• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken başkasından etkilenmek normal mi?

Bu arada konu sahibi;

Esime asigim evliligimiz 4×4 luk sozlerinize de inanmiyorum.

Esine asik 4×4luk bir evlilikte insanin kalbi baskasina kaymaz.

Sadece ..ne kadar yakisikli adam..der gecilir en fazla.

Mutlaka biryerlerde eksik birseyler var demek ki..

Hoşlantıdir aşk olduğunu sanmıyorum ...
Kalbinin boyle atmasi sucluluktan bence
Bence de doktoru değiştir
Yok tedavimi bölemem dersen kendine gel
Senin elinde

Eşini bu kadar severken başkasından hoşlanabileceğine inanmıyorum. Hiç kimse eşine karşı heyecanlandığı kadar başkasına heyecanlanmamalı. Doktorunu değiştir ve bir süre eşinle romantik şeyler yap. Bak bakalım nasıl hissediyorsun aşık hissediyor musun. Ben tüm bu bebek stresinin eşine karşı sevgini azalttığını düşünüyorum. Eşinle konuş çocuk konusuna ara verin. Hem bedenin dinlensin hem de eşine bu durumun sende ona karşı istemsiz bi soğukluk oluşturduğunu anlat. Aşkınızı tazeleyin. Tüp bebek yaptırmaya verdiğiniz parayı balayına verin ve bebek için acele etmeyin. Önce evliliginizi sağlama alın. Kocanızdan başkasından etkilenirken çocuğunuzun olması tam bir felaket olur. Eşinize bu durum cok kötü bir haksızlık. Empati kurun. Yuvanıza sahip çıkın

Benkm dusuncem soyle sanirim siz sorunlarinizdan dolayi doktorun kisiligine hayran kalmissiniz sizinle ilgilenmesi sizi etkilemiştir muhtemelen.... ona karşı hisleriniz yok sadece bir hayranlık duyuyorsunuz belkide bunun farkına vardığınızda Her şey düzelir:) baktınız olmuyor doktor değiştirmek en sağlıklısı

Eşini artık sevdiğine asla inanmıyorum...
Düşüklerinin neticesinde aranıza giren hissizlik, üstünü örtmeye çalıştığın sevgisizlik damarlarına işlemiş artık.

Aşık ve seven bir kadın asla ,başkasına karşı heyecan duymaz DUYAMAZ ZATEN ...

Benim için bu yaşadıkların sadakatsizlik.
Eşini aldatmaktan başka bir şey değil...
Kendini eşinin yerine koy ...
Ve derhal eşinden ayrılmanın yollarını düşün...Çünkü bugün doktor olmazsa yarın başkası olacak .
Sizin evliliğiniz bitmiş çünkü ...
Ben kendi adıma kınadım sizi ama suçlamıyorum,Kimin başına ne zaman ne gelir bilinmez .
Ama ben duygulara girseydim kesinlikle eşimle boşanma kararı almıştım..

Bence de bu aldatmaktır. Ama hemen boşanalım demek yerine aşkınızı küllerinden doğurmaya çalışın. Belki de başarırsınız. Ve mutluluğunuz devam eder.

Sorun böyle hissetmek değil
Cinsel ya da fiziksel bir çekim de olabilir
Ama şu aşamada o doktorla tedaviyi bitirmelisiniz herkesin iyiliği için

Hayır değil, uzak durmalısın o adamdan. Şuan seçim sana ait. Evli de olsa insan aşık olabilir düşüncesine inanmıyorum ben. Kendini uzak tutarak, görüşmeyerek, eşine odaklanarak bu duruma sebebiyet vermeyebilirsin.

Aynı şeyleri eşiniz başka bir kadına hissetseydi ne yapardınız ne düşünürdünüz? Bunu düşünmek bile hiç hoş değilken dillendirmek daha garip geliyor bana . Sadakat sadece fiziksel anlamda olmuyor

Gonul elbette evli iken bu durumun meydana gelmesini istemez ama bir baskasindan etkilenmenin onune nasil gecilebilir ki?

Yoksa evlilik mi insan dogasina aykiri?

Şimdiye kadar bu şekilde his yaşadınız mi başkasına karşı .... evliliginizde ya da sevgiliyken onu merak ettim eğer hayır ve bunu ilk defa yaşıyorsanız bence aslında farkında değildiniz hisleriniz eşinize karşı eskisi gibi değil .... ya bunu farketmeden bir çekim oluştu ya da çekim sonrası farkettiniz eşine karşı hislerinizin değiştiğini. ..bilmem belki kızların dediği mesleğe ilgidir. ..Ben ne düşünüyorum dersen birseyler değişmeye başlamış siz yeni farkına variyorsunuz bu Dr olmasa bile başka birine (tabi herkese degil) yine olacaktı belki yoruldunuz yasadiklarinizdan...4 4 luk bir evlilikte bu oluyursa mutlaka altta farkinda olmadigin bir sey var gibi...Neyse ne bir seyler değişiyor hayatınizda dikkatli olun.

Selam kızlar bir derdim var ki bana 2. üyeliği aldıracak kadar saçmasapan bi durum.. Ama bunun doğru olmayacağını düşündüm ve almadan bu üyeliğimden dümdüz herşeyi olduğu gibi anlatmaya karar verdim.. Uzatmadan konuya gireyim yoksa her an anlatmaktan vazgeçebilirim.. Uzun olacak şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :KK43:
Eşimle 5 yıldır birdikteyim 3 yıldır evliyiz.. Ve bu evlilikteki tek eksiğimiz bir bebek bana göre.. birbirimizi çok seviyoruz, çok iyi giden, gıptayla bakılan bi ilişkimiz var, beni üzdüğü gün hatta an sayısı bi elin 5 parmağını geçmez keza benim de öyle.. Tam birbirimize göre biçilmiş kaftanız desem yeridir.. Anlaşamadığımız hiçbi konu yok genelde fikirlerimiz bile aynıdır, cinselliğe gelince 5 yıldır aşkla sevişiyoruz birbirimizin gözünün içine bakıyoruz.. Hastalık dönemleri ve 2 riskli gebelik dönemlerimiz hariç 1 günden fazla boşluğumuz olmadı.. yani eksik bişey yok ne his ne tatmin yönünden.. bu 3 yılda 3 gebelik kaybı yaşadık birisi tüp bebek diğerleri doğaldı.. O tüp bebek sürecinde alınan hormonlardanmıdır nedir bilmem, 15 yıl önce akupunkturla tedavi ettirdiğim ve 15 yıldır başağrısı nedir bilmediğim günlerim sona erdi ve ard arda migren nöbetlerim başladı.. Ve eşimle konuşup karar verdiğimiz akupunktur tedavisine bi üniversite hastanesinde rastgele seçtiğimiz bir profösörle başladım.. Bu süreçte tüp bebek doktoruma da gitmeye devam ettim bikaç ay kist tedavisi ve son olarak bi histeroskopi geçirdim.. bi yandan da tüp bebek doktorum akupunktura hormonları düzenlemesi ve stresimi azaltmaya yardımcı olması açısından devam etmemi önerdi.. Ve ben de bu tedavi sürecimi akupunktır doktoruma anlattım ve yardınımı rica ettim.. Ve hem migren için (2 aydır sadece 1 kez atak geçirdim) hem de tüp bebeğe başlamadan önce sürece yardımcı olması açısından son 2 seanstır da stresi ve hormonları düzenlemesi için devam etmekteyim..
Evet buraya kadar herşey normal gözüküyo farkındayım.. ama atladığım bişey var ki.. Bu akupunktur doktorundan utanarak söylüyorum etkileniyorum.. Bu arada kendisi anotomi profosörü ama sanırım özel ilgi alanı da psikoloji çünkü odasındaki kitaplıkta psikolojiden başka kitap yok.. Yanılmıyosam bu sebeple en başından beri çok fazla özel soru soruyo ve seanstan önce ufak bi terapi yapıoyoruz diyebilirim.. Yani geçtiğimiz hafta içinde neler olduğunu, kendimi nasıl hissettiğimi, genel olarak beni geren ve stresime neden olan durumları, kişileri, olayları çok detaya girmeden konuşuyoruz.. Sonra seansa başlıyoruz falan filan.. Adam benden en az 8-10 yaş büyük çocuklu çocuklu evli barklı adam.. Yani hoş biri olduğunu itiraf etmeliyim ama ne hoş insalarla karşılaşıyoruz her hoş adamdan etkilenicek olsak yanmıştık.. Önce bu bakış açısıyla seanslara devam ettim kendime saçmalama diye diye.. Adama evliliğimi, eşimi, mutluluğumu falan sürekli anlatıyorum güya mesafe mi koyuyorum kendimce artık bilmiyorum gerçekten.. Ama bu saçmasapan ilgim eksilmek yerine ivme kazanarak artıyo.. Adam iğneleri takarken elim ayağıma falan karışıyo napıcağımı şaşırıyorum.. Kalbimin atış sesi kendi kulağıma kadar geliyo.. En son seansta ayaklarıma, başıma iğneleri taktı, en son el bileklerime takıyodu, artık kalbimin sesini mi duydu nedir bilmiyorum "bi sorun var mı" diye sordu.. yok dedim acı falan herşey normal.. "peki benle ilgili bi sorun var mı?" dedi ben şok.. Yok dedim ama o neyi sordu ben neye yok dedim bilmiyorum gerçekten hiçbişey.. O seanstan sonra benimle birlikte çıktı hastaneden.. Sohbet ettik normal.. sonra ben gördüğüm ilk taksiye doğru hamle yaptım.. "Sizi bırakırdım ama burdan bi hastama gidiyorum malesef" dedi.. Ben de" yok hocam estağfsullah hiç gereği yok" diyip taksiye atladım kapımı falan açtı kapadı.. Taksi hareket etti ama ben gerçekten kalp krizi geçirecektim.. Noldu orda anlamadım anlamak da istemedim.. Yol boyunca tedaviyi bırakma düşüncesi sardı kapladı içimi.. Noluyo böyle lütfen bişey diyin.. Normal diyin.. Olabilir böyle şeyler falan diyin.. Kendimi inanılmaz kötü ve suçlu hissediyorum eşime karşı :KK43:
Doktoru değiştirin bu durumu bile bile devam etmeyin aynı doktorda tedaviye. Doktor hasta ilişkisi başka bir şey aslında böyle bir şey olmaması gerekir bence ama madem olmuş bu duyguların sonuçta kontrol edilemez olduğunu düşünmüyorum. Çözüm de basit bir daha gitmeyin.

Kadinlarin bazi meslek gruplarina zaafi var. Kimi asker sever, kimi polis, kimi doktor. Bu bir genelleme degil herkesde vardir demiyorum ama bir cok kadinda var. Bu aslinda onlarin yaptigi ise duyulan saygi ve hayranlik. Ama biz bu duygulari karistiriyoruz. Ya da bazen o saygi duyulan kisiyi deneyimleme istegi ile karsi karsiya geliyoruz. Bu duygularin hicbiri sevgi ya da ask degil. Bu yuzden cok da vicdan azabi duymamalisiniz. Ama ben de doktorun size ozel hayatinizla ilgili sorular sorarak, sohbet etmeye calisarak farkli bir ortam yaratmaya calistigini dusunuyorum. Psikologa gidersin amenna sana ozel hayatini sorar, ama neden akapunktur icin gittigim doktor bana ozel hayatimla ilgili sorular sorsun ki? Cok fazla muhabbet bile olusmaz yani doktorla. En fazla tedavinin gidişatini, ve tedaviden cevap alip almadiginizi sorar. Girince, meraba nasilsiniz, gidince de hoscakalin falan. Tamam bu kadar yani. Sizde boyle duygularin olusmasinda bence doktorun payi var. Yoksa cok mendebur, suratsiz zorla konusan doktorlar da var. Neden kimse o tip birinden hoslanmiyor.
Açıkçası benim doktorlara değil de çocukluk hayalim olan doktorluga bi ilgim var onu inkar edemem.. ama son süreçlerde o kadar çok doktor hastane gördüm ki inanın doktorlara resmen antipatim oluştu desem yeridir :( ilk baştan beri adam bana bi psikolog gibi yaklaştı belki alana özel ilgisi olabilir odasındaki psikoloji kitaplarından anladığım kadarıyla ben de durumu ona yordum ve buna gerçekten ihtiyacım olduğu bi dönem olduğu için memnun bile oldum durumdan yadırgamadım yani.. tabi gerçeği bilemem hicbirzaman da öğrenmek istemem şu durumda acikcasi.. ama tabi yakınlık duymama neden olmuş olabilir ama ben mesela tüp bebek doktorumu da çok seviyorum yakınlık duyuyorum saygı duyuyorum ama bi abi gibi ne bileyim baba gibi sevecen buluyorum.. karnım ağrısa adama yazıyorum arıyorum hiç çekinmeden.. ama bu doktor bana ilk gün cep telefonunu verdi migren atagi olursa koşul gözetmeksizin mutlaka ara dedi o sırada görmem çok önemli dedi.. ve Ben bu tedavi sürecinde 1 defa atagim oldu 3 gün sürdü ve haftasonu başladı p.tesi bitti ve arayamadim biliyo musunuz :( çarşamba günkü normal kontrolumde gittim ve atağı söylediğimde neden aramadigima çok kizdi.. haftasonuydu gelemeyeceğim için (üni.hastanesi) boşuna rahatsız etmek istemedim dedim.. yine de kızdı çünkü bunun tedavide önemli bisey olduğunu ve gun saat gozetmeksizin aramam gerektigini bi sekilde bi cozum bulacagini söyledi..soz verdirdi falan.. oysa ben gerçekten bunu neden önemli olduğunu bilmeme rağmen yapmadım tahmin ediyorsunuzdur.. gerçekten migrenin tutacak aramam gerekicek diye ödüm patliyoken buldum kendimi :(

Bence geçici bir heyecan sadece. Sizinle ilgilenip, sohbet etmesi hoşunuza gitmiş o kadar.

Doktorunuzu değiştirmeniz en sağlıklısı olur. Kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Böyle geçici saçma sapan durumlar arada ortaya çıkabilir. İlişkinizin kötü gitmesine ya da boşluğa düşmenize gerek yok böyle bir durum yaşamak için. Yani bir bahanesi olmasına gerek yok. Bence sadece hayranlık duyuyorsunuz ve geçici bir heyecan hissediyorsunuz. Doktorunuzla aranıza mesafe koymak her şeyi çözecektir.

İkinci üyelik almadan böyle bir itiraf yapabilmenize hayran kaldım. İnsanlar çok daha küçük olaylar için ikinci üyelik alıyor. Sanırım ilk üyeliğimizle mükemmel insan profili çizip sonra da bunu mahvetmek istemiyoruz. Çok saçma gerçekten.

Evlenince otomatik olarak aşk heycan hucrelerirmiz hormanlarimiz alinmiyor bence istemsiz aşık olunabiljr cogu evli kadin istemsizce hoslanmistir birilerinden içinden...onemli olan bunu uzatmamak adimlar atmamak olabildince gönul kapisini tamamen disariya kapatmak...bunu yapmak isteyince yaparsin ..doktor degistirebilirsin mesela

2.uyelik almamissiniz . Ben buradan bile birseyleri düzeltmek istediginizi düşünüyorum .
Bana göre hissetmeniz normal.
Aldatma ,aksam sabah o adami düşünüp keske söyle olsak diye duslemek bana göre.
Sizinki hayranlık vs de olabilir. Okuldaki karizmatik hocayi herkes begenir ya sizinkide o hesap olmuş sanki .
Ama önüne gecmek icinde cabalayin.
Hatta ben olsam doktoru degistiririm.

Lütfen doktorunuz değiştirin. ne münasebet sizi eve bırakacak. belkide sizi etkilemek istiyor. doktor degisiminde sorun cikarsa gerekirse iyilestim diyin tedaviye ara verip sonra başkasında devam edin

Back