınla saf saf yürüyor ve oturup kahve eşliğinde sohbet ediyorum! Bunu bana yapanın iki cihandada elim yakasından düşmez. Ne kadar onur kırıcı bişey. Hanımlar hiç kusura bakmayında eşiniz size şunu yapsa burada hep birlikte linç ederiz. Ama yapan hemcins olunca "kadınların duyguları var, kadının aklı karışmış, elinde olmayan doğal şeyler, bla bla bla"... yersen!
Hadi olan oldu insan bazı şeyleri engelleyemez, bence bu durumda ayrılmak şarttır, fakat hadi durumun kötülüğünün farkındasın işleri yoluna koyacağına eminsin bunada tamam, ama adamı o herifle oturtup kahve içirtip sohbet ettirmekde nedir ya?? Adam kiminle muhabbet ettiğini bilse ne hisseder acaba yazık cidden...

Merhaba konu sahibi :)
Konunuzu hortlatmış gibi olacağım biraz ama bitti mi seanslarınız? Ne durumdasınız, merak ettim
Merhaba evet bitti çoktan.. Tedavim de bitti 3 sağlıklı yumurta elde ettik seanslar sayesinde ama embriyolar 5. güne gitmedi tedavim iptal oldu, transferim gerçekleşmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…